OBMP -IVF 2022
Gina123, prvi dan M javiš (pošlješ mail) in ti določijo termin za uz. Na podlagi uz dobiš navodila, kdaj začneš z ovulacijskimi testi, ki jih dobiš tam. Potem jim javiš, ko je test pozitiven in dobiš datum prenosa, ki je 5.dan po pozitivnem ovulacijskem testu. Vmes ima zelo malo katera še kak uz. Jaz ga nisem imela nikoli, bila pa sem v postopku za prenos ? že 3x (vedno v spontanem ciklu). Enkrat smo postopek 17.dan ustavili, ker še ni bilo ovulacije. ?♀️ Se mi pa zdi, da je veliko odvisno na katerega zdravnika naletiš. Mene to zelo jezi, ker ti vsak reče malo drugače. In zato se mi zdi, da delajo precej “na pamet”.
Sama sem tik pred drugim postopkom. Čakam na menstruacijo v mesecu maju…? Določili so mi t.i. direktno vključitev v postopek s kratkim protokolom. Sem vesela, da sem se izognila kontracepcijskim tabletam. Tokrat bom bolj težila za več pregledov, če bom videla, da kar ugibajo…
Mihi 22, 19.04.2022 ob 17:33
Gina123, prvi dan M javiš (pošlješ mail) in ti določijo termin za uz. Na podlagi uz dobiš navodila, kdaj začneš z ovulacijskimi testi, ki jih dobiš tam. Potem jim javiš, ko je test pozitiven in dobiš datum prenosa, ki je 5.dan po pozitivnem ovulacijskem testu. Vmes ima zelo malo katera še kak uz. Jaz ga nisem imela nikoli, bila pa sem v postopku za prenos ? že 3x (vedno v spontanem ciklu). Enkrat smo postopek 17.dan ustavili, ker še ni bilo ovulacije. ?♀️ Se mi pa zdi, da je veliko odvisno na katerega zdravnika naletiš. Mene to zelo jezi, ker ti vsak reče malo drugače. In zato se mi zdi, da delajo precej “na pamet”.
Sama sem tik pred drugim postopkom. Čakam na menstruacijo v mesecu maju…? Določili so mi t.i. direktno vključitev v postopek s kratkim protokolom. Sem vesela, da sem se izognila kontracepcijskim tabletam. Tokrat bom bolj težila za več pregledov, če bom videla, da kar ugibajo…
hvala za odgovor.. Kdaj pričakuješ M? Mogoče bova celo skupaj odštevali dneve do krvnega… Jaz pričakujem M nekje 7.5. in 5 dni po O bo nekje 23.5. Upam da dobim M in O tocno, do sedaj sem vedno imela tocno in tudi ovulacijo vedno čutim, tako da upam da bo tudi tokrat točno vse skupaj ☺️
Gina123, če bo še naprej točna kot švicarska ura, potem 8. ali 9.5.? Tako da bova brez dvoma zelo zelo skupaj! Naj bo ta maj najin! ? In seveda od vseh čakajočih bodočih mamic❤️?
Sicer pa imam hči iz prvega postopka 2019. Takrat sem imela prenos ? 27.5…. Prvi dan menstruacije pa 11.5. Tako da res upam, da ji za 3.rojstni dan podarim bratca ali sestrico?
Mihi 22, 19.04.2022 ob 19:15
Gina123, če bo še naprej točna kot švicarska ura, potem 8. ali 9.5.? Tako da bova brez dvoma zelo zelo skupaj! Naj bo ta maj najin! ? In seveda od vseh čakajočih bodočih mamic❤️?
Sicer pa imam hči iz prvega postopka 2019. Takrat sem imela prenos ? 27.5…. Prvi dan menstruacije pa 11.5. Tako da res upam, da ji za 3.rojstni dan podarim bratca ali sestrico?
uf potem pa bova res blizu! Upam da bo maj res najin ???? O super, to pa bo lepo darilo ☺️ Jaz še nimam otrok, pa tudi v 4 letih od kar delava na otroku, še ni bilo nikoli plusa, no razen sedaj pa še ta ni bil pravi, takega plusa pa res nihče ne rabi ?
Mihi 22, 19.04.2022 ob 13:29
Mucika990, očitno je nekje zaštekalo. Sicer včasih pridejo mailu tudi proti večeru, ampak vseeno pošlji raje še 1x. Meni res vedno v enem dnevu odgovorijo… Uz bi morala imeti ta teden, da potem začneš z ovulacijskimi testi. Po pozitivnem testu pa potem peti dan prenos.
Jaz sem imela prvič prenos 16.dan ciklusa, drugič pa šele 19.dan. Tako da zamujenega nimaš še nič. Je pa seveda vse odvisno od nastopa ovulacije. Si v spontanem ciklu?
Sem hotela jutri poslati mail še enkrat, vendar popoldan dobila odgovor. Drugi teden v torek imam uz. V spontanem ciklu sem.
Scorpionka, 19.04.2022 ob 12:00
Sem danes ponavljala test s Clearblue, ker je bilo velikokrat že s testnimi trakci kej narobe.. No, takoj se je + pokazal ?
V petek mam še v planu digitalnega nardit, k ga mam lih doma (še zaloga od prej ?) Potem pa čakam ponedeljek in krvni. Mam pa popoldne še UZ dojk, tko da upam da bo na obeh pregledih vse ok ??
DRzim pesti, da bo plusek tudi digitalni pokazal in potem krvni.
Živjo punce.
Jaz sem danes 8 dni po prenosu in mi ni dalo miru, tako da sem naredila Clear Blue. In je + ? 2-3
Kar ne morem verjet. Krvnega imam šele 28.4. Upam, da srečno izpeljem do konca in da se bomo konec leta cartali.
Čestitke za +ke ?
Vsem ostalim, ki pa še čakate želim pa veliko mero potrpežljivosti in pozitive. Za vse bo enkrat posijalo sonce ?
Hana41, 19.04.2022 ob 20:45
Jaz sem pa dobila v Lj termin za potrditveni UZ 3.5., pri svojem ginekologu pa 6.5., se mi zdi brezveze tako blizu skupaj. A bi ve pisale ginekologu in prestavile termin?
Tudi po moje nima smisla. Meni so na potrditvenem UZ na list napisali, da imam kontrolo cez 14 dni pri svojem G. Kar je bolj smiselno, da se vidi ce se pikica pravilno razvija.
Drugace pa cestitke vsem za pluske, zgleda je pomlad naredila svoje, hvala bogu! ❤ Srecno vsem do konca! ?
Pozdravljene punce,
Iskrene cestitke vsem za pluske! ❤️ Naj bo pomlad tako plodna se naprej ?
Nekaj dni nazaj sem bila na pogovoru pri dr. Rešu, ki kot vemo, ivf ne dela več, delajo pa še vedno preglede. Dobila sem napotnico za prvi pregled na kliniki za neplodnost, mislila sem oddati v Lj napotnico. Zdaj pa dr Reš pravi, da lahko preglede naredim pri njemu (zaenkrat vemo le da so spermiogrami slabsi), ce bo IVF pa prenesem napotnico v Lj. Sama sicer nisem navdušena nad Rešem, a mi je zdaj predlagal da naredimo še PCT pregled ti. post coital test, ko po odnosih preverijo sluznico da vidijo odziv semencic na sluznico in kako globoko gredo semenceca. Ali je katera ze delala pri njemu ta pregled? Verjetno v LJ to ne bodo delali? V tem primeru je morda se smiselno da pocakam pri Resu..?
Lep dan zelim vsem in na veliko pluskov se naprej ❤️
Nekaj časa sem bila odsotna ker je mali zbolel.
@Momo23 čestitke. Držim pesti, da bo naprej vse potekalo kot mora.
@Mimi746 tudi tebi čestitke za +.
Da odgovorim eni za nazaj (ne vem kera je spraševala).. Jaz jemljem le kar so mi predpisali od zdravil in pa Novalac folno kislino. Tudi pri prvi nosečnosti sem delala tako in je bilo ok. Sem pa nehala piti kavo, kadim itak ne, jesti pa poskušam čimbolj zdravo. Sem pa noro napihnjena – kot bi bila v 5 mesecu. Verjetno zaradi Utrogestana.
@Sp150 sem sigurna da je dieta pomagala. Jaz sem jo imela pred prvo nosečnostjo in po 4 letih se je to izkazalo za pozitivno.
@Scorpionka napihnjenost in bolečino ki jo opisuješ sem jaz imela po obeh punkcijah. Takrat so se mi jajčniki povečali na 12cm in bila sem 1m v bolnici. Ni za čakati – če te še vedno boli se raje pojdi pokazat. Drugače pa čestitam za lepe novičke in držim pesti, da bo naprej šlo vse gladko.
@Gina123 težko mi je prebrati, da je bila po vseh + beta negativna. Vem kako se počutiš ker sem dvakrat bila prepričana da sem noseča zaradi + pa je bilo potem beta 0. In tudi noro razočaranje. Drugače pa pogumno ker imaš res zavidljivo število pingvinčkov in sigurno bo uspelo. Držim pesti.
@Hana41 kako si kaj drugače? Že kaj znakov? Berem, da imaš v LJ potrditveni UZ. Jaz ga pri prvi nosečnosti nisem imela oz sploh nisem vedela da obstaja. Kako se naročiš? Imaš kak email?
Se mi zdi da je ta spomlad res zelo plodna in nas je ogromno srečk nosečk. Čestitke vsem in srečno ostalim ki čakate. Res je lepo prebirati lepe novice.