Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@sp150 kako je bilo na krvnem? Te je pričakala lepa beta? ??

Jaz nisem nič posebnega delala za ta prenos. Jedla sem folno, pa ne vedno. Po prenosu sem bila še tri dni doma. Pri prejšnjem postopku sem kako leto jedla razne dodatke, pomoje sem 100 Eur dala na mesec za njih, Q10 je bil ful drag.

Jaz imam pa 15.12. rok. Sei zdi,da nas je kar nekaj na kupu zdaj, ful ful upam,da vse srečno prispemo do cilja.

Pa ful hitro ste imeli prvi UZ Jagoda in pikaviva, jaz ga imam pri svojem gineko šele, ko bom že 8 to tednov, v IvF ambulanti pa tudi menda enkrat takrat, se nimam datuma

Jaz sem imela danes lepo beto, se mi je pa popoldne ze pojavil blago roza izcedek. Kaj bi to lahko bilo??

@sp150 js sm mela v prvi nosečnosti krvavitev, ki je trajala cca 1teden, sm takrat dobila neke svečke (pomoje utrogestan al pa kej podobnega) in se je potem lepo ustavilo. Ene punce so pisale da so jim G povečali dozo teh  svečk. Najbolje da jim pišeš in vprašaš kaj lahko nardis. Drzim pesti da bo vse ok! ❤️

Mene je pa spet napihnilo in sm ko en balon, s tem da me vse boli in tišči. Sm mislila, da je s tem že konec. Zdej pa ne vem a to pomen da se ni nič prijel in hoče M pridt na plano, al se je dejansko vgnezdilo in se maternica ‘širi’.. Jao, tole čakanje bo še dolgo….

Hana41: ja pri nas je blo v ivf ambulanti v mbju 15 dan krvni in ce je krvni pozitiven imas tocno cez dva tedna Uz pri svojem gineku, z ivf mb smo pa tkoj zakljucili po pozitivnem krvnem testu..? .. smo z datumi poroda kar blizu..

Scorpionka če te kaj potolaži, jaz sem pri svoji nosečnosti takoj imela znake napihnjenosti in se je to nadaljevalo  do enga 3 meseca. Potem je bil kak mesec dva mir, potem pa itak vse tišči do poroda ? 

Čestitke vsem za lepe novičke, vsem ki (vključno z mano) še čakamo ali se bo ugezdilo želim uspešno vgezditev, ostalim ki ste ali pa še čakate na postopke pa naj čimprej mine do prenosa ?

Punce, kaj jemlete za folno?

Meni je sestra v MB rekla,da si naj tablete Novalac vzamem. Mi je potem v lekarni rekla, da je to dovolj.

Mucika990: jaz jemlem Novalac + Ars pharmae: Kardio3aktiv (omega+Q10) in je super..?

@mucika js sm prej terranova prenatalne kapsule, zdej jih niso imeli tko da sm tut novalac vzela. Pa zraven jem še omega3 id Valensa in quvital in cink ?

Pri folni je samo pomembno da je aktivna oblika notri. Pa da jo zaužijes 450-800¿g. Novalac ma 600 ?

Odgovor na objavo uporabnika
Sp150, 15.04.2022 ob 16:09

Jaz sem imela danes lepo beto, se mi je pa popoldne ze pojavil blago roza izcedek. Kaj bi to lahko bilo??

Jaz sem v prvi nosečnosti imela na začetku roza izcedek, šla h ginekologinji, ki je rekla, da je verjetno kaka žilica počila in me nakupila, da če bom preveč panicarila, da bo še res kaj bilo zaradi vsega stresa. In je potem bilo vse okej.

Upam, da je pri tebi tudi tako. In super za lepo beto, juhej!!

Jaz sem tudi napihnjena, mislim da je to stranski učinek Utrogestana.

Jemljem pa Novalac, pa zraven vitamin C, železo in vitD. Aja pa magnezij občasno. Se omego bi bilo fajn

Punc3, hvala za odgovore.

@hana41 Čestitke! Decembrčki so zakon. Sploh tisti rojeni 15. ? Moj sinko je ravno danes dopolnil 4 mesece. Lepo nosi.

Glede UZ: jaz sem v IVF ambulanti imela potrditveni v skoraj 10t, pri ginekologinji pa 12t… (prazniki…)

@krena757 in @sp150 jupiii, srečki nosečki. Želim vama mirno nosečnost, v decembru pa obilo crkljanja.

@scorpionka
Navijam za kmalu dobre novice s tvoje strani.

Ena punca je spraševala po znakih: dve nosečnosti vgnezditvena, tretja nič. Tudi drugače se mi ni zdelo, da bi bila noseča. Edini skupni imenovalec vsem trem je bilo neko čudno špikanje spodaj v trebuhu in pa občutljive prsi. V drugo, ko nisem čutila več prsi, je bilo konec. Je bila pa tudi beta takrat nižja. 426, če se ne motim. Obakrat, ko sem donosila, pa enkrat 2500, enkrat 3500…

Punce, soborke, ki še čakate na črtici: želim vam, da jih zagledate čimprej. Naj vas ne bo strah neuspeha. Obrišite solze. Vredno se je boriti. ???

@Evy joooj oprosti draga, kok sem butasta moj bog, kot da sem vceraj na svet prisla ??‍♀️ Hvalaaa ti za vso moralno podporo in tudi vsem drugim puncam najlepsa hvala za spodbudne besede ❤️ Z otrockom sta dobro?

@Hana
cestitkeee, zelim ti lepo in brezskrbno nosecnost, lepo rastita z bejbijem ??? In cuvaj se ❤️

Se jst dodam glede znakov po transferju: jst sem imela blago hiperstimulacijo, za katero sem prepricana, da je pripomogla k moji nosecnosti. Po transferju sem bila nekaj dni ful napihnjena, tiscalo me je za znoret. Potem nekje 7-8.dan so me ponoci zbudile bolecine-krci v jajcnikih in maternici kakrsnih nisem bila vajena od prej. Prsi me niso skoraj nic bolele, zelo malo. Tisti pravi nosecniski znaki so se mi zaceli sele kak teden po uradnem testu (huda slabost, motece vonjave, huda utrujenost, glavoboli, akne). Vmes so bila obdobja, ko so vsi znaki izginili in sem bila v strahu kaj se dogaja (sem potem svoje strahove pisala tu na forumu). Nekje v 9.tednu sem opazila cisto malo pikico krvi in nekaj rjavega izcedka, sibala k dezurni G in je bilo vse ok – verjetno pocena zilica zaradi raztezanja vezi. Potem v 10.tednu, ko sem imela prvi pregled pri svoji G sem imela hematome na posteljici in potem do 19.tedna imela vec izbruhov krvavitev, tko da sem bila stalno v strahu za otroka.

Glede dodatkov pa: jst sem do ivf-a na mesec zapravila okoli 300 eur za vse dodatke zase, jemala 1001 stvar, zadnje 3 mesece pred postopkom sem jemala samo se medicinske gobe, omego, vitD, Novalac in cajno mesanico iz Sticne. Pa se to ne vse redno. Tud na prehrano nisem vec tok pazila in vec sem kadila ? No, pa je hb vseeno uspelo ze v prvem postopku pri slampastem dr. Rešu. Do 5.meseca nosecnosti nisem dojemala, da sem noseca, nisem mogla verjet, da se to res dogaja.

Drzim pesti in fige za vse vas borke, da se po vsakem padcu poberete in ne obupate in da vam letosnje leto prinese okrogle trebuscke ❤️

Momo hvala za spodbudne besede❤️

Punce ali katera ve kako je z dopusti/ delovnim casom v Lj med poletjem? Nekje sem zasledila, da en mesec vmes ne delajo.. je to julij ali avgust? Ali pa imam cisto napacne informacije? 🙂 Hvala in lep dan vsem..

Punce danes se mi je roza izcedek skoraj ustavil?

Jaz sem v tem postopku, ki je uspel, jemala se aspirin in medrol. Ze 3 mesece sem tudi na dieti brez glutena, sladkorja, kave, rdečega mesa. Izogibam se tudi mlecnim izdelkom, krompirju in rizu… mogoce je kaj na tem

@Arnika23 lani niso delali zadnje 2 tedna julija in prvi teden avgusta, če se prav spomnim so začeli 9.8 delati postopke normalno naprej. S tem da za sveže postopke so nehali sprejemati v začetku junija (4.6. se jaz nisem več mogla prijaviti za postopek v juliju).

@momo hvala ??

@sp150 super novička! Zdej pa mirno do decembra ?

Joj, sama ne vem,ce bom se lahko kavi odpovedala? upam, da mi ne bo zasmrdelo, ko bom, ce bom noseca. Danes je M prisla, tako da zdaj za vikend moram pisati v MB, potem pa cakanje na UZ in prenos.

New Report

Close