Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Jst sem prou… Mogoce zveni grdo… Ampak jezna in ljubosumna. In ja, potem se razni komentarji…

Razmisljam, da poskusim z ovulacijskimi testi. Me pa, zgleda, postcovidna sprememba cikla zeza?

Uf, točno se ne spomnim, vem, da sem delala teste od 7 dne naprej in so bile od začetka 2 črtici, po krepiti so se pa začele mislim da ene 3-4 dni pred ovulacijo.

Anotherbaby, sprejmi svoje občutke, čeprav so “grdi”. Tudi jaz imam takšne in nisem ponosna nanje. So pa seveda popolnoma naravni in sem jih sprejela, ker ne pomenijo, da drugim ne privoščim, le žalost je prevelika, da bi zmogla drugače. Hči iz prvega postopka je stara dve leti in večina nosečk, ki je bila s trebuščki takrat z menoj, imajo že drugega otroka. Z razlogom se pojavi jeza na cel svet. ? Še posebej ob vseh butastih komentarjih, s katerimi si nimaš kaj početi. Ker svoje bitke pa res ne mislim vsakemu razlagati…

Pogumno naprej! ?? Zmoremo me to! ?

Moj je star ze 3.5 let… Skoz poslusM komentarje menda pa ja ne bo edinec? ce bi bilo od mene odvisno, bi imeli že še 3…

Nesrecnica – torej skoz sta bili 2 crtici, samo tik pred ovulacijo se je tadruga okrepila tko mocno, da je bila enako debela kot kontrolna črtica?

Odgovor na objavo uporabnika
Anotherbaby, 10.04.2022 ob 11:35

Moj je star ze 3.5 let… Skoz poslusM komentarje menda pa ja ne bo edinec? ce bi bilo od mene odvisno, bi imeli že še 3…

Nesrecnica – torej skoz sta bili 2 crtici, samo tik pred ovulacijo se je tadruga okrepila tko mocno, da je bila enako debela kot kontrolna črtica?

Poznam ta občutek. Moj je star 5 let. Na začetku sem bila tiho, zdaj pa vsakemu, ki kaj sprašuje kar povem, da ne moreva po naravni poti znanosit. Potem so oni v zadregi in nehajo drezat v naju. Tako da po vseh teh letih večina že ve in nisva več deležna teh zoprnih opazk. Sem tudi sama jokala, ko je katera povedala, da je zanosila. Zdaj po vseh letih nepoplodnosti te žalosti več ni, ali pa traja samo krajši trenutek.

Aja sem imela včeraj punkciji in pridelala 9 celic! Aleluja, to je prvič, da jih je tako veliko. Samo prvič sem jih imela 6,potem pa sam 2 ali 3.v četrtek izveva koliko se jih je poparčalo. Sem imela pa zdaj prvič dolg protokol.

@malazaspanka bravo za 9 celic ? naj se fajn poparčkajo ?

Tudi naša punca bo letos stara 7 let in že 6 let ne gre v drugo.. Ampak bo že, enkrat bo ❤️

Joooj me postane kar strah ko kaj takega preberem…. Da vam toliko casa ni uspelo do drugega otrocka. Joj prejoj nama…

Drugace pa, cestitke, 9 celic je fuuul dober izkupicek.

Ne vem, jutri delas se 1x test. Mogoce sem ga samo prezgodaj naredila. Pri 1.nosecnosti sem pri prvem imela cist blago crtico, cel dan sem analizirala ali je ali ni +. Cez 2 dni je bil pa zelo jasen in odločen +…

Punce, bodite hvalezne, da imate vsaj enega otroka. Vprasanja,kot so, ce ne bosta imela vec otrok, se lahko izognete z odgovori, da imata enega soncka… kaj pa me, ki se nimamo nobenega in se trudimo? Nas tak vprasanja bolj bolijo. Vsaj moje razmisljanje je tako.

Po pravici povedano se niti z najboljso prijateljico nocem prevec druziti, ker me bolijo vprasanja njenega partnerja, ce se ne bova imela otrok oz. kaj cakava, da se nimava.

To, da pac ne gre po naravni poti, je najina stvar in nisva nikomur nic povedala, da sva v postopku. Zato sem pa hvalezna za forum, da vsaj tu lahko izlijem svoje obcutke, svoje želje in vse, kar me dela nemocno. Punce, hvala vam, da ste tukaj❤

Jst sem zlo hvalezna zanj, pot do njega pa je bila dolga in konec koncev slucaj, zato mu pravim, da je najin čudež…

In ko clovek okusi to radost, seveda si zelim se enega. Ni zelja nic manjsa, obcutki bede in poraza, ker nama ni izpolnjena niti osnovna funkcija cloveka – imeti potomce – pa nic manjsi. Kljub temu, da ze imam enega, se pocutim…  Raje ne napisem kaj vse…

@Anotherbaby ja, kakor se spomnim sta bili ves čas dve črtici, CB je pa kazal prazen krogec (ampak ko sem vzela ven sta se videli 2 črtici), potem pred O pa sta bili močnejši črtici dokler nista bili enako močni in takrat je CB pokazal smeškota.

To da imas enega sončka doma je vrh sveta. AMPAK ko si želiš še enega in traja 6 let ne boli nič manj ko ne uspe.

Najbolj boleče vprašanje pa sploh ni od prijateljev/znancrv/družine ampak ko te tvoj otrok pogleda v oči un reče “mamica zakaj imajo vsi bratce in sestrice, sano jaz ne? Zakaj moram biti js sama na tem svetu?” No to, to najbolj boli, daleč najbolj od vseh ostalih vprašanj in stvari. Hvalezna vesolju da jo imam, obenem pa ji zelim tudi dati sorojenca. Js sm (na žalost) edinka in ja tudi to boli in jo kot nekdo ki si zeli brata/sestro še kako razumem.

Scorpionka – lepo povedano… Upam, da vam kmalu uspe, da pomlad prinese tvoji druzinici se enega soncka.

Drugace poznam par, ki je bil precej dolgo v ivf postopku predno sta dobila 1.otroka. Potem sta dobila v ivf-ju se dvojcici cez par let. Bila sta super srecna, 3je otroci. In so zgodbo zakljucili. Tako sta onadva mislila? cez par let se jim je pridruzil se 4.otrok. Spocet po naravni poti. Velik šok in velika sreča ? tako da ni za obupat nikakor?? nama je dr. Drobnic rekel, da 1x v 10rih letih se nama glede na mozeve izvide mogoce posreci. Skupaj sva 11let,tko da računam, da imava en bonus? omin da uspe baby st. 2☺️

Cau, jaz imam spet eno vprašanje ? je punkcija takoj ko nehaš z injekcijami? Jaz imam predvideno 11 dni špikanja, potem na 11. dan pa uz. Kakšne ste imele kaj izkusnje? So vam še dodali par dni injekcij ali kar stopko in punkcijo? Hvala vam, upam da nisem preveč sitna z vprašanji.

@broccoli odvisno kako ti bojo rasli folikli. Js sm mela UZ 10ti dan, potem so mi podaljšali za 2dni in sem imela spet UZ, potem so mi podaljšali še za en dan, ampak nisem rabila hodit na UZ. Tako da sem 13ti dan imela stop injekcijo, 15ti dan pa punkcijo. Podaljšujejo toliko časa da so folikli čim bolj zreli, obenem pa da vodilni ne poči.

Srečno s špikanjem ☺️

Mi lahko prosim poveste, kako zgleda sprejem v UKC Lj ? Koliko casa traja vse skupaj, ali bo takrat tudi kaksen pregled oz. pogovor z zdravnikom ali je to le administracija s sestro?

Na sprejemu za sveži postopek oddate dokumente, ki ste jih dobili po pošti od konzilija, dobite potrdilo da ste vključeni v postopek, sestra vam razloži kako bo vse skupaj potekalo. Potem greste na oddelek in vam tam povejo in pokažejo kako se pripravi injekcije. To je to. Vse skupaj traja tam 30min do 1h s čakanjem vred. Pregleda oz pogovora z zdravnikom na sprejemu ni.

@Hana41 omg, kako sem vesela zate❤️❤️❤️ Decembrcki so zakon!

Vse punce, samo ne obupavat in obupat, prav vse pridete slej ko prej do svojega otroka.. Prepricana sem.

Jaz imam take krce ze 4 dni, neko nelagodje v predelu maternice, M pa se on nikoder?‍♀️?‍♀️?‍♀️ niti za pikico ne kaze, da pride… tale covid mi jo je res zagodel.

@Anotherbaby meni je covid prvo M zamaknil iz običajnega 30-32 dnevnega cikla na 37 dnevni…

New Report

Close