OBMP -IVF 2022
Ko sva midva dobila posto iz konzilija januarja letos je glede SPB tudi pisalo, da so napotnice zraven, ampak je bil ta del besedila na roke precrtan s kulijem.
Sem jim pisala kaj je to in so mi odgovorili, da meni za SPB velja napotnica ginekologa za zdravljenje neplodnosti, moz pa je moral dobiti novo napotnico od osebnega zdravnika.
S tem da midva narocilnice za SPB sploh nisva dobila po posti in sem ju mogla it osebno iskat na Leonisce.
Kot da se trudijo vse skupaj se bolj zakomplicirat in da moras na 3 razlicne lokacije hodit za brezveze.
Sicer pa imam v sredo koncno sprejem, ce ne bo spet kaj prislo vmes.
Vita43, prav si imela! Pa sem dočakala težko pričakovani klic. Bolj “čudnega” termina si niso mogli najti… Petek pol treh popoldne iz mobi številke ? Kakorkoli… Razumela sem bolj malo. Totalno zmeden doktor, ki se ga je še slabo slišalo. Najprej mi začne o Dabrostonu v drugi polovici naslednjega ciklusa, potem ugotovi, da imam menstruacijo po planu že naslednji teden in reče, da mi vrne klic, saj gre preverit, če me lahko da že v kar prvo skupino. ?♀️ Po 10ih minutah pokliče nazaj in pravi, da grem v postopek brez sprožanja oz. kar v svojem ritmu. Torej prvi dan menstruacije jim javim in dobim termin za ultrazvok. Pol je nakladal nekaj, če pride to na vikend, da kar pridem drugi dan na uz. Nič jasno… Čakam na navodila, ki jih dobim na mail in po pošti. ?♀️ Res komunikacija na višku. Pa še slišalo se ga je slabo… ?
Pa saj je vseeno, samo da se premikamo. To čakanje ubija…
Punce, najlepsa hvala za informacije! Sem danes klicala kar na Zavod za transfuzijo in razlozila situacijo in so mi tudi tam povedali, da ta prilozena napotnica velja samo zame. Se dobro, da spremljam forum in kaj preberem. Tako da morava sedaj se za partnerja dobit napotnico. Res so malo smotani s temi zavajujocimi navodili.
@mentos, na kateri dan cikla so te narocili na sprejem?
Morska deklica488, 08.04.2022 ob 16:14
@Hana41 si naredila test? Jaz sem danes 6. dan po ETZ in me že dva dni tako zvija kot pred menstruacijo. Vem sicer, da to ni nujno slabo. Test bom delala, če seveda zdržim do takrat, na 10. dan (to je v torek).
Hej, sem ga naredila včeraj (10. Dan po transferju) in doživela bledo črtico ? čisto presenečena in kar nisem verjela, sem mislila, da je kaka napaka v testu. Danes sem ponovila in je že čisto prepričljivi plus. Nič mi ni jasno, sem res mislila, da spet ne bo šlo, se folne nisem redno jemala, v prejšnjih postopkih pa po 15 dodatkov in se ful pazila, spremljala ipd
@hana 41 čestitke, naj gre dobro še naprej ?
@Hana41 prekrasna novica ❤❤ cista zmaga. Cestitke in pogumno naprej ?
@Scorpionka, zelim ti super novice danes, potem pa drzimo pesti za naprej ???
@Hana41 ooo res lepa novica, cestitke!! Zelim ti vso sreco tudi naprej??
@Scorpionka, srecno na transferju, naj te pricaka cimvec lepih blastocist.
Ojla punce. Transfer za mano, danes je bila v Ljubljani norišnica ? mislim da je bilo okoli 16 punc če se ne motim. Smo se kr na čakali.
Od 16 celic se jih je 6 oplodilo, ostale so bile morfolosko nepravilne. 4 so se potem nehale razvijati na 10 celični stopnji. Tako da imam dve blastocisti. Ena je 4AA druga pa 3AA, ne vem pa kok je to dobr. Mogoče katera ve kako grejo te kakovosti?
Embriolog je rekel, da imam nekaj narobe s celicami, ker jih je vedno veliko morfolosko nepravilnih in slabih itd. in da se na to ne da vplivati. Izrazila sem željo po prenosu obeh blastocist, a je rekel, da sam tega ne priporoča in tudi zdravnica je bila istega mnenja. Povedal je da takih blastocist še nisem imela, tako da očitno se je dolgi protokol splačal.
Zdej sm pa že pojedla kalamare za kosilo in izležavam na kavču. Če be bo M imam krvnega 25.aprila.
Upam da bo uspelo in Božiček prinese najbolj luštno darilo ?