Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Ivy981 napotnico za SPB morata imeti oba, vsak svojo. Tako, da če piše, da sta obe napotnici potem bi jaz preverila pri njih, da od partnerja napotnice ni zraven. 

@Ivy981 če partner nima napotnice za zdravljenje neplodnosti mora najprej dobiti napotnico za to od zdravnika in potem od klinike dobi napotnico za SPB – lahko mu pa osebni zdravnik izda napotnico za SPB.

Naročiti se ni potrebno, rezultat dobijo direktno na kliniko, mislim da v 7h dneh. Za prvi postopek je izvid lahko star največ 3 mesece.

Punce, za katero kliniko to pisete? Meni v Ljubljani so v posti s konzilija poslali 2 napotnici. Ena je bila za zdravljenje neplodnosti – par (predvidevam, da ta velja za obravnavo obeh, tudi za odvzem krvi za SPB) in pa napotnico za IVF. Poleg teh napotnic (torej potrdil o izdanih e-Napotnicah) pa so mi poslali se Narocilnico za Zavod za transfuzijo (torej za odvzem krvi za SPB). In ta narocilnica naj bi veljala za oba, ker sta 2 papirja, eden je izpolnjen rocno s kulijem, drugi pa je isto izpolnjen, ker se na “spodnjem” papirju “pozna” od prvega papirja – ce veste, kaj hocem povedat. Tako da, @Ivy981, ce si dobila to Narocilnico zraven, mislim, da je to to.

Sem pa ravno prejsnji dan klicala na Zavod in se ni potrebno narocati, lahko prides kadarkoli med tednom do 15ih oz. v sredo do 17ih.

Super ste zacele to temo, ker je tudi mene zanimalo kako je s tem SPB..

@Ivy981 a si danes dobila posto?

Jaz se kar cakam.. samo verjetno je pri meni problem ker se imela 24.3. Pap bris in se je zato toliko zavleklo.. upam da bo cimprej..

Glede napotnice za partnerja; meni je logicno da se naju obravnava skupaj. In ce so meni dali novo napotnico za neplodnost, so seveda podaljsali tudi njemu? Ocitno ne..

@mimi barvo ? naj se fajn poparčkajo ? in te v torek pričaka najboljša blastocista ?

Js pa danes malo lažje diham in celo na desni bok sem se lahko ponoci obracala.  Na levo pa še precej boli. Upam da do sobote minejo tele bolečine in napihnjenost ?

Zdravo Punce. Da se malo javim spet 🙂

@morskadeklica
jaz sem trenutno 9 dan po transferju in nisem še delala testa in ga verjetno ne bom. Imam slabo izkušnjo ko sem v dveh postopkih prej delala test in je pokazal + in sem bla ful happy, pol je blo pa na krvnem ful šok, ker ni blo nič in nisem bla noseča. Tko da zj raj čakam na krvnega in se pustim presenetit.

@anotherbaby in vse ostale punce, ki boste pa delale test pa srečno in držim pesti, da vidite svoj plusek.

@Hana
kako si ti kaj? Kako se počitiš?

Jaz sem bila včeraj kar precej slabo. Noro me je bolel trebuh in je bil ves napihnjen in občutljiv na dotik. Podobno je bilo v prvi nosečnosti ampak ful kasneje. Drugače pa nisem več tako utrujena kar ne vem al nj me skrbi al ne. Izcedek je še vedno samo od utrogestana. Občutljivih dojk nimam. Edino te bolečine v trebuhu ki ne vem al jih pripisvat zdravilom al se kaj dogaja. In pa res nenadne hude vrtoglavice. In neprestana žeja je pa tud prisotna. Komaj čakam 14.4 ko imam krvnega.

Lepo bodite in srečno vsem 🙂

@Leanna143 za Lj. Jaz sem dobila pošto od konzilija in notri naročilnico za SPB zame (na moje ime) in sem pol vprašala, če velja za oba in so rekli, da ne, da mož rabi svojo, ki jo dobi tako, da zanjo prosi svojega osebnega zdravnika ali pa da na kliniko dostavi napotnico za zdravljenje neplodnosti in mi jo potem oni izdajo. Sem imela pa jaz od ginekologa napotnico za zdravljenje neplodnosti par, pa ni veljala za oba ? no, moj pol niti ni rabil delati SPB, ker je imel še veljaven izvid oz sva itak imela zamrznjeno seme.

Sem sla sedaj se enkrat prebrat papirje s konzilija in na tistem prvem papirju, kjer pise, da je konzilij odobril postopek, so se vsa navodila in informacije glede narocanja, napotnic itd. In prav posebej pise, citiram: “Med obrazci je napotnica za postopek IVF in napotnici za SPB – pregled krvi za spolno prenosljive bolezni, za vas in za partnerja.”

Ceprav je na obeh narocilnicah samo moje ime, sem (glede na prilozene informacije) predvidevala, da sta obe narocilnici napisani samo name, ampak je vsaka za enega?! Ker zdaj sem pa res ze zmedena. Da ne bova prisla tja in potem njemu ne bodo hoteli vzeti krvi ?

Pozdravljene, rada bi slisala vase mnenje 🙂

In sicer, minilo je ze vec kot eno leto od prvega sprejema v Mb, pa se niti do konzilija nisem prisla. Vedno nekaj cakam, in vesno resujejo samo eno tezavo naenkrat. In se ze res vlece vse skupaj. Trenutno cakam na ambulantno histeroskopijo, mimo sta sli ze dve M in sevedno nic. Danes mi je osebna G dala napotnico da naj postopek opravim v svojem kraju, in bi bila na vrsti ze v torek. Ona je rekla da ne bo tezav, meni se pa zdi da bodo name v Mb “jezni”, da delam stvari na lastno pest. Ampak me to cakaj res ze spravlja v obup, ker se ne premika nikamor. Kaj menite naj grem v torek na poseg ali naj cakam v Mb?

Hvala vsem ?

Ce imas napotnico, pojdi cimprej! Briga te..

Jaz sem imela histero in laparo januarja lani, pa so me sele sedaj dali v postopek in zdaj cakam posto konzilija.. ker po posegu malo okrevas, pa recejo; poskusajta se 6-9 mesecev in tako mine leto!

Leanna143, pri meni pise isto. Tadruga moja napotnica za odvsem krvi je samo kopija prve – in kolikor mi je znano, so taksne napotnice navadno v dvojnikih.

Živjo punce, Mimi super, naj se lepo poparckajo.

Scorpionka, si ti komu kaj javila za svoje težave? Da ni res hiperca tole?

Jaz bom jutri imela 10. dan, me mika, da naredim test, ja. Bom videla. Nimam čisto nobenega znaka, nič. V prejšnjem poskusu so se deveti dan začeli izcedki, pa križ me je bolel. Zdaj nič. Tudi psihično moram rečt, da sem v ful boljši koži kot v vseh postopkih prej, ful mi uspe odmisliti vse skupaj.

@Taša419 js sploh ne bi razmisljala in bi sla na histero, ce le imas moznost. Nevem zakaj bi bili v Mbju jezni nate, kvecjemu si lahko ti na njih, ker se nikamor ne premakne. In ni receno, da te ne bodo se kam poslali in se bo se bolj zavleklo. S tem tempom ne bos sla letos v postopek, tako da kar spravi si naprej cimvec preiskav, da bodo imeli vse in dali na konzilij. Mb drugace zelo hvalijo, ampak slovi po pocasnosti tako da poskrbi zase in da bosta lahko sla cimprej v postopek. Nevem sicer koliko si stara in koliko se “mudi” je pa ze samo cakanje neugodno. In je to sele zacetek.

Pozdravljene, danes sem si dala stop injekcijo, v soboto me pa čaka punkcija. Je še katera v postopkih v MB? To je moj četrti postopek, pa do sedaj najbolj umirjen. Sem si že ta teden vzela bolniško (ker sem imela 3x UZ) in nisem iz Maribora. Pa prav paše, da sem doma, veliko bolj sem umirjena. Vem, da v MB dajo po postopku še 14 dni bolniške, sam sama razmišljam, da bi vzela sam en teden. Ker pol on zadnji teden je prava groza bit doma, ko greš z vsakim dnem z večjim strahom na wc. Kako pa ve prakticirate? Ste doma, greste po prenosu takoj delat? Ste aktivne, počivate?

Hvala vama za mnenje, bom kar izkoristila priliko v torek 🙂 z leti se ne mudi, jih imam 29, ampak je ze tri leta od tega kar sva se odlocila za otrocka, in je ves cas eno samo cakanje. Ampak kot si napisala Mandarina, je to sele zacetek, tako da ce lahko vsaj en poseg malo pospesim je to dosti 🙂

@Leanna143 meni je enako pisalo in sem potem imela pri zdravnici, ki me vodi še 3D ultrazvok in sem jo vprašala in je povedala tako kot sem napisala zgoraj – da ta napotnica je zame (je pa v 2 izvodih), mož bi pa dobil svojo ali od svoje osebne zdravnice ali pa ko bi na kliniko dostavil napotnico za zdravljenje neplodnosti. Moj je potem ni rabil, ker je že pred mojim prvim posvetim dal zamrzniti seme, ker je šel potem na kemoterapijo in so ga takrat testirali in so uporabili zamrznjeno seme.

Hej,

Koliko časa po histeroskopiji in odstranitvi pregrade se lahko spet zacne poskusati?

Na izvidu pise da takoj, pusenjak pa pravi da je treba pocakat 2 redni menstruaciji.

joj tok se vlecejo dnevi…

Js sm imela laparo in histero, pa mi je takrat rekel moj G, ki me je tudi operiral, da pocakam do M in potem veselo na delo.

Pozdravljene,

Ta mesec naj bi sla v IUI. Sem pa stela, da naj bi predvidoma IUI prisel na 1. Maj. Mislite, da me bodo vzeli ali bom cakala na naslednji mesec?

Me pa se skrbi, ker na napotnici pise, da se moram prijaviti do 24. Tega meseca.

@Anonimno 8313 lahko že danes pošlješ mail in prosiš, da ti napotnico aktivirajo (to je to kar moraš narediti do 24), pol pa z M javiš in greš v postopek. Zdaj kako delajo za praznike žal ne vem, mislim da si, da vsaj nekaj “nujna” ekipa dela

New Report

Close