Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Mene je pa kar malo panika zagrabila…glede na to, da so mi našteli samo 6 foliklov nimam ravno veliko upanja na dober rezultat…

Skorpionka, čestitam za lepo število celic ???? Srčno upam, da bo tudi mene kaj presenetilo.

Ali je možnost, da kakšne folikle tudi “spregledajo” ??

@Mimi746 nikar paničariti, tudi če jih je “samo” 6, pa so vsi kvalitetni je to dovolj 😉 lahko bi bil tudi samo eden, pa če je tisti pravi 😉

Meni so na prvem UZ videli samo 3, potem na drugem 8 in na koncu jih je bilo 8. Od tega 7 oplojenih in 3 so pričakale me 5 dan.

V Lj zahtevajo PCT, baje da oni ne spadajo med izjeme, ker gre za oskrbo na sekundarnem nivoju.

Js sm imela podobno kot ti,  me je tudi panika grabla, da bo premalo in neuporabno, na UZjih ni bilo nekega hudega navdusenja k sm hodila. Potem sem imela 7 celic, kar sicer ni nek presezek, 2 sta bili neuporabni, 1 zarodek je propadel med razvijanjem, tako da so mi potem enega vstavili in imam se 3 pingvincke, kar je relativno dober rezultat na stevilo celic. Tako da ni vse v kvantiteti, bolj je vazno, da so celice uporabne oz. kvalitetne.

@mimi meni so našteli 7-8 foliklov pa sm danes imela 16 celic.. Prijateljici so na UZju 10 foliklov našteli pa je imela potem 2 celici. Se mi zdi da na UZju vseeno ne pokaže/ne pogledajo čisto vse podrobno. Meni so danes 4x predirali steno maternice ker so jih našli čist nekje gor in teh najbrž na UZju sploh videli niso. Kot so rekli pa ni vse v številu. V prvem postopku od 15 celic samo 1 blastocista, med tem ko prijateljici sta se obe celici oplodili in se je že prva prijela.

Js ti želim predvsem kvalitetne zrele celice ki se bojo fajn poparčkale ❤️?

@gina123 so me danes klicali iz mb. Cisto nepricakovano ☺️ sem ze morala danes zaceti z jemanjem KT, konec meseca imam UZ in zacnem. ??

Res se presenecena ker sem bila pripravljena na to da bom cakala 3 mesece na nov postopek

Glede PCTja me zanima, ali je v MB pri transferju potreben PCT?

Pri punkciji sem bila na rednem testu, saj sem imela narkozo in so zaradi tega zahtevali test.

Vita43, če se prav spomnim, so te prvič klicali po dveh mesecih odkar si šla v čakalno vrsto.  Tokrat pravtako?

Živjo punce,

po treh letih “truda” in nekontroliranega jemanja spodbujevalcev ovulacije (vmes nobenega UZ-ja) se pridružujem vaši debati. Trenutno sva na začetku te poti, nekaj info že imava (spermiogram bolj tako-tako), jaz pa z enim “nedelujočim” jajčnikom, vseeno pa imam nekaj vprašanj. Imava napotnico za ambulanto za zdravljenje neplodnosti (od včeraj), tako da naju moram danes nekam naročiti. Razmišljala sem o Leonišču Ljubljana: koliko časa ste čakale, da vas ste dobile sploh termin? In koliko časa je poteklo od prvega pregleda pa do IVF postopke (vem, da je vmes nek konzilij itd pa me zanima za koliko časa se vse to zavleče)? Predvsem me zanima za tiste sotrpinke, ki ste dale to skozi v zadnjem času, da vem na koliko čakanja se pripraviti. Ste bile v Lj zadovoljne?

Hvala vsem za odgovore! ?

Glede PCT-ja, v Ljubljani je obvezen in ga je možno brezplačno (za vse paciente) opraviti pri Polikliniki (modri kontejner). Počakaš cca 20 min in dobiš obvestilo na sms, ki je dovolj.

Punce (toliko vas je že, da si nisem vseh zapomnila) ful sem vesela ko preberem kakšne dobre izkupičke imate 🙂 Držim pesti za vse, da se vam vse lepo poparčka in uspešno prime !

Sama odštevam dneve do sprejema (15.04). Me pa najbolj skrbi oz. se najbolj obremenjujem s punkcijo, ker sem imela v prvo res neprijetno izkušnjo in me je res ful strah kako bo šlo v drugo 🙁 Sicer v prvo nisem imela nobene sedacije (razen Nalgesin), zato se nekak prepričujem, da bo v drugo manj boleče ob lokalni oz. karkoli bo boljše kot nič 🙂

Glede čakalnih dob v Leonišču:

Napotnico sem dobila septembra 21, termin za 1. pregled sem dobila januarja 22, kontrolo konec marca (vmes UZ in hormonske preiskave), zdaj čakam pošto konzilija (baje pride v roku 1 meseca).

Lp

P.s. Ne spomnim se zagotovo, ampak možno, da sem napotnico dobila šele oktobra, ne septembra.

Ko dobiš pošto s konzilija, greš v postopek takoj (z naslednjo oz. še eno naslednjo M – gl. par postov nazaj).

@MinnieMe313 priporočam sedacijo, si pri zavesti, bolečine pa ni.

@Ba-na-na jaz sem dobila napotnico sredi februarja lani, prvi posvet sredi maja (sem želela točno določeno zdravnico), odobritev konzilija konec maja, potem sem imela še UZ v juniju. V postopek sem se zaradi dopustov lahko prijavila avgusta (junija niso več sprejemali, julija sem dobila M malo prehitro), prvi postopek imela oktobra, zdaj čakam M da grem v 3 prenos (2 zamrznjenček).

A je imela še katera danes krvni test (GK LJ)  – a se je že kdaj naredilo da enostavno ni bilo rezultatov oz. bodo jutri – da o nadiranju sester po telefonu raje ne govorim … ne vem no jaz sem bila res jezna in itak skoz čakaš in že tko si občutljiv – malo več čuta sem pa vseeno pričakovala ?

O, Micka, ful zoprno res. A urinski test si delal? Držim pesti, da jutri zvez lep rezultat.

Minimee, tudi jaz ti priporočam analgosedacijo, zakaj bi trpela, če ni treba

Odgovor na objavo uporabnika
Micka146, 05.04.2022 ob 18:51

A je imela še katera danes krvni test (GK LJ)  – a se je že kdaj naredilo da enostavno ni bilo rezultatov oz. bodo jutri – da o nadiranju sester po telefonu raje ne govorim … ne vem no jaz sem bila res jezna in itak skoz čakaš in že tko si občutljiv – malo več čuta sem pa vseeno pričakovala ?

Pri meni se je zgodilo, da ni bilo isti dan rezultatov, ker so imeli tezave v laboratoriju, tako da sem morala poklicat naslednji dan po 8.00 uri mislim da. So bile pa sestre vseeno zelo prijazne.

@mihi22 tako ja. Prvic so me po 2 mesecih in sem zacela s KT. V zacetku marca bi morala zaceti z injekcijami pa smo morali prekinit ker sva oba zbolela, zdaj so me pa po enem mesecu spet klicali.

Ce sem nekak dojela pravilno nekje na 2 tedna klicejo novo skupino za postopek. Tako da mislim da do konca meseca bi te morali poklicat. Srecno ?

Ekola…včeraj zvečer sem se še zadnjič piknila ? jutri pa dan D ? -punkcija in upanje na super truper celice in posledično zarodke ?

Tista panika me je minila. Hvaležna mojemu starejšemu sinu, ki me je pomiril in mi podaril topele besede in objem ravno v trenutku, ko sem to najbolj potrebovala ❤ Verjamem, da je to moj čas in da je to to. RATALO BO!!! Prepričana sem, da bom na koncu lahko rekla, da je bilo vse skupaj vredno vsake injekcije, bolečine ob pikanju in vsake minute straha, panike, slabe volje…

Scorpionka, kako si ti?

Jaz cakam se 3 dni predno naredim test.

6.dan po ovulaciji in stiskanju z možekom sem imela 2 dni neko čudno krvavitev? upam, da je bila vgnezditvena, ker sem jo imela tudi v 1. nosecnosti. Ceprav takrat sem takoj občutila obcutljivost prsi in vse, zdaj tega ni. Upam, da bi pa vseeno bil +…

Jooooj kakšna sreča bi bila to, da nama ni treba v postopek opet…

A še katera v prihodnjih dneh/tednu dela test po transferju? Jaz imam krvnega šele 19., danes je 4. dan od transferja.

Itak da bo + ???

New Report

Close