OBMP -IVF 2022
@hana te čisto razumem in tudi sama sem tokrat veliko bolj sproscena in tudi jaz pozablam vcasih vzet kako folno. Se pozna to da imym enega sončka in nisem več tako obremenjena.
Drugače pa imam podobno izkušnjo kot Asja. Sicer z bioresonanco. Po 4 neuspešnih vstavitvah sem šla na bioresonanco in po terapiji na 5 vstavitev. Šla sem že čisto obupana po 4 letih špikanj in truda. In se je prijelo. In zato verjamem, da je nekaj moglo biti na tem. Mogoče le v moji glavi pa vseeno. Moje mnenje je da probajte vse kar vas mika in potem boste sigurno bolj sproščene in si ne bote mogle nič očitati.
Danes sem 5 dan po transferju. Izcedek brez sprememb. Špikanje v trebuhu. Utrujenost je pa malo manjša kar me zdej skrbi. Tko da bomo vidli kako bo šlo naprej ampak ne vem zakaj mam pa tokrat res dobr filing.
Srečno vsem ki ste tu ❤?
Pozdravljena Mimi746! Tudi jaz sem na dolgem postopku, vodena v Mb. To je moj 4 postopek. Jutri imam UZ in naj bi v tem tednu imela punkcijo. Držim pesti zate, da bo vse dobro. Ne bodi razočarana če imaš malo celic. Jaz sem ji samo prvič pridela 6 (pa sta se oplodili 2,prenos obeh in neuspešen). Potem en postopek brez uspeha, v tretje pa od 3 celic dve oplojeni, vstavljeni obe, prenos neuspešen. Tudi sedaj ni videt kaj veliko foliklov, bom jutri vprašala kolk se kaj kaže. Rastejo pa veliko počasneje od prejšnjih kratkih postopkov.
Scorpionka jutri ti želim čim več poguma in dobrih rezultatov! Kje si vodena?
@Scorpionka, drzim pesti, da te danes po punkciji razveselijo z lepim stevilom. ?
@Hana in vse ostale, ki odstevate dolge dneve po prenosu, srecno. Mislim na vse vas ???
No jaz pa ravno iz UZ-ja. Folikli so še malo zrastli, tako da so sedaj 21,21,19,16,15 in 14, endometrij pa 10-troslojni (nimam pojma kaj naj bi to pomenilo). Danes se pikam še z Bemfolo in Gonapeptylom, jutri pa stopka. V četrtek imam punkcijo. Srčno upam, da bodo vsi folikli polni ? in da se vse oplodi kakor je treba.
Drgače sem pa to rundo veliko bolj pozitivna kakor sem bila pri prevm postopku. Ne vem, kljub malem številu foliklov imam dober občutek, da bo tokrat to to ???
Naj povem, da si nikoli nisem mislila, da bom mogla iti čez te zadeve. Iz prvega zakona imam 4 otroke (vse po naravni poti), moj pa 3. Problem pri nama je v tem, ker je imel moj pred leti vazektomijo, ampak je pri obema zrastla želja še po skupnem otroku. Moj gospod je mogel na biopsijo mod (TESA), da smo pridobili material za postopke.
Nekaj me pa še zanima. Kaj pomeni pri velikosti folikla znakec + Sem spraševala strica googla pa nisem našla odgovora ??
@mala zaspanka js sm v Ljubljani ?
@fracek hvala ??
@mimi super da so zrasli ? naj te pricakajo lepe zrele celice v četrtek ?
Punkcija je za mano, najbolj boleča in najbolj mučna do sedaj. Sem mislila da v 4 postopku te nima kej presenetiti, ampak očitno te bolečina lahko. Seveda sem bila (spet) pogumna in vzela samo lokalno namesto sedacije (na UZju je kazalo 7-8 foliklov) in mi je zdej prekleto žal… Celic imam 16! Največ do sedaj. A kot sem imela prvič 15 in na koncu iz tega samo 1 blastocisto, si ne upam preveč veselit. Bomo vidli na transferju kako se bojo poparčkali in razvili.
Js sm si tokrat privoščila mami hotel za 3-4 dni da bom kraljična na zrnu graha ?
Vsem želim veliko sreče in pluskov ❤️
Pozdravljene!
Danes je točno tri leta od prvega transferja svežega zarodka (neuspešno). Mesec za tem sem šla po ? in imam dve leti staro navihanko. Zdaj sem že dva meseca v čakali vrsti (Maribor) za novi postopek. Nestrpno čakam klic… Zanima me, kako stvari potekajo zdaj… Prvič je bil postopek icsi, zato predvidevam, da bo tudi tokrat. Verjetno ne delajo vseh preiskav ponovno od začetka. Ali pač?
Rečeno mi je bilo samo, da je čakalna dobe 3-4 mesece. ? Januarja sem imela neuspeli prenos edinega?iz prvega postopka v spontanem ciklu.
Še katera čaka klic iz Maribora?
@Mimi746 + po mojem pomeni, da so večji kot piše (npr več kot 20mm) 🙂 vso srečo na punkciji.
@Scorpionka čestitke za lepo število celic, držim pesti, da se lepo poparčkajo in, da te pričakajo lepi zarodki ?
@Mihi 22 jaz predvidevam, da je enako kot v Lj: greš k zdravniku, ki te vodi na kliniki in tam pregledata kakšna je bila terapija in kakšen rezultat, če je kaj potrebno spremeniti. Potem dobiš napotnico za nov postopek in se z M prijaviš.
Če je v MB drugi naj ne pa kakšna punca iz MB popravi.
Jaz pa čakam M in očitno bom imela spet nek dolg ciklus, ker po znakih sodeč sem v času, ko bo naj prišla M spet imela šele O. Jaz ne vem zakaj se mi je tako grozno podaljšal cikel po stimulaciji 🙁 grem pa sredi meseca na kontrolo k onkologu in bom malo vprašala, če je to normalno…
Zdravo punce, najprej naj se vam zahvalim za vse vase zapise; verjamem, da so v veliko pomoc tudi tistim, ki samo berejo vase izkusnje. Sama cakam na posto konzilija, vem da bo kratek postopek, me pa zanima kdaj startam s spikanjem oz. ali lahko zacnem takoj, ko dobim posto ali se najprej z eno menst. narocim in sele z naslednjo zacnem s spikanjem? Hvala in veliko srece vam zelim.
Micka146, 04.04.2022 ob 15:14
Pozdravljene,
mene pa samo zanima postopek ko prideš na krvni test. Koliko časa se približno čaka na rezultat – ali je obvezno da osebno prevzameš rezultate?
V Lj ne prevzames osebno rezultatov. Poklices istega dne po 13.00 uri. Potem pa dobis naknadno se posto domov kako visoka je beta in datum za UZ v primeru da je pozitivna.
@Arnika23, js sm v Postojni in sm se zacela pikat kar takoj z naslednjo M, ko sm dobila odobritev. V Lj se pa baje z sele ptijavis in se sele potem z naslednjo zacnes pikat.
@arnika v Lj po prejemu pošte pokličeš/napišeš v prvih dneh menstruacije in se naročiš. Za kratek in dolgi postopek te naročijo 22.dan s to razliko, da v kratkem ti naročijo da prides 1 ali 2 dan naslednje menstruacije po injekcije in potem začneš s špikanjem v dolgem pa ti dajo že na sprejemu, torej tisti 22.dan injekcije in jih začneš špikati že isti dan.
Veliko sreče in naj bojo čimboljše celice ?
+ pri foliklih pa pomeni, če imaš npr 20+ da je večji kot 20 ampak še ni 21. Kot neka polovicka ubistvu 🙂
Micka146, 04.04.2022 ob 16:36
Še eno vprašanje – za krvni test se morš tud testirat za kovid najbrž a ne – to tudi šteje kot dnevni sprejem?
Kaksen mesec nazaj so punce pisale, da so potrebovale test kljub temu da je bilo ze vse “sprosceno”. Nevem pa kaksna je politika v teh dneh.
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/#e147181
Zivjo,
po odloku Vlade PCT ni potreben, zato ne vem, cemu ga zahtevajo…