OBMP -IVF 2022
Hej hej.
Men so podaljšali še za en dan injekcije, tko kot sm predvidevala, tko da imam punkcijo v ponedeljek. Endometrij sm mela 12, večjih foliklov nekje 7-8 (20, 18+, 18, 17, 16, 15 in manjše).. Upam da do ponedeljka zrastejo in dozorijo, potem pa dan D.. Sm pa fizično že zelo boga vse me tišči in boli, tok švoh nism še bla v vseh prejšnjih treh postopkih.. Upam samo da se obrestuje ?❤️
Še katera čaka punkcijo/transfer?
Vsem želim en lep vikend poln pozitivne ✨
Scorpionka, 01.04.2022 ob 22:21
Hej hej.
Men so podaljšali še za en dan injekcije, tko kot sm predvidevala, tko da imam punkcijo v ponedeljek. Endometrij sm mela 12, večjih foliklov nekje 7-8 (20, 18+, 18, 17, 16, 15 in manjše).. Upam da do ponedeljka zrastejo in dozorijo, potem pa dan D.. Sm pa fizično že zelo boga vse me tišči in boli, tok švoh nism še bla v vseh prejšnjih treh postopkih.. Upam samo da se obrestuje ?❤️
Še katera čaka punkcijo/transfer?
Vsem želim en lep vikend poln pozitivne ✨
Jaz cakam na transfer. Nestrpno pricakujem M v aprilu.
Me ze par dni spika v jajcnikih. Ovulacija dela svoje.
Punce,nekaj me zanima. Ali je mozno,da imam po punkciji takoj po M ovulacijo? Ciklus imam cisto v k…. po jemanju tabletk in punkciji.
@Jagoda in @pika viva hvala vama za odgovore. Sem kr mal potolažena, je pa res da je ta utrujenost pri meni od xneva vstavitve. In tudi bolečina v trebuhu se v krčih pojavlja od prvega dne. Rjavega izcedka ali krvavitev pa nisem imela. Spim pa kot se nikoli v življenju. Res močno samo naspim se pa ne 🙂
@hana kot kaže imava res zelo podobne simptome če temu tako rečem. Js sem si tudi vzela frej v službi ker bi res rada da se potrudim 100% po zdravniških navodilih da si potem ne bom česa očitala. Imam namreč še tri zadne zamrznenčke iz druge punkcije izpred 2h let in pol in ne grem več na punkcijo. Sem ena izmed srečnic ki je zaradi hiperstimulacije po obeh punkcijah pristala v bolnici za en mesec zaradi povečanja jajčnikov na 12cm in zalivanja telesa. Tko da ze zdej ob menstruacijah cutim vsako ranico na jajčnikih in ni prijetno. Tko da vse stavim pri drugem otročičku na te 4 pingvinčke, ki so ostali in res res upam, da uspe.
Kako pa se kaj počutite ve srečne nosečke?
@hana kako se ti boriš s čakanjem? Danes si peti dan ane? Kake imaš občutke?
Ostale ki začenjate s postopki pa srečno in pogumno. Ne glede na moje izkušnje gre vsaka ženska drugače čez postopek in nekatere popolnoma brez težav. Tako da držim pesti da je čimveč takih 🙂 ?❤
victrhkhg, 01.04.2022 ob 22:01
hana41: Hvala za odgovor
Mandarina638: aha. Pa je blo vse vredu?
Ja, trenutno je se vse ok (trkam), pa sem v 19. tednu. So pa krvavitve trajale nekje 7-10t, predvidevam zaradi vrascanja posteljice, ker je moja G rekla, da vidi da se mi pri posteljici kri nabira. Sm pa takrat sla v bolnisko in samo pocivala. Srecno!
@Scorpionka, tudi jaz sem bila v dolgem postopku cisto boga, zadnjih nekaj injekcij sem si dala v stegno, ker sem imela trebuh ze tako razbolen, da groza. Vse me je tiscalo in sem komaj hodila. Na koncu se je vse skupaj obrestovalo, tako da upam da se bo tudi tebi!?? srecno na punkciji!
@Jagoda in @Pika viva, zelim vama lepo nosecnost!
Jaz sem trenutno v 11. tednu, do zdaj sem imela dvakrat rjav/rdeckast izcedek, pa je zaenkrat se vse OK. Pocutje je ze 4 tedne obupno, slabo mi je cel dan, zaspana, brez energije, bolecine v zelodcu, vnetje mehurja vmes…ma vse bom potrpela, samo da bo z malim bitjecem vse OK!? Sedaj pa ze nestrpno pricakujem nuhalno, ceprav se bom se kar nacakala…
Vsem, ki cakate na punkcijo ali ste po transferju, pa zelim vso sreco in cim vec pluskov!?
@gina123 kako ti napredujes? Si ze imela punkcijo? ☺️
vita43, 02.04.2022. ob 12:03
@gina123 kako ti napredujes? Si ze imela punkcijo? ☺️
Oj, jaz sem super. Sem imela punkcijo ja in so pridobili 16 celic, tako da srečna do neba Zdaj pa čakam na transfer (5 dnevnega zarodka) in res držim pesti da se bojo lepo oplodili in razvijali Me je nekaj dni pred punkcijo že kar tiščalo vse spodaj in potem ko sem zvedla kolko celic so pridobili mi je bilo jasno zakaj
Notri v nožnoco si morem dajat sedaj vsak dan Crinone gel in menda do 12 tedna nosečnosti Je pa malo nadležen ta gel, ker je stalno prisoten nek izcedek ampak je to menda normalno..
☺️
@Pikica783 in @juli83 kako se pa kaj pri vama zadeve premikajo?
?
@gina123 ooo super ??
Srecno na transferju in tudi potem ???
Medva se cakava, niso se nic sporocili. Bom jim en mail napisala kdaj lahko pricakujem 🙂
@Anonimno 5265, punkcijo sem imela 19. dan zatem, ko so mi dodali se drugo injekcijo (Gonal). Fuuul so mi pocasi rastli, ko sem imela prvi UZ po 9 dneh spikanja z Gonalom, je bil tudi najvecji folikel velik komaj 11 mm.
@vrtnica_91 hvala ?
@Anonimno5265 js sm imela enako prve tri postopke kratke, zdaj četrtič pa prvič dolgega. Uz na 9ti dan po dodajanju menopurja sm imela vodilni folikel 18, ampak ostale manjše. So mi dali še za 2 dni injekcije, in sm imela vodilnega 20, ostali 18 in manjši, tako da so mi podaljšali še za en dan. Se pravi sem menopur imela 12 dni, danes je stopka. Punkcija pa bo na 15ti dan po dodajanju menopurja.
V kratkih postopkih sem imela punkcijo vedno na 11/12dan po začetku terapije.
Js predvsem upam da bojo celice kvalitetnejše in dozorele. Raje pol manj pa zrele kot pa 15 (tok sm jih mela pri prvem postopku) in vse propadejo.
Želim ti vso srečo! In naj bo med celicami tista ena taprava ?❤️?
Če bo vse po sreči in se bojo celice ok razvile in poparčkale in jih bo za spremembo več kot samo 1, razmišljam da bi prosila, da vstavijo 2.
@mucika990 ti si imela punkcijo in boš imela transfer zamrznjenčka? Srečno in naj se lepo ogreje pri tebi ??
Scorpionka, 02.04.2022 ob 17:57
@vrtnica_91 hvala ?
@Anonimno5265 js sm imela enako prve tri postopke kratke, zdaj četrtič pa prvič dolgega. Uz na 9ti dan po dodajanju menopurja sm imela vodilni folikel 18, ampak ostale manjše. So mi dali še za 2 dni injekcije, in sm imela vodilnega 20, ostali 18 in manjši, tako da so mi podaljšali še za en dan. Se pravi sem menopur imela 12 dni, danes je stopka. Punkcija pa bo na 15ti dan po dodajanju menopurja.
V kratkih postopkih sem imela punkcijo vedno na 11/12dan po začetku terapije.
Js predvsem upam da bojo celice kvalitetnejše in dozorele. Raje pol manj pa zrele kot pa 15 (tok sm jih mela pri prvem postopku) in vse propadejo.
Želim ti vso srečo! In naj bo med celicami tista ena taprava ?❤️?
Če bo vse po sreči in se bojo celice ok razvile in poparčkale in jih bo za spremembo več kot samo 1, razmišljam da bi prosila, da vstavijo 2.
@mucika990 ti si imela punkcijo in boš imela transfer zamrznjenčka? Srečno in naj se lepo ogreje pri tebi ??
uf ko sem prebrala da je tebi 15 celic propadlo me je pa kr malo zaskrbelo. Pa so kaj rekli zakaj bi lahko prišlo do tega? Ali že na dan punkcije vidijo da so slabše kvalitete ali se pač niso oplodile in razvijale?
Sedaj bom malo težje čakala na prenos, ampak bom vseeno razmišljala pozitivno in upam da me od mojih 16 celic pričakajo lepe blastociste ??✊??
@vita43 ti pa le napiši kak mail da veš približno kdaj pričakovat ☺️
@gina123 naj te ne skrbi, samo pozitivno?
Pri meni je bil problem ker jih je bilo veliko triploidnih (6), pa neoplojene (4), degenerirane (2). Od 3 oplojenih pa sta 2 propadli… Tako da me je čakala samo 1 blastocista. Malo sm bila šokirana in razočarana, ampak sem vsaj imela blastocisto. V tretjem postopku nisem imela od 7 celic nobene blastociste.. Nehajo se razvijati na 10 celični stopnji, nepojasnjeno.. Tko da upam da bo tokrat z dolgim postopkom več sreče.
Vse smo si različne in vsaka ima svojo pot. V prvem postopku je ob meni bila punca ki je imela 16 celic in na prenosu mi je povedala da ima poleg prenosa še 11 pingvinčkov. Tako da upam da si tudi ti taka srečnica in da se že v prvo prime! ??
Krena757, danes je 5.dan, torek štejem kot dan 0. Počutje normalno, nekako odmislim čakanje, tretji transfer v roku enega leta je to in nisem tako nestrpna kot v prvih dveh. Se vitamine kdaj pozabim vzet, edino na utrogestan ne pozabim, ker imam budilko trikrat na dan ?
Gina, lepo število celic, kdaj imaš transfer? Držim pesti, da te pričaka čimveč lepih blastocist.
Scorpionka, tebi pa srečno na punkciji ?
Scorpionka, 02.04.2022 ob 21:16
@gina123 naj te ne skrbi, samo pozitivno?
Pri meni je bil problem ker jih je bilo veliko triploidnih (6), pa neoplojene (4), degenerirane (2). Od 3 oplojenih pa sta 2 propadli… Tako da me je čakala samo 1 blastocista. Malo sm bila šokirana in razočarana, ampak sem vsaj imela blastocisto. V tretjem postopku nisem imela od 7 celic nobene blastociste.. Nehajo se razvijati na 10 celični stopnji, nepojasnjeno.. Tko da upam da bo tokrat z dolgim postopkom več sreče.
Vse smo si različne in vsaka ima svojo pot. V prvem postopku je ob meni bila punca ki je imela 16 celic in na prenosu mi je povedala da ima poleg prenosa še 11 pingvinčkov. Tako da upam da si tudi ti taka srečnica in da se že v prvo prime! ??
Hvala za vzpodbudne besede ☺️ Tebi pa veliko sreče in držim pesti za uspešen dolg postopek ✊???
@Hana41 transfer imam v sredo potem pa čakanje ☺️ Tudi tebi srečno ?
Živjo, včasih še preletim forum iz dolgčasa in ker sem ga toliko let prebirala med trudom za zanositev. Nekatere ste na forumu že dolgo, mogoče se bo katera tega o čemer bom pisala še spomnila. Kakorkoli, zanosila sem junija 2020 v 4. IVF popstopku dolgi protokol. Verno je bil problem tanjši endometrij in zelo verjetno slaba kvaliteta celic. Za oboje sem v zadnjem postopku obiskovala hiperbarično kisikovo komoro. Ne vem ali je bilo naključje ali pa je to pomagalo do zdavega jačeca, danes imam 1 leto starega otročka. Tule je link do mojega pisanja takrat: https://med.over.net/forum/tema/ivf-icsi-iui-2020-3533546/page/49/#post-3546191.
Sicer stiskam pesti, da vam v nov postopek ne bo treba, ampak če slučajno ne bi bilo ok z jajčeci in zarodki, mogoče kaj pomaga moja izkušnja in bo katera razmišlajla v tej smeri.
Srečno
Živjo. Pridružujem se vaši debati ?
Sama sem v drugem postopku IVF. Vodena sem v LJ, stara sem pa 39 let. Prvič sem imela kratki protokol. Pridelala sem le 6 celic. 4 so bile zanič, 2 sta se oplodili. Svežega prenosa nisem imela, ker mi niso mogli vstaviti zarodka in so ga potem zavrgli (zaradi stanja po konizaciji), ostal mi je pa en ?, vendar prenos ni bil uspešen.
V mesecu marcu sem začela z dolgim protokolom in sedaj upam, na boljše rezultate oz. na boljšo kvaliteto celic. Na UZ-ju sem bila razočarana nad količino foliklov, ker jih je bilo v kratkem protokolu bistveno več, ampak malo celic. Sedaj imam pa na levem jajčniku 17, 19 in 19 na levem pa 3 po 14 (upam, da so-bodo zrasli dovolj za punkcijo). 2x so mi podaljšali injekcije, tako da se kombinirano pikam že 14 dni. Na zadnjem UZ so rekli, da znam imeti punkcijo v sredo, bom pa jutri videla kaj dejansko bo.
@mimi746 upam da folikli lepo zrastejo in te pričakajo lepe celice.
Js se pa psihično pripravljam na jutrišnjo punkcijo. Upam da bojo celice zrele in jih bo dovolj da se poparčkajo. Zarad zadnjega postopka si sploh ne upam preveč upati, ker je nazadnje preveč bolelo.. Tako da držite jutri ob 9h pesti in mislite name prosim ??