OBMP -IVF 2022
Pa sem končno dobila M po neuspešnem zamrznjenčku. Me je kr fajn hecala tokrat ? Napotnico in datum za sprejem za nov postopek že imam tako, da z naslednjo M v aprilu štartam s špikanjem in novimi boji ? Priznam, da me je neuspeh tokrat nepričakovano zelo potrl. Kljub nori gužvi v službi in privat sem uspela najti malo časa za sebe in se pobrala. Zdaj grem polna upanja in optimizma v nove boje ?
Tukaj se je kar nekaj dogajalo in nisem uspela slediti vsega za nazaj, ste pa bile določene skoz v mojih mislih ? Sem pa izredno vesela za vse + ♥️
@Fracek žal mi je za neuspeh, bo pa naslednji pravi ne? ?
@Nesrečnica ne obremenjuj se s tem ali boš nadaljevala ali ne, osredotoči se na tega ?, ki ga imaš potem pa korak po korak. Upam pa, da sploh ne boš rabila razmišljat o tem, ampak, da boš imela druge sladke skrbi ?
Anonimno 1576, 25.03.2022 ob 23:00
Gina123, jaz sem imela po Cetrotide en dan skoraj cel dan rdece in gobasto, kot da bi me kopriva opekla. Mi je medinska sestra razlozila, da mogoce pride do taksne reakcije.
Punce, kaj se pred transferjem jemljejo kaksne tablete ali kaj? Kdaj pa gres na UZ?
Pred transferjem svežega zarodka se obvezno jemlje ena oblika progesterona, pred prenosom zamrznjenčka pa odvisno, kakor se zdravnik odloči (nujno ni, škodi pa tudi ne).
Morem da napišem svojo zgodbo..???nočem se javno izpostavljati ..?? Stara sm 40let in imam starega sina osem let..???za drugega otroka se trudiva 6let od tega 4leta z umetno uploditvijo ni bilo uspeha..??veliko razočaranja,splavi itd.??vmes je uspelo enkrat po naravni poti vendar žal neuspešno..?.To leto sm si rekla še zadnjič grem na prenos zarodka sem imela že datum 18.5.2022 ker imam samo še enega in potem zaključim zgodbo.In glejga zlomka noseča sem in to se je zgodilo po naravni poti(test clear blue 1-2tedna)????????sedaj pa mešani občutki strah,veselje… Res želim da se obdrži.
Imate punce kakšen nasvet s čim se naj filam s kakšnimi vitamini,minerali ,da probam čim bolj da se plod obdrži.Sej vem da ni recepta ampak karkol da bo že misel pomagala..????hvala vam❤️
@Fracek, zal mi je, da tokrat ni uspelo, res navijam zate vsakic zelo. Se mi zdi, da ti je malo dol padlo, razumljivo, samo prosim te, pojdi naprej po zamrznjencka, ko tank. Lani sem bila v isti dilemi, ali narediti premor do jeseni, ker je bilo mi ze dovolj vsega. In nisem, ker nikol po vseh postopkih nisi cist ok. Tako da zberi pogum in pojdi po zamrznjencka naslednji cikel. Enkrat bo pravi cajt in verjetno je to ze zelo blizu. Drzim pesti srcno.
@Hana41 prenos imas na moj 40ti rojstni dan, tako da to je zagotovo srecen datum. Drzim pesti.
Punce, prebrala sem: Zmagovalec je samo porazenec, ki je se enkrat poskusil. Naj vam ne zmanjka poguma, zmaga zagotovo pride! Vso sreco tudi vsem ostalim.
@Anonimno 1576 v Lj sem jaz dobila datum za sprejem in prvi UZ 13 dan cikla (ampak je verjetno odvisno kako dolge cikle imaš), potem so me pa z UZ spremljali najprej na 2 dni, ko je bilo že blizu O (folikel okrog 20mm) pa vsak dan dokler folikel ni počil. 5 dni za tem je bil prenos.
Jaz pa primorana prenos pingvinčka zamaknit za 1 mesec …sem čez vikend dobila antibiotike zaradi hudega vnetja sinusov. Se kar ne uspem imunsko sestavit, a je že boljše tako, da ne grem bolna ?
Se še kateri dogaja, da ima po postopku v ciklih kar neke mini krvavitve? To se mi nikoli ni dogajalo, malo krivim hormone …bomo videli sčasoma.
@never give up, saj veš da na naravo žal nimamo vpliva. Čim bolj mirno, folna in pozitivno. Sem prepričana, da bo vse ok ?? iz radovednosti, kaj pa je bila pri vama težava oz. razlog za v postopke?
Jaz tudi sama pri sebi še vedno upam na kakšen naravni čudež, čeprav bi se najbrž že zgodil …?
@nesrecnica, vse bo ok ?
Jaz si pa zadnje čase ponavljam, da kdor ne odneha, je zmagovalec ?
Pa punce, pomladno poletni meseci so vedno med bolj uspešnimi …upam da tudi za nas.
ella tereza, 26.03.2022 ob 18:23
@Fracek, zal mi je, da tokrat ni uspelo, res navijam zate vsakic zelo. Se mi zdi, da ti je malo dol padlo, razumljivo, samo prosim te, pojdi naprej po zamrznjencka, ko tank. Lani sem bila v isti dilemi, ali narediti premor do jeseni, ker je bilo mi ze dovolj vsega. In nisem, ker nikol po vseh postopkih nisi cist ok. Tako da zberi pogum in pojdi po zamrznjencka naslednji cikel. Enkrat bo pravi cajt in verjetno je to ze zelo blizu. Drzim pesti srcno.
@Hana41 prenos imas na moj 40ti rojstni dan, tako da to je zagotovo srecen datum. Drzim pesti.
Punce, prebrala sem: Zmagovalec je samo porazenec, ki je se enkrat poskusil. Naj vam ne zmanjka poguma, zmaga zagotovo pride! Vso sreco tudi vsem ostalim.
Vse najboljše in hvala.
Evo, grejem, pa da vidimo, če bo tretji transfer uspešen, 13.4. imam krvnega, na rojstni dan od moje prijateljice
@Fracek glavo pokonci in zadni bo sigurno srečen?
@Nesrečnica ko boš pripravljena pa pojdi. Včasih se splača počakat.
@Jagoda čestitke in lepo nosečnost ti želim.
Da se še js jyvim. Danes sem peti dan jemanja utrogestan vaginalnih kapsul poleg estrofema ki ga jemljem od prvega dne menstruacije. Jutri imam vstavitev 6.ega zarodka, 5.ega zamrznenčka. S 4im sem dobla prvega sončka zdej pa upam, da mu jutri pridelam družbo.
Tolko zaenkrat, vym pa vsem srečno in držim pesti ?
@Krena757 pa ne gre se za to, da ne bi bila pripravljena, enostavno sem malo obupala zdajle. Mi je pa rekla ginekologinja, da če mislim it v še en postopek (cel) naj grem čim prej in verjetno bo onkolog isto rekel, glede na to, da se bojijo, da se spet pojavi kakšen maligni tumor. Pa še ker se mi napotnica izteče bom šla verjetno takoj ko dobim M še po tega pingvinčka. Pa saj, v bistvu nikoli ni idealen čas 😉
Je pa tudi pri nas ena svetla točka oz ena lepa novica, ker je moja sestra dobila pozitiven krvni test, tako da zdaj imam tudi jaz novo upanje, da mogoče bo pa tudi meni uspelo, če pa ne bom pa itak najboljša teta 😉
@Anonimno 2438 to pomeni da greš jutri na vstavitev. V lj? Vso srečo in da bi se prijel!
@nesrečnica joj imaš kar kompleksno situacijo ja. Razumem tudi kako je ko ti volja pade. Meni je tko padla pred zadnjo vstavitvijo ko sva se ze 4 leta trudla in sem dobesedno šla tja samo zaradi partnerja. In bla skozi cel postopek tko na lagano. In je ratalo lih takrat da se je prijel. Tko da ni nekega recepta. Mogoče je pa ravno ta pravi.
Držim pesti za vse in se jutri javim kako bo šlo 🙂
Srečno ❤