Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Hvala @Mandarina638, bom kar sedacijo vzela ? ceprav si zelim, da bi prvi postopek imela spontan, brez stimulacije.

Jemljem vitex in sem imela lepo visok progesteron, tako da sklepam da ovulacija je (sem merila 1 teden po ovulaciji).

Margolanca, ce si ujela pravi dan, torej teden po ovulaciji oz teden pred menstruacijo potem je lepo narastel ja.

Zivjo punce… Danes je 7 dan po transferju, sem delala test in je pozitiven. Jooj kok sem vesela upam da se bo ta zarodek razvijal tako kot se more ??

Jagoda9889 kako si ti nosečka ??

Ojla punce,

se dolgo nisem javila. V prihodnjem tednu imam sprejem za pingvinčka. Danes začela s Femaro ??

@Fracek
, mi je žal da ni uspelo. Bo gotovo pa naslednjič uspešno ??

@nesrecnica
, boš imela zdaj pavzo ali greš kar po naslednjega?

Jaz sem imela prvo punkcijo v živo in drugo z lokalno in se mi zdi da je lokalna čist ok. Je pa res da imam zelo visok prag bolečine. Smo si vse različne ? jaz bi rekla, če ne zdržite pri zobozdravniku, da vam naredi zalivko brez lokalne, potem je mogoče res smiselno, da razmislite o čem močnejšem kot je lokalna pri punkciji.

@pika
Viva, ti potiho čestitam. Ti pa vseeno iz lastne zadnje grenke izkušnje svetujem, da se začneš veseliti šele po krvnem. Močno držim pesti, da je to to ??

Pika1212 vem so za mano 3 neuspele nosečnosti. Krvni je potrdil nosečnost samo UZ ni bil vredu. Pravim si da se ne veselit ker se ni konec cakanja vedar tako kot si rekla potihem sem pa vesela? lahko samo držim pesti da bo zdaj drugače kot je bilo prej da je ta pingvincek res borec?? tebi pa tudi zelim veliko uspeha z prenosom da bo vse uredu ???

@Fracek, res mi je zal, da ni uspelo, pa tako sem navijala zate. Naj bo drugi pingvincek pa res tisti pravi!❤

@Pika
viva, cestitke za plusek in srecno do konca!?

Punce, ki ste sprasevale glede lokalne: jaz sem imela dve punkciji na zivo v Dravljah, tretjo pa na GKLJ. Ker sem rekla, da sta bili prejsnji punkciji zelo boleci in me je grozno strah, so mi dali dvojno dozo lokalnega anestetika in dejansko nisem cutila nic, res nic. Kasneje se je sicer razbolelo, ampak ni bilo hudo. Je pa res, da sem imela vedno bolj malo foliklov (cca. 6, 7).

Srecno vsem, ki zacenjate s postopki oziroma ste sredi postopka?

Živijo punce,

Tudi jaz se že kar nekaj časa nisem javila. Drug teden imam že nuhalno, tako da še to, potem pa upam da se malo bolj sprostim.

Jaz sem za punkcijo izbrala sedacijo in če bi šla še enkrat bi izbrala isto. Si priseben, čutiš da se nekaj dogaja, boli pa čisto nič ne. Na kliniki sem bila cca 2h potem pa šla domov. Lepo sem prespala čez dan in nasledni dan sem bila kot nova. Brez enega dodatnega analegetika. Pa sem imela tudi samo 6 foliklov. Vendar jaz sem narejena tako, da zakaj bi me bolelo če to ni nujno potrebno ?.

Vsem ki ste trenutno v postopkih – čakate na rezultate ali ste na začetku, pa vse srečo.

Lepe pomladne dni vam želim.

Pika viva862 Bravoooo, Čestitam??

jaz sem vredu, pocutje odlicno…?

@Pika1212 pa verjetno bom šla ga iskati, nisem se pa še 100% odločila. Bom videla kdaj bom dobila M in vse. Danes mi je kar težko, ko berem vse čestitke za materinski dan in vem, da meni pa ni uspelo ?

@vita43 čakam menstruacijo in potem na UZ in po terapijo. Kratki protokol…  Me je pa malo strah vsega…

Pozdravljene!

Drug teden bo dva meseca od neuspelega prenosa ? in odkar sem vpisana v čakalno vrsto za nov postopek (Maribor). Nestrpno pričakujem klic, a se bojim, da ga ne bom še kmalu dočakala… Niti ne vem, kako bi naj to zdaj potekalo. ? Prvič sva imela ivf icsi, tako da predvidevam, da ne bo potrebe po novih pregledih (dva prenosa zamrznjenčkov v spontanem ciklu). ?‍♀️

To čakanje res ubija… Se mi je po prenosu tudi cikel skrajšal na 24 dni (prej 28-30). Tako da sem še bolj živčna, ker ne vem, kaj to pomeni.

Še katera čaka klic?

Odgovor na objavo uporabnika
vita43, 24.03.2022 ob 21:51

@gina123 kako napredujes? Si ze imela uz? ☺️

@juli83
ti si ze zacela s postopkom?

evo meni so rekli na drugem uz da je za ta čas oz. toliko injekcij vse okej in da folikli na obeh straneh lepo rastejo… Imam po vikendu spet uz pa potem upam da bojo folikli ze pocasi za punkcijo zreli ??

Punce, kako veliki morajo biti folikli, da so zreli za punkcijo in koliko prb bi naj na dan zrastli? Zdravnica je nastela vec foliklov enakih velikosti, tam 9, 10, 11…

Drugače pa glede injekcij kar gre (glede na to da se bojim igel), moj mi jih lepo deva in gonal je čist okej, ga skoraj ne čutim, samo Cetrotide je pa živa groza. Injekcija je malo večja in zeloooo me peče med injiciranjem in še nekaj časa po injekciji, pa prav zateče koža kot bi me piknil seršen. Sem vprašala če je to normalno pa menda je.. Saj bo za zdržat ampak me je kar groza ko pomislim na to injekcijo in da si jo bom mogla dat še vsaj 3x.. Je imela katera podobne probleme po tej injekciji in kako ste lajšale bolečino?

Drugače pa srečno vsaki posebaj ???? Jaz sem se odločila da bomo naslednje leto že praznovale materinski dan ?

Fracek, žal mi je 🙁

Jaz sem imela nazadnje analgosedacijo in sem konkretno spala, zbudili so me potem v sobi.

Pika Viva, super, naj se obdrži.

Gina, boš zmogla, trikrat globoko vdihni in še umiri. Mine in če nas toliko zmore, boš tudi ti ?

Jaz grem v torek po ?

@gina123 stopko računajo ko bo največji folikel vsaj 18mm, še raje 20mm, punkcija 2 dni kasneje. Rastli bi naj 2-5mm na dan. Jaz sem imela punkcijo 15 dan ciklusa.

Certrotide nisem imela nekih težav, pa sem se tudi bala te igle in sem imela rezervni plan, da bi zdravilo dala v brizge, ki so bile zraven Menopurja in so čisto tanke, pa na koncu ni bilo treba. Me je pa takrat ene 2-3 dni Menopur blazno pekel, po Certrotide ne je samo malo skrbelo. Pomaga pa baje, če si ohladiš mesto vboda.

@Hana41 srečno ?

hvala za odgovore in spodbudo, danes je bilo veliko bolje, nevem ali me je moj lepše zbodel ali pa je morda včeraj zadel ravno tako občutljivo mesto.. kako je pa takrat ko je stopka? Se je še potrebno s Cetrotide zbadad do punkcije ali samo stopka in potem nič več do punkcije?

Med stopko in punkcijo je pavza, nobene injekcije vec. ?

Gina123, jaz sem imela po Cetrotide en dan skoraj cel dan rdece in gobasto, kot da bi me kopriva opekla. Mi je medinska sestra razlozila, da mogoce pride do taksne reakcije.

Punce, kaj se pred transferjem jemljejo kaksne tablete ali kaj? Kdaj pa gres na UZ?

Pozdravljene punce, tudi sama se borim za tisti plusek vendar žal neuspešno, je bil pa prvi prenos v 1. postopku. 12 dan sem dobila menstruacijo točno kot ura…. Zdaj me čaka še en ?. Upam da bo… zanima me tiste ki vam je uspelo, je uspelo z zamrznjenckom ali svez prenos?

veliko sreče tistim ki še čakate?

Pozravljene,

Mene pa zanima , če ima katera navodila za postopek, ki ga dobis v mb, za zacetek jemanja kt od 25.3 dalje….imela.sem navodila,ki so veljala do 24.3, menstruacija pa je seveda zamudla za en dan..in nevem s katerim dnem sedaj zacet,pa se vikend je nimam koga vprasat v ukc mb..

Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
Quinn, 26.03.2022 ob 07:55

Pozravljene,

Mene pa zanima , če ima katera navodila za postopek, ki ga dobis v mb, za zacetek jemanja kt od 25.3 dalje….imela.sem navodila,ki so veljala do 24.3, menstruacija pa je seveda zamudla za en dan..in nevem s katerim dnem sedaj zacet,pa se vikend je nimam koga vprasat v ukc mb..

Hvala

Quinn poglej na prvi strani, ali ti piše kdaj se lahko vključiš v postopek.

Sem imela navodila, kjer je pisalo:

Velja le v primeru, če dobite perilo med 16. 02. in 09. 03. 2022. V primeru, da boste dobili menstruacijo pred ali po tem datumu, vabilo ne velja! Pokličite nas zaradi ponovnega dogovora!

Upam, da pomaga.

Srečno?

New Report

Close