OBMP -IVF 2022
@mimicamikina Jaz sem trenutno tudi na Femari, predpisano za 3 cikluse, prvega sem dala skozi. Trenutno sem nekaj dni pred M (upam seveda da je ne bo :D). Predpisali so mi jo v Dravljah, imela kontrolo okrog ovulacije, vse ok, naslednjič pa imam v Postojni (sva se prestavila tja).
Kakorkoli, meni so v Dravljah samo rekli, da jemljem 3-7 dan ciklusa in je to to. Nič o tem kdaj lahko začneva z odnosi. Sva pa začela kar takoj prvi dan ko nisem. imela več M (to je bilo 5. dan ciklusa) in potem v povprečju vsak drugi dan.
Si bila v Dravljah? Saj jaz včasih tudi pridem vsa zmedena iz ambulante :), s polno glavo informacij, ampak za tole se pa res nič ne spomnim, da so omenjali.
Pa, če se ti da, na hitro poročaj o stranskih o učinkih, ker me zanima, kako drugi reagirajo,.. Ni bilo nič ekstra groznega, ni mi bilo pa ravno prijetno.
Držim pesti, da nama uspe s Femaro 🙂
Hejla!
V bistvu mi je to moja gin. predpisala. Oz. najprej mi je Clomid, ampak se od tega meseca v Slo. več ne dobi..
Tako da sedaj čakam M, da pol začnem jemat.
Prvi pregled v LJ (gin.kliniki) imam komaj konec maja. Sem bila pa gor na HSSG (tudi to me je moja gin. poslala).
Kakšna je sploh razlika, če se naročiš v Postojni.. nekatere stvari itak pošiljajo delat v Lj..?
Ja, jaz tudi upam, da bo to kaj pomagalo. Že 2 leti neuspešno trenirava ?
lp <3
@mimicamikina Potem je najbolje, da se vpraša ginekologinjo, čeprav meni je logično, da je potrebno biti bolj aktiven prvo polovico ciklusa in ne vidim razloga zakaj ne bi bil. Ko je UZ je mogoče lahko že prepozno. Nisem pa strokovnjak. Kot pravim je najbolje, da preveriš z ginekologinjo in po možnosti javiš odgovor. Hvala 🙂
Jaz sem bila tudi naprej prijavljena za Lju (tam sem termin dobila šele čez cca. 3 mesece), pa sem se nato prestavila v Dravlje (naknadno izvedela da tam ne delajo več IVF (če bo slučajno potreba), tako da sem na koncu pristala v Postojni. V Postojni sem zelo hitro dobila datum (slabe 3 tedne oz. bi mogoče še prej, pa se je bilo potrebno orientirat na M ciklus).
Če te kaj tolaži, se tudi midva trudiva že prb. 1 leto in pol, stara sem 34 let in nisem še nikoli rodila. Izvidi so vsi ok (malenkost izstopa nizek amh, ni pa kritičen), ovulacije imam, tako da spadava v kategorijo “nepojasneno”.
baby_baby, 23.03.2022 ob 10:34
44 let. Zaradi verskih razlogov prej nisva šla v postopek. Ker ni in in ni šlo sva se potem odločila vseeno da sprobava. Zdaj sva v drugem in pridelala 7 jajčec, eno se je oplodilo in danes je notri…. juhuuuu….gremo pozitivno naprej. Imam pa srečo ker ima mullerjev hormon zelo dober glede na mojo starost. 1,9. Prav tako vse ostalo kar se tiče izvidov. Kot da jih imam trideset.
Srečno ? jaz sem 42, trenutno v tretjem postopku. Zamrznjencek me caka
sp597, 23.03.2022 ob 11:29
Punce sem v postopku z zamrznjencki. Trenutno me spremljajo z UZ, folikel je velik že 21mm, sluznica 10mm, LH testi pa še vedno povsem negativni. Na kliniki negativnim testom niso dajali poudarka. Ima katera izkušnje kdaj postane LH test pozitiven, s kako velikim foliklom? Ali je možno da če ne bo pozitivnega testa tudi prenosa ne bo?
Jaz sem imela 12. Dan endometrij 10, folikel 20 mm in pozitiven LH test. 13. Dan endometrij že 12, folikel 24 mm. Jutri grem nazaj, mislim, da je danes počil. Če je, imam potem v torek transfer
@Margolanca Jaz sem bila tudi na Femari. Prvic pred 1 letom 4 cikle (predpisali v Dravljah), in drugic letos 3 cikle (predpisali na GK v LJ). Prvic nisem imela nobenih stranskih ucinkov (vsaj spomnim se ne), drugic, zdaj letos, pa katastrofalno nizek libido (verjetno posledica nizke ravni estrogena, ker Femara preprecuje njegov nastanek). Prav ironicno, da nimas zelje po spolnih odnosih, a moras jih imeti.
Sem sicer na Femaro lepo reagirala, glede na UZ spremljanje sem imela ovulacije. Ampak na zalost v skupno 7 ciklih ni uspelo.
@mimicamikina Za Femaro naceloma velja, da pride do ovulacije 4 – 7 dni po prenehanju jemanja. Torej, ce jemljes 3.-7. dan cikla, bo verjetno ovulacija enkrat 11.-14. dan cikla. Pa priporoca se, da “gres v akcijo” ze kaksen dan prej, se pravi nekje 9. dan, ja.
Drzim pesti ??
Hej hej. @Hana&co. , nic ni bilo iz pingvina. 8. dan sva se z mojim malo “pocartala” in se je ze zacel kazat izcedek, tako da mi je bilo ze povsem jasno. 10. dan sem nato naredila test, cista nula in sem kar prenehala z utrogestanom, ker pri sebi vem, da izcedki pomenijo konec. Danes je ze 4 dan brez utrogestana, in zdaj na vecer je koncno zacelo puscat. Sem upala, da bom s sportom malo spodbudila prihod, pa ni nic pomagalo. Jutri ne bom hodila na krvnega, skoda casa in energije.
Navijam za vse ostale in cestitke za nove pluske. ? ❤❤❤
@Fracek žal mi je 🙁 zdaj nimaš več pingvinčkov, ne? Bosta šla še enkrat v postopek?
Jaz sem danes dobila napotnico za zadnjega pingvinčka, pol me pa čaka težka odločitev ali it še 1x v postopek ali je… Vmes sem že rekla, da ne, da probala sva, ratalo ni… Zdaj pa spet tuhtam kaj pa če bo naslednjič uspelo…
Oh ja, se bom s tem drugič ubadala, zdaj bom spet čakala M, da se prijavim. Sem še razmišljala, če bi počakala na maj, pa mi sredi maja preteče napotnica za neplodnost in ne vem ali mi potem lahko vseeno naredijo prenos, če imam že aktivirano napotnico za pingvinčka ali moram novo napotnico za neplodnost dobiti pred prenosom…. To sem danes pozabila vprašati ?
@Leanna143 Jaz sem Femaro jemala v dopoldanskem času in prvi dan oz. prvo noč sem tako zakuhala kot še nikoli. Kot da bi me nekdo ožel. Plus zelo neprijetno špikanje / bolečina na obeh straneh jajčnikov. Nato je bilo kar se tega tiče v redu. So se pa kasneje pojavili še dodatni simptomi: bolečine v sklepih (predvsem kolena), počutila sem se kot da imam 90 let, utrujenost in zaspanost, ter kot si že ti omenila katastrofalen nizek libido in izušenost nožnice. Dodaj še stres za “ljubljenje on time” in je bila situacija popolna. Včasih je celotna zadeva že tragi-komična, ampak rinemo naprej 🙂
aja, ovulacijo pa sem imela na približno 14-15. dan ciklusa (po izcedku sodeč).
A potem si/boš v postopku IVF?
@Margolanca Joj, potem ti je pa malo bolj zagodla tale Femara. Ampak spikanje v jajcnikih je v bistvu dober znak, ze po tem lahko sklepas, da ima ucinek. A jemala si pa samo 1 tableto na dan? Jaz sem imela 2, tako da sem jemala 1 zjutraj in 1 zvecer.
Ja, s strani konzilija imam odobren IVF, sedaj cakam M, da se lahko prijavim. Pa me je grozno strah vsega tega procesa, injekcij, se najbolj pa punkcije ?
Punce, kako je s punkcijo v LJ, ali lahko vzames splosno anestezijo? Koliko komplicirajo glede tega, sploh ce pade na vikend oz. se slabse, na kaksen praznik? Jaz imam res nizek prag bolecine in ce se le da, bi vzela kar splosno, vem pa, da jo dobro prenasam, jih imam ze kar nekaj za sabo.
@Leanna143 v Lj si izbiraš med lokalno anestezijo, intravensko sestavijo in splošno anestezijo. Načeloma ne komplicirajo, je pa res da zdaj med kovidom so imeli kdaj kar problem dobiti osebje za Anastazijo, ampak to pač ne sme biti razlog, da ti anastezijo odrečejo. Ko imaš sprejem že tam oddaja papir kamor označiš za katero vrsto anastezije si se odločila in potem te še vprašajo, pač povej, da te je zelo strah in da imaš nizek nivo bolečine. Jaz sem sicer vzela sedacijo (ne spiš, ampak ne čutiš nič) in mi je bilo super in, če bom šla še kdaj bom spet vzela to.
@Nesrecnica Hvala, si me kar pomirila. Sem brala, da te nekatere sestre skusajo prepricat, da vzames samo lokalno, ampak pri meni to sigurno odpade. Sem razmisljala tudi o sedaciji, bom se videla.
@Nesrecnica, imava se enega. Danes so me klicali, da lahko greva ponj z naslednjo menstruacijo. Sicer tako nisem pri volji, da bi ze zdaj sla, ampak mi je pa res cudno, zakaj ne bi mogla kar direktno, ce sem brez stimulacije. Me je pa dobila sredi sluzbe in nisem bila pripravljena na vprasanja. ?♀️
@plus_one js sm imela lokalno in se mi je zdelo kot da nic nimam. Sem vse cutila, ampak je bilo za prezivet, mene punkcija ni tako bolela. Me je pa izredbo bolelo cez par ur, ko se je vse razbolelo. In se potem par dni.
@fracek zal mi je da ni uspelo… srcno upam, da je naslednji tapravi. ?
Živjo! Čestitke puncam za +++, za vse nas ostale, pa veliko sreče v prihodnje ??
Mene je punkcija z lokalno fejst bolela in se nikoli več z njo ne bi strinjala. Imela sem 12 jc/folikulov. M.sestra me je uspela prepričati z lokalno. Prvih 5,6 sploh nisem čutila, ostale pa so bolele, če rangiramo – nekje 8 ali celo 9/10. Tako, da je moj nasvet, če je več kot 6 jc- obvezno splošna anestezija.
Mene sedaj zanima kako dolgo se ponavadi čaka za FET po neuspelem stimuliranem IVF?
Hvala ?
@Leanna143 Ja, predpisali so mi 1 tableto na dan. A ti nisi imela ovulacij, da so ti predpisali 2x na dan? Pa saj ni tako grozno, kot se mogoče bere, res pa vsi ti stranski učinki niso prijetni in so najbrž mačji kašelj proti raznim punkcijam ipd. Verjamem, da te je strah punkcije, ampak kot vidiš oz. bereš, na tem forumu res najdeš polno nasvetov, izkušenj iz prve roke in vzpodbunih besed 🙂 Saj bo. Želim ti vso srečo pri postopku 🙂
@mimicamikina No, le sporoči kako je šlo s Femaro 🙂 Glede let pa, hočeš nočeš si moramo priznati, da v “biološkem” smislu niso več rosno mlade. Jaz bom čez 1 mesec 34 in me na momente kar stiska kako čas beži, tako da te popolnoma razumem.
Sem pa šla včeraj na lastno pest (in stroške), meriti progesteron, saj me je zanimalo ali se je kaj zvišal sedaj, ko sem jemala Femaro. In imam rezultat 50 nmol/L (21. dan ciklusa). Pred Femaro sem imela rezultat 9,80 nmol/L (24. dan ciklusa).
A je katera to merila? Bi rekla da je 50 dober rezultat nisem pa strokovnjak, in nisem pošiljala v nobeno ambulanto za strokovno razlago,… Ima katere izkušnje na to temo?
@Leanna143 ja, mene so tudi probali pregovoriti pa se nisem dala. Sem rekla, da imam samo en jajčnik in da ne bom tvegala, da se ga poškoduje zato, ker bom jaz trzila od strahu ali od bolečine. Sem tudi cvikala, če bo sedacija dovolj, pa je bila, nisem čutila nič, bila pa sem prisebna in budna (ene celo zadremajo).
@Fracek meni so tudi rekli z naslednjo M, kakor sem razumela zato, da se ciklus uredi, pa verjetno imajo tudi gužvo… Jaz sem celo razmišljala, če bi šla en mesec kasneje, pa mi sredi maja preteče napotnica za neplodnost in ne vem če grem pol lahko vseeno v prenos če ne dobim še nove ?
@iris44 meni so rekli, da grem lahko z naslednjo M (en mesec) po neuspelem postopku, se pravi ne ko dobiš M ker ni uspel postopek ampak z naslednjo M.