OBMP -IVF 2022
@mandarina638 in @Nesrecnica, najlepsa hvala ?
Bom takoj po pregledu pri svoji ginekologinji in pridobljenem drugem spermiogramu klicala v Postojno. Hm al pa morda ze kar jutri klicem da dobim cimprej termin ?
Js mislim da je najboljse, da kar poklices in vidis kaksen datum ti bodo dali. V primeru, da bi bilo prehitro, pac prosis za kasnejsi termin. Ce bos cakala na drug mesec bos na vrsti junija, mogoce maja, potem se pa ze spet zacne kalkulacija zaradi njihovih dopustov in tvoje M in je skoda vsakega meseca. ? Sva pa tudi midva imela ICSI zaradi slabih spermiogramov.
Js sm imela se laparo in histero, ker sem imela polip, tako da me potem moj G ni kaj dosti vec gledal, kar je itak logicno. So mi pa to ugotovili, ko sem sla na prehodnost jajcevodov in so mi potem vse skupaj skenslali in narocili na laparo in histero, kjer so mi ugotovili se zametke endometrioze. Je pa bil potem postopek uspesen v 1. poskusu. ? Ce je spermiogram slab in tvoja hormonska slika ok, mislim da zenske potem kaj dosti ne “mucijo” in dajo naprej.
Menstruacija tocna kot ura, hormonska slika ok, vse v mejah normale, nisem imela nobenih tezav, razen krcev med M. Mene je moj G dal na prehodnost jajcevodov, ker je 1. izvid spermiograma bil porazen, 2. kontrolni pa cisto normalen. In se je potem zacelo raziskovati mene, zacne se s prehodnostjo jajcevodov, tako mi je takrat narocila Lomskova v Dravljah. No, ko so mene “porihtali”, nama je G dal se pol leta casa, ce bi slucajno ratalo naravno in seveda ni, zato sem mojega se 1x narocila na spermiogram (ravno zaradi tega, ker sta bila izvida popolnoma razlicna) in je bil izvid spet slab, tako da so naju potem dali v ICSI (se je se Bokalova na posvetu cudila tako razlicnim izvidom). ?♀️?♀️
Ja pri meni je tudi M redna in tocna samo vedno boleca. Zanimivo tako nihanje spermiograma, sicer je odvisno od morebitne bolezni, prehrane in stresa, a vseeno ne bi pricakoval od poraznega k normalnenu in spet slabemu. Me res zanima kaj bo kontrolni mojemu pokazal.
Meni bi pol leta cakanja pri mojih letih bila kar malo predloga doba, ampak ni druge kot pocakat se na oba pregleda ?
Ko imas prvi dan M poklices v ambulanto in poves kako dolge imas ciklise. Ti dajo datum za prvi UZ potem dobis ovulacijske teste ko mas pozitiven test sporočiš in dobiš datum za prenos. Ponavadi je 5 dni po pozitivnem testu ker so zarodki stari 5 dni ko jih zamrznejo. In potem cakas 14 dni za krvni test. Tako sem imela jaz ker sem imela v svojem ciklusu. Sma pa v MB kako imajo drugje nevem.
Midva se nimava sreče. Imela sem ze 3 prenose. 1 svežega in 2x zamrznjencka sicer sem vedno zanosila ampak so rekli da so bili zarodki slabi in se niso razvijali pravilno.
Anotherbaby, 22.03.2022 ob 10:38
Zivijo. Pozna katera cyclobalance?
Bi lahko priporocale kaksno dopolnilo, ki bi vsebovalo vse kar vzpodbuja/podpira dobro stanje celic, plodnost itd?
To se priporoca predvsem pri PCOS, lahko pa tudi sicer podpira kvaliteto jajcec. Cisto naravna moznost je tudi tole: https://www.or-ca.si/izdelek/myo-inositol-s-folno-kislino-120g/
Zdravo vsem,
Kakšen mesec nazaj sem se pridružila tej temi. Na hitro moj trenutni update: s pregledi sva začela v Dravljah, naknadno sem izvedela da tam ne opravljajo več umetnih oploditev (razen samoplačniško), zato sva se prestavila v Postojno. Na papirju je vse ok (hormoni, prehodnost jajcevodov, spermiogram itd.), tako da paševa v zelo nehvaležno statistiko nepojasnene neplodnosti. Predpisali so mi jemanje Femare (3-ije ciklusi, od tega sem prvega že dala mimo). Če to ne bo pomagalo, začnemo v Postojni s postopkom IVF.
Imam pa vprašanje bolj tehnične narave (oz. ne vem kako naj temu rečem joj :)), in sicer partner je že za spermiogram imel težave z oddajo vzorca tam v prostorih (ne more se sprostiti, kar reveža popolnoma razumem) in je to opravil doma in sva potem prinesla. To je bilo za Dravlje, do katerih imava prb. pol ure vožnje.
Ali pri postopku umetne velja enako in se lahko seme prinese od doma ali je obvezno da to uredi tam? Do Postojne imava slabo uro vožnje.
Doma nikoli ni težav, tudi njegov spermiogram je super, samo težave ima s sproščenostjo. Za vsakršno izkušnjo / odgovor bom hvaležna.
Forum prebiram redno, čeprav se ne poznamo, se me vsaka vaša zgodba dotakne – take tiste lepe, kjer ste dočakale svoj plusek, kot tiste ki na čudež še čakate.
Pomlad je tu, bodimo v cvetju 😀