Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Punce, berem da jemlje aspir po prenosu. To vam je dr. premagal al tako na svojo roko?

@Mala317 dobro je, da vsaj omenis zdravniku. Ponavadi brez problema predpišejo, dobro pa je, da vedo, ce bi slucajno prislo do kaksnih komplikacij. Srecno!

@gina123 si imela UZ? Kako je slo, kdaj zacnes?

Vso sreco ti zelim ??

Odgovor na objavo uporabnika
vita43, 17.03.2022 ob 19:40

@gina123 si imela UZ? Kako je slo, kdaj zacnes?

Vso sreco ti zelim ??

živjo, evo imela UZ, ampak menstruacije še žal ni.. Tako da čakam menstruacijo potem pa začnem drugi dan z pikanjem (kratek protokol).

Sem pa dobila Bemfola 150 enot in potem se dodam cetrotide. A mogoče veš (ali pa katera od ostalih punc) a si pikam Bemfolo vsak dan na drugo stran trebuha in ali morem potem ko dodam Cetrotide menjavat mesta (en dan Befola desno Cetrotide levo in potem naslednji dan obratno)? Sej najbrž ni važno ampak vprasam za vsak slučaj da kaj ne zafrknem ?

Kako pa ti kaj drugače? si že imela punkcijo?

Srečno tudi tebi in vsem ostalim ??

gina123, 17.03.2022 ob 20:16

živjo, evo imela UZ, ampak menstruacije še žal ni.. Tako da čakam menstruacijo potem pa začnem drugi dan z pikanjem (kratek protokol).

Sem pa dobila Bemfola 150 enot in potem se dodam cetrotide. A mogoče veš (ali pa katera od ostalih punc) a si pikam Bemfolo vsak dan na drugo stran trebuha in ali morem potem ko dodam Cetrotide menjavat mesta (en dan Befola desno Cetrotide levo in potem naslednji dan obratno)? Sej najbrž ni važno ampak vprasam za vsak slučaj da kaj ne zafrknem ?

Kako pa ti kaj drugače? si že imela punkcijo?

Srečno tudi tebi in vsem ostalim ??

JAz sem imela Gonal, potem Cetrotide in sem si vsak dan Gonal pikala na drugo stran. Ko sem dodala Cetrotide, sem pa vsako na svojo stran, drugi dan pa menjala strani. Mi je med. sestra tako svetovala.

Mucika990, 17.03.2022 ob 22:28

JAz sem imela Gonal, potem Cetrotide in sem si vsak dan Gonal pikala na drugo stran. Ko sem dodala Cetrotide, sem pa vsako na svojo stran, drugi dan pa menjala strani. Mi je med. sestra tako svetovala.

o super, hvala za odgovor, bom tudi jaz tako delala. ?

Zdravo punce. Že res dolgo nisem nič pisala, sedaj pa sem ponovno začela postopek in se pripravljam na prvega zamrznjenčka po nosečnosti (poiskus za drugega otroka).

V nedeljo sem začela jemati Estrofem s prvim dnem menstruacije. Moram rečti, da tokrat zadevo malo bolj prenašam in vrtoglavica ni tako huda, kot je bila med preiskusi za prvega otroka (ko sva bdw 4 leta hodila na IVF). Kar se mi je ponovno začelo danes pa je močno zatekanje nog – med prvo nosečnostjo smo to pripisovali nosečnosti ampak sedaj se je pa začelo že pri Estrofemu. Ima katera podobne izkušnje?

Drugače pa sem že čisto pozabila kak je postopek naprej – od prejšnega je mimo že več kot 2 leti. 24.3 sem naročena na sprejem naprej se pa ne spomnim. Je tu katera, ki mi zna malo opisati postopek.

Se pravi jem Estrofem zaradi težav z ovulacijo. Poleg tega je potrjena tudi moška neplodnost.

Res si želim, da bi tokrat uspelo z 3 zamrznjenčki, ki jih še imam iz drugega postopka, ker sem imela pri obeh punkcijah hiperstimulacijo in bila mesec v bolnici, kar je pustilo posledice na jajčnikih. Zato v nov postopek pridobivanja foliklov ne grem in vse stavim na te 3. Si pa res želim še enega otročka.

Ne bom več dolgovezla. Vsem, ki se trudite želim veeeeeliko uspeha ??. Tiste, ki pa ste srečke nosečke pa bravo in držim pesti za mirno nosečnost in porod ??.

O moj bog. Se opravičujem za te velike emoje.

@Krena757 odvisno je na kateri kliniki si. Naceloma je bilo pri meni (ko sem bila v Dravljah) tako, da sem zacela z estrofemom in, ko je bila sluznica dovolj debela (sem imela vmes mislim da dvakrat UZ kontrolo), so naredili prenos. Potem je bilo zelo pomembno, da sem se drzala progesteronske terapije, ker naj bi bila le ta edina podpora nosecnosti. Potem pa seveda spet najtezji del-2 tedna cakanja….

Veliko srece ???

Krena757, 18.03.2022 ob 10:15

O moj bog. Se opravičujem za te velike emoje.

Sej so luštni! Veliko sreče pri prenosu. Mene čaka 4 postopek ICSI, do sedaj nisem imela sreče. Doma imam pa že enga sončka, ki pa je nastal po naravni poti. Imam pa dolg postopek v MB, gonal začnem jemat po prvem UZ 24.3. Morda se s katero srečamo v MB….

Pozdravljene,

Nekaj me zanima. Ali je mozno, da bi dobila M ze 24 dan ciklusa? V sredo prenehala z vbrizganjem gela po punkciji.

Pozdravljene,

mogoče katera ve kdaj pokličejo če ne bo transferja? Ali se jih da poklicati med vikendom – GK LJ? Prenos naj bi imela v ponedeljek pa se ne bi rada za brezveze tja vozila v nove postopke tako nimam namena iti…

drugače pa srečno vsem ?, lp

@Soncnica572 je dokaj normalno. Sploh za prvič. Nihče ne ve točno kako boš reagirala na terapijo. Prvi postopek je ponavadi, da se vidi kako in kaj naprej. Tiste, ki jim uspe v prvem IVF so srečnice, ne gre zato, da bi jih bolje “zrihtali”. Jaz sem v prvem postopku imela samo 1 morulo (od 6 celic). Potem smo probali dolg protokol, ki je dal 3 morule, do 5. dne je preživela 1. Naslednjič so malo spremenili dozo zdravil v dolgem protokolu, je bilo že bolje, celo 1 blastocista. In tako dalje, dokler se ni vse skup poklopilo. Skratka, ne delajo cist na blef, kje pa. Je pa to tako področje, kjer ne morejo napovedat veliko, žal. Sploh če si starejša (jaz sem in veliko jajčec pač ni sposobnih zdravega zarodka, žal).

Bo naslednjič bolje, verjemi 😉

@Micka146 kakor jaz vem te pokličejo pred predvidenim prenosom, ne vem pa ali tisti dan ali en dan prej. Vem pa, da nazadnje ko sem bila jaz na prenosu (konec februarja) ni nobena prišla tja zato, da bi ji povedali, da prenosa ne bo…

@Mucika990 če ni bilo prenosa in ni zanositve pride M par dni po prenehanju s progesteronom.

Nesrečnica, 18.03.2022 ob 19:04

@Mucika990 če ni bilo prenosa in ni zanositve pride M par dni po prenehanju s progesteronom.

aha, okej… ni bilo prenosa… moram javiti na kliniko, kdaj dobim M, da potem dobim nadaljna navodila.

@Mala, jaz jemljem aspirin protect 100 na lastno pest. Ko sem na kliniki vprasala G na posvetu, kaj meni, ce bi jemala, mi je rekla “ce cutim tako, naj jemljem”, ampak ponudila pa ni, ce mi napise na recept. Rekla pa je, da ni nekih oprijemljivih raziskav za izboljsanje moznosti. In sem si zrihtala od sorodnikov 1 skatlico. Sem potem po tistem prenosu 1. zanosila. Me je pa potem osebni G na pred potrditvenim UZ vprasal, zakaj ga jemljem in dalje nic komentiral, navdusen pa ravno ni zgledal, ampak on tak se mi zdi ni nic vec navdusen niti nad zivljenjem nasploh se mi zdi ? Ti bo pa znala @Ella Tereza kaj vec povedat o antifosfolipidnem sindromu (jaz nisem bila na testiranju), kjer ob potrditvi tega sindroma predpisujejo kombinacijo medrola in aspirina 100. Z medrolom pa se jaz sama ne bi igrala, sem pa zdaj nazadnje eno punco na prenosu srecala, ki se je odlocila tudi to varianto na lastno pest ?‍♀️

Potrjujem, M po neuspelem transferju lahko preseneca v obe smeri, lahko pride par dni prehitro, lahko pa kar zamuja, se mi zdi, da se posebej po utrogestanu, ne pa toliko po crinone (vsaj pri meni je bilo tako).

Srecno ?

Aja, ni bilo prenosa … pardon, tudi lahko pride prej, seveda.

za aps se predpise aspirin protect 100 redko, vecinoma dobis inekcijw fragmin, odmerek pa dolocijo. kakor vem se medrol ne daje za aps, ampal glede na studije v tujini z namenom oslabitve lastnega imunskega sistema z namenom da ne zavrne zarodka, so pa te odmerki zelo majhni.

@fracek
ce rabia aspirin mi dan na zs naslov, imam se na zalogi in medrol 4mg tudi. jaz se po dog. z dr.merlom imela oboje, enkrat celo ta mali fragmin pa nimam aps.

@mala Jaz sem v svojih 5 IVF postopkih zanosila 4x, vedno, kadar sem jemala Aspirin 100 protect od prenosa do testa. V zadnjih dveh mi je dr Res predpisal poleg Aspirina se Medrol, 2x zanosila. V zadnjem uspesnem sem sla do revmatologa, kjer mi je opravil pregled za antifosfolipidni sindrom (ko sem bila ze noseca) in mi predpisal Aspirin do konca nosecnosti, medrol 4mg do 12 t in potem zmanjsevanje po posebnem protokolu do 18t in Injekcije Fragmina 5000 Enot do 6 tednov po porodu. Z zadnjo terapijo sem donosila in rodila zdravega decka. Rekel mi je, da je Medrol 4mg tako majhna doza, da niti ne poslabsa dosti imunskega sistema (sprasevala sem, ce sem zarad medrola bolj dovzetna za covid -19 in je rekel da ne). Aspirin mi je pa ze prej zdravnica rekla, da do 12 t se lahko ga ima cisto brez panike. Kot vidis, sem ga sama do konca nosecnosti. Nekatere klinike v tujini uporabljajo medrol (nizka doza) in aspirin v standardnih postopkih-vseh- tako da.. Jaz bi rekla, prosite svoje ivf zdravnike, da probate se to (Aspirin itak na lastno prst jemljite, Medrola taje ne) in da vas napotijo na pregled revmatologu. Meni je po 3 ss napisala napotnico osebna zdravnica.

New Report

Close