Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Krvni test sem opravila vceraj in je bila vrednost nad 70, ampak malo me je zaskrbela obenem nizka vrednost progesterona (okoli 10, ceprav jemljem Crinone gel)

se to a ve ste vse ob teh izcedkih samo ležale in pocivale?
hvala se enkrat vsem, zlate ste s svojimi izkušnjami ?

@BoJo ponovi krvni test cez dan, dva, vazno je da narasca oz. se podvaja, sploh ker se ni toliko dni od ET, ce sm si prav zapomnala?

Js sm takrat k sm zacela krvavet vzela bolnisko in samo pocivala.

@Mandarina638 hvala ?? hvala da si povedala… Ja sem rekla pokličem, ker me je potem začelo še boleti v predelu desnega jajčnika, sem rekla rajši vprašam, pa naj pogledajo, sploh ker imam še policisticne jajčnike in endometriozo,…od kje curi to rjavo…me je naročila grem potem se pokazat…itak da nas vse skrbi tako… Pri tebi se je potem kar nehalo?

Pravilno da si se narocila. Meni se je to zacelo kaksen teden pred potrditvenim UZ in sem potem pocakala, pa “izprosla” UZ celo 1 dan prej. Je pa boljse iti, ze zaradi sebe, ker si s tem stresom ne delamo nobene usluge. So mi takrat na GK rekle, da naj pocivam in se javim v primeru obilne krvavitve. Se je pa potem nehalo ja (trkam), tudi na naslednjih pregledih niso nic vec omenjali, da bi se se karkoli videlo, pa bi vsaj na nuhalni vejetno kaj omenila, ce bi bile se kaksne posebnosti. Vso sreco in javi kako je slo. ?

@Hana41 Hvala, da si delila svoje izkušnje. Držim pesti, da bo transfer 22.3. uspešen in da se ti bodo uresničile želje. Je mogoče v Ljubljani tako, da če je ženska nad 40 naredijo transfer 2 zarodkov? Ne vem, je to bolje ali slabše? Že tako se bojim, ker ne vem, kdaj bo, če sploh bo dovolj jajčec, kakovostnih, potem pa uspešnih zarodkov.

Si mela že opravljene ostale teste, recimo prehodnost jajcevodov?

Havla ti, si mi mal dala upanje, da mogoče ne bo treba čakati predolgo.

@Mandarina638 mi je naredila Uz dohtarca, je rekla da sem točno 6.tednov noseča, rekla je, da na uz izgleda vse ok, tudi srček že utripa, je pa 3mm velik tako da je glih za opazit, cez 14 dni zopet UZ in tablete mi je dala Dabroston na 8ur do 12.tedna nosečnosti, zakaj imam krvav izcedek ni povedala, bolelo pa me je, ker mi je na jajčniku zrasla 3x3cm cista in sloni maternica tudi na jajčnik ??‍♀️ mislim prov ne moremo biti normalni ??

@luncamunca

jaz sem 40 in meni bodo v Lj naslednji prenos vstavili dva. Prvic so mi pa enega in se ni prijelo.

Pozdravljene borke

zelim vam veliko uspeha v tem boju katerega sem bojevala tudi sama 20 let vse mozne variante sem isprobala in v 5. poskusu vendar uspelo v MB sedaj imam dva soncka in zelo malo casa zase:)

lp

@Razocarana197, super za lepe novice? Tudi jaz sem imela v zacetku 7. tedna par dni rjav izcedek. Zdravnica mi je rekla, da je to lahko zaradi vrascanja posteljice ali pa ker poci kaksna zilica. Mi je pa rekla, da zaradi tega ne rabim pocivat. Sem pa zaradi boljsega obcutka tistih nekaj dni vseeno bolj pocivala.

Jaz pa sem imela danes potrditveni UZ na kliniki. Pikica lepo raste, srcek bije❤

Odgovor na objavo uporabnika
Razočarana197, 15.03.2022 ob 19:03

@Mandarina638 mi je naredila Uz dohtarca, je rekla da sem točno 6.tednov noseča, rekla je, da na uz izgleda vse ok, tudi srček že utripa, je pa 3mm velik tako da je glih za opazit, cez 14 dni zopet UZ in tablete mi je dala Dabroston na 8ur do 12.tedna nosečnosti, zakaj imam krvav izcedek ni povedala, bolelo pa me je, ker mi je na jajčniku zrasla 3x3cm cista in sloni maternica tudi na jajčnik ??‍♀️ mislim prov ne moremo biti normalni ??

Super za take lepe novice, to da srcek bije je ze zelo velika zmaga! Sedaj pa mirno do konca! ?

Vrtnica_91, tudi tebi lepo in mirno nosecnost. ?

@Fracek ti močno držim pesti…jaz sem tudi v zadnjem 5. postopku bila najbolj flegma, pravzaprav sem kar nekot odmislila, v tistem času sem še celo urejala nekaj doma in prestavljala pohištvo, kot da je povsem normalno obdobje (samo na dan preverjanja krvnega sem bila zadnje ure pred klicem čist gotova od živcev) – no in ravno takrat je uspelo 🙂

@vrtnica_91 hvala! ma super,da je vse ok, v katerem tednu si zdaj ti? ??

@Mandarina638 hvala, upam da bo vse ok, vsaka taka stvar nas vrže iz tira… Upam da se bo nehal izcedek pa da bodo tablete pomagale… ?

In srečno tudi vsem ostalim, ki čakate dobre novice ali postopke ???

@Razočarana197 si potem poklicala G? kaj ti rekla glede rjavih izcedkov? zdej tud mene mal skrbi, ker so se mi pojavl na 10.dan rjavi izcedki.. sm pa tja mam se vedno rahle krče kot pred M ampak ne vec spet tok mocnih.. sicer najvecji izcedek se pojavi po vstavljenem utrogestanu.. upam da nebo spet M ?.. ampak ja, sej upanje vedno umre zadnje. se vedno upam na najbols??????

Mucika990, nič ne rabiš komplicirati. Prvi dan menstruacije pošlji mail s svojim imenom in priimkom (jaz vedno dodam še rojstni datum) in napiši da je prvi dan menstruacije in si v postopku za prenos zamrznjenčka ter da prosiš za nadaljna navodila. Ni kaj več za pisati, ker imajo vse podatke že v sistemu…

Srečno! ??

Mihi 22, hvala

Dobro jutro. Hvala vsem, ki mislite name, ter cestitke puncam za srcke in utripke, to je res ze velika zmaga ❤❤

Kaj vam naj recem, zivim, kolikor se le da, v neki ignoranci do stanja, v katerem se nahajam, “cuvam” se nic, vceraj sem telovadila tako, da bi se me se kaksen boksar v ringu bal, enostavno sem morala dat stran od sebe kup negativne energije, ki se je nabrala. Danes sem 5 dan po etz, torej se cas za vgnezditev zakljucuje, znakov nimam nobenih, razen utrogestanskih. Prsi so me zacele bolet ze takoj po pozitivnem ovulacijskem testu, po utrogestanu pa so postale samo se vecje. Krcev in spikanja ni bilo. Jemljem aspirin protect 100 in folno, vceraj sem narocila 2 testa na spletu, da ne bom ravno brez, ostala sta mi se 2 O in se bom verjetno malo cez vikend poigrala najprej s tema dvema, tako kot @Microbio ?. M bi po urniku naj dobila v nedeljo ali ponedeljek (po prejsnjem prenosu pingota mi je zaradi utrogestana zamujala, sem pa imela rjave izcedke, ce se prav spomnim nekje od 9. dne, ampak ne vem vec natancno), krvnega imam v cetrtek, na 13. dan. In to je to v glavnem ? Hodim v sluzbo in dnevi hitro minevajo, vsaj to ?

Srecno vsem, ki cakate ???

Pozdravljene,

po opravljenem razgovoru pri andrologu, sem tudi jaz dobila danes klic za postopek… Da gremo čim hitreje gremo brez KT… Me pa zanima kako vse poteka… edino kar vem je 2 dan menstruacije je UZ…

Mihi 22, se eno vprasanje. Potem pošljejo navodila po mailu ali pošti ali pa kličejo?

Hvala

Pozdravljene sotrpinke 🙂

Za mano je prvi postopek ivf v Lj, pa me zanima ali je to ‘normalno’ oz sprejemljivo da od 14 pridobljenih celic je bilo 7 morfološko neustreznih (torej premajhnih če sem pravilno razumela) , 5 nepravilno oplojenih (ne vedo zakaj), 1 degenerirana in 1 blastocista? Torej od 14 celic je samo 1 bila uporabna…ob vprašanju kaj bi na to lahko vplivalo, mi odgovora niso znali podati…rekli so samo da morda terapija ni bila pravilna oz da sem morda prepozno dobila stop injekcijo…sedaj ne vem ali oni ne vedo kaj počnejo oz vse skupaj jemljejo preveč na ‘ah sej bo’ ali pa je to zgolj slučajnost in bodo naslednjič rezultati boljši. Ima morda katera od vas podobne izkušnje?

Lp

Soncnica572, ne poznam pravega odgovora, lahko pa iz svojih izkušenj rečem samo, da se veliko dela na blef… Načeloma za Maribor nimam nekih pripomb, a dejstvo, da si vsakič pri drugem zdravniku in vsak ima neko svojo teorijo, te na brzino pregleda, poškili v kartoteko, zakaj si sploh tam in na koncu še naredi nekaj čisto tretjega kot si bil dogovorjen s prejšnjim zdravnikom, je strah vzbujajoče…

Ker še leto in pol porodu nisem imela menstruacije, mi jo je želela ena zdeavnica sprožiti, da lahko čimprej grem po zamrznjenčka. Slučajno je potem menstruacija pohitela sama in že prvi ciklus me je spustila v postopek (da vdaj vidimo, kaj se dogaja z rodili). Prvi uz je bila zelo zadovoljna, takoj naslesnji dan sem začela z ovulacijskimi testi in ker ovulacije kar ni bilo od nikoder, me je 17. dan pregledela ena druga, ki je samo nekaj skimala, rekla, da je škoda zarodka in da kako so me sploh spustili v postopek. No, ovulacija je prišla takoj naslednji dan… ?‍♀️ Mesec za tem niso delali, v tretjem ciklusu pa spet površen uz tretje zdravnice in delanje ovulacijskih testov. Ko je bil pozitiven so prišteli 5 dni in naredili prenos… Žal neuspešen… Vse skupaj je izpadlo noro amatersko in še danes jokam za tem edinim pingvinčkom. Vmes sem dopolnila 40 pomladi in čakam na nov postopek… ?

New Report

Close