Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Zdravo punce.. ima katera transfer naslednji teden v MB? ????

@luncamunca če je znan vzrok za neplodnost in se ga ne da odpraviti greš zelo hitro na IVF – jaz sem dobila odobritev konzilija 10 dni po prvem posvetu.

Če pa gre za nepojasnjeno neplodnost potem se zna zgoditi, da bodo najprej naredili še kakšno preiskavo (prehodnost jajcevodov, histeriskopijo ali laparaskopijo), potem poskusijo mogoče IUI, nazadnje IVF. Zdaj glede na leta si mislim, da bodo hitro dali IVF. Sicer AMH je zelo spodbuden, torej bi naj bilo še kar nekaj celic v jajčnikih…

Luncamunca:

Pri meni (v LJ) gre trenutno takole: na 1. pregledu so me napotili še na odvzem krvi za hormone in na 3D UZ, kontrolni pregled z izvidi bom imela 2 meseca po 1. pregledu. Takrat naj bi potem dobila napotitev na postopek OBMP in napotitev na konzilij. Odobritev konzilija menda pride v roku enega meseca.

Od tu naprej pa tudi jaz (še) ne vem, kako potekajo stvari … A že s 1. menstr. po konziliju lahko začneš s postopkom? Nekje sem zasledila, da se s 1. menstr. samo prijaviš, nato pa moraš počakati na 2. menstr., da dejansko začneš s protokolom injekcij …

@Ivy981 odvisno ali imaš dolgi ali kratki protokol. V vsakem primeru ko dobiš odobritev konzilija se z M prijaviš v postopek. Dobiš datum za sprejem okrog 22 dne cikla. Če imaš dolgi protokol ta dan dobiš zdravila in pričneš s pikanjem. Če imaš kratki protokol pa imaš samo sprejem, potem pa z naslednjo M prevzameš zdravila in pričneš s pikanjem.

Aja, napotili so tudi mene na odvzem krvi in na 3D ultrazvok, pa sem dobila odobritev konzilija še preden sem UZ opravila

Punce, ali katera ve, ali je v marcu že bil konzilij? Kolikokrat mesečno pa ponavadi je – dvakrat ali? Vedno isti dan ali kakor pride? Hvala.

@Julija668 bil je 3.3., ta teden so punce dobivale pošto, baje pa da je vsakih 14 dni (običajno je ob četrtkih).

Evo mene oz. naju ? Prenos sem imela, zdaj pa odstevanje. Glede na vse, kar se dogaja okoli mene, se mi zdi, da sem od vseh 5 prenosov ob danasnjem najmanj vzhicena in sploh ne zmorem sledit. Tastu se je ponovil rak, po drugi strani pa ravno danes prekrasna novica, da bom postala teta. ?❤  Kot da plavam nekje v zraku in sem totalno neprisotna.

Hvala vsem za spodbudne besede, bi potrebovala zdaj blizu sebe eno taksno, ki razume. Vsaj tukaj vas imam ❤ Pisem kateri drugi dan vec, danes sem proti koncu s funkcioniranjem. Srecno vsem ???

Luncamunca* pri meni je trajalo 8 mesecev od oddaje napotnice do transferja brez Femare in drugih preiskav. Ko se 1x začne aktivno s postopkom (po spermiogramu, odvzemu krvi) navadno gre hitro, res pa se ti ta čas grozno vleče, ker te je strah, da bo kje prepozno.

@fracek ne morem ti povedat kako mocno stiskam pesti za vaju. Mogoce bo pa ravno ta “nevzihcenost” pomagala. Drzi se, pa nas obvescaj. ?

@luncamunca
midva sva oktobra imela 1. posvet, novembra odobritev, decembra postopek. Js sm kr z naslednjo M po odobritvi zacela z injekcijami (Postojna). Sva pa imela ze vse izvide, 3x spermiogram, laparo, histero, hormone, ki sva jih “nabirala,” kaksno leto.

@pozna kako si, sta? Kako dalec si ze? ❤

@luncamunca pri meni pa gre vse skupaj pocasi. Minilo je ze eno leto od prvega posveta, pa nisem se do konzilija prisla. Je pa to bilo zato ker se mi je vmes tsh povisal, sem mogla to uredit s tirologom. Pa polip imam na maternici, cakam na histeroskopijo. S partnerjem je vse bp. Sam se mi pa vseeno zdi da je eno leto res predolgo ? sicer se mi z leti ne mudi, ampak vseeno bi si zelela da gre hitreje. Racunam na to, da bo leto zame uspesno ?

Pozdravljene, sotrpinke?‍♀️?

Vas redno spremljam in sem se odločila, da se malo oglasim in si olajšam dušo.

Po neuspelem prenosu zamrznjenčka v januarju mi je zdravnik po telefonu rekel, da me takoj vpišejo v čakalno vrsto za nov postopek, ker ? nimam več. Po njegovem je 3-5m čakalne dobe. Za tem sem jim poslala še mail z istim vprašanjem in dobila odgovor 3-4 mesece. Seveda sem poudarila svojih 40 let, ampak očitno na to ne gledajo. Razumljivo po eni strani… Kolikor se spomnim, so ene klicali že po dveh mesecih (Maribor) in po jemanju tabletk je pol res postopek okoli 3-4m po prijavi. Seveda če si jaz to pravilno razlagam.

Skratka, konec marca bo dva meseca od mojega vpisa in srčno upam, da čimprej zazvoni telefon. ??? V kolikor bi se stvari pa preveč dolgo zavlekle, bova odnehala. Vseeno emšo ni na moji strani, razlika s prvorojenko pa bi bila tudi že kar velika.

Ne vem, zakaj vse tako dolgo traja, vem pa, da ne zaradi zasedenosti. Je kolegica za prvi posvet dobila termin še isti teden (drugače se čaka 5-6m), le veze rabiš… Žalostno…?

Vsem želim vse dobro, veliko pluskov, visokih bet in potrpljenja! ??

@Fracek držim pesti, da ostane tale pingvin pri tebi ? pa da se tudi na drugih področjih vse uredi čim boljše…

Hvala za tole pojasnilo. Res srčno upam, da bo šlo vse bolj hitro. Že tole 4 mesečno čakanje na pregled me je presenetilo. Ko sem dobila napotnico od svojega ginekologa, sem mislila, da bo vse hitreje.

Vzrok za neplodnost se štejejo tudi leta predvidevam? Glede na to, da sem že 40 let in pol stara, bi bil to lahko razlog, da bom lahko mela konzilij hitreje? Je starost dovoljšnji razlog?

Nevem koliko se “posvecajo” zenskam, ki so nad 40 in raziskujejo mozne vzroke ali jih spustijo kar direktno na IVF z osnovnimi preiskavami, glede na to da ni vec toliko casa. Tukaj jih kar nekaj takih, ki so v tvojih letih, upam da se bo katera javila in iz prve roke povedala. Bi bilo pa skoraj smiselno, da ne komplicirajo toliko in dajo cimprej v postopek.

Kar se tice pa izvidov hormonov, mislim da so tvoji izvidi ok, tudi FSH, ce si dala kri med M. Imas recimo dosti boljsi AMH kot js, js sm ga pri 32ih imela 1.25, kar je sicer se v mejah normale, ampak nek presezek pa ni.

Luncamunca, kot sem opisala zgoraj… Kljub letom stojimo v vrsti in na to se kaj dosti ne ozirajo. Vsaj pri meni je tako…

Glede na to, da je za menoj že en uspeli ivf icsi in da je vse jasno in ne potrebujem nobenih dodatnih preiskav, kar čakam… Medtem ko skoraj pol mlajša kolegica preskoči vsaj 5 mesečno vrsto, ker ima pač veze. Da ne bo pomote, seveda ji privoščim, ampak me jezi, ker to pokaže samo to, da ni gužve, bremza se drugje… ?

@Mihi 22 kakor jaz vem med dvema stimuliranima postopka mora biti 2-3 mesece pavze, da se telo sčisti od hormonov (zdravil). Pa tudi telo se mora spet sestaviti skupaj, jajčniki se morajo zmanjšati ipd.

@luncamunca starost sama po sebi ni razlog za neplodnost, bi bil pa to npr prenizek AMH ali slab spermiogram ali neprehodni jajcevodi. Zagotovo bodo pregledali vsaj spermiogram, hormone in 3D ultrazvok. Potem pa se bodo odločili kako naprej.

Pri meni je bil razlog starost in smo šli po omenjenih preiskavah takoj v ivf.

New Report

Close