OBMP -IVF 2022
MagicWhisperer, 24.02.2022 ob 15:00
gina123, 21.02.2022 ob 20:56
MagicWhisperer, 21.02.2022 ob 19:18
Zdravo!
Po nekajdnevnem branju, sem se tudi jaz opogumila ?
Tudi naju najverjetneje čaka IVF, probali smo samo s tremi ciklusi s Femaro, žal neuspešno. Imam PCOS + fibrom v desnem jajčniku (cca 20 mm). Zdravnica naju je napotila samo še na transvaginalno hidrolaparoskopijo. Ali je katera opravila to v Mariboru? Pod lokalno anastezijo? Kako to izgleda v praksi? Sem že čisto napsihirana namreč ?
jaz sem opravila ta pregled (THL v lokalni) . Zgledalo je tako, da sem en dan pred posegom šla na kliniko kjer sem dobila dokumente za sprejem in imela navaden gin. pregled, da vidijo če ni kakega vnetja, potem sem dobila papirje za “odhod” in sem šla domov. Naslednji dan sem prišla zjutraj z temi papirji na oddelek (ne rabiš bit tešča), sem tam pojedla zajtrk in tudi kosilo po kosilu sem dobila injekcijo proti bolečinam v zadnjico in smo šli proti operacijski. Potem pa sledi sam pregled ki ni ravno prijeten ampak se da zdržat. Na ekranu lahko zraven gledaš, ti pa zdravnik pregleda maternico, jajčnike in preveri prehodnost jajcevodov. Je kar hitro konec, kakih 10min pa je. Ti pa že med samim pregledom zdravnik pove kako in kaj, če je vse ok oz. če kaj ni. Potem ko je konec in te peljejo nazaj v sobo, pa počakaš na izvide in takoj ko jih dobiš lahko odideš domov. Jaz sem dobila na kartico še antibiotik in nalgesin. Antibiotik mislim da 3dni ješ, preventivno, da se ne bi prišlo do kake okužbe. Sem pa to jaz slučajno videla na izvidu, ker so mi sestre pozable povedat, tako da jih vprašaj za vsak slučaj.
Jaz sem se tudi zelo bala tega posega, ampak je za preživet, tako da brez skrbi, se ne splača sekirat. Pa tudi osebje je zelo prijazno in je takoj lažje.
Srečno ?
Joj najlepša hvala! Zdaj sem malo bolj pomirjena ?
Kako pa je potem z bolniškim staležem? Je priporočljivo ostati doma?
Ni problema, zato smo tukaj ? Glede bolniške se pa ne spomnem točno, tisti dan je bolniška pa tudi potem ti jo dajo mislim da če želiš ampak nisem čist ziher ker jaz delam od doma in je nisem potrebovala.
Živjo.
Berem različne zgodbe in izkušnje … tudi jaz sem po postopku ivf oziroma po prenosu dveh zamrznjenčkov, in sicer 5. dan. Me pa zelo skrbi, ker so moje beta vrednosti res nizke:
17. dan – 410
19. dan – 662
21. dan – 958
Sploh ne vem, kaj naj si mislim, ampak se mi zdi, da se viša prepočasi. 🙁
En lep dan želim in držim pesti, da se vsem uresniči želja ….
@neucakana, jaz se sicer ne spoznam toliko na vrednosti, vem da bi se naj vsak par dni podvojilo …pri tebi narašča in je to vsekakor dober znak. Mogoče če zastaviš vprašanje dr. Pušenjaku? On ti bo znal strokovno odgovorit.
Držim pesti, da bo vse ok ??
@nesrecnica, kako kaže? ?
Hvala ti tudi za pojasnilo. Bom upam da šla že čez mesec in pol dalje. Trenutno imam še vedno menstruacijo.
Sem se pa odločila, da bom poskusila malo s hrano in pa matični mleček bom začela jesti. Saj ni zagotovila, a vsaj občutek imaš, da se trudiš v tej smeri. Katera uživa že matični mleček?
@Nesrečnica mogoče bo pa tokrat ravno obratno, CB test kaže -, krvni bo pa + ?? Glede teh znakov je pa tko, da enkrat ko smo v tej situaciji se nam vsi “normalni” znaki zdijo “nenormalni” in obratno ?
Jaz sem imela konec M v soboto, no včeraj pa spet izcedek in danes izgleda kakor, da bo spet M ??♀️ mal mam zmedo tam dol očitno ? je imela že kaj podobnega?
Vse punce, ki imate + pa čestitke ❤️ držim pesti, da bo do UZ vse tko kot mora biti ?
@Pika1212 krvavitev je izginila (sem že 2 dni brez) in zaenkrat nič ne kaže, da bi prihajala M. Pošiljam želje v nebo in upam na čudež ?
Jaz sicer nisem jemala mace, sem pa zdaj jedla inozitol in neke homeopatske tablete, ko baje uravnavajo hormone.
@MinnieMe313 CB ne bom delala ? mu ne zaupam. Delala sem First responce 7 dan in First sign 9 dan, oba -. Imam doma še One step en test in bom verjetno delala v nedeljo.
Si sigurna, da si imela M, da ni bila mogoče ovulacijska krvavitev? Oz da bo zdaj spet M? Jaz sem imela po neuspelem postopku sicer tam okrog 12 dne cikla ene 2 dni krvavitev, predvidevam da ovulacijsko, pol je M prišla v normalnem času, naslednji cikel se je pa ful podaljšal (namesto 30-33 dni je bil cca 46 dni in takrat ko sem pričakovala M je bila v bistvu O.
Pika1212, 25.02.2022 ob 12:53
@neucakana, jaz se sicer ne spoznam toliko na vrednosti, vem da bi se naj vsak par dni podvojilo …pri tebi narašča in je to vsekakor dober znak. Mogoče če zastaviš vprašanje dr. Pušenjaku? On ti bo znal strokovno odgovorit.
Držim pesti, da bo vse ok ??
@nesrecnica, kako kaže? ?
Hvala ti tudi za pojasnilo. Bom upam da šla že čez mesec in pol dalje. Trenutno imam še vedno menstruacijo.
Sem se pa odločila, da bom poskusila malo s hrano in pa matični mleček bom začela jesti. Saj ni zagotovila, a vsaj občutek imaš, da se trudiš v tej smeri. Katera uživa že matični mleček?
Jaz uživam vsak dan matični mleček že nekaj časa saj ga pridelujemo doma
@Ribica12 prvi postopek sem se učila za en pomemben izpit, zdaj po drugem sem šla pa po 5 dneh v službo (prvih let dni sem se pa zamotila z raznimi opravki).
@Nesrečnica ja sej to malo sumim ? Imam CB ovulacijske teste pa bom jutri ali v ponedeljek preverila stanje, ker nekje v sredini tedna bi mogla bit O.
@Ribica12 jaz pri hrani nisem nekaj pazila kot običajno, ker so me itak tok hormoni razganjal, da bi samo sladko in “junk” jedla ? Sem pazila samo v tej smeri, da ni bilo tega preveč, ostalo pa vse normalno. Sprehode sem imela na “izi”, ker sem imela itak take bolečine, da mi kaj drugega kot počivat ni pasalo. Sem pa delala od doma tako, da sem se s tem tudi zamotla, da nisem preveč razmišljala o rezultatu. So bili pa vikendi zato hujši kar se razmišljanja tiče ?
@Nesrecnica, drzim pesti za jutri, ce bos delala test ???
@Fracek ali jutri ali v ponedeljek ? imam samo še en test doma… Krvni pa 2.3.
@nesrecnica držim pesti, da je bila vgnezditvena in te kmalu pričaka debel +?
@micro_bio Tega si res nista zaslužila. Upam, da je bila samo “fight or flight” reakcija in da bo mož tehtno premislil, kaj je resnično pomembno v življenju, ter se spametoval… Bodi močna tudi v tej preizkušnji. Zdrži zavoljo sebe in zakladka, ki ga imaš. Ti pošiljam pozitivne misli!????
@vrtnica in @pikolina čestitke in lepo nosita do konca
@pika in @mandarina? ter @juli Žal me je, da se vam ni izšlo. Bom pa še toliko bolj navijala za vajs naslednjič.
@fracek Tokrat bo, mora uspeti.
@marsena Super vesela zate, da je vse v redu. Srečno še naprej.
Še moj update: Moj 2-mesečni razgrajač pridno raste in vsak mesec pridobi en kilogram. Zdaj je v fazi, ko se ogromno smeje in hiti “buuu-jati”. Držim pesti za vse punce tu gor, da bi tudi ve čimprej (zopet) občutile in izkusile, kaj pomeni biti mama ter zakaj in za kaj se je vredno pobrati po vsakem -. ?
@Momo hvala ti za srcen zapis in lepe zelje. ❤❤❤ Da bi le na naso pot prislo cim vec taksnih zadovoljnih razgrajacev ? tudi tvoji druzinici vse najlepse in najboljse se naprej ?
@fracek moje novice so pa tudi kar take, da se nama je prejsni teden pridruzil en mali veliki ze kar navihani mulcek, ki je po 3.jem neuspelm postopku, ko sem rekla da se dobjeseni ne grem vec, sla na dopust…popila v unih 3 tednih vse za nazaj (hec), po vseh zapletih ratal naravno. ker je bilo potem prve 3mesece kar nekaj hudih izivov (henatom, krvavitev..jaz pozitivna kot prenasalec cisticne fibroze…) sem hotla iz vrazevernosti kar skrit do konca 🙂 ker je bil mali kar velik, in jaz ba koncu nanjse tezave s pritiskom innotekanjem je bil zato cr :p
kako gre tebi kdaj startas?
@marsena kako grevtebi?
@microbio se sestavljas? upam da!