OBMP -IVF 2022
Wooohooo divji februar, drzim pesti za vse in v vseh fazah postopkov ?
@Marsena, lepo te je prebrat, glavno da gre vse po planu, da sta z bejbijem vredu, tako da ti zelim samo tako naprej in veselo v zadnje 3 mesece. Delas ali na bolniski? Poskrbi zase, kaksne na izi vaje, da bo kriz bolje, drugac pa razvajanje na 100% . ❤❤ Mislim nate ?
@Evy, cakam tvoje novice ❤?
@Microbio posiljam objemcke in ???❤
Jaz sem docakala M na 39 dan ?, v ponedeljek imam UZ, pa bomo videli, ce je cista sla in ce se bo stanje normaliziralo do te mere, da bom lahko sla po pingvina. Pojma nimam, kaj lahko pricakujem, tako da cicat in cakat, kaj bo za videt v ponedeljek.
@Nesrecnica, se malo … res upam, da pricakamo lepe novice ?
Vsem, ki vam pa tokrat ni uspelo, veliko moci za borbo naprej.
@Fracek držim pesti zate ? ja zdaj sem pa že čez polovico, samo še tele občasne krvavitve naj se ustavijo ? imam samo še 2 testa doma, tako da moram dobro premisliti kdaj naj naj poskusim ponovno.
Punce moje… kaj naj rečem… Midva počasi izgubljava voljo… Malo pred klicem za IVF sva dobila klic da mora moj na kariogram, sploh nevem kaj je to… Nič mi več ni jasno. Rekli so da se vse to lahko za zavleče za pol leta… Enostavno se mi ne da več, sama žalost me je. Kako je to mogoče ko pa imava 15 letno punčko po naravni poti, zdaj pa že 11 let nič…
@gina123 sem vredu razen komaj cakam da neham jemati kt ker se mi ze mesa od njih ? ti si ze zacela z jemanjem?
Najprej gres podpisat papirje v isti stavbi kjer sta imela posvet, samo druga vrata in dobita tam napotnice za odvzem krvi. Potem pa gres v tisto visoko stavbo mislim da je najvisja tam in oddas kri. 🙂
Jaz imam 3.3. Uz, s spikanjem pa pricnem en dan kasneje. To je ze naslednji teden. ?kar ne vrjamem da se bo sedaj pa za res zacelo ?
juli83, 23.02.2022 ob 21:53
Punce moje… kaj naj rečem… Midva počasi izgubljava voljo… Malo pred klicem za IVF sva dobila klic da mora moj na kariogram, sploh nevem kaj je to… Nič mi več ni jasno. Rekli so da se vse to lahko za zavleče za pol leta… Enostavno se mi ne da več, sama žalost me je. Kako je to mogoče ko pa imava 15 letno punčko po naravni poti, zdaj pa že 11 let nič…
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kariogram
https://www.bolnisnica-po.si/storitve/genetika/analiza-kariotipa-iz-krvi/
Zgleda je bil spermiogram zelo slab in želijo preveriti ali gre za kakšno gensko napako…
Še ena za katero februar bi bil pravi mesec za uspeh očitno ?♀️
Včeraj, 10. dan po prenosu rjav izcedek, danes že sveža kri.
To je bil moj drugi postopek, do zamrznjenčkov tokrat nisva prišla. Sploh nevem kaj naj naprej.. v tem trenutku nimam ne volje ne noči še enkrat it čez to, po drugi strani je pa otrok edina stvar po kateri že zadnji dve leti hrepenim, in mi bo žal če ne poskusim.
Najbolj jezna sem pa, ker je kao z mano vse ok, problem naj bi bil spermiogram, ki pa je tudi bil tokrat baje ful ok, ampak še vseeno ne dovolj, da bi lahko naravno zanosla. Res začaran krog. Mam občutek, da se najini zarodki nehajo razvijat na eni stopnji ?
A mi zna kera povedat kaj vse je smiselno testirat za genetiko? Oziroma kje? Bova pomoje kr samoplačniško to zrihtala.
Hvala ze vnaprej in ogromno sreče vsem, mislim na vas in držim pesti! ??
@Miracle2021439 žal mi je… Za genetiko žal ne vem, priporočam pa, da osebno zdravnico ali pa ginekologa prosiš za napotnico ali pa prosi na kliniki (sicer običajno te napotijo po 3 neuspelih postopkih, ampak po moje je vse stvar dogovora).
Jaz sem danes zjutraj naredila test, ampak z drugim urinom in je bil -, sem 9 dan po prenosu, ampak mislim da se je vgnezdilo 5 ali celo 6 dan, tako da upam da sem samo prehitro delala test. Ker imam še vedno občutljive bradavičke (od 6 dne naprej), pa nihanje razpoloženja in povišano temperaturo, krvavitev oz izcedki pa so ponehali.
Ne vem, nočem preveč upati, pa ne obupati ?
vita43, 23.02.2022 ob 23:57
@gina123 sem vredu razen komaj cakam da neham jemati kt ker se mi ze mesa od njih ? ti si ze zacela z jemanjem?
Najprej gres podpisat papirje v isti stavbi kjer sta imela posvet, samo druga vrata in dobita tam napotnice za odvzem krvi. Potem pa gres v tisto visoko stavbo mislim da je najvisja tam in oddas kri. 🙂
Jaz imam 3.3. Uz, s spikanjem pa pricnem en dan kasneje. To je ze naslednji teden. ?kar ne vrjamem da se bo sedaj pa za res zacelo ?
Hvala za odgovor, bova šla v ponedeljek dat kri ?
Ja jaz že jemljem tabletke (danes 5 dan), pa ni nevem kakih sprememb (še) in upam da tudi tako vstane ? Jaz jih preneham jest 13.3. in komaj čakam da se začne potem vse odvijat ? Drugače pa ja, tudi jaz kar ne morem verjet, čeprav sem komajčakala..
@juli83 res mi je žal da sta končno dočakala klic potem pa tole… Upam da ne izgubita volje in borbata naprej, pa da se potem vse izteče vama v prid ???
@miracle2021439 joj, res škoda da ni tokrat uspelo, pa res verjamem da se je težko soočati z vsemi neuspehi, sploh ko si to tako zelo želimo, ampak treba je najti voljo in vztrajati in se bo slej kot prej poplačalo. ?
@(ne)srečnica držim pesti da se je pikica pozno vgnezdila in da bo + ??
Vsem ostalim pa veliko sreče in predvsem plusov ❤️
Juli83 to je v redu, da se naredi kariotipizacija, ena informacija več! Midva sva šla v Medgen, kjer prideš malo prej na vrsto kot na UKC. Mislim, da je parner čakal dober mesec na prvi pregled in potem še 2-3 tedne za izvid. Drugače pa se partnerju vzame kri, naredi posvet na isti dan (družinska anamneza) in to je to.
Miracle2021439 vprašaj ginekologinjo za napotnico, če ne pa osebno, kot je že ena zgoraj napisala. V primeru izredno slabega spermiograma je to tudi indikacija za genetski pregled (piše na UKC strani od reprodukcije). Razmisli, če je kdo v vajini družini (tete, strici, bratranci sestrične) imel težave pri spočetvi otroka. Če ne dobiš napotnico, pa lahko probaš samoplačniško.
@nesrecnica, držim pesti da so vse to le dobri simptomi 😀
@fracek, držim pesti tudi zate, da bo UZ v ponedeljek super.
@juli, očitno sumijo, da lahko gre za genetske težave in je zato dobil mož napotnico. Mojega je takrat napotil Reš, sicer ne vem točno kam je šel. Mislim da tudi v Medgen, je bilo pa hitro.
držim pesti za vse, ki čakate oz. ste v postopku 😀
@nesrecnica oz. vse, ki ste imele že kdaj prenos z zamrznjenčki …. a glede prijave potek vse isto kot pri svežem postopku. Pišem prve dni M in potem imaš sprejem 22. dan in šele z naslednjo M začneš ali gre morda kako drugače?
@Miracle2021439 za genetiko naj vama izda napotnico zate tvoja osebna ginekologinja, za partnerja pa njegov osebni zdravnik. Napotnica mora biti izdana za Klinično genetski pregled-prvi. Jaz sem prosila po mailu za napotnici, dobila brez težav.. samoplačniško pride predrago..
Naročita se v Medgenu v Ljubljani, čakalna doba je nekje do meseca dni, na izvid se čaka približno 14 dni. Naroči vaju po mailu ali po telefonu (midva sva dobila datum v manj kot 14 dneh). Greste skozi družinsko anamnezo, vzamejo vama kri..
Srečno vsem
Danes sem imela krvnega, moja beta je nekaj cez 2900?? sedaj pa dooolgih 14 dni do UZ, sele potem si bom vsaj malo oddahnila?
@Miracle, zal mi je, da ni uspelo. Prve dni je grozno, potem je pa vsak dan lazje in zberes moc, da se boris naprej. Bo pa naslednji postopek zmagovalen, tudi meni je v tretje uspelo.?
@Nesrecnica, tole se slisi obetavno, glede na to, da izcedkov ni vec. Mogoce je bilo res samo prezgodaj za test. Drzim pesti!?
gina123, 21.02.2022 ob 20:56
MagicWhisperer, 21.02.2022 ob 19:18
Zdravo!
Po nekajdnevnem branju, sem se tudi jaz opogumila ?
Tudi naju najverjetneje čaka IVF, probali smo samo s tremi ciklusi s Femaro, žal neuspešno. Imam PCOS + fibrom v desnem jajčniku (cca 20 mm). Zdravnica naju je napotila samo še na transvaginalno hidrolaparoskopijo. Ali je katera opravila to v Mariboru? Pod lokalno anastezijo? Kako to izgleda v praksi? Sem že čisto napsihirana namreč ?
jaz sem opravila ta pregled (THL v lokalni) . Zgledalo je tako, da sem en dan pred posegom šla na kliniko kjer sem dobila dokumente za sprejem in imela navaden gin. pregled, da vidijo če ni kakega vnetja, potem sem dobila papirje za “odhod” in sem šla domov. Naslednji dan sem prišla zjutraj z temi papirji na oddelek (ne rabiš bit tešča), sem tam pojedla zajtrk in tudi kosilo po kosilu sem dobila injekcijo proti bolečinam v zadnjico in smo šli proti operacijski. Potem pa sledi sam pregled ki ni ravno prijeten ampak se da zdržat. Na ekranu lahko zraven gledaš, ti pa zdravnik pregleda maternico, jajčnike in preveri prehodnost jajcevodov. Je kar hitro konec, kakih 10min pa je. Ti pa že med samim pregledom zdravnik pove kako in kaj, če je vse ok oz. če kaj ni. Potem ko je konec in te peljejo nazaj v sobo, pa počakaš na izvide in takoj ko jih dobiš lahko odideš domov. Jaz sem dobila na kartico še antibiotik in nalgesin. Antibiotik mislim da 3dni ješ, preventivno, da se ne bi prišlo do kake okužbe. Sem pa to jaz slučajno videla na izvidu, ker so mi sestre pozable povedat, tako da jih vprašaj za vsak slučaj.
Jaz sem se tudi zelo bala tega posega, ampak je za preživet, tako da brez skrbi, se ne splača sekirat. Pa tudi osebje je zelo prijazno in je takoj lažje.
Srečno ?
Joj najlepša hvala! Zdaj sem malo bolj pomirjena ?
Kako pa je potem z bolniškim staležem? Je priporočljivo ostati doma?