OBMP -IVF 2022
Hvala punce, sem danes že malo bolje.
@upanje, tako ja …urinski testi +, krvni –
Povejte mi prosim, kako hitro ste dobile termin za telefonski posvet?
Včeraj mi je rekla na oddelku, da moram imeti dve menstruaciji, tako da računam na 3 mesece, da bom spet na vrsti …
Še katera morda čaka pošto za zamrznjenčke? Res dolgo hodi …
@Nesrečnica, močno stiskam pesti zate ??@sem pozabila nick ? pa srečno nosečnost do konca??
@Pika1212 tudi meni je včeraj sestra na oddelku rekla, da se čaka 2 do 3 cikluse, preden se gre po zamrznjenčke. Jaz sem včeraj potem takoj poslala mail in prosila za tel. razgovor. Zaenkrat odg še nisem dobila.
Pošto za zamrznjenčke pa sem jaz hitro dobila, kakšne 4 dni po ET. Je pa res, da sva takoj naslednji dan po ET poslala izjavo o shranjevanju zamrznjenčkov. Mogoče pokliči na oddelek pa vprašaj zakaj še nisi dobila.
@Pika1212 jaz sem dobila en teden po – termin za telefonski razgovor, sem še napisala, da lahko imam tudi pri drugem zdravniku, če je moja preveč zaposlena, pa sem dobila pri svoji. Meni so takrat rekli, da se z naslednjo M lahko prijavim, potem so imeli pa glih dopust in sem se z 2 po neuspelem svežem prenosu.
Hvala za lepe želje, včeraj se je krvavitev po 10h ustavila in sem se že veselila, danes zjutraj boa se je zopet pojavila ? tako da sploh ne vem kaj se misliti. So me pa včeraj zvečer res noro bolele bradavičke. Bomo videli, bom čez cca 2 dni naredila ponovno test.
Pozdravljene.
Zavidam vsem, v dobre smislu, ki ste že v postopkih in tistim, katere že imate + in pridno čakate na dan D. 🙂
Z možem sva opravila vse preiskave v prejšnjem letu, zdaj čakamo še na zadnji pregled pri andrologu v GKLJ. Prvi pregled je opravil januarja pri dr.Rešu in izvid je pokazal, da ima zelo malo plavalcev, pa še tej so malo gibljivi. In nas je malo potrlo. Hkrati pa dalo vedet, da imamo možnost umetne oploditve.
Sama sem v obravnavi v GKLJ, (z mojimi hormoni je vse ok, jajčniki in jajcevodi super), na zadnjem pregledu mi je ginekologinja že omenila ICSI metodo, glede na njegove rezultate (če bo spermiogram isti oz. slabši marca) in zadnje dni v marcu imava zadnji pregled/posvet.
Zdaj pa: – koliko časa se čaka v Lj, da komisija odobri par za umetno oploditev? Je katera, ki ima podobne težave in je zanosila z ICSI metodo?
Pa sem prebrala na prejšnjih straneh, da nekatere punce hodite v Postojno na UZ. Se res da, čeprav sem v “postopku” v GKLJ? Sem iz Kopra in do Postojne imam 20min vožnje.
Držim pesti za vse nas. ?
@mmmfff predvidoma vama bodo na naslednjem posvetu povedali za katero metodo so se odločili, potem dajo papirje na konzilij in, ko dobite odobritev se z M prijavite v postopek. Punce, ki imajo UZ v Postojni se tudi vidijo v Postojni, vendar trenutno za Postojno v Lj izvajajo laboratorijski del.
Sem res poklicala na oddelek in smo ugotovili, da izjava sploh ni prišla do njih, sem poslala še eno ??
Sem dobila, da imam že v ponedeljek telefonski posvet.
@nesrecnica, držim pesti, da so samo izcedki in nam vseeno kmalu sporočiš kaj lepega.
@mmff, pri nama je pri možu težava in imava vedno ICSI. Imava enega otročka iz prvega postopka. (Dravlje)
So mi pa sedaj pri drugem rekli oz. pač embriolog je rekel, da je bilo malo zarodkov, ker ima mož tako slab izvid oz. se jih je več nepravilno razvijalo …
Ko bosta imela vse papirje, bo potem šlo hitro. ??
Jaz sem pa dobila odgovor, da mi je napotnica osebnega ginek potekla, in da naj jih kontaktiram, ko bom imela novo napotnico. Potem sem poklicala še IVF koordinatorja in mi je rekla, da naj ginek pokličem 9.3. Je pa moj osebni ginek tudi moj ginek v ambulanti za neplodnost. Ima še katera takšen primer?
Upam, da je to to in da se bom lahko takrat dogovorila za napotnico.
@mmmfff midva se vodiva v Postojni, posvet, injekcije, UZ opravis pri njih, punkcijo in prenos pa v Lj. Tako da ce se vodita v Lj in sta ze imela tam posvete mislim da ne mores opravljati ostalega v Postojni. Drugace sva pa midva tud imela ICSI zaradi slabega spermiograma (z mano naj bi bilo vse ok, razen polipa, ki so ga odstranili med histero) in sm potem zanosila v 1. postopku, 1. prenos, pa se 3 pingvincke imava zadaj, tako da se da, brez skrbi, naj te prevec ne potre. Vso sreco ?
@nesrecnica vse odstevamo s tabo! ?
Pozdravljene, no pa sem še jaz prejela klic, ko sem čakala od 13.12. Na nov postopek.
Nekaj me zanima, imam dolgi protokol in po navodilih zgleda, kot da bom isti čas jemala kontracepcijske tablete in se začela pikati z inekcijami.
Je katera imela podobno?
Cca 1. marca začnem s kontracepcijo 27. Marca neham, 10. Aprila pa že punkcija.
Je to možno?
Lepe pluske vsem ?
Pikica783, 23.02.2022 ob 13:20
Pozdravljene, no pa sem še jaz prejela klic, ko sem čakala od 13.12. Na nov postopek.
Nekaj me zanima, imam dolgi protokol in po navodilih zgleda, kot da bom isti čas jemala kontracepcijske tablete in se začela pikati z inekcijami.
Je katera imela podobno?
Cca 1. marca začnem s kontracepcijo 27. Marca neham, 10. Aprila pa že punkcija.
Je to možno?
Lepe pluske vsem ?
Super ?? A so ti po telefonu povedali kakšen protokol imaš? meni so samo rekli da mam uz 17.3. (KT preneham 13.3.) tako da predvidevam da se začenm pikat 17.3. – rekli so da bo punkcija nekje konec marca. Sploh nevem kateri protokol je potem to ?
@juli83 nič se ne oglasiš upam da je vse v redu, klic pa predvidevam da si tudi že dobila ?
@vita43 kako pa ti kaj? kdaj že imaš uz? Sta mogoče že šla dat kri za SPB v MB? midva bova šla naslednji teden, mi lahko prosim poveš kam morava po napotnico in kje se potem kri da, pa koliko časa se kaj čaka? Pa menda isti dan še izjave podpišema…
Srečno vsaki posebaj ??
gina123, 23.02.2022 ob 13:49
Super ?? A so ti po telefonu povedali kakšen protokol imaš? meni so samo rekli da mam uz 17.3. (KT preneham 13.3.) tako da predvidevam da se začenm pikat 17.3. – rekli so da bo punkcija nekje konec marca. Sploh nevem kateri protokol je potem to ?
@juli83 nič se ne oglasiš upam da je vse v redu, klic pa predvidevam da si tudi že dobila ?
@vita43 kako pa ti kaj? kdaj že imaš uz? Sta mogoče že šla dat kri za SPB v MB? midva bova šla naslednji teden, mi lahko prosim poveš kam morava po napotnico in kje se potem kri da, pa koliko časa se kaj čaka? Pa menda isti dan še izjave podpišema…
Srečno vsaki posebaj ??
Ja po telefonu so mi povedali, kateri protokol in predvidene datume ?
@Pika1212 žal mi je za – test. Me pa veseli, da so na kliniki tako odzivni.
@Nesrečnica čeprav se ne javim pogosto, vedno preberem kaj se dogaja in stiskam pesti da bo vse ok.
@Mandarina upam da nosečnost poteka kar se da mirno. Jaz še vedno čakam na UZ. Verjetno bom malo bolj mirna ko bo to za mano. Ampak glede na beto ostajam pozitivna. V neuspelem poskusu je bila beta veliko nižja, kot sedaj.
Lepe sončne dni želim vsem.
Tudi jaz spremljam vaše zgodbe. Teden nazaj sem bila prvič na punkciji. Sedaj čakam na pošto glede zamrznjenčkov oziroma koliko blastocist je bilo testiranih, glede na to, da gre za postopek PGD. Upala sem, da me bo kdo poklical in povedal kako so se razvijali skupki celic oziroma, če so bile jačne celice sploh uspešno oplojene. Ampak zgleda, da bom res mogla čakati poštarja? je bilo tudi pri vas tako?
Zanima me še tudi, če katera ve, ali lahko dobiš izvid spermiograma za vzorec semena, ki je bil oddan na dan punkcije?