Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

6. dan po et zamrznjenčka, cisto majhen rjavi izcedek…kaj mislite? je sploh se kaj upanja?

@Anonimno 7678 dokler je samo majhen in se spremeni v svežo kri je lahko to znak vgnezditve. Držim pesti ?

Meni se je včeraj zvečer (5 dan po ET) in danes pojavil svetlo roza izcedek, zdaj pa ne vem ali je morda vgnezditev ali bo M… Sicer danes krčev nimam, včeraj so pa bili rahli krči. Berem, da je lahko ali eno ali drugo… Bomo videli kako se bo razvijalo naprej…

@MicroBio ne morem verjeti kaj berem ? sploh ne vem kaj naj komentiram na to, tako kot so že tudi ostale povedale, če rabiš kakšno moralno podporo smo tukaj ❤️ Če si preživela vsa “mučenja” s postopki, boš tudi do preživela, verjamem boš še močnejša na koncu ?

@Nesrečnica upam, da je vgnezditvena ?

No jaz sem prejšnji teden dobila M, takoj po krvnem ? imela sem take nenormalne bolečine 3 dni, kar kosi so leteli ven ? še zdaj se mi sicer nekaj packa, ampak gre h koncu. V sredini marca imam razgovor pri moji g. v Leonišču in nato mislim, da, če bo vse OK se prijavim z naslednjo M v nov postopek.

@MinnieMe313 jaz sem imela podobno po neuspelem postopku. Upam, da boš čim prej na vrsti na naslednji postopek in, da bo uspešen 😉

Pri meni zaenkrat brez sprememb (pride in gre tale nežno roza krvavitev).

@Nesrečnica hvala ? mi ubistvu kar paše, da sem naročena šele sredino marca, da malo k sebi pridem in naberem moči za nove boje. Joj ful ful ful upam, da so ti roza izcedki pri tebi dober znak ???

Zdravo!
Po nekajdnevnem branju, sem se tudi jaz opogumila ?

Tudi naju najverjetneje čaka IVF, probali smo samo s tremi ciklusi s Femaro, žal neuspešno. Imam PCOS + fibrom v desnem jajčniku (cca 20 mm). Zdravnica naju je napotila samo še na transvaginalno hidrolaparoskopijo. Ali je katera opravila to v Mariboru? Pod lokalno anastezijo? Kako to izgleda v praksi? Sem že čisto napsihirana namreč ?

Odgovor na objavo uporabnika
MagicWhisperer, 21.02.2022 ob 19:18

Zdravo!
Po nekajdnevnem branju, sem se tudi jaz opogumila ?

Tudi naju najverjetneje čaka IVF, probali smo samo s tremi ciklusi s Femaro, žal neuspešno. Imam PCOS + fibrom v desnem jajčniku (cca 20 mm). Zdravnica naju je napotila samo še na transvaginalno hidrolaparoskopijo. Ali je katera opravila to v Mariboru? Pod lokalno anastezijo? Kako to izgleda v praksi? Sem že čisto napsihirana namreč ?

jaz sem opravila ta pregled (THL v lokalni) . Zgledalo je tako, da sem en dan pred posegom šla na kliniko kjer sem dobila dokumente za sprejem in imela navaden gin. pregled, da vidijo če ni kakega vnetja, potem sem dobila papirje za “odhod” in sem šla domov. Naslednji dan sem prišla zjutraj z temi papirji na oddelek (ne rabiš bit tešča), sem tam pojedla zajtrk in tudi kosilo po kosilu sem dobila injekcijo proti bolečinam v zadnjico in smo šli proti operacijski. Potem pa sledi sam pregled ki ni ravno prijeten ampak se da zdržat. Na ekranu lahko zraven gledaš, ti pa zdravnik pregleda maternico, jajčnike in preveri prehodnost jajcevodov. Je kar hitro konec, kakih 10min pa je. Ti pa že med samim pregledom zdravnik pove kako in kaj, če je vse ok oz. če kaj ni. Potem ko je konec in te peljejo nazaj v sobo, pa počakaš na izvide in takoj ko jih dobiš lahko odideš domov. Jaz sem dobila na kartico še antibiotik in nalgesin. Antibiotik mislim da 3dni ješ, preventivno, da se ne bi prišlo do kake okužbe. Sem pa to jaz slučajno videla na izvidu, ker so mi sestre pozable povedat, tako da jih vprašaj za vsak slučaj.

Jaz sem se tudi zelo bala tega posega, ampak je za preživet, tako da brez skrbi, se ne splača sekirat. Pa tudi osebje je zelo prijazno in je takoj lažje.

Srečno ?

@Nesrecnica, kako kaze? Se je izcedek umiril? Navijamo ????????? Kateri dan je ze danes?

@Vrtnica91
in @Pikolina cestitke za pluske, zelim vama lepo nosecnost in cim lazje cakanje na prihodnje preglede ❤

@Anonimno76, uff, vidim, da tudi zate drzimo pesti ?? in da so ti izcedki vgnezditvene narave. ??

@Fracek izcedkov zaenkrat nimam, samo me pa na levi strani zeeeelo špika, in šraufa.. upam na najboljše, samo kakor mi tole zgleda se pripravlja M.

@Fracek včeraj popoldan je izginil, zvečer potem je bila kot sveža kri, ponoči spet izginilo, danes rahla krvavitev spet na roza. Danes 7 dan po FET, naredila test, je -, samo je tako prezgodaj, kakor sem brala, če je vgnezditvena naj bi pokazalo cca 5 dni po vgnezditvi. Če bi bila M bi se naj krvavitev jačala, pa se (trenutno) ne, ampak pride in gre, oz je večinoma samo na papirju. Ne vem, nočem se prehitro veseliti, pa ne prehitro obupati, ker včeraj sem dobila bolj občutljive bradavičke, kar pa prej nisem imela. Tako, da imam znake, ko so si protislovni ?

Sem bila optimistična, da bo 22.2.22 mi prinesel dobre novice, pa sem samo še bolj zmedena.

Tudi jaz se pridruzujem cestitkam vsem, ki ste zagledale ➕. Srecno in mirno do konca ?

Za ostale po ET pa drzim pesti, da bo ➕?. @Nesrecnica, jaz sem brala, da je rozast izcedek znak vgnezditve ?

Punce z GKLJ: danes sem dobila posto s konzilija ?. Neverjetno hitro, sem kar v soku, ker sem res pricakovala, da bo sele enkrat marca. Zasedali so 17.2. Sem pa vedela, da se nekaj dogaja, ker so mi isti dan aktivirali napotnico v zVEM aplikaciji ?

@Leanna143 sem brala tudi ja, malo me skrbi, ker je bila včeraj zvečer sveža kri, ampak zdajle trenutno pa nič več ni. Tale izcedek pride in gre ?

Krvi test danes je bil neg. ☹ saj sem pričakovala, ker je bil CB pred dvema dnevoma tudi neg., ampak me je tole vseeno mal zadel. No, hvala bogu imava še neki zamrznjenčkov ? glede na to, da sem imela prenos svežega zarodka, me prav zanima, čez koliko ciklusov bom lahko šla na prenos zamrznjenčka.

Men izvid PAP testa poteče maja, bris pa je bil odvzet pa aprila. Ali se šteje 3 leta od datuma odvzema brisa ali izvida? Verjetno bom morala imeti nov izvid pred prenosom zameznjenčka.

Vsem, ki čakate na + držim pesti???

@Upanje111 žal mi je za -. Čim prej se prijavi za posvet, da dobiš napotnico, potem pa z naslednjo M se lahko prijaviš.

Še ena, ki jo je danes krvni test presenetil …sem bila čisto negativna. Mi je grozno hudo, ker vem da sem bila noseča in očitno nekaj ni bilo ok oz. vem da testi niso bili lažno pozitivni …

Par dni, da se sestavim in bo lažje …

Držim pesti za vse ostale …

@Pika1212 tebi je verjetno še težje kot meni ??Jaz sem že prej imela neg. CB in sem nekako pričakovala isti rezultat še pri krvnem…

A pri tebi je bil urinski test +, krvni pa -?

Drži se, zjoči se…meni je pomagalo…potem pa si naberi novih moči in novim zmagam naproti ?? ?

@Pika1212 joj, kako dobro vem kako je to, očitno je prišlo do kemične nosečnosti. Pri meni je bilo podobno 12 in 14 dan rahlo pozitiven CB, 15 dan krvni čisto negativen… Potem na pregledu 7 dni kasneje je pa G videl neko vrečko, se pravi se je verjetno vgnezdilo, pa se ni razvijalo naprej…

@vrtnica91 Ce je zarodek zamrznjen 5. dan, je to ze blastocista.

Se malo javljam….ker sem ostala zadaj sem kar nekaj strani na hitro preletela, ob enih zadnjih pa me je kar oblilo… @ micro_bio88, saj ne vem kaj naj rečem…drži se in vse dobro, če si zmogla do sem boš še naprej 🙂

Kako pa kaj pri tebi @fracek?

Jaz pa tako en dan je kar ok, drugi malo slabše in tako naprej…začele so se že bolečine v križu pa kakšen dan taka zaspanost, da bi cel dan preležala ampak načeloma se kar držim. Rok imam prvi teden v juniju, tako da mislim, da malo več kot dva tedna pa že stopam v tretje trimesečje 🙂

New Report

Close