OBMP -IVF 2022
Hvala punce ??
@upanje, first sign testi so kakec, pozno pokažejo. Pojdi po CB. Jaz se na drug test kot na CB ne zanašam.
@Olja hvala ?
Kakšne izkušnje pa imate druge s testi in kdaj po ET ste jih delale?
Js sm ga delala 9. dan po prenosu in se to popoldne, First sign in je bila zelo zelo rahla crtica. Naslednji dan sem ponovila s CB zjutraj in je bil ociten plus. Je pa seveda cisto razlicno kdaj pokaze, odvisno kdaj se zarodek vgnezdi, meni se je zgleda precej hitro, ker sem potem tudi beto na krvnem imela precej visoko, nekaj cez 3000. Tako da ne obupaj, lahko da je se premalo hormona, ker je prijateljcek rabil vec casa, da se usidra. Srecno. ?
@Lana907 kako tebi kaže test? Ti si delala 12. dan po ET in je bil test neg. Si potem še ponavljala?
@Mandarina tvoja beta je bila pa res izredno visoka, bravo ?
@Morskadeklica Pušenjak jr na enem izmed forumov napisal, da naj bi se vgnezdil.med 2. in 4. dn po ET, če je bil transfer 5.dnevnega zarodka. Tko, da v mojem primeru bi se že moral pokazat +….ah ja…bomo videli čez par dni.
gina123, 16.02.2022 ob 18:54
juli83, 15.02.2022 ob 10:29
Jaz še vedno nobenega klica iz MB…?
Pikica783, 15.02.2022 ob 12:52
Jaz tudi še čakam na klic ?
Evo punci, jaz sem danes končno dobila ta težko pričakovani klic. Konec tedna/začetek naslednjega bi naj prišla M potem pa drugi dan M začnem z KT.
13.3. morem prenehat z KT, 17.3. pa imam uz, punkicjo pa so rekli naj pričakujem konec marca. Jaz sem takoooo vesela da se je končno začelo odvijat in komaj čakam da bom tudi jaz grela svojo pikico in odštevala do krvnega..
Tako da @juli83 in @Pikica783, upam da sta tudi vidve prejele klic, če nista pa ga bosta res kmalu, drugače pa jim kak mail pošljita..
@vita43 kako pa ti kaj? Prosim sporoči mi koliko tablet teh KT je treba jemat. Najbrž 1 na dan ane? Jaz sem bila čist out ko sem prejela klic in sem pozabla te stvari vprašat. Aja pa rekli so da naj neham jesti 13.3. ne glede na to kdaj dobim M a to pomeni da 13.3. še vzamem ali ne in morem 12.3. zadnjo?
Drugače pa stiskam pesti za vse ki čakate plus. Samo pozitivno dalje ✊?????
Mene še niso klicali, ampak sem bila tako zadnja v naši “vrsti”, tako da menda bo pa že?
@upanje jaz sem delala CB unega klasičnega v palčki, pa mi je kazal 12 in 14 dan lažno pozitivno. Zakaj ne vem, krvni je bil čisto negativen…
@Solzica485 za PGD žal ne vem, običajno, če se vgnezdi pa se ne obdrži gre ali za to, da se je vgnezdilo na neprimernem mestu ali pa, da je imel zarodek kakšno napako, pa je propadel. Zdaj kako bo lahko ugotovili kaj je pri vaju narobe pa žal ne vem. Vem, da ene jemljejo aspirin in Medrol, ampak to je da se poveča možnost vgnezditve, potem pa ne vem, če se sploh še lahko kako pomaga, da bi se obdržalo…
Ja tile testi nosečnosti so včasih res en velik vprašaj.
Pred testom sem imela res dober občutek, da je ratalo. Trebuh imam rahlo napihnjen, prsa me bolijo na dotik, vsake toliko me mal špikne v trebuhu in včeraj mi je nenadoma postalo slabo, da sem se morala uležt. M mi zamuja, pa še embriolog je bil zelo zadovoljen z blastocisto, je rekel, da je optimalna za 5. dan….potem pa danes tale bedni test ? saj ne vem, kaj naj si mislim…lahko pa, da so vsi tile simptomi samo zaradi hormonske terapije…
Punce, mene pa zanima, ce se je katera kaj poglabljala v Hashimotov tiroiditis in njegov vpliv na neplodnost? Nekje sem zasledila odgovor dr. Pusenjaka, da bi lahko imel aktivni Hashimotov tiroiditis preko vnetne reakcije, ki jo povzroca v telesu, vpliv na zanositev. Jaz sem ze precej ginekologom omenila, da imam Hashimoto, in nihce temu ne posveca prav nobene pozornosti. Tudi endokrinolosko mnenje je, da dokler je TSH v mejah normale, naj Hashimoto nebi imel vpliva na zanositev. Ne vem, kaj naj si mislim. In ce bi to ze res imelo vpliv, se da sploh kako pomagat, ce pa so scitnicni hormoni OK?
@upanje111 test imaš pa kmalu a ne?
Jaz sem bla pa danes ponoči čisto zanič, že zvečer sem se počutila ko ena cunja, tisti občutek, ko si na meji, da boš zbolel, glava me grozno boli, non stop sem se zbujala, na široko odpirala okno, pa ni blo nič boljše. Res sem cel teden tako dobro spala, tole ponoči je blo pa katastrofa, prejle sem mogla vzet lekadol, ker nisem več zdržala, grem pa še na bris za vsak slučaj, čeprav sem bla res cel teden doma, razen sprehoda.
Kako ste pa kaj ostale??
Živijo,
evo tudi jaz sem iz krvnega testa. Beta 2357, tako da sem ful vesela. Zanima me, kdaj ste imele prvi UZ na kliniki. Sama ga imam šele v 8. tednu, kar se zdi meni zelo pozno, glede na cel postopek. Razmišljam da bi šla prej samoplačniško.
Hvala za odgovore in srečno vsem še naprej.
Jaz tudi nalulala +. Sem vedela, da je uspelo že pred testom, ker imam znake kot pri prvem otroku. ??
Upajmo še na lepo vrednost na krvnem in da bo vse ok še naprej.
@nesrecnica,.ti si očitno takrat pri testih padla v tist 1 odstotek. Nasplošno so testi zelo zanesljivi. V Dravljah sploh ne delajo krvnih. Krvnega se dela bolj zato, da se tudi vidi, če je vrednost ok in ne zato, da ne bi verjeli testom.
@Pikolina,.jaz vsekakor ne bi čakala do 8..tedna. Jaz sem.pri prvem otroku imela pri 6. tednu.