OBMP -IVF 2022
Pozdravljene.. tiste, ki ste imele prenos zamrznjenega zarodka z estrofemom, me zanima:
1. ob katerih urah ste ga jemale? Vedno ob istih?
2.ste imele kakšne stranske učinke?
3.koliko UZ ste imele pred prenosom? Ste imele samo enega npr.11.dan in potem cez 5 dni prenos, ali ste jih imele več?
Hvala če si bo katera vzela čas za odgovor. Srečno vsem nam 🙂
Joj hvala punce…mene vodi drugače Pinterjeva…si torej ne bom preveč obetala od ultrazvoka. Meni je MB tako daleč – sem iz Primorske in pojma nimam kako bo, če bi menjala. Upam vseeno na najboljše…
Sem pa tudi jaz res razočarana, da nas tako hitro odpravijo …
@P1KC …to vprašanje je za zdravnika. Se ne moreš na nas zanašat, ker le gre za zdravila.
@blabla. Jaz sem imela Femaro. Je podobno. Sem jemala vsak dan zjutraj pri zajtrku. Bila sem precej napihnjena. UZjev sem imela pa 6 …sem hodila na koncu vsak dan … govorim za Lj.
@Pika12345 včasih je dovolj menjava zdravnika. Jaz sem oz Notranjske in si tudi ne predstavljam vožnje v MB.
@P1K1C4 jaz na lastno pest ne bi upala spreminjati doze, posvetuj se z zdravnikom. Medrol ni tako nedolžen in ga niti ne predpišejo kar vsaki, zato previdno.
MinnieMe313, 02.12.2022 ob 12:56
@Sky90 hvala za odgovor 🙂 jaz zaenkrat nisem še razmišljala o menjavi klinike (sem pa tudi odprta za to opcijo), ampak zaenkrat samo o menjavi ginekologinje na kliniki, ker se mi ne zdijo tako napačni, samo ta negativen odnos ginekologinje je dosegel moj vrh tolerance.
@Hana41 veš mene osebno ne niti ne moti toliko to, da te na hitro odpravijo (po eni strani razumem), ampak bolj me moti ta negativen in nestrokoven, nesočuten odnos, da se dejansko izvid pogleda in malo poglobi, ne pa samo številke preletet in da ti ne pride nasproti, če izraziš željo ali pa da dobiš normalen odgovor, če nekaj vprašaš ne pa samo v stilu “nima smisla”, “prestari ste”, “ni druge kot naprej probavati”, “ni res” itd.
aha, razumem. ja, mene bi to tudi odbilo. Pri moji (dr Jančar) je bilo tako, da sicer so sli razgovori zelo hitro, ampak ni bila pa negativna, ali pa se sklicevala na moja leta ipd. Tudi ko sem ji rekla za TSH, da je malo visok, mi je dala eutirox za znizevanje. Je pa fajn priti pripravljen z raznimi vprašanji in iti skozi, ker sicer če same ne sprasujemo, sami res bolj malo razglabljajo o opcijah.
Glede medrola-jaz ne bi upala vzet dvojne doze.
Zivjo punce, pa sem docakala tudi potrditveni, UZ, ki je potrdil, da je vse ok ❤️ Pikica jr v trebuščku in videl se je tudi ze srcek ❤️🥰 Res sem tako zelo vesela ❤️
Za vse, ki so vam rekli, da zaradi let ne uspe … mislim, da je veliko dejavnikov, a da tako kot leta lahko so vzrok, lahko tudi niso. Jaz sem sla v postopek z dopolnjenimi 40 leti, bil je moj prvi postopek in prvi transfer in je na moje veselje in sreco nama uspelo v prvo ❤️ Kljub letom. Vzrok pri nama je slabsi spermigoram, delali so ICSI (predpisan IVF, pa so zgleda v laboratoriju potem vseeno delali ICSI). Imela sem kratek protokol.
- Kaj sem delala?
Kot prvo naj povem, da sem ze zelo, zelo dolgo let vegetarijanka, s tem, da se mocno izgobam mlecnim izdelkom. Redno (leta) pijem C vitamin, D3, magnezij, probiotike, tudi b12, ampak samo res preverjeno znamko, ne kar nekih dopolnil. Do postopka sem mesece redno pila Vitex, 3 mesece pred postopkom sem zacela z Myo-Inostiol, kljub temu, da nimam PCOS in imam redne menstruacije (pila sem za se boljso kvaliteto jajec, AMH sem imela zelo dober). Skozi cel postopek sem dodatke redno pila, prenehala sem le z Vitexom. Po punkciji sem prenehala z Myo-Inostiolom, od transferja pa zacela piti mocnejsi Bromelain.
Po punkciji sem 3 dni pocivala doma, si grela jajcnike z grelnimi vreckami, ker me tako nic ni bolelo pa ae obcutek sem imela, da sem s tem bolj prekrvavila maternico, kar je za vgnezditev po transferju zazeljeno. Po transferju nisem uporbaljala grelnih vreck in nisem nic grela!Na dan po transferju sem jedla pomfri (ker kalamarov ne jem), nasploh pa mi je cel postopek pasala precej slana hrana. Po transferju sva z mojim malo polezala pred tv, se stiskala, pogledala en stanup, kjer sva se res nasmejala in potem sem sla tudi normalno v trgovino, na caj s prijateljico … skratka zivela normalno. 2 dni po transferju sva sla tudi na daljsi sprehod, ker je bil soncek in mi je zelo pasalo. Zvecer mi je pasalo bit doma, pod dekico. Kavo sem spila eno na dan, zjutraj, tako da jo nisem povsem crtala.
Tudi moj je pil 2-3 mesece (poleg d3, C in mg, ter probiotikov, kar pije skoz z mano), se podporo za mosko plodnost.
Evo, mislim, da sem napisala vse, ce sem kaj pozabila in se spomnim, dopisem 😉 Upam, da bo kateri kaj pomagalo in drzim pesti za vse, ki se cakate na svoj plusek ❤️
@Plus_one kako lepo. 😊 super vesela zate in srečno do konca. Kako se počutiš? Evo, pa bo lep in vesel december za vaju ☺️
Res upam, da nas še katera punca te dni razveseli z lepimi novicami…
Jaz sem imela ta teden nuhalno, kjer izgleda vse ok (ker bom v casu poroda 35 sem dobila na napotnico). naslednji teden grem še na Nifty test (s partnerjem sva se odločila, da ga bova delala v vsakem primeru, tudi če so prvi izvidi nuhalne zelo dobri).
@Plus_one sem vesela zate in držim pesti, da boš imela mirno in prijetno nosečnost do konca 😇
Za tiste, ki ste imele v zadnjem času prenos v Lj- so vsem naredili UZ? Berem na FB že par dni, da praktikanti delajo prenose in to z UZ. Jaz resnično upam, da UZ ohranijo kot redno prakso.
Tistim, ki še čakate svoje prenose in pluske v decembru želim da se vam uresničijo želje, vsem nam, ki smo za letos zaključile pa več sreče v letu 2023.
Zivjo punce, v sredo imam punkcijo.. sem skeptična malo glede velikosti foliklov… imam jih 5 ki naj bi bili za punkcijo, ostali so manjsi… danes so veliki 15-17… a je to ok, al delajo na kliniki kar tja v en dan… na UZ so me vprasali ce sem prvic v postopku in dobila obcutek da za prvic je ok… tok sm v dvomih da katastrofa 🤨
(Ne)srečnica, 04.12.2022 ob 06:01
@Plus_one sem vesela zate in držim pesti, da boš imela mirno in prijetno nosečnost do konca 😇
Za tiste, ki ste imele v zadnjem času prenos v Lj- so vsem naredili UZ? Berem na FB že par dni, da praktikanti delajo prenose in to z UZ. Jaz resnično upam, da UZ ohranijo kot redno prakso.
Tistim, ki še čakate svoje prenose in pluske v decembru želim da se vam uresničijo želje, vsem nam, ki smo za letos zaključile pa več sreče v letu 2023.
Mislis ce so naredili UZ na dan prenosa, da bi pogledali debelino endometrija itd? Niso. In to je moje vprasanje za tel. posvet.
Ni mi OK, da se ne predstavijo kdo so G, ponavadi so se. Ni mi OK, da so dali dol seznam G ki dela na dolocen dan punkcijo/prenos. In ja, bila je praktikantka, sem 100%. Tudi na vseh UZ je bila… zraven pa ena zdravnica mentorca. Sej ni problem, pa je… kr hocem najboljse, ker nocem enga najmanjsega moznega dejavnika ki bi bottoval k neuspehu in kr nocem hodit v Lj na vse zgodaj se X-krat in it v nov postopek spikanja.🥲
@Summertime ne, brala sem da prav delajo UZ voden prenos – medtem ko ti prenos dela gleda preko UZ na trebuhu. Jaz mislim da bi to morali vsakič narediti
Mene ne moti toliko, če delajo specializant o, oni se verjetno še bolj potrudijo, bi bilo pa res lepo da bi te vprašali če se s tem strinjaš.
Glede razporeda se pa strinjam, da je butasto, da ga ni več, pa zgleda da večinoma delajo isti zdravniki na iste dneve, ni glih zdej da ga ne morejo narediti ker se ful menjavajo…
@summertime tole se pa takoooo zelo strinjam…nazadnje ko sem prišla na prenos, je bilo 5 ali 6 žensk tam, nisem vedela niti katera je zdravnica, praktikanka ali karkoli tretjega, ena je vmes tam mal po mobitelu tipkala, vse nekak razmetane, zbegane…poloooooom! Pri meni, ko se je prijelo, mi je zdr.pokazala vsaj na ekranu, kam ga je dala, da maš vsaj mal občutka, da je nekaj res…tole frfrasto obnašanje na zadnje pa aleluja res 🙄
LoveHope, 04.12.2022 ob 10:27
Zivjo punce, v sredo imam punkcijo.. sem skeptična malo glede velikosti foliklov… imam jih 5 ki naj bi bili za punkcijo, ostali so manjsi… danes so veliki 15-17… a je to ok, al delajo na kliniki kar tja v en dan… na UZ so me vprasali ce sem prvic v postopku in dobila obcutek da za prvic je ok… tok sm v dvomih da katastrofa 🤨
Moja kolegica je bila 14 dni nazaj samo na enem UZju (7. dan) in je ze dobila stopko. Tam je bilo govora o 5ih, na dan punkcije so bile 3 celice, po treh dneh so jo klicali, da se ni nobena oplodila, ker so bile nezrele. Js se vedno mislim da so jo prehitro dali na punkcijo, ampak to je seveda moje laicno mnenje. Ne pravim da bo tudi pri tebi tako, ampak mislim da se jim kr ne da vec oz. nas je prevec in potem samo da se te cimprej resijo.
@P1K1C4 Medrola ne spreminjat doze. Sama s potrjenim nosecniskim antifosfolipidnem sindromu sem imela 4 mg poleg aspirina. Ne smes pa prenehat naenkrat z njim, postopoma moras. Ce ti bo dr rekel, da ga ukini, zahtevaj pregled revmatologa. Ta ti tudi predpise postopek jemanja naprej in Fragmin, ce je potreben.
Jaz sem imela prejšnji teden prenos. Najprej mi je G rekla, da mi bo naredila UZ, potem je naredila prenos. Ne vem pa, če je delala UZ ob tem, ko se je zarodek prenašal oz. niti ne vem, kako to gre, da je pravilno izvedeno. Imela je zraven eno praktikantko, ki ji je malo razlagala. Gre pa res vse tako hitro, da…. Kot po tekočem traku 🙂