OBMP -IVF 2022
Ivf-jevka na novo, 30.11.2022 ob 10:02
Pozdravljene.
Imam vprašanje. Še približno 2 tedna morava počakati za odobritev. Ko prispe pismo z vsemi navodili, se lahko že s prvim ciklusom prijavim? Ali ti napišejo- pokličite maja 2023 in takrat začnete s špikanjem? 😀
s prvim ciklom se prijavis, s tem, da decembra je neka omejitev, kdaj se lahko, verjetno bos en cikel mogla preskocit. namreč med prazniki ne delajo punkcij in transferjev. So punce na par zadnjih straneh ze veckrat napisale, kdaj je ta omejitev.
In srečno!
@fracek hvala za tvoj odgovor, si me razveselila 🙂 Nič še ne veva, upava, da bo kmalu po novem letu postopek. Posvet imava v decembru.
Srečno vsem! 🙂
vprašalnica, 01.12.2022 ob 17:01
@fracek hvala za tvoj odgovor, si me razveselila 🙂 Nič še ne veva, upava, da bo kmalu po novem letu postopek. Posvet imava v decembru.
Srečno vsem! 🙂
Ker sem ravno pred par dnevi začela s spikanjem in ful razumem tvoja vprašanja: ko ti konzilij odobri, dobis papirje, tudi z navodili. Pri naslednji M se narocis in takrt imas samo vpis oz sprejem. Tam ti pokazejo, kaj bos imela od zdravil, lahko tudi probas… Nato začneš z naslednjo M.
Ojla punce,
vas berem, ms bolj poredko …
Sem imela v tem tednu posvet po neuspelem postopku. Sem si izprosila 3d ultrazvok in morebitno hsc. A ima katera izkušnje z Edo Bokal? Mislim, če je ok. So mi dali njo, imam že pred prazniki.
Me ni prov preveč resno jemala v Lj, sem dobila tak čuden občutek. Tudi aspirin je rekla, da je brez veze …da dajo samo tistim, ki imajo kakšne avtoimune bolezni in ko sem rekla, če lahko še kaj naredim, je rekla da nič …
Držim pesti za vse, ki čakate …ena je spraševala za Gonal, za mehurček …ga je treba spravit ven. In po hiperci je fajn 3 m počakat.
Vam vsem želim ene lepe praznike in gremo skupaj v nove boje drugo leto 🙂
Punce po dolgem času se tudi jaz ponovno oglašam 🙂 Ker sem po drugem neuspešnem postopku (kjer se mi pri pridobljenih 9ih celicah ni nobena oplodila) potrebovala kar nekaj časa, da sem se pobrala se nisem kaj dosti javljala tukaj, sem pa na vsake toliko spremljala. No naj povem, da je za mano tretji neuspešen postopek, od 11ih celic se je samo 1 oplodila, to smo vstavili a žal se je končalo z minusom. Ker nisem zadovoljna z mojo gin. me zanima ali ima katera izkušnje z menjavo (GK LJ)? Kakšen je postopek? Kakšno priporočilo koga izbrati? Kakšne so kaj čakalne dobe pri menjavi? V vsakem primeru pridem na vrsto za naslednji postopek šele čez cca 3-4 mesece.
@Pika12345 jaz imam dr. Bokal in lahko komentiram moje izkušnje, v dveh letih sem imela tri postopke (dva kratka, en dolgi), do nje v času postopka skoraj ne moreš prit, dobiš samo termin za posvet in novo napotnico, po telefonu jo dobiš samo če imaš kakšnega zamrznjenčka, ko pa končno prideš na posvet oz. do nje pa kot si že sama omenila “ne jemlje preveč resno”. Meni na vsakem “srečanju” (ki traja max 5-10 min) vedno preleti izvide in zaključi, da so razlog neuspeha na žalost leta (stara 37) kljub temu, da sva napotena zaradi partnerjevega slabega spremiograma (rak na modih), do besede me praktično ne pusti oz. če že karkoli želim vprašat oz. želim mnenje me takoj “zabije” ali pa reče bomo o tem naslednjič. Celic vedno predelam kar lepo število (od 9 do 12), oplodi se samo ena ali nobena, razen 3D UZ nisem imela nobenih drugih preiskav niti nima posluha, ker je ona že zaključila, da je glavni razlog pri meni za neuspeh starost. Že ko sem začela s postopkom na prvem posvetu ko sem jo vprašala, če kaj priporoča oz. kaj lahko naredim za čim boljši rezultat (ne vem npr. vitamini, hrana itd) mi je gladko samo rekla, da bi lahko izgubila kak kg (pa niti slučajno nisem pretežka, mogoče samo kak kg) in to je to. Oprosti za tako negativen zapis in srčno upam, da bo pri tebi drugače, ampak jaz imam počasi že dovolj te njene negativne energije in ne-posluha. Sem kar žalostna ko berem kako drugim puncam pridejo gin. nasproti, jim dajejo upanje, pošljejo na kakšne preiskave itd.
@MinnieMe313 drži se, moj nasvet tako že imaš 😇
@Pika12345 kakor berem ni glih odprta ta zdravnica, vem pa tudi za osebe, ki jim je uspel postopek ki ga je ona opravila.
@Pika12345 jaz sem tudi imela dr.Bokalovo in glede na to, da je tudi predstojnica sem upala, da se bo malo bolj zavzela, ampak sem bila totalno razočarana.. ob vprašanju kaj bi še lahko naredili, sem dobila odgovor, da nič, da je pač treba poskušat naprej.. to zame ni primeren odgovor.. tako, da sem naju s partnerjem takoj po neuspešnem postopku v Lj prestavila v Mb.. res, da se kar načaka, ampak se je izplačalo.. odnos zdravnice v Mb čisto drug, probali smo s čisto drugo kombinacijo zdravil, ker ji je bilo čudno da sem imela v Lj glede na moj zelo dober AMH tako malo celic.. bolj so pregledali tudi partnerja in ugotovili, da pri nama pride v poštev samo ICSI.. tako, da imam za Mb same pohvale..
@MinnieMe313 postopek menjave klinike je preprost.. najprej piši mail v Lj, da sprostijo vajini napotnici (če sta še veljavni), nato pa piši v Mb da se želita prestaviti k njim in pripiši vajini številki zdr.kartice, da prevzamejo napotnici.. na telefon jih je povsod težko dobiti, na maile pa odgovorijo zelo hitro.. midva sva čakala cca.3 mesece na prvi posvet, vmes sva naredila še genetske preiskave.. je pa minilo cca.9 mesecev od prijave do dejanskega postopka.. midva sva imela dr.Polono Kores Testen, sta pa tudi dr.Gavričeva in dr.Rakićeva zelo vredu..
Njihov mail: [email protected]
ojej, pika12345, to je pa res zalostno, da te takole odpika, jaz sem 43, pa 14 dni pred rokom. uspelo v tretjem postopku. Jaz sem imela pa malo celic-od nic oz do max 5 celic, do prenosa sme prisla trikrat in tretjic je uspelo (z zamrznjenckom). nismo kaj posebnega delali, klasicni dolgi postopek je bil uspesen. Pa ker sem čisto zgubila upanje, sem res odmislila in bila v tem zadnjem postopku neprimerno bolj sprosščena kot v prejsnjih. Prestavi res h komu drugemu, ali v Lj ali Mb. Ampak vsaj za Lj lahko rečem, da vsi dr-ji bolj na hitro opravijo te razgovore.
@Sky90 hvala za odgovor 🙂 jaz zaenkrat nisem še razmišljala o menjavi klinike (sem pa tudi odprta za to opcijo), ampak zaenkrat samo o menjavi ginekologinje na kliniki, ker se mi ne zdijo tako napačni, samo ta negativen odnos ginekologinje je dosegel moj vrh tolerance.
@Hana41 veš mene osebno ne niti ne moti toliko to, da te na hitro odpravijo (po eni strani razumem), ampak bolj me moti ta negativen in nestrokoven, nesočuten odnos, da se dejansko izvid pogleda in malo poglobi, ne pa samo številke preletet in da ti ne pride nasproti, če izraziš željo ali pa da dobiš normalen odgovor, če nekaj vprašaš ne pa samo v stilu “nima smisla”, “prestari ste”, “ni druge kot naprej probavati”, “ni res” itd.
jaz sem imela tudi dr. Bokal (posvete pri njej sem imela v Postojni, postopek pa v Ljubljani, kjer je nisem niti 1x videla). Jaz tudi nimam kakšne ekstra pohvale zanjo. Sicer je bil moj postopek uspešen, vendar me je zmotil njen odnos. Po liniji najmanjšega odpora, hodile smo notri kot po tekočem traku. Ko sem potožila o stranskih učinkih Femare (npr. mene so res ful sklepi boleli, pa libido je bil v podnu), me je zelo hitro odpravila da to sigurno ni od tega. Če bi bil moj postopek neuspešen bi po vsej verjetnosti razmislila o menjavi.
Srečno punce, pa naj december prinese kakšen čudež 🙂