OBMP -IVF 2022
Evo odgovor za naročanje za 🐧:
Za naročanje nas lahko kontaktirate 1. dan menstruacije do 30.11. in od 26.12.2022 naprej.
@Anonimno 1313 v bistvu še nisem šla dvigniti, tako da ne vem, je pa rekla da dobim po pošti navodila za jemanje. Bom javila.
Kimmy89 Če greš na prenos zamrznjenčka (pišem za Lj), prosiš za telefonski posvet s tvojim ginekologom/injo v Leonišču. Na podlagi posveta dobiš napotnico za prenos zamrznjenčka. Moraš pa seveda imeti veljavno napotnico za neplodnost (če jo nimaš, prosiš za podaljšanje pri tvojem osebnem ginekologu/inji).
@sun na tvojem mestu bi prosila za napotnico za histeroskopijo, da pregledajo celo maternico in bi bilo najbolj sigurno, zraven pa naredijo še scratching..
Jaz sem bila septembra v Postojni na histeroskopiji, prišla na vrsto takoj po naslednji menstruaciji, odkrili niso ničesar, mi je pa zelo prijazen doktor (ne spomnim se priimka) sam od sebe predlagal scratching maternice, kar se je zgleda končno obrestovalo, saj sem danes prvič po več letih, štirih postopkih IVF-ICSI in šestih transferjih zagledala ta tako željeni plusek ❤ bila sem sigurna da spet ni uspelo, ker imam od nekje 8.dne po ETZ krče iste kot pred M, 10.dan je bilo celo malo rjavega izcedka kar je pri meni vedno pomenilo konec in sem takrat že čisto obupala.. danes sem bolj za potrditev neuspeha pred krvnim delala CB test in me je totalno presenetilo.. sem pa tudi na lastno pest jemala aspirin 100 (sem ga že v prejšnjih postopkih pa se nikoli zarodek ni niti vgnezdil).. zavedam se, da je do konca še dolga pot, upam da pridemo do tja, ampak vseeno je to ena prva zmaga..
Srečno vsem in čim več pluskov!!!
@Summertime v tem primeru dajejo baje tako nizek odmerek Medrola, da ni toliko nezaželenih učinkov. V bistvu se še nisem odločila ali bom jemala oboje ali samo Aspirin, si pa mislim da tudi oni Medrola ne predpisujejo kar vse povprek. Sicer to zdravilo posredno poznam, ga je jemal oče in jaz ga na lastno pest ne bi nikoli jemala.
@Kimmy89 ne rabiš napotnice od osebnega zdravnika, prijaviš se za razgovor v Leonišču in tam dobiš napotnico za prenos 🐧. Ne ta M ne šteje oz se lahko prijaviš z naslednjo, če bo ta naslednja ravno sredi decembra (kakor bo najbrž pri meni) pa se prijaviš lahko šele januarja. Meni osebno je to ful neumno, ker itak imaš sprejem šele 12 dan ciklusa in bi komot torej vse, ki dobimo M po 20.12 imele januarja sprejem in prenos, jaz imam še dolg cikel in O običajno okrog 20 dne, tako da bi sploh lahko naredili neko izjemo… Saj razumem da bi bili radi za praznike doma, ampak da zato gre cel mesec v maloro je pa res pretirano…
Hvala vsem za pojasnila, me je cist zbegalo zdej vse to🤭🫣 Evo sem dobila za razgovor naslednji teden.
@(Ne)srecnica aha okej, torej ja jaz naj bi jo dobila nekje po 20.decembru. A to pol pomeni da z januarsko ki naj bi bila malo po 15. prb pa grem ze lahko v postopek z zamrznjenckom? hvala ti. Sem nova tu na kliniki v lj in se se malo lovim.🫣
@kimmy89 zelo mi je zal, da tokrat ni uspelo, kar nekako sem verjela, da bos pa vseeno imela plusek. Drzim pesti, da bo 2023 prineslo uspeh in zeljeni plusek ❤️
(Ne)srečnica super, da bos zdaj nekaj spremenila, tudi meni se to zdi pomembno, da ne grejo skoz eni in isti postpki mimo. A si kaj razmisljala se o hatching zarodka?
@Sky isrkene cestitke! ❤️
@kimmy89 iskreno jaz bom ko dobim M verjetno vseeno pisala če bi me sprejeli, sploh če bo to po 20.12. Drugače bom pač morala počakati na januarsko M. Bi rekla ti, da upam da ti bo naslednja M zamujala da prideš že s to na vrstio, sicer pa januarja ja.
@Plus_onesem imela na seznamu, pa potem nisem vprašala, pa po eni strani mislim da pri meni ni toliko problem vgnezditev (ker sem imela 2 biokemični) ampak potem propade. Imam še 4🐧, tako da če ne bo to dovolj naslednjič poskusim še kaj drugega
@Upanje… Kakor sem zasledila če ima ženska kovid priporočajo vsaj 1 mesec pavze, če ima moški pa 3 mesece, ker baje vpliva na kvaliteto semena 🤷♀️🤷♀️
@Upanje, pravkar sem prejela termin za prenos zamrznjenčka, ker je pod opombo zapisano, citiram:”Sklep konzilija za OBMP je , da se v primeru COVIDA za prenos zamrznjenega zarodka počaka 1 menstruacija”.
Punce, pozdravljene. Se spet javljam, post je glede APS, Aspirina in Medrola. za novevtu gor – imela sem 5 IVF postopkov, 8 prenosov. 2 kemicni nosecnosti, 1ss v 8. t. 7. prenos je potekal s terapijo medrola 4mg in aspirina, ki se je nehala po pozitivnem testu- sledila je kemicna nosecnost. Pri 8 prenosu- dveh zamrznjenckov, prav tako z medrolom in aspirinom, sem prosila zdravnika, naj mi ne ukine medrola in aspirina, dokler revmatolog ne pove, ce imam APS in da terapijo. Sem kar pisala mail revmatologu in sprejeli so me v 14 dnevih. Res je sli za nosecniski APS, medrol do 18t (zmanjsevanje doze), aspirin celo nosecnost, Fragmin 5000 enot se 6t po porodu. Vse bilo ok, decek zdrav. Sedaj pa me je revmarolog ponovno testiral- da se ugotovi, ali gre samo za nosecniski APS ali je tudi v nenosecem stanju. Izvid je, da nenoseca APS nimam!!!! Si predstavljate, kaj to pomeni?? Tista, ki ima vec kemicnih oz spontanih splavov, naj ob naslednjem plusu zahteva revmatoloski pregled, da dobi zdravila.. Srecno zelim prav vsem in ja, jaz bi na vasem mestu aspirin 100 v vsakem postopku zahtevala.. Do 12t naj ne bi skodil..
@ella tereza hvala za ta zapis 😇 uživaj s svojim fantkom ❤️
Jaz sem danes dvignila zdravila in zdaj lahko povem, da sem dobila Femaro (jemati moram 2 tableti 3-7 dan ciklusa), aspirin (po prenosu 1 na dan) in Medrol (po prenosu 1/2 tablete – 8mg na dan). V prenos bom šla ali januarja ali februarja (odvisno kdaj bom dobila M, zdaj v decembru imajo dopust in mislim da bom za januarski prenos izvisela… Sem pa sicer omenila tudi test za APS pa je rekla zdravnica da mi ne pripada 🤷♀️ razmišljam, da bi osebnega G o tem povprašala…