Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Hej punce,

Danes sem 8.dan po prenosu zamrznjenčka, že od 3.dneva naprej pa imam močne bolečine v enem jajčniku, ki kar ne nehajo.. ima/je imela katera kakšno podobno izkušnjo (in je bilo potem vse ok)? 🙂 Sem sicer zasledila nekaj strani nazaj, da je ena imela po podobnih bolečinah potem IVM, ampak jaz vseeno upam, da to ni to.. Pri prejšnjih prenosih ni bilo nič bolečin, zato mi je zdaj toliko bolj čudno. Sicer so bili neuspeli prenosi, ampak vseeno..

Hvala za info 🙂

@(Ne)srecnica hvala, ah saj pridemo tudi me enkrat, do tega pluska.😊

Kje pa si tole priborila? pri gin. ki vodi tvoje postopke? Gres z novim letom v postopek?

Je pa tako ja, da je treba vse sam si izpogajat nazalost.🙃

@Še_ena hmm.. jaz sem imela bolec jajcnik zdaj nazadnje par dni kasneje kot ti, ampak sem bila po svezem postopku (neuspesnem). Jaz bi v primeru hudih, mocnih bolecin poklicala tja, v primeru nekih znosnih pa kak paracetamol. (tako so mi svetovali)

Upam, da je to dober znak in da bo vse ok. Drzim pesti.🍀🥰

@kimmy89 ja danes sem imela telefonski razgovor in sem si uspela to izboriti. Ko sem vprašala kaj bi še lahko poskusili je rekla najprej kakor, da nič, da ko rata pač rata, pol ko sem pa jaz rekla da sem brala, da je nekaterim to pomagalo je pa rekla, da to pa mi lahko napiše.

Ja, po novem letu bom sigurno, ker zdaj decembra ne delajo. Zdaj samo upam da dobim decembra M tako da bom šla lahko v januarju na prenos in da mi ne bo treba čakati na januarsko M (čakam da mi javijo od kdaj do kdaj imajo sprejeme).

evo, sporočam, da Teran pomaga! danes sem dobila M in jutri grem v akcijo 🙂 polna upanja in optimizma grem v borbo.

(Ne)srečnica po 28. 12. spet sprejemajo, sem jaz včeraj klicala, ker nisem bila sigurna če bom ta mesec sploh dobila M

Hvala za odgovor. Samo takoe zivcira da nic ne vem, da je neverjetno.

@LoveHope sem zasledila več različnih datumov, pa sem rekla da preverim pri njih. Če bo res šele konec decembra bom spet izvisela in bom mogla čakat M v januarju 😢

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 23.11.2022 ob 14:24

@kimmy89 ja danes sem imela telefonski razgovor in sem si uspela to izboriti. Ko sem vprašala kaj bi še lahko poskusili je rekla najprej kakor, da nič, da ko rata pač rata, pol ko sem pa jaz rekla da sem brala, da je nekaterim to pomagalo je pa rekla, da to pa mi lahko napiše.

Ja, po novem letu bom sigurno, ker zdaj decembra ne delajo. Zdaj samo upam da dobim decembra M tako da bom šla lahko v januarju na prenos in da mi ne bo treba čakati na januarsko M (čakam da mi javijo od kdaj do kdaj imajo sprejeme).

Jst ne razumem nic – zakaj aspirin in medrol?🤔

Odgovor na objavo uporabnika
vprašalnica, 21.11.2022 ob 18:23

Dober večer,

še ena sotrpinka, ki se vam pridružuje na forumu. Midva sva vse preglede in postopke opravila v MB. Znan je postopek, v katerega naju bodo vključili, in sicer ICSI.
V kratkem imava še en posvet z zdravnico in oba morava na krvne teste in podpis dokumentacije. Si nisem točno zapomnila/vprašala, kaj sledi oz. kako dolgo se čaka za nadaljevanje? Od “panike” in pričakovanja sploh nisi sposoben vprašati kaj pametnega po telefonu…čeprav so vsi zelo prijazni.
Mogoče “optimistično” vprašanje… a to že pomeni, da sva v kratkem na vrsti za postopek? Ker vem, da vas je tukaj veliko z izkušnjami, bi vas prosila za kakršnokoli informacijo…

Lep večer

Lahko kdo pomaga?

@vprasalnica, tudi jaz sem v Mb. Naceloma si po opravljenih testih za SPB ze zelo blizu in potem bos dobila mail oz. obvestilo/klic, kdaj javis prvi dan M in prides po injekcije. Zagotovo ti ne morem rect, kdaj bosta na vrsti, ampak po teh letih, kar se “potikam” po kliniki, bi rekla (glede na blizajoci december), da po novem letu, ce se imata posvet. Ste morda ze dorekli, ali imata direktno vkljucitev, ali bos dobila se kontracepcijske tablete? Kratek/dolgi protokol? To je potem spet razlika. Jaz sem npr. brez kontracepcije in v dolgih postopkih, zato sem samo javila M in 22. dan pricela z injekcijami. V kratkem postopku pa pricnes z injekcijami veliko prej, ce bos morala na tabletke, pa se se to potem malo zavlece. Upam, da sem ti kaj pomagala. Vem, da je cakanje ena tezjih stvari pri vsem tem procesu, ampak ti polagam na srce, da se cim prej pomiri s tem, ker je neizogibno 😏💪💪 Naj ti cas vseeno cim prej mine in vso sreco. 🍀 Kdaj imata posvet?

@(ne)Srecnica, bravo, super da si se izpogajala za to opcijo.

Jaz sem ponovno javila M za histeroskopijo in mislim, da tudi tokrat ne bom na vrsti. V roku 14 dni napisejo, da javijo termin, ce ne dobim obvestila, pa spet naslednjic javit. So pa me obvestili, da se je sprostil termin za posvet 1. teden v decembru in sem kar pograbila (sicer bi imela komaj 17. januarja). Nic namrec ne vem, kako so rezultati s testiranja za APS in lupus. Zdaj edino bedno je, da ne bom imela histero opravljene prej. Tudi sama bi rada sla januarja po pingvina, pa ne vem, ce je smiselno pred preiskavo. Bom pa tudi sama omenila se scraching in haching zarodka, aspirin in medrol tudi oz. malo odvisno od izvidov. Se katera kaj druga predlaga? Nisem se npr. poskusila s stimuliranim postopkom pri zamrznjenem zarodku … vedno je bilo v spontanem, sem pa nazadnje bila na testiranju estradiola pred prenosom in so bile vrednosti ok. Bi bilo morda se tu kaj manevrskega prostora? Vsak predlog dobrodosel 🤗

@Kimmy
, objem in veliko poguma naprej ❤

@Summertime aspirin pomaga pri boljši prekrvavitvi (tudi maternice), Medrol pa sem brala da malenkost zruši imunski sistem (po navadi ga dajo če sumijo da telo zarodek dojema kot tujek in ga napada). Jaz sem si napisala seznam kaj vse so punce preizkusile in kaj so jim svetovali in pač to dvoje se je tudi zdravnici zdelo smiselno poskusiti.

@Fracek
pa kakor sem jaz brala se najbolj pogosto omenja test APS, trombofilija, pa uporaba aspirina in Medrola. Ene pišejo da prenos na 4 dan.

V Lj baje zdaj vsem (tudi v naravnem ciklu) dajo stopko pri prenosu 🐧- mogoče omeni še to? Jaz sem dobila tokrat Femaro, bolj zato ker sem ji rekla da upam da se mi ne bo spet cikel podaljšal v nedogled, sicer ovulacije sem imela ampak zelo pozno (20-22 dan cikla).

Meni je bilo važno, da vsaj eno stvar spremenimo oz da vsaj nekaj drugače naredimo, pač da ni vsakič isto, tako da zaenkrat sem zadovoljna.

Hvala ker si mi obrazlozila.🙏🏻
Ste kdaj pomislile na to, da je zalostno, da moramo me, pacientke, dajat predloge in razmisljat kaj bi se lahko naredile? Ne vem no… jst sm tud obupana. Ze vidim kako bo naslednjic, vse enako, ampak bom predlagala to kar ti oz se bom pogovorila konkretneje in se me ne bo losala v dveh minutah kot zadnjic.😏

Mogoce katera ve, kako je z ivf v Postojni? Menda naj bi bila se vedno moznost tam…

Zdravo. Da se se js spet mal javim.. za mano sta 2. postopka in 4.transferji – 2 sveza prenosa in 2 zamzrnjencka – vse neuspesno. Pri zadnjem prenosu zamrznjencka mi je zdravnica nardila UZ in opazila, da naj bi imela pregrado in me pri tem opozorila naj omenim pri gin. kateri me vodi v postopku.. ker je bil postopek neuspesen, sem se oglasila pri dr. Drobnic.. Omenla sem mu situacijo, me ponovno pregledu se on in glej ga zlomka on ni nicesar videl da bi imela kakrsnokoli pregrado🤦‍♀️.. Po pregledu sm mu omenla da bi rada sla na dodatne preiskave iz vidika koncne diagnoze da se vidi kaj je res in kaj ne.. in mi je dr. rekel da v mojem primeru ne pride v postev nobena dodatna preiskava bla bla.. in mi izdal novo napotnico za zamzrnjencka (imam se enega).. medicinska sestra v ambulanti mi je rekla da ji je zelo cudno da v eni stvabi vidjo tezavo, v drugi ne.. in mi predlagala naj obiscem privat gin. ambulanto za pregled 3D ultrazvoka.. in to sm tud nardila. narocila sm se in v decembru imam datum.. obrnila pa sm se tud na svojga osebnega zdravnika in mi izdal napotnico za se en dodaten gin. pregled ter za dodatne preiskave in sicer sem se prijavila kar v bolnico Brezice, razlozila situacijo, tam mi bodo nardili tudi laparoskopijo in vse ostalo kar je potrebno. bili so po tel. zelo prijazni in dobila datum tudi tam, prav tako v decembru.. tako da sm prou vesela in srecna da se da obrnit se na koga drugega, ki ti je prpravlen pomagat ne glede na situacijo ki jo imas/nimas..

mal sm se razpisala😅🙈🙈

srecno vsem ostalim ki se se vedno borite! vse bo ok❤️

@Fracek kaj pa če bi predlagala stimuliran postopek. Meni je tako en ciklus šel, ko mi ni pokazalo kdaj je ovulacija, pa še sluznica ni bila ok.

@Anonimno 9517 ja res je žalostno, tudi to da brez tega foruma in FB dejansko ne bi vedela kaj me čaka, kako vse skupaj poteka. Žal nas je na kliniki preveč in njih pol ne briga glih komu bo uspelo in komu ne. In kakor berem je pri nas na vseh klinikah enako.

Za Postojno trenutno delajo postopke v Lj, sem pa brala da laboratorij zdaj že je zgrajen, samo še ne obratuje.

@sun
☀️ groza res, vsaj na 3D UZ bi te lahko poslal no 😢 meni je to res zanimivo kako enim nič ne pripada od preiskav, a druge pa brez težav pošiljajo na preiskave. Zdej pa ne vem ali se moramo ne prav pisati ali G, ki nas vodijo… Res dobro, da imaš vsaj osebnega zdravnika takega, da te kam pošlje…

@anonimno9571,v postojni imajo vse narejeno in pripravljeno.zadnjic su mi rekli da cakajo dovoljenja in licence,kar se seveda otegnilo…tud jaz vsa ta leta cakam da koncno delajo tam da mi ni treba v ljubljano…

Meni tudi moja ginekologinja ni nikoli omenila pregrade, pa ima tudi sama 3D UZ. Potem mi je enkrat Geršakova omenila, da bi znala bit, potem spet moja da ne, pri zadnjem splavu so omenjali še adenomiozo, pa spet pregrado in potem sem bila prejšnji teden pri Jančarjevi na 3D ultrazvoku.

Na 3D se ni videlo nobene pregrade, prav tako na 2D ne – ampak je rekla da glede na to da sem imela 3 splave in eno biokemično ne bo škodovalo če od blizu pogledajo… tako da me zdaj čaka histeroskopija, verjetno v januarju, razen če bo kakšna odpoved decembra. Da je čisto možno da so po treh abrazijah ostale tudi kakšne brazgotine v maternici.

Po tem pa sta mi ostala še dva zamrznjenčka, ali če se bo spet naravno prijelo, v postopke potem tako ne bom več mogla…

Punce, kaj za narocanje na ta mail: [email protected], kaj odgovorijo? Je to pravi mail za narocanje po neuspesnem postopku?

Hvala🤗

Nesrečnica kakšno dozo medrola pa so ti predpisal?

@Fracek kaj pa če greš drugam na histeroskopijo?

New Report

Close