Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Odgovor na objavo uporabnika
LoveHope, 21.11.2022 ob 14:51

punce meni še vedno zamuja M, upam, da jo ta teden dobim … res nebi rada padla v januar … a je katera vprašala če v decembru dobi M, dobi injekcije in gre na punkcijo in transfer ali pade v postopek po novem letu? če bom klicala, vem da ne bodo ravno vesele, so mi že na sprejemu rekle naj kličem samo če bo nujno :/

Kolegici so rekli, da mora dobiti M do 30. 11., drugace pade v postopek po novem letu. To je bilo v zacetku novembra. Lahko da so kaksne spremembe, ampak dvomim.

@Lovehope jaz sem zasledila da v postopek gredo tiste, ki M dobijo do 30.11 🤷‍♀️

@Lovehope predlagam da kontaktiraš kliniko ali svojega G pa se dogovorite o sprožitvi M (samo prej preveri, da nisi slučajno noseča)

(Ne)srečnica dvakrat sem delala test, dvakrat negativen … sem upala, da sem, ampak zaman :/ sem pisala osebnemu ginekologu glede sprožitve, upam, da imajo kaj, kar hitro sproži 🙂

Živijo.

Pripisujem njihovo pošto: “Za naročanje nas lahko kontaktirate 1. dan menstruacije do 30.11. in od 26.12.2022 naprej.”  V vednost. 😉

Držite se in pogumno naprej!

Anonimno6827  ja, to je za “naročanje”. Jaz sem na sprejemu že bila … jaz imam navodila, da pridem pri menstruaciji samo po injekcije … al sem blesava že, al pa iščem dlako v jajcu 🙂

@LoveHope v tem primeru pa skoraj mislim da bo šlo skozi 🤷‍♀️

sem kar preverila v ambulanto … do 30.11 velja za vse (če še katero zanima), drugače pa od 28. 12. naprej … je rekla na kakšno fešto pejte, pa malo terančka (ne velik) pa bo 🙂

ja nč, grem v Spar po teran 🙂

srečno želim vsem <3

Pozdravljene, eno uprašanje danes sem bla na sprejemu za prenos z. In majo neki novi protokol da vse dobimo stop inekcijo ko je folikel velik 20mm…je pa nisem dobro razumela kok dni po stopki je prenos 7 al 5? Mogoce katera ve… pa zakaj sploh dajo to stopko a to da je bl natančno ovulacija al zakaj?

@Anonimno 1313 baje da je to zato ker so ugotovili, da so tako bolj uspešni prenosi 🤷‍♀️ glede na to, da po stopki bi naj bila ovulacija v roku 48 ur, je potem prenos 7 dni po stopki predvidevam.

@Anonimno 1313, če te prav razumem, si bila na sprejemu za prenos zamrznjenčka, in tudi pri tem postopku po novem dobiš stop injekcijo?

Odgovor na objavo uporabnika
    Anonimno 1313, 22.11.2022 ob 11:07

Pozdravljene, eno uprašanje danes sem bla na sprejemu za prenos z. In majo neki novi protokol da vse dobimo stop inekcijo ko je folikel velik 20mm…je pa nisem dobro razumela kok dni po stopki je prenos 7 al 5? Mogoce katera ve… pa zakaj sploh dajo to stopko a to da je bl natančno ovulacija al zakaj?

Da vam povem iz prve roke… imela sem prvi prenos zamrznjenega zarodka v naravnem ciklusu in se vozila vsak drug dan v LJ na UZ (sem od dalec). In na zadnji UZ sem imela 24mm in ni blo se ovulacije na vidiku. So me uprasal – a pridete spet jutri al damo stopko? Mislem halo… kako nej jst vem kaj je boljs? Tko da v mojem primeru je bla stopka stvar osebne odlocitve, transfer je bil en teden po stopki.

Zdej kolk so bolj uspesni prenosi pa ne bi vedela, ker meni ze prvi svez ni uspel in zdej drugi (zamrznjencek) tudi ne. Vem, da imate mnoge tuki hujse probleme, sam meni se svet sesuva. Niti malo nism pozitivna, komi prezivljam ta dan v sluzbi… Sem 8.dan po transferju in mi utrogestan zavira krvavitev, ki je ze vse od prenosa prisotna, vendar ni tako velika da bi se ulilo. In prvic je blo podobno… sm prsla na krvni v LJ pa sm vedla da nc ni, ker mi utrogestan zavira prihod M. Tko da kr neki use skup! In zdej za nov prenos zamrznjencka morm nardit nov fuckin’ brezvezni telefonski posvet in padem v novo leto.

Kopiram iz FB glede uporabe stopke:

Z aplikacijo stop injekcije se poveča možnosti, da pride do ovulacije in da smo bolj sigurni, da do nje pride v določenem časovnem obdobju (20-36 ur), hkrati pa je stop injekcija navadno na podlagi HCG (hormona nosečnosti) kar lahko v določeni meri poveča možnosti za uspeh.

@Summertime
kako si lahko 8 dan po prenosu prepričana, da ni uspelo? Jaz ti priporočam da greš čez kak dan na samoplačniški krvni in če bo negativen in si sigurna da ti Utrogestan zavira M prenehaj z Utrogestanom. Sicer zato ne boš nič prej na vrsti za nov prenos, boš pa vsaj ta stres zmanjšala.

Ker sem bila veliko krat na utrogestanu (ze pred postopkom ivf so nekaj s tem caral) in je blo vedno enako.

Nimam nobenih znakov, test negativn (to ni merilo, vem) in M se povecuje z dneva v dan, vlije se pa ne ker se ne more. In fejkam ciklus in prenasam telo naokoli, kot vedno.

Bi sla na krvni, ma pri nas tega ni… tko da mam vsaj uro voznje do prve moznosti.

Hejla punce, najprej hvala vsem za podporo in pozitivne besede, ampak postopek tudi petic za naju ni bil uspesen. Sem pa vseeno hvalezna in vesela, da imam se dva pingvincka, ker nikoli nisva prisla do njih, tokrat prvic.

Skratka, komaj cakam, da pride menstruacija, da nekako lahko dam vse to za sabo. (saj verjetno razumete kaj mislim).

Punce, vse ki vam bo uspelo in vam je uspelo vam zelim iz srca vse najboljse v nosecnosti. Vse, ki se cakamo pa ga ni hudica, da nam ne uspe naslednje leto. Drzim pesti za vse nas🍀❤️

Zdej pa vso zalost, solze ven, da si spucamo duso in nato mirno v veseli december s polno dobre volje in optimizma. Drzte se, ne obupat in pazite nase.❤️

@Summertime samo da bi takoj po prenosu prišla že M je pa malo čudno no, običajno se to zgodi (če sploh) tam nekje en teden po prenosu 🤔

@kimmy89 žal mi je za tak razplet 😢

Ojla punce.

Danes so mi naredili punkcijo. So pridobili 14 jajčnih celic. Nedeljo bom imela Et. Do takrat pa nic ne vem koliko jih je oplodilo,ali je dobro za

Ce jih poklicem a bodo mi povedali koliko jih je oplodilo? Ali ni sans?

Evo, danes na telefonskem razgovoru sem si izpogajala Aspirin in Medrol, pa še Femaro mi je dala da ne bom čakala 2 meseca na M 😇 samo reči je treba, sami od sebe zgleda res ne dajo 🤔

@Monika804 če se ne bi nobena oplodila bi te že klicali danes. Če se ne bodo razvijale ali bodo propadle bodo tudi klicali. Načeloma se izve na dan prenosa vse – koliko se jih je oplodilo, koliko jih je potem propadlo, koliko jih je ostalo in kakšne so kvalitete…

New Report

Close