Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

A super, potem se boljse, ce ni prav krvavitev. Ja 9 dan sem imela +2-3, ampak to je odvisno od vgnezditve, lahko se par dni kasneje al prej vgnezdi pa je to ta razlika, tako da se ne sekiraj. ❤️ Beto sem imela 16 dan nekaj cez 3.300. To je spet odvisno od vgnezditve ker se na 2 dni podvaja 😉

@Plus_one ok super, hvala ti za lepe misli in upajmo na najboljse, saj bo vse jasno cez par dni🥰

Čestitke vsem 🙂 ja tudi jaz sem že imela potrditveni krvni test na 15. dan po prenosu. Vrednost bete je bilo nekaj čez 2000. Tako da se tudi jaz veselim 🙂 je tolikšna vrednost bete okej?

koliko časa morate jemati še utrogestan in estrofem?

Ima še katera bolečine v hrbtu in slabosti?

Punce..spet je slo za izvenmaternicno nosecnost..tokrat desno..odstranili so mi desni jajcevod z zarodkom vred tako da sem ostala brez jajcevodov..po 2 ss in 2 ivm sploh nimam vec volje niti upanja za ponoven ivf..imam pa se enega zamrznjencka 😕

@Lili7 čestitke! Lepo in mirno nosečnost ti želim! Jaz mislim, da je to lepa beta.❤️

@Lena188 jooj ne😔 sploh si ne morem predstavljat kaj prestajaš. Lahko pa rečem, da si zelo močna in verjamem, da tudi tebe čaka sreča. Pošiljam ti velik velik objem.❤️

Je pa tega tudi mene zelo strah. Teste imam doma pozitivne, beto šele v torek, imam pa rjave izcedke že nekje 3dan danes.😕

@Lena188 žal mi je za tak razplet. Jaz sem en jajcevodov prav tako izgubila zaradi IMN, drugega pa so mi odstranili skupaj z jajčnikom na kateri je bil mejno maligni tumor. Zanositev z IVF je še vedno mogoča in zdaj ko sva brez jajcevodov se gotovo ne bo moglo več tam ugnezditi.

Vzemi si čas, žaluj, potem pa pogumno po 🐧

@Lena188 zelo mi je žal 😔 Poznam bolečino – za mano sta dve IVM, zaradi katerih sem ostala brez obeh jajcevodov. Bodimo hvaležni, da sta znanost in medicina napredovali do te mere, da to ni ovira pri ustvarjanju družine. Sem prepričana, da tudi nas čakajo lepi časi enkrat v prihodnje.

Vzami si čas in odžaluj. Greš skozi težko preizkušnjo. Ostani močna <3

Ojoj, se opravičujem. Nisem vedela, da bo tale emoji tako velik – popravit za nazaj pa več ne morem :/

@Ananaska2 joj si predstavljam kako mora bit to grozno.😔 Tudi tebi posiljam en velik objem in drzim pesti v prihodnje❤️ Upam, da ne sprasujem prevec bolecih stvari, ampak me zanima kako izves, da gre za IVM? lahko ze sam sumis in nato potrdijo na uz? vem, da nekatere krvavijo, nekatere imajo neznosne bolecine…mene je tega ful strah, se posebej zdaj, ko imam pozitivne teste in te izcedke.

@Kimmy89 hvala ❤️

Jaz sem imela v obeh primerih rahlo krvavitev temno rjave barve. Pri prvi IVM se je to pojavilo takoj ob pozitivnem testu, ob drugi IVM pa čez kakšna 2 tedna. Pri prvi sem imela bolečine, ki so bile zelo lokalizirane na eni strani – dejansko se je potem izkazalo, da je IVM v jajcevodu na tisti strani, kot sem imela bolečine. Pri drugi IVM bolečin ni bilo.

Pri meni je bil najbolj jasen znak obeh zelo nizka vrednost HCG (med 20 do 40 po 14 dneh od ovulacije).  HCG se je v mojem primeru pravilno podvajal tam nekje do zgodnjega 5. tedna (ko je bila vrednost okoli 2000 – bistveno prenizka za teden nosečnosti – potem se je podvajanje ustavilo. Pri drugi IVM je bil znak tudi zelo nizek progesteron (vrednosti se na žalost več ne spomnim).

Najbolj gotovo se IVM ugotovi tako, da se v maternici ničesar ne vidi, kljub temu, da bi se že moralo – glede na teden nosečnosti ter glede na vrednost HCG (ko je HCG nad 1000 ali 1500 se dostikrat nekaj malega že vidi na UZ). Seveda pa je potrditev IVM, da najdejo nosečnost drugje (najpogosteje v jajcevodu).

Sem se razpisala sedaj 😊 Ob tem bi želela še poudariti, da večina krvavitev v zgodnji nosečnosti NI IVM. Ta se zgodi samo v 1 do 2%. Torej je bistveno večja verjetnost, da ne bo IVM, kot da bo. V mojem primeru sem na žalost obakrat pristala na napačni strani statistike.

Ne se obremenjevat, ponavljaj si, da je najverjetneje vse ok in da so krvavitve v zgodnji nosečnosti pogoste – še posebej po IVF. Vse dobro ti želim  ❤️

@Ananaska2 super si, hvala za tako izcrpno pojasnilo.❤️  Se vedno upam, da se iztece vse kot se mora.🤞 Se mi pa vseeno ne zdi slabo vedet nekaj o tem, v primeru, da cutis, da se nekaj dogaja kar mogoce ni okej in da probas cimprej ukrepat ali pa vsaj malo “zatezit” zdravnikom za kaksen pregled, ce cutis da mogoce nekaj ni ok. No saj pri meni bo vse bolj jasno ce ne prej v torek na krvnem. Se enkrat hvala in vso sreco tudi tebi.❤️

@Kimmy89 jaz sem imela najprej krvavitev, ki je bila enaka ali celo močnejša kot M (sem mislila da je M zato nisem niti vedela, da sem noseča), vendar se krvavitev ni ustavila. Potem so se pa začele še hude bolečine (kot krči). Ko sem šla na UZ prvi dan ni bilo videti nič v maternici, vzeli kri in me naročili naslednji dan spet. Naslednji dan so povedali, da je beta pozitivna in druga zdravnica je videla na UZ, da je nekaj v jajcevodu. Obdržali so me v bolnici in naslednji dan sem bila operirana. Se mi je pa tudi jajcevod zapletel in baje, da če bi počil bi lahko izkrvavela.

Jaz mislim, da če imaš samo izcedke in nimaš bolečin ne rabiš skrbeti.

Hvala za predloge, ravno sem menjala službo in nevem se kako stvari stojijo, nepoznam ljudi tko da jim nebi kr zaupala take stvari, sem pa že na razgovoru omenila da cakam na en poseg pa da bo najbrz v decembru. No zdej me je pa še menstra prehitela za 10 dni, tko d mi je res bedno skos hodt gor težit za menjave k sm šele začela, pa k še neveš kok uzjev bo pa nč…če nebi mel dopustov zdej bi še počakala en cikl ampak glede na to da je to moj zadni zamrznjenček in če slučajno neuspe res nočem zgublat časa za nov postopek…neki bom že zbluzila če me bodo pa zato skenslal k sm na poizkusni pa tud prou.bebica mi je bol pomembna služb je kokrhočeš

@Lenna188 zelo, zelo mi je zal 😔💔 Verjamem, da je zdaj hudo, ampak vsaj ponovilo se ne bo nikoli vec in mocno drzim pesti, da naslednji prenos prinese plusek ❤️

@Ananaska2 si napisala, da si imela v zacetku 5t 2.000 bete – ampak sej to ni malo, ali?

Zivjo punce.

Jaz danes sem bila spet na uz. Torek grem na punkcijo. Sem dobila stop injekcijo,Gonalpeptyl. Vi ste imeli kaksne stranske ucinke? Ce torek mi naredijo punkcijo kdaj bodo mu naredili ET? Oprosti, prevec vprasanje imam

Jaz sem tudi imela Gonalpeptyl, nobenih stranskih. Et je naceloma 5 dni po punkciji, izjemoma 3 dan, ce se celice slabse razvijajo… Srečno ❤️

@Plus_one in bodo mi sobota naredili ET? Hvala za hiter odgovor

Transfer delajo vse dni v tednu. Tudi jaz ga nazadnje imela v soboto

punce meni še vedno zamuja M, upam, da jo ta teden dobim … res nebi rada padla v januar … a je katera vprašala če v decembru dobi M, dobi injekcije in gre na punkcijo in transfer ali pade v postopek po novem letu? če bom klicala, vem da ne bodo ravno vesele, so mi že na sprejemu rekle naj kličem samo če bo nujno :/

Dober večer,

še ena sotrpinka, ki se vam pridružuje na forumu. Midva sva vse preglede in postopke opravila v MB. Znan je postopek, v katerega naju bodo vključili, in sicer ICSI.
V kratkem imava še en posvet z zdravnico in oba morava na krvne teste in podpis dokumentacije. Si nisem točno zapomnila/vprašala, kaj sledi oz. kako dolgo se čaka za nadaljevanje? Od “panike” in pričakovanja sploh nisi sposoben vprašati kaj pametnega po telefonu…čeprav so vsi zelo prijazni.
Mogoče “optimistično” vprašanje… a to že pomeni, da sva v kratkem na vrsti za postopek? Ker vem, da vas je tukaj veliko z izkušnjami, bi vas prosila za kakršnokoli informacijo…

Lep večer

New Report

Close