Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Res je težko prikrit to v službi, jaz sem kar povedala nadrejenim, ker nekako se mi zdi fer, da vedo, vseeno te drugače jemljejo pol … je pa res, da v bistvu nisi dolžna povedat razloga 😉

@(Ne)srecnica, res skoda, sem tudi jaz upala, da bo kaksen cudez in bo krvni pozitiven. Ce se nisi imela histeroskopije, bi ti tudi jaz priporocala, saj sem brala, da laparoskopija obsega pregled zunanjega dela rodil, histero pa notranjost maternice. Jaz nisem dobila termina v prvo, bom zdaj mogla spet javit M in nekako dvomim, da bom na vrsti pred novim letom glede na to, da se december bliza. Mogoce pa … Za druge preiskave pa ne vem, kaj bi ti se svetovala, sigurno APS in pa morda scraching maternice od posegov. Do genetike dvomim, da bos prisla hitro, ceprav poskusis lahko, saj so pri tebi okoliscine iz zdravstvenih razlogov drugacne. Kako pa si s prehrano in gibanjem? Morda sem te ze kdaj vprasala 😊 Sicer pa cestitam za 4 pingote, prelep rezultat. Sem tudi jaz prepricana, da bo eden pravi, samo brez panike. Se bo ze poklopilo in bo posvetil 🌞

@Plus_one, cestitke iz srca. In javi se nam se kaj 🍀

Vse, ki cakate, drzim pesti ❤

Punce mi pomagate prosim?

3.dan ciklusa sem dobila te rezultate:

S-FSH: 9,70 IU/L (referenčne: 3,03 -8,08)

S-LH: 5,39 IU/L (referenčne: 1,8-11,78)

S-prolaktin: 14,69 IU/L (referenčne: 5,18-26,53)

AMH rezultat dobim kasneje. Lani je bil 1.99

Hej punce, tiste, ki ste jemale femaro, ste imele kakšne stranske učinke? Kakšne ? Jaz grem na prenos zamrznjencka in sem ravno danes pojedla prvo tabletko. Hvala in srečno vsem.

@francek in (ne)srecnica,jaz sem vprasala mojo ginekologico ce mi lahko da napotnico za genetiko.zicer je rekla da ponavadi te napotnoce napiseju tam kje se vodis v ambulanti za neplodnost,ampak mi je dala brez problemov.pol sem probala poslat mail v medgen in je ratalo.nasledni ponedeljek imamo termin.pa se nekako nisu bili 3 neuspesni postopki(vsaj po njihih standarih ne).

Prvic sem splavila po terapiji z clomid tabletami,drugic je biv ivf brez vgezditve in tretjic spav zdej avgusta.

Tako da ne pustit.ce noceju dat oni v obmp ambulanti,vprasat osebno gin.za moza/partnerja pa osebnu zdravnicu.

Odgovor na objavo uporabnika
Karamela769, 14.11.2022 ob 16:10

Hej punce, tiste, ki ste jemale femaro, ste imele kakšne stranske učinke? Kakšne ? Jaz grem na prenos zamrznjencka in sem ravno danes pojedla prvo tabletko. Hvala in srečno vsem.

Živjo, jaz ob Femari, ki sem jo jemala pred prenosom 🐧 3.-7. dan cikla, nisem imela nobenih stranskih učinkov. Srečno🍀

Jaz sem v službi odkrita glede najinih postopkov, ampak je bilo zadnje leto takšno, da je bilo ogromno zapletov na tem področju in sem bila veliko odsotna, zato sem tudi povedala. Ni mi žal (zaenkrat).

Danes sem izvedela, da decembra še ne bom na vrsti, v nov postopek se podajam januarja 2023. Zgleda, da nas bo nekaj taksnih, ki bomo januarja skupaj pričakovale rezultate.

Zivjo.

12. dan po transferju mi je nosečniški test pokazal zelo močno drugo črtico, kar ne morem verjeti…🥰 ne upam se še veseliti prehitro, moram počakati krvni test…

Zanima me kako se štejejo tedni nosečnosti po IVF postopku? Ni mi čisto jasno…

Zanima me tudi kdaj je potrditveni ultrazvok na kliniki? Od kdaj naprej te potem obravnava osebni ginekolog?

Držim pesti za čimveč pluskov 🙏

@Jagoda1212579 reci da moraš opraviti nekaj preiskav pred posegom.

@ plus_one vesela zate in držim pesti, da bo vse ok in, da bo brezskrbna nosečnost 😇

@Fracek in @ Mimimi541 hvala za nasvet, bom vprašala, imam naslednji teden že razgovor z zdravnico.

Odgovor na objavo uporabnika
Lili7, 14.11.2022 ob 21:05

Zivjo.

12. dan po transferju mi je nosečniški test pokazal zelo močno drugo črtico, kar ne morem verjeti…🥰 ne upam se še veseliti prehitro, moram počakati krvni test…

Zanima me kako se štejejo tedni nosečnosti po IVF postopku? Ni mi čisto jasno…

Zanima me tudi kdaj je potrditveni ultrazvok na kliniki? Od kdaj naprej te potem obravnava osebni ginekolog?

Držim pesti za čimveč pluskov 🙏

Na netu obstaja kalkulator, ki racuna PDP tudi po IVF postopku. Tam pisejo zraven tudi tedni. Js sm imela potrditveni UZ v 8. tednu na kliniki, od takrat naprej me je potem obravnavala osebna ginekologinja, pri njej sem imela pregled v 10. tednu.

Srecno do konca! 🍀

Jaz v sluzbi nisem povedala. Samo, da pridem kasneje, ker hodim dajat kri v Lj za ene specificne preiskave. Izgovarjala sem se na scitnico. Stric murphy delal na polno in sem imela 10 al 11uz-jev🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ko pogledam za nazaj… Lazje bi bilo vzeti bs in fertik. Mene je voznja 250km/dan,guzvanje cez lj, iskanje parkinga kar izmozgalo. Psihicno. Za transfer pa je fajn bit sproscen.

Jaz se vedno verjamem, da je bila pri meni izrednega pomena vodena meditacija iz youtuba. Res sem se zmogla sprostit, čutit… In res je sedaj tko. Aja, pa lignji pri Jurmanu po prenosu, pa deci refoška po vrhu (se mi je tist dan pol blago fučkalo🤣🤣)

punce, kako pospešit menstro? a obstaja kej, mene bo razneslo … verjetno zaradi psihe zamuja …

Čaj iz svezega petrsilja🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮 tako sem si jo jaz v mladih letih prestavljala pred morjem. Je pa tko zanič, d je za bruhat🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮 pride prej.

@Anotherbaby hvala, bom probala 🙂

Pozdravljene “sotrpinke”..imam eno uprasanje..danes sem imela odvzem krvi na beta hcg po 15 dneh po prenosu zamrznjencka..in je 422..a se vam ne zdi to malo premalo?

Hvala, Lena

@Lena188 ni nujno.. lahko da je bila kasnejša vgnezditev.. jaz ti svetujem da čez dva dni ponoviš in boš videla če se beta lepo podvaja

@Lili, tudi tebi cestitke ❤ in srecno do konca 🍀 Tako kot ti je Mandarina napisala, poisci kalkulator za ivf postopek, vneses dan prenosa oz., ET ali ETZ in ti zracuna.

@Lena
, nosecnost zagotovo je, vrednosti pa zeli varirajo pri posameznicah, ne glede na to da je npr. na isti dan prenos in isti dan krvni. Steje samo podvajanje. Sem istega mnenja, ce te skrbi, cez dva dni spet preveriti beto.

Srecno vsem.🍀

Sky90, hvala za odgovor..mi je pa ena rekla da se zamrznjencki kasneje vgnezdijo kot svezi zarodki,mogoce tudi zato nizja beta..no vsaj upam tako🤞..koliko ste pa kej ostale imele?

@Plus_one – Iskrene čestitke!! Ful vesela, ko preberem take zapise 😀 Želim ti vse dobro in se še kaj javi.
Dobrodošla tudi na sosednjem forumu (nosečnost po ivf)
Nosečnost po IVF (OBMP)

@Lili7 – te dni je bilo kar lepih novičk 🙂 Super vesela tudi zate. Naj v bodoče vse “štima”. Ko so ti že nekatere napisale, je potem naslednji ultrazvok v cca. 8. tednu, prvi pregled pri svoji ginekologinji pa v 10. tednu. Datum za ultrazvok na ivf kliniki sem jaz dobila po pošti (Ljubljana) in zraven izvid beta rezultata.
Jaz sem tudi preverila datum poroda preko nekih ivf kalkulatorjev na googlu, in dobim en datum, ginekologinja pa mi je dala drugega (3 dni razlike), tako da tudi meni ni čisto jasno kako se to računa 🙂

@Karamela769 – jaz sem sicer Femaro jemala 3 mesece letos spomladi, preden so me potem dali v postopek, in sem komaj čakala da neham,… Boleči sklepi (predvsem kolena), utrujenost, brez volje, popolnoma brez libida,… Je pa res da je to nekoliko drugačna situacija od tvoje, ko boš jemala za prenos (in predvidevam da gre za krajše obdobje). Kakor sem v preteklosti brala, več ali manj punce to zdravilo dobro prenašajo, žal pa je meni povzročala kar nekaj težav.

@Lena188 – držim pesti, da je to to in se javi čez par dni kakšna je situacija 🙂
Za info: jaz sem imela 16. dan po transferju 7340 (sveži prenos, 5 dni stara blastocista)

New Report

Close