Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Nesrecnica probaj še histeroskopijo… pri meni je pomagalo, po treh neuspešnih postopkih so mi na histeroskopiji odkrili precej veliko pregrado. Ravno tako sem imela prej že veliko 3d ultrazvokov, pa se tista “pregradica” ni zdela nobenemu omembe vredna, po operaciji pa mi je doktorica povedala da je zavzemala polovico maternice.

@Sp150 hvala za predlog ampak meni so med laparaskopijo to pregledali in je bilo vse ok. Bom sicer še vprašala zdravnico če bi bilo smiselno 🤷‍♀️

(Ne)srečnica, zal mi je, da ni uspelo, a sem prepricana, da samo se ni prisel pravi na vrsto in, da bo eden od pingvinčkov ostal s tabo ❤️ Kaj pa ce bi za boljso vgnezditev predlagala scratching maternice ali pa assisted hatching zarodka?

@Pika1234
jaz sem dobro, v bistvu super, danes 14 dan po prenosu kaze digitalni CB se vedno plusek, tako da srcno upam, da je to to in, da v ponedeljek krvni to potrdi ❤️

Kako ste kaj ostale? Kimmy in ostale ki cakate? 🙂

(Ne)srečnica, predlagam, da G prosiš za pregled urina na prisotnost bakterije ureaplasma parvum.

Za mano sta prav tako laparo in histeroskopija, 4 neuspešni postopki, v katerih sva vedno prišla tako do lepih zarodkov kot zamrznjenčkov, do vgnezditve pa le 1x-pa še to v jajcevodu (imn). Zanimivo, da v jajcevodu obstajajo optimalni pogoji za vgnezditev?!

V vseh postopkih sem jemala aspirin.

Preden sva šla v 5. postopek sem prebrala vse živo in na lanskem forumu zasledila omenjeno bakterijo, s katero sem bila okužena (kje sem jo staknila nimam pojma).

Oba s partnerjem sva se zdravila z antibiotiki pred zadnjim postopkom, ki je bil uspešen (trenutno sem v 26. tednu). Sem pa za lepši endometrij v zadnjem postopku redno uživala svež ananas (cca 1 mesec) in ingver (prevrela v vodi in pila-deluje antibakterijsko).

Srečno!

@Plus_one hvala in vse dobro ti želim. Pri meni kot kaže ni tak problem vgnezditev ampak potem nadaljnji razvoj 🤷‍♀️ bom si vzela čas, da malo preberem razno razne izkušnje.

@ToTa892 hvala za nasvet, bom omenila zdravnici na razgovoru. Tebi pa srečno do konca 😇

@(Ne)srecnica oh, zal mi je😔❤️ ati posiljam en velik objem.❤️❤️ Jaz mislim isto kot ostale. Izkusenj, da bi ti lahko svetovala nimam. Midva sva prvic zdaj prisla do pingotov. Prej nikoli, samo po 1 zarodek, enkrat ni bilo prenosa in enkrat dve moruli.

@Plus_one oo ful lepo, po moje je to to.🥰 Ti zelim vse najlepse tudi na krvem.❤️❤️ Danes sem 5. dan. Zaenkrat vse ok, nobenih posebnosti, razen kar pride od estime in utrogestana.😊

@sp, pa so se kar strinjali s histeroskopijo, ko si prosila? Jaz imam tudi eno mini pregrado, a noben ne posveča temu pozornosti  ravno zato, ker sem že rodila.

@tota
, kakšne so pa težave z okužbo z omenjeno bakterijo? Prvič slišim tudi jaz za to …

@plus
one, močno držim pesti, da te pričaka lepa beta v ponedeljek. 🙂

@nesrecnica
, si se naročila že na posvet? Boš šla tudi ti osebno?

Greva po novem letu skupaj v nov boj. 🙂

@Pika12345 sem poslala mail za telefonski razgovor, ker bom prej na vrsti pa ugotovila sem, da tudi če grem osebno tja nič več ne izvem in oni ne dajo nič več idej oz niso pokazali nekega interesa. Če grem osebno tja bom najprej čakala 2-3 mesece na termin, pol se bom še ukvarjala s tem kje parkirati in na koncu bom 45 min čakala v čakalnick za 2 minuti posveta…

Bom tale telefonski razgovor skušala čim boljše izkoristiti.

Zakaj vec postopkov zate ne bi prišlo v upoštev? Moja sorodnica je 16.let se borila z neplodnostjo in potem končno rodila dvojčke.

Drugace pa, v nekaterih skupinah punce pisejo, da so na lastno pest vzele medrol. Vkljucno z mano. Uspešno. Veliko žensk je povedalo, da so bile uspešne po vec neuspelih poskusih, ko so na lastno pest vzele aspirin, medrol… Vsaka se odloči sama.

@Izkušnja tako sem se odločila na podlagi mojega zdravstvenega stanja in tudi splošnega počutja, pa tudi osebno ginekolog mi je nekako namignil, da mi svetuje največ 2 postopka glede na to, da sem imela lani mejno maligni tumor jajčnika, seveda pa so tu tudi leta in vemo, da se z leti kakovost celic slabša (jaz sem že tokrat dobila zarodke slabše kvalitete).

Sicer spoštujem vse, ki se odločijo, da poskušajo z zanositvijo dokler jim to dopuščajo leta in seveda zdravje, razumem pa tudi tiste, ki sprejmejo življenje brez (bioloških) otrok.

Iskreno na lastno pest Medrola ne upam jemati, bom pa vsekakor omenila ginekologinji in se bova nato skupaj odločili kako naprej.

Pika, ja, jaz sem bila takrat še vodena v Dravljah. V postopku sem zanosila, pa je bil potreben splav v UKC, tam pa so pregrado precej poudarjali kot možen razlog za moje splave… to sem povedala zdravnici v Dravljah, ki mi je potem brez težav napisala napotnico za histeroskopijo, čeprav je ravno ona pred tem naredila precej 3D ultrazvokov pri meni, tudi HyCoSy, in pregradi ni dajala poudarka. Je pa res, da jaz prej še nisem rodila.

Za mano je 9 neuspešnih prenosov v 3 postopkih, zanosila sem pa potem 2. cikel po tej odstranitvi pregrade in po strogi dieti brez glutena, belih stvari, izredno malo mlečnih izdelkov…

punce zasledila sem, da omenjate da se v decembru punkcije in transferji v LJ ne opravljajo? jaz namreč čakam M (ki mi zamuja), da začnem s prvim postopkom … upam, da ne bom padla v december :/

@LoveHope jaz sem sicer v Mariboru, ampak prav tako držim pesti, da pride menstruacija pred 2. decembrom, saj po tem v nove postopke v Mariboru ne sprejemajo. Sedaj spremljam ovulacijo, če bo prišla v naslednjih parih dneh, bom ta rok še ulovila.

Sicer pa je tako, da povsod delajo v manjšem obsegu decembra. Držim pesti, da ujameš 😊

Žal mi je za vse, ki vam v tem prenosu/postopku ni uspelo. Ampak ne obupat, borbamo naprej! Ni vrag, da nas nekega dne ne preseneti kakšna pozitivna novička.

Vsem, ki vam je uspelo, pa iskrene čestitke!

Mene čaka (po prvem poraznem postopku) dolgi protokol. Se ga veselim! 😊

@LoveHope jaz sem zasledila, da za sveže postopke ne sprejemajo več, da se morajo prijaviti po 1.12 in sledi pikanje po novem letu, za zamrznjenčka (pa verjetno za tiste ki so že imele sprejem) pa se lahko vključijo tiste, ki dobijo M do 30.11.

Zivjo, jaz sem zadnjic pisala, da so mi prejsnji teden na sprejemu v Lj rekli, da ce dobim M do 30.11., potem bom imela se letos punkcijo in transfer (in na to tudi racunam, ker naj bi M dobila konec tedna). Ce pa jo dobim 1.12., pa bo zacetek postopka v januarju.

ne razumem kaj je fora, a majo veseli december al kaj? punce se vse borimo s tem, potem pa te odslovijo … tut jst delam v javni upravi, pa nimamo meseca, tedna, niti dneva, da bi kakšne stvari ustavili za cca. en mesec  …

upam, da pride M čim preje, znake imam že en teden, pa verjetno psiha dela …

srečno vsem <3

@LoveHope saj se vsako leto jezimo, ker imajo kolektivne dopuste julija in decembra, vendar tako pač je in na to nimamo vpliva… Se pa strinjam, da v drugih službah se nikjer kar ne preneha z delom…

Pozdravljene punce mene pa zanima kaj ste rekle v službi tiste ki niste povedale da greste na prenos. Grem na prenos pingvinčka. Sicer sem omenila da bom mela en poseg v kratkem tko da po prenosu mam urejeno nevem kaj bi pa rekla za te jutranje uzje… kakšna ideja?

Punce, danes je tudi na krvnem beta potrdila nosečnost, nekaj čez 3000 je bila vrednost in kar ne morem verjet, da je to res in da je uspelo v prvo 🤭🥰 Istocasno sem presrecna in ne dojemam se cist dobro 🤭❤️

Bom v kratkem napisala kaj sem sama delala, ce kateri pride prav, nisem pa v resnici nic posebnega, a kaj ves, morda bo kateri koristilo.
Zdaj samo se potrditveni UZ, da vidim, da je vse ok, samo bom uzivala in verjela v najboljse, kakor sem tudi zdaj.

Vsem zelim, da cimprej zagledate svoje pluske, privoscim vsem iz ❤️

@ plus_one jeeej super bravo❤️❤️ cim lepso in mirno nosecnost ti zelim🥰

New Report

Close