Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@MT1234 tudi meni je zal za tak razplet. Drzim pesti za naslednjic ❤️

Kakšne ste imele kaj simptome tiste, ki ste imele pozitivni test? Je možno, da je prisotna že zgaga in bolečine v hrbtu?

@MT, ti pošiljam velik objem 🤗

@nesrecnica
, držim pesti še naprej. Kako ti je lahko CB zatajil? Jaz bi ga nesla nazaj 😁

@lucka
, rezultat je veliko odvisen tudi od partnerja …terapijo je brezveze spreminjat, če ima partner tudi težave … 7 celic se mi ne zdi tako slab rezultat …je žal veliko odvisno tudi od sreče in embriologa. Jaz sem imela prvič 9 celic in 2 zarodka. Naslednjič pa 10 celic in 10 zarodkov. Postopek je bil identičen (kratek protokol z Gonalom).

@pikica
, vse našteto so možni simptomi. Zgaga sicer nastopi kasneje. Jaz sem vedno, ko ni uspelo imela več simptomov kot takrat, ko sem bila noseča. Naredi test in boš vedela. Je vsakršno ukvarjanje z simptomi še kar potrata časa, ker lahko pomeni oboje.

Jaz sem imela ob punkciji tri folikle, spunktirali so mi samo eno celico in ta se je oplodila🥰 sedaj sem v 23. tednu♥️

Pikica795 brez znakom, samo en dan pred krvnim sem zbolela, visoka vročina, slabo počutje….

Srečno vsem!!

@Pika12345 ko sem ga pomočila v urin se ekran sploh ni prižgal, vrnit ga ne morem, je pa bil cca pol leta v predalu.

Najbolj verodostojen bo krvni v petek, pa bo kar bo…

@Plus one cestiiitke.

@ Nesrecnica drzim pesti 🍀

@Fracek
mislim nate in upam, da cim prej pride tvoj 🌞

@sun
@pika 12345 Glede hatchinga in scratchinga omenis osebi, ki ti vodi postopek- doloca terapijo, v smislu, moji frendici je pa uspelo, ko so ji scratching/hatching naredil in da prosis, da tudi tebi probajo..

Assisted hatching (asistirana levitev) naredi embriolog. Gre za tanjsanje zascitne ovojnice zarodka, pri cemer zarodku pomagajo pri levitvi iz ovojnice, kar je pogoj za uspesno ugnezditev v maternicno sluznico. Ovojnica je trsa zlasti pri starejsih puncah in pri odmrznjenih zarodkih. Meni so naredili in je bilo uspesno- 8 prenos zamrznjencka.

Scratching pa je poskodba endometrija, da se poveca njeno zmoznost za sprejetje zarodka (glejte Mami Maja, ima post o tem). Dela se mesec pred prenosom. Sama tega nisem izkusila. Po moje ne boli..

Srecno vsem vam, ne obupajte in pogumno, obzirno predlagajte stvari. Se izplaca…

Še vedno vas spremljam in se veselim z vami. Ker sem v letih razmišljam, da bi, ko bo mogoče šla na vstavitev preostalih zarodkov. Če se ne motim je mogoče leto dni po porodu. Ve katera kateri sveži izvidi se zahtevajo, da bi jih opravila pred posvetom v mb? Sicer, še veliko časa, a sem radovedna. Držim pesti, da vsaka dočaka svoj čudež. Moji prvi simptomi zanositve so bili krči podobni menstrualnim in smrdeča kava, ter rahla krvavitev.

Moj simptom od prvega dne izostanka cikla po transferju je bila slabost🤢🤢🤢

Midva ob ponovnem vstopu (po prvem porodu) nisva potrebovala nic drugega – le ponovni pregled pri zdravniku, ki naju je vodil. S sabo sva mogla prinesti vso staro dokumentacijo. To je bilo to (GK Lj).

@pikica795 – jaz tudi nisem imela nobenih specifičnih simptomov. Sem ter tja so bili rahli krči, ko sem že mislila, da počasi prihaja M, ostalo brez večjih posebnosti. Nobenih izcedkov/krvavitev – karkoli. Sem se pa vzdržala delanja urniskih testov, tako da je bilo na krvnem res prijetno presenečenje 🙂
Mi je pa kmalu po tem čisto padel imunski sistem (prvič v življenju sem dobila covid), začela se je slabost, gastritis, bruhanje, vnetje sinsusov, ki sem jih morala zdraviti z antibiotiki…. ni da ni. Sedaj sem se nekako sestavila, na dosedanjih ultrazvokih kaže da je vse bp. Nuhalno imam konec meseca.

Za tiste, ki se sekirate zaradi malo foliklov,… jaz sem pri punkciji tudi pridelala “samo” 8 celic, od tega sta se dve ustrezno oplodili. Eno pikico sedaj pridno grejem (sem v 10. tednu), drugo so zamrznili.

@Nesrečnica – držim pesti in mislim nate 🙂

@Fracek
– tudi nate se večkrat spomnim in upam, da se stvari čimprej postavijo na svoje mesto.
Ko si me pred časom spraševala, če sta dvojčka glede beta rezultata,… Nista, bo samo eden 🙂 Je bila pa merjena na 16. dan po transferju, zato mogoče malo višji rezultat (7340).

@Plus_one hvala🙏🥰 drugace pa nekaj pingvinkov bo koliko tocno pa se cakam posto.

@MT1234 oh zal mi je😔 drzi se, objemcek🥰🥰

@(Ne)srecnica kako je pri tebi? ce se ne motim ima jutri krvnega? drzim pesti🍀🥰

@Margolanca hvala, želim ti lepo in mirno nosečnost 😇

@kimmy89
jutri imam ja. Imam mešane občutke, ker nisem imela nobenih izcedkov, ne krvavitve, na testih 7 in 10 dan rahla črtica, potem 12 dan sta mi 2 testa zatajila, 13 in 14 dan delala First sign pa iščem tisto drugo črtico, pa mislim da je žal ni (si jo že domišljam). Bomo videli jutri 🤷‍♀️

(Ne)srečnica, srečno jutri, držim pesti🍀

Pri meni vse močnejši rjav izcedek, zdaj se ze 3 dni stopnjuje. Nisem ponavljala testa. Mislim, da ga bom jutri ponovila in je verjetno to to 🤨

Po novem letu pa jovo na novo💪

@(Ne)srečnica 🐞🐞🐞

@Ella
Tereza in @Margolanca 😘😘❤❤

Pri meni tudi danes čisto negativen krvni 😢 ne vem več kaj naj naredim, da bi uspelo. Mislim, da se je vgnezdilo pa potem propadlo…

Tiste, ki ste imela take izkušnje so vam naredili kakšne preiskave, kaj lahko predlagam? Imam sicer 4 pingvinčke

@(ne)srečnica ☹️☹️☹️,ampak  verjamem, da naju čaka sreča v 2023 🍀

Eno vprasanje… sama sem pri prvem prenosu imela 7. dan, pri drugem pa 5. dan,  bolecine v jajcnikih in zadaj v krizu. Bolecine kot pri ovulaciji. Na drugi dan vse normalno. Je imela katera mogoce kaj podobnega? Kaj bi lahko to pomenilo?

Na koncu itaq oba prenosa negativna.

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 11.11.2022 ob 14:21

Pri meni tudi danes čisto negativen krvni 😢 ne vem več kaj naj naredim, da bi uspelo. Mislim, da se je vgnezdilo pa potem propadlo…

Tiste, ki ste imela take izkušnje so vam naredili kakšne preiskave, kaj lahko predlagam? Imam sicer 4 pingvinčke

Zal mi je. Imas se vsaj zamrznjencke.

Lahko poskusis z aspirinom in medrolom…

@nesrecnica, je tudi meni žal …sem res upala, da nam kaj drugega sporočiš. A preiskave si pa ti vse imela?

Res vsaj to, da imamo pingote in bo lažje naprej …

@plus
one, kako si ti?

@mucika
, vsakršno špikanje, krči…bolečine v hrbtu, utrujenost in še in še je po punkciji oz. transferju normalno. Največkrat vse to čutimo zaradi progesterona. Lahko se pa nakazuje, da je bilo uspešno …žal prov nihče ne ve do krvnega oz. do pojava M. Meni je še slabo, imam težave s prebavo …

@Pika12345 prav pred prvim postopkom sem oddala kri za hormone in naredili so mi 3D ultrazvok. Ostalega mi na kliniki niso delali. Sem pa pred tem (nazadnje cca 1 mesec pred prvim posvetom v kliniki) imela že laparaskopijo in to 4x in tam niso nikoli opazili nepravilnosti. Možev spermiogram je baje super in kljub temu, da se postopek izvaja z zamrznjenim semenom opravijo IVF, ne ICSI ki je običajen zaradi počasnejših spermijev.

Tudi vgnezdi pri meni očitno se (za 2x sem prepričana da se je, vendar potem zgleda zarodek propade. Zakaj do tega pride tako nihče ne ve, niti ne vem če se lahko kakšne preiskave dela (PGD verjetno ne pride v poštev)?.

Zdaj bom sicer vprašala če bi naju dali na genetiko in pa mogoče res za aspirin in/ali Medrol.

Ker ko sem nazadnje spraševala kaj lahko naredim za drugačen izzid so rekli samo da naj se ne sekiram, ker sem imela šele en postopek, da eni jih rabijo tudi 6. Samo jaz sem že povedala jim, da to pri meni ne pride v poštev…

New Report

Close