OBMP -IVF 2022
Aja @fracek, izcedka pa nimam ne 🙏🏻
@lipa16 jaz bi svetovala vsaj kakšne tablete za vzpodbujanje ovulacije, lahko prosite tudi za tablete za sprožitev M.
Drugače v Lj je res načeloma sprejem 22 dan cikla, vendar lahko pišete na mail in razložite situacijo, pa se mogoče lahko dogovorite za sprejem takoj in ko pride M pričnete s pikanjem.
Sicer pa ti postopki niso tak bav bav kot se sprva zdi, je pa res, da ni ravno ogromen % uspešnosti.
@Plus_one jaz sem zjutraj res bila razočarana, ampak sem imela občutek da že kontrolna črtica ni bila glih prava (kakor da ni bilo dovolj barvila), je pa bila vidna res rahla druga črtica. Zaenkrat nimam nič izcedkov tako da mogoče pa le je pozna vgnezditev, se nočem prehitro veseliti.
Mi je pa mož kupil danes test tako, da pred krvnim vsekakor naredim še najmanj enega.
@Anonimno niso se zmotili, če se prijavite po 1.12 bo sprejem konec decembra, s pikanjem začnete pa januarja. Razen če gre za prenos zamrznjenčka 🤔 jaz sem brala danes, da sprejemajo do 30.11.
@nesrecnica Sej glih tu mi je cudnu kr bo 22.dan glih nekje konc decembra k so oni na dopustu…nimam zamrznjenckov,grem v nov postopek
@Anonimno 3039 mislim, da je tam ves čas nekdo za “nujne” primere, za prevzem injekcij, naročanje ipd. Se pa v tem času načeloma ne dela prenosov in punkcij
@plus one … držimo pesti, da je to to …kdaj pa imaš krvnega?
@nesrecnica, kateri test pa si delala? Od srca tudi tebi privoščim, da se močna črtica še pokaže …
@bibi, si še kaj ponavljala test?
Punce, konec leta bo takoj tukaj in gremo spet poskušat … Tudi meni trenutno paše, da sem malo na off. Smo ene toplice rezervirali … v pričakovanju Božiča in gre hitro …
A katera ve, če rabiš za pingvinčke nov izvid SPB? Bo januarja eno leto od prejšnjega …
Zivijo dekleta. Moj nik izpred nekaj mesecev sem ze pozabila🤭 se pa spomnim obcasno na vas.
Ne obupat, pri meni po transferju 17.6. Bila na praznik blaga crtica. Delala sem teste nosecnosti, pa pri vseh se mi je samo dozdevalo, da z domisljijo vidim drugo crtico. In crtica se ni jačala. Prvi krvni (samoplacniski kr itak nisem zdržala) je bil cisto nizek. Strtega srca sem sla na dopust, sva rekla kar bo, pa bo. Po povratku iz dopusta me je že presenetila visoka beta. Ocitno je bila vgnezditev pri meni dejansko resnicno pozna. Sem pa nekje 6.dan imela krče cudne… No, to bitjece je sedaj pri meni 23 tednov in se veselo svalka in telovadi v mojem trebuscku. Se vedno ne morem verjet, da je bil prenos pingvincka uspesen…. In vendarle, ko polozim roko na trebuh, tukaj je to bitjece…
Vztrajajte punce…. Vredno je
@Pika12345 delala sem One step in digitalni CB, ki je zatajil. Danes First sign in tudi nič kaj ni videti… SPB ne rabiš, rabiš pa veljaven PAP bris.
@Net654 zdravnica ki te vodi da dokumentacijo na konzilij, ti nimaš s tem nič. V Lj so bili konziliji do poletja vsakih 14 dni ob četrtkih, zdaj pa ne vem kako je.
@Bibi79724 za Lj ja, pa saj tudi v MB imajo dopust, samo oni vsaj vnaprej objavijo datume do kdaj se lahko vključiš v postopek…
@Srecka nosecka tega se pa spomnim in se mi zdi kakor, da imam identično zgodbo zdajle, s tem da danes na drugem testu pa res ne vidim črtice na slikah 🙁 no ja, čez 2 dni bom vedela pri čemu smo…
Živjo, zanima me kakšne ste kaj imele protokole za stimulacijo. Pri prvem (kratki protokol, Bemfola) je bilo pri meni puktiranih samo 7 celic, 3 oplojene, na koncu smo dobili 1 zarodek. Hormoni in AMH pri meni b.p. Zdaj čakam na posvet pred drugim postopkom. So pri vas kaj zamenjali protokole (npr iz kratkega v dolgega), če se na primer pri prvem niste dobro odzvale? Ali pa ste ponovno imele kratki protokol in je bil odziv v drugič boljši?
Veljaven pap bris OBVEZNO potrebujes. Zaradi neveljavnega pap brisa sem jaz skoraj ostala brez transferja – uuuuf, in kaksna napaka bi to bila! Tako sem pap bris delala pod nujno, celo pri nadomestni ginekologinji. Ginekologinja je na dokumentacijo za bris napisala, da prosi za cimprejsnjo obravnavo zaradi vkljucenosti v ivf postopek. Rezultat sem imela v roku enega tedna! Zaradi pap brisa ni vredno reskirat, se da uredit hitro, ni vredno reskurat, da zaradi tega ostanes brez transferja.
(ne)srecnica – jaz sem naredila 3 al 4 teste, clearblu. Potem sem enostavno sla na krvnega, kr so bili rezultati teh urinskih testov mi tko… Ne vem. Drugo crtico sem vidla samo z domisljijo no. Ampak… Je bilo. Takrat sm si rekla al kupim clearblue digitalni al pa grem na krvega – prakticno ista cena – in krvni je res ziher.
@lucka175 jaz zdaj zacenjam z 2. postopkom, pri prvem sem imela skoraj enak rezultat ko ti.. sem pa na posvetu rekla, da bi tokrat spet kratek protokol in mi je povecala dozo na 300ml.. mi je pa dr. takoj rekla, da naslednji postopek bo pa dolg protokol.. hvala res.. 🤦♀️ za rezultat se ne vem, ce bo kaj boljsi, cakam M, da zacnem z zdravili..
@Arnika, hvala za odgovor. Vso srečo pri drugi punkciji + da sploh ne bi bilo nobenega naslednjega protokola več! 🙂
@Srecka nosecka na žalost v mojem kraju in ne kje v bližini nimam možnosti da bi šla samoplačniško na krvnega. Imam pa itak čez 2 dni na kliniki in bo kar bo.
@lučka370 lahko ti povečajo odmerek, lahko dajo drugo zdravilo, lahko pa se odločijo za dolgi postopek. Odvisno verjetno tudi od drugih izvidov.
Anonimno 3039, 08.11.2022 ob 19:08
Jst sm dns zjutri dubla mail,k sm aktivirala napotnco za nov postopek in so mi rekli naj se javim 1.dan M po 1.12.2022…tok da nevem al so se zmotli al…nebojo sli na dopust za praznike😊
Zanimivo meni je pa napisala naj se prijavim po 30.11 s prvo menstruacijo
@MT1234 žal mi je za tak razplet 😢 upam, da bo naslednjič uspešno.
@Ribica12 kakor sem jaz razumela za prenos zamrznjenčka sprejemajo z M do 30.11, za nov (svež) postopek pa pričnejo sprejemati po 01.12. Decembra baje opravljajo prenose, punkcij pa ne (tako mi je danes kolegica razložila).