Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Pika12345 a pred postopkom pa niso naredili nobenih preiskav (vsaj 3D ultrazvok po navadi naredijo)? Potem bi bilo mogoče dobro, da prosiš za histeroskopijo ali laparaskopijo, da se preveri ali imaš v maternici kaj kar preprečuje vgnezditev.

Sicer na FB je ravno zadnjič bilo rečeno, da čeprav so zarodki najboljše kvalitete se lahko pri nadaljnji delitvi zgodi neka genska napaka in tak zarodek potem propade. Bolj kot se poglabljaš bolj se zavedaš kakšen velik čudež je dejansko donositi in roditi zdravega otroka…

@Hana41 sveži prenos sem imela. Ko sem jim povedala, da imam krvavitve so rekli naj nadaljujem s terapijo in grem 14i dan na krvni test, da je več možnosti zaradi česa krvavim in, da je lahko vseeno pozitiven rezultat. Ne vem, razmišljam, da bi jim jutri vseeno še enkrat pisala v kolikor se krvavitev ne začenja slabšat. Par dni močnih krvavitev in bolečin zagotovo ni nič dobrega…

@nesrecnica, pred enim letom sem imela UZ in 3D UZ. Glede na to da se tako smatra povprečje 6 poskusov, me nihče ne bo gledal,  sploh ker mi je že uspelo. Merjenje prehodnosti jajcevodov je pri meni nesmiselno, torej laparo ne, ker po naravni poti itak ne moreva zanosit. Na samo vgnezditev pa prehodnost ne vpliva. Za histero bom pa res vprašala, če bi bilo morda smiselno, da mi jo naredijo.

Ja saj to se bojim, da se pri nama zgodi, ker ima mož tako slabe rezultate…pri nama bi PGD upam da morda rešil težavo. Ma PGD naredijo oz. predlagajo samo pri pogostih splavih in če so v družini genetske bolezni.

Mi ne ostane drugega kot da grem še, en pingvin upam da bo zmagovalec.

Ti imaš že kakšne neobičajne znake?

@MT
, to še vedno krvaviš?

@Pika12345 jap, še vedno… Mogoče za 15% manj močno kot včeraj, pa krči so se prenehali, je pa konstantna bolečina čez cel trebuh, ne samo v spodnjem delu

Hej. Danes imela posvet pri Dr.pinterjevi, dala mi je dolgi protokol, mi lahko katera malo razloži kako poteka, do sedaj sem imela kratki protokol.

@Pika12345 laparaskopijo je ko gredo skozi trebuh s kamero pogledati, histeroskopija pa ko gredo skozi nožnico (nima to nič s samo prevodnostjo jajcevodov, tisti je druga preiskava in se lahko naredi pri enem ali drugem). Sicer očitno ni tako zelo slabo seme če prideta do tako dobrih zarodkov. Mogoče prosi za genetiko in pa testiranje za APS.

Pri meni zaenkrat nobenih posebnih znakov.

@Ribica12
poteka zelo podobno, edina razlika je, da se pikanjem zacneš 22 dan cikla in te prve injekcije povzročijo neke vrste začasno menopavzo, potem dobiš M in 2 dan M dodaš injekcije za spodbujanje rasti foliklov in od tu gre enako kot kratki postopek – edina razlika je, da imaš cel čas dvoje injekcije. V dolgem protokolu naj bi folikli rastli bolj počasi in bolj enakomerno

@MT1234 jaz bi šla na tvojem mestu ali do klinike ali do svojega ginekologa ali na urgenco, ker to nikakor ni ok, da te boli cel trebuh.

@Evy106 mene pa zanima, če mi morda lahko še poveš kaj glede tega, ko si rekla, da si imela enake probleme z rokami in je izvenelo? Jaz sem bila sedaj še na MR hrbtenice, izvidov še ni. Sicer pa malega skušam prijemati tako, da bi bilo čim manj vpliva ampak počivanje nekak ne pomaga veliko, bolečina je v glavnem enaka, ali pa kakšen dan slabše, no mogoče zadnje dni tu in tam celo malo boljše. A kar tako izvenelo je pri tebi? Joj, da bi le bilo pri meni tudi tako je kar obremenjujoče na momente. Mali bi gor pa sedel bi že pa sem in tja, jaz pa ne morem toliko kot si on žei ga dvigovat v zrak in podobno 😉 Vprašala si tudi, eč bi še enkrat poskusila. Imam še dva zamrznjenčka. Ne razmišljam na način, če je enkrat uspelo ne bom izzivala hehe, bi poskusila ampak leta me malo skrbi, druga pa ne. Vedno sem si želela imeti dva otroka in ne vem, če ne bi probala ampka potem samo s tema dvema zamrznjenčkoma ne pa spet v nov postopek. Pa ti?  

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 02.11.2022 ob 21:58

@Pika12345 laparaskopijo je ko gredo skozi trebuh s kamero pogledati, histeroskopija pa ko gredo skozi nožnico (nima to nič s samo prevodnostjo jajcevodov, tisti je druga preiskava in se lahko naredi pri enem ali drugem). Sicer očitno ni tako zelo slabo seme če prideta do tako dobrih zarodkov. Mogoče prosi za genetiko in pa testiranje za APS.

Pri meni zaenkrat nobenih posebnih znakov.

@Ribica12
poteka zelo podobno, edina razlika je, da se pikanjem zacneš 22 dan cikla in te prve injekcije povzročijo neke vrste začasno menopavzo, potem dobiš M in 2 dan M dodaš injekcije za spodbujanje rasti foliklov in od tu gre enako kot kratki postopek – edina razlika je, da imaš cel čas dvoje injekcije. V dolgem protokolu naj bi folikli rastli bolj počasi in bolj enakomerno

Hvala za odgovor 🤗

A se katero po transferju skoz mal v jajcnikih spika?

Hvala nesrecnica za obrazložitev. Upam da uspe, da mi še kaj naredijo.

@plus
one, ja mene je konstantno. Ko je uspelo in ko ni. Špikalo in krči. Držim pesti, da pri tebi pomeni, da je uspelo.

Imamo pa vedno večino simptomov zaradi progesterona..

Jaz danes nisem rabila na krvnega, včeraj že nisem vzela ultrogestana in sem že dobila M.

Pozdravljene, prosila bi za informacijo glede postopka v Ljubljani. Po zadnjem pregledu (zadnji teden v oktobru) mi je gin. rekla, da bo dala papirje na komisijo. Skrbi me, da bo odločitev prisla ravno okoli pričakovane menstruacije in bom zamudila začetek v tem mesecu. Prejšnjič sem zasledila, da je ena napisala, da v decembru ne delajo. Ima mogoče katera izkušnje oz. ve do kdaj v decembru še normalno delajo in kdaj se že premakne na novo leto?

Ali so kakšni datumi kdaj se ponavadi začnejo postopki ali je vse naključno in odvisno od menstre?

Sem že malo neučakana glede začetka postopka.. Najrajši bi že kar začela 😆 mi je pa že zdravnica rekla, da bom imela kratek postopek..

Hvala @Pika1234, sej se mi je zdelo ja, da tudi zdravila vplivajo, nocem si nic domisljat prevec in skusam cim bolj neobremenjeno pocakat; kar bo bo.

@Md12 jaz sej jih kontaktira ob koncu menstruacije, ker sem prepozno dvignila, ker sem bila na morju, pa so me vseeno sprejeli z naslednjim mesecom. 😉

@Md12 v MB “padeš” v novo leto če dobiš M med 2.12. in 1.1. in nisi že na kontracepciji-začetek postopka. Ne vem kako je za LJ, sem pa prebrala na njihovi spletni strani.

Živijo. Da se še jaz javim. Sem 3.dan po prenosu zamrznjenčka, boj za 2. bebija. Skos nekaj dogaja, me občasno malo špika v jajčnikih, sicer pa danes dopoldne ful zvijanje v hrbtu 🙈 upam da to kaj dobrega pomeni, da se nekaj dogaja in, da ni samo zaradi utrogestana 😄

@(Ne)srečnica, @Plus_one, kako se drugace pocutita? Se vama vlece, ali hitro mineva? Danes ze okrog sedmega dne ane? Se malo 🤞🍀

@Bibi
in ce se katera druga caka rezultat in mi je “pobegnila”, vso sreco 🤞🍀

@Md12 če se prav spomnim so lani v sveže postopke sprejemali nekje do sredine novembra in potem po 8.12 (ker imaš sprejem 22 dan cikla nekje in potem z naslednjo M začneš s pikanjem), za zamrznjenčka so pa sprejemali  mislim da do 30.11. Vsekakor računaj, da nekje v drugi polovici decembra so dopusti in delajo samo kar je nujnega.

@Fracek, pri meni je 5 dan 😉 Mam dost dela, tako da kar malo pozabim, pa se potem spet spomnim, mam pa obcasno skoz neko spikanje in nek obcutek ali pritisk na spodnjem delu oz predelu jajcnikov, kar pripisujem zdravilom. Prsi mam napete in bolece, se pred transferjem in se vedno, morda za odtenek manj bolece, drugace je pa to to. 😉

Punce prosim pomoč, sem jim ponovno pisala prej, da imam še vedno krvavitve in bolečine, so rekli, da naj grem jutri na krvni test, nato pa me pokliče zdravnik in naj povem. Prav tako, da naj vzamem analgetik, ki sem ga. Uro kasneje so se bolečine prenehale, krvavitev se je zaenkrat ustavila, že 2 uri ne krvavim več. Naj grem vseeno jutri na test? Ali počakam do srede kot je bilo predvideno?

New Report

Close