Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

V četrtek prenos, včeraj rahel rjavi izcedek, danes (5i dan) močne krvavitve. So rekli naj nadaljujem s terapijo in čakam krvni test…

@MT1234 hm, rjav izcedek bi bila lahko vgnezitvena krvavitev, ta močna krvavitev pa ne vem kaj bi bila lahko 🤔 imaš kakšne krče? Bi lahko bila M? Sicer je 5 dan precej zgodaj za M

@(Ne)srečnica, ja včeraj sem bila prepričana, da je vgnezditvena, to danes pa ni normalno. Meni zgleda kot M, tudi zelo močni krči so prisotni, kot jih imam ponavadi pri M, je pa tudi meni malo prezgodaj za M. Nevem, upam, da čimprej mine, vsaj bolečina če že krvavitev ne…

@MT1234 boš videla, zdaj če se bo stopnjevala krvavitev in krči potem iskreno ne vem koliko smisla ima nadaljevati s progesteronom, če se vse skupaj umiri ja pa mogoče še samo vgnezdilo na kakšno tako mesto, da je kakšna žilica počila 🤔

@MT1234 drzim pesti, da je mogoce res samo kaksna zilica … vseeno bi tudi jaz, ce vztraja krvavitev, vsaj poklicala spet na kliniko.

@(Ne)srečnica kako se ti počutiš?

Hej punce

Jutri imam nov razgovor v Lj., Tretji postopek, upam, da bo ta uspešen …

Še katera ko ima jutri razgovor pri Dr Pintar-jevi….

@MT1234, nujno nadaljuj s progesteronom, ker to je se meni sumljivo, pa sem “rekorderka” v zgodnjem dobivanju M po prenosih. Da si 5. dan dobila M je res se cisto (pre)zgodaj. Ne recem, da ni mogoce, smo ze marsikaj cudnega dozivele in prebrale … pa vseeno. Jaz imam recimo kratke cikle, med 24 in 26 dni, pa sem najhitreje pricela dobivat izcedke 7. dan, pogosteje 9. dan. Tudi sama v tvojem primeru pomislim najprej na kaksno zilico pri vgnezditvi.

@Nesrecnica
in @Plus_one, stiskam pesti in mislim na vaju. 🍀

@Plus_one pri meni zaenkrat brez posebnosti, vsake toliko me malo špikne, drugega pa nič kaj takega. Zaenkrat brez izcedkov, brez kakšnih posebnih znakov.

Punce, za punkcijo se srajco, haljo dobi pri njih? Za copate vem, da jih je treba prinest s sabo.

@Kimmy98 ja, dobiš tam, haljo imaš lahko tudi svojo (načeloma je lahko tudi kakšna jopica za zavezati, ker rabiš kvečjemu med čakanjem v čakalnici).

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 01.11.2022 ob 20:40

@Kimmy98 ja, dobiš tam, haljo imaš lahko tudi svojo (načeloma je lahko tudi kakšna jopica za zavezati, ker rabiš kvečjemu med čakanjem v čakalnici).

Super, hvala. (Ne)srecnica dobro, da si tule, ker tako hitro odgovarjas na moja vprasanja.🙏😁

Je kr malo cudno, ko si navajen ene klinike in si tam ze skoraj kot doma, pa potem priti v drugo, kjer poteka vse cisto drugace.

Punce kateri testi so najbolj zanesljivi (da vem, ce ne bom zdrzala do krvnega) 🤭

Meni žal tudi tokrat ni uspelo …sem delala včeraj še en test in je negativen. Grem sicer jutri še na krvnega, ma vem da bo negativen.

Mislite, da bodo dovolili, da grem osebno na posvet? Sicer imam veliko pingvinov, a res ne želim zdaj vse kar na horuk …bi rada da mi naredi UZ in saj vem da noben ne ve, a če je vedno vse super, zakaj ne uspe. Vedno me hitro odpravijo, ker sem že rodila in ker je pri možu težava …

@plus
one, CB je najbolj zanesljiv, a res zdrzi vsaj do 11. ali 12. dne. Meni je CB kazal plus na 9. dan, mi očitno res stopka dlje drži…

@nesrecnica
, držim pesti zate se naprej …

@mt
, držimo pesti da je vgnezditvena.

Ena je pisala, da ima posvet danes, sporoči kaj je rekla. Jaz sem tudi pri tej zdravnici.

@Pika12345, zal mi je ❤️ Kateri poskus je bil to, prvi postopek?

Mislila sem delat test 10 dan, bom pa probala zdrzat cim dlje. Sicer nisem dobila hCg stopke, ampak gonapeptyl, zato ciljam na 10 dan, ampak sej bom vidla.

@Plus_one meni je CB palčka kazala lažno pozitivno po prvem prenosu, tako da jaz ne zaupam več, še najbolj siguren je digitalni CB. Sicer pa testi z rdečim barvilom naj ne bi kazali lažnih črtic (izogibaj se Baby check, dobre izkušnje imam z One step in First sign).

@Pika12345
mi je žal za tak razplet. Če boš vztrajala te bodo naroči tudi osebno, vendar že takoj reči ali napiši, da želiš pregled – če boš napisala posvet boš tudi dobila samo posvet, čeprav boš šla osebno tja (vsaj jaz sem imela tako izkušnjo). Sicer na UZ res kaj dosti ne morejo videti zakaj se ne prime, ampak če si imela 9 dan pozitiven test si imela biokemično nosečnost (ko se zarodek vgnezdi pa hitro propade), stopka ne zdrži tako dolgo – vpliva nekje 10 dni.

@Pika12345 a morda ves katera kvaliteta zarodka je bila in kaksna je obicajno bila?

Hvala obema:)

@plus
one, drugi postopek za drugega otroka,  tretji prenos skupno.

@nesrecnica
, CB zazna že vrednost 10, recimo First Sign pa šele 25 …tako da dejansko ne vem. Lahko se je spet kaj začelo in ni šlo naprej … sem se pa pred enim tednom res slabo počutila,  zdaj pa nič več, bi najraje kar sama že nehala z ultrogestanom.

No upam da mi bo res, bi rada da mi pogleda,  če imam kakšne čiste ipd …karkoli. Se mi zdi da se vsakič težje poberem in prav gotovo ne bom preveč dirjala iz postopka v postopek.

Držim pesti, da vidve s Plus one popravita povprečje 🙂

@plus one, jaz imam vedno blastociste najvišje kakovosti 5AA …zato me še bolj jezi, ker vedno vse rečejo kako je vse super, da sem še mlada in bi rada da me še kdo kaj bolj pogleda.

Kimmy89, 30.10.2022 ob 16:41

@(Ne)srečnica Hvala za odgovor! Drugace sem zdej ze v 5. postopku in se mi se ni zgodilo, da bi se ravno ob stimulaciji premaknila ura. Pomoje si bom dala kr ob 18h, ker nocem zdej ravno pri koncu kaj pokvarit (se mi mogoce vseeno zdi prav, da je na 24ur kot prej). Mogoce tista ura ni tako zelo pomembna, ampak glede na to, da svetujejo vsak dan isto uro, se mi mogoce zdi to najboljse.

Srecno vsem, ki se cakamo + in vsem, ki jim je ze uspelo.👏🍀🍀🍀

Ena ura gor ali dol ni pomembna, razen pri stop injekciji

MT1234, 01.11.2022 ob 15:36

@(Ne)srečnica, ja včeraj sem bila prepričana, da je vgnezditvena, to danes pa ni normalno. Meni zgleda kot M, tudi zelo močni krči so prisotni, kot jih imam ponavadi pri M, je pa tudi meni malo prezgodaj za M. Nevem, upam, da čimprej mine, vsaj bolečina če že krvavitev ne…

A si imela prenos zamrznjencka ali sveži prenos? Če slednje, je sigurno za poklicat na kliniko, da ni se kaj od punkcije? Ne vem, nisem toliko spremljala, da bi vedela, kak postopek si imela, kakšno punkcijo itd

New Report

Close