OBMP -IVF 2022
Ravno razmišljam ko sva se po večletnem poizkušanju prvič podala v postopek ivf v dravljah čistt v nevednosti kaj naju ćaka…took bi bla rada taka flegma tud v 6 poizkusu🙃ok dobim inekcije..čist panika še kri mi je problem dt pol si moram pa kr inekcije dajat..amapk ko vidiš cilj pred sabo postane enostavno..uz-ji vse je potekalo gladko sej niti nism vedla za kaj se gre(mi mi na pamet padlo da so folikli lahko brez celic..da jih sploh ni.) Punkcija…strah ampak preživim dobim odpustnico da ae zglasim čez 3 dni na prenos ..in spet niti pomislna nism da pri petih celicah lah ostaneš brez zarodka…Mi vstavjo 2 v dravljah je samo test cez 14 dni..10 dan II, 14 uradni dan cb 1-2 tedna.to sta edina dva testa ki sem ju naredila zame je blo “to to”. Pred potrditvenim uz pa se je moja sreča končala z izgubo zavesti in odstranitvijo jajcevoda zaradi ivm v ukcju… tako da me je kar hitro postavlo na realna tla..sej nevem kaj je bolje al da se prepustiš..al da analiziraš vse simptome in rahle črtice…sigurno bi po vseh teh izkušnjah prej odkrila da nekaj ni ok in si mogoče rešila jajcevod..nebom pa nikol tako sproščena v postopku kot sem.bla
Jooj kako rada bi vedla da bo enkrat pa res uspelo pa magar moram 10xčez to…amapk z vsakim postopkom mam mn upanja optimizem je šel že pri številki 3 po gobe😏
LoveHope, jaz sem ena izmed tistih srečnih, ki se je veselila že v prvo🥰 ni sicer uspel svež prenos, sem pa takoj naslednji mesec šla po 🐧in danes stara že dobri dve leti in pol 😊 Glede na to, da imava samo malo slabši spermiogram, se mi je zdelo čist normalno, da gre to tako zlahka. 🙈 Ja pa ja… Po nosečnosti sem hitro doživela hladen tuš. Najprej sem celih 20 mesecev čakala menstruacijo 🤦♀️ potem pa neuspešen prenos 🐧. Si rečem ok, pa probajmo še enkrat,čeprav ni bilo več v najinem planu, ker me že emšo baše. Drugi postopek se začne identično kot prvi – 7celic. Juhuhu 😁 Pol pa prideva na prenos pa me skoraj flikne pod mizo, ko rečejo, da ni nič za prenesti. 😔 No, se odločiva še za tretji poiskus in spet ne vriskam od veselja. Od petih oplojenih na koncu samo 2. Sveži ni uspel, po 🐧 grem v novembru. Če ne rata, je to – to za to življenje. 🙄 Kako se bom s tem soočila, nimam pojma, zaenkrat vse upe polagam v tega pingvinčka. Od vsega tega “sranja” imam že dodobra načet zakon, hči je trenutno najino edino “lepilo”, saj sva se čist izgubila v vseh teh razočaranjih. 🥴
Srečno vsem, ki ste odštevate! 😊🍀🍀🍀
Plus_one, 29.10.2022 ob 20:57
Punce se eno vprasanje … a ste vi tudi ful napihnjene? Meni se zdi da odkar si vstavljam Utrogestan sem noro napihnjena.. al je to se od stimulacije in punkcije, ne vem. Ampak, ko sem dajala samo inekcije ni bilo tako.
Ja, jaz sem bila tudi po utrogestanu ful napihnjena. Pa večkrat sem tu brala punce, da jih napihuje.
Mucika990, 28.10.2022 ob 16:25
Punce,zakaj naj ne bi na dan prenosa pile kave? Hm… jaz bi tezko zdrzala brez kave.. heh
Ni prepovedana. Nekatere precej stvari stran dajo, ker naj bi škodilo, samo mislim da za kavo ni bilo nikjer prikazano.
jaz sem takrat v času postopka spila po dve na dan, pa se je prijelo.
kasneje tekom nosečnosti naj bi omejili na 200 mg kofeina na dan, kar sta dve orenk kavi. No, meni potem ni več pasala in je potem nisem sploh pila.
srečno tudi v mojem imenu vsem, ki ste v postopku 🍀🍀🍀🍀
Hejla punce, mene pa samo nekaj zanima, mogoce malo smesno slisat pa vseeno. Glede te ure zdej, ki se je prestavila pa glede dajanja zdravil… A je boljse, da si pac prestavim, da ce sem si prej dajala zdravila ob 19h si jih zdej dam ob 18h (kar je po prejsnji uri 19h). Al ni tako pomembna tista ura oz. da namesto 24ur, pretece 25ur.
Hvala vam!🙏
@Kimmy89 za progesteron vem, da ni tako zelo pomembno, da komot zamakneš za kako uro (več pa raje ne). Kako je pa s hormoni pa ne bi vedela, verjetno bi bilo najboljše postopoma zanikati – mogoče najboljše vprašati kar na kliniki.
@(Ne)srečnica Hvala za odgovor! Drugace sem zdej ze v 5. postopku in se mi se ni zgodilo, da bi se ravno ob stimulaciji premaknila ura. Pomoje si bom dala kr ob 18h, ker nocem zdej ravno pri koncu kaj pokvarit (se mi mogoce vseeno zdi prav, da je na 24ur kot prej). Mogoce tista ura ni tako zelo pomembna, ampak glede na to, da svetujejo vsak dan isto uro, se mi mogoce zdi to najboljse.
Srecno vsem, ki se cakamo + in vsem, ki jim je ze uspelo.👏🍀🍀🍀
@plus one, super rezultat in držimo pesti, da bo uspešno:)
Jaz sem tudi ena tistih srečnic, ki jim je uspelo v prvo, najbrž isto zaradi same nevednosti. @Mihi, bomo res močno držale pesti in mora uspet.
@nesrecnica, kako se počutiš?
Jaz pa danes že prejokala…v drugo očitno tudi pri meni ne bo šlo kar tako … 2 dni nazaj sem delala CB (9. dan) čeprav sem si obljubila da ne bom in se je pokazal plusek. Sicer se nisem veselila, ma sem danes delala first sign je bil pa negativen. Skratka, ne vem. ..se bojim da se spet ena kemična plete. Sem se že udala, mi je pa priznam da zelo težko. Bi človek mislim, da se navadiš neuspehov. Me pa isto edino moj otročiček drži pokonci. Upam da mi bo zdaj vsaj moje telo toliko naklonjeno, da dobim menstruacijo pred krvnim …ker tisto mi je pa najhujše, ko moraš še po telefonu.
Držite se punce 🤗
@Kimmy89 jaz bi po mojem naredila isto, razen če mi npr zaradi službe časovno to ne bi ustrezalo.
@Pika12345 zaenkrat nič posebnega, danes me malo manj boli križ pa mogoče so malo manj občutljive prsi, po drugi strani sem pa polna mozoljev.
Ne obupaj prehitro, tu je več možnosti – lahko je bil katerikoli test bil lažno pozitiven oz negativen, lahko je dejansko šlo za biokemično, lahko je še prezgodaj za test, lahko je bil še vpliv stopke…
LoveHope, 29.10.2022 ob 21:11
evo po petkovem sprejemu grem tudi jaz prvič v borbo. Predpisali so mi terapijo 150 nečesa na B 🙂 tako da čakam na M 🙏
a je sploh katera tukaj da ji je v prvo uspelo? jaz si mislim da mi verjetno ne bo, čeprov nebi smela tako gledat… probam bit čimbolj optimistična 🤞 ampak je težko ko prebiraš tale forum 🤨
Meni je tudi uspelo v prvo. Ampak sem sla precej neobremenjena v postopek, ker sem bila prepricana, da v prvo ne more ratat. Ze po statistiki. Po prenosu sm se se zacela malce bolj zavedat in obremenjevat, ampak kaj dosti tako ne mores. Nisem pa pocela prej in po popolnoma nic kar se tukaj opisuje oz. opisujejo “vraze”. Tudi kavo sm pila normalno. Verjetno bi se kasneje lotila raziskovanja, ce ne bi uspelo. Mogoce je k uspehu pripomoglo to, da je z mano naceloma vse ok in sva v postopku IVF oz. ICSI zaradi slabega spermiograma. Je pa res, da kljub temu nisem pridelala nekega blaznp velikega stevila celic (7), ker pa moj AMH ni ravno med najvisjimi. Lahko je reci ne se sekirat in obremenjevat, tezko je pa to izvesti, vem. Zelim ti vso sreco in cimprejsnji uspeh. 🐞
@Kimmy89 Gonapeptyl dajo kadar je možnosti oz nevarnost, da bo prišlo do hiperstimulacije – kakor sem razumela jo običajno izberejo, če imaš več kot 10 foliklov velikosti 20mm+ oz kadar imaš več kot 20 foliklov na splošno