OBMP -IVF 2022
@Mimimi541
Nama so kariotipizacijo sicer delali na inštitutu za genomsko medicino v UKC – nič posebnega. Podpisala sva papirje in potem so nama obema vzeli kri. Potem pa sva po cca 10 dnevih po pošti domov dobila rezultate.
Sem pričakovala nevem kakšno razlago, ampak je v izvidu napisano samo
Indikacija: ponavljajoče spontane prekinitve nosečnosti
Želena preiskava: kariotip – standardna preiskava
Tehnika: GTG-proganje, kariotipizacija
REZULTAT KROMOSOMSKE ANALIZE: 46, XX
Kromosomska analiza kultiviranih limfocitov periferne krvi je v več neodvisnih celičnih kulturah pokazala normalen ženski kariotip.
Isto za moža, samo da je pač 46, XY
@nesrecnica, te popolnoma razumem. Ma bi si bimba lahko privoščila pa kaj drugega finega za jest 🙂
@pikica, ti želim lepo in mirno nosečnost še do konca.
@mimi, pri nama je šel samo mož na genetske in je bilo isto kot je enkrat mogoče napisala.
@Pika12345 so nam kuharice včeraj pripravile njoke v piščančjem paprikašu tako, da sva vseeno dobro jedla 🙂 pa potem popoldan sva jedla vaflje in zvečer pred TV kokice (da je bilo nekaj slanega). Bo, kar bo.
@pikica vso srečo ti želim in prijetno nosečnost do konca.
@MT1234 včeraj v Lj? Potem sva se gotovo videle 🤔 ne obupaj prehitro dovolj je en dober zarodek 😇
Pika12345, 27.10.2022 ob 21:33
@plus one, z vitamini sem ga tokrat fotrala. Februarja ni jedel nič. Fertil up je jedel tokrat. Zdravo pa že tako jemo. Še vedno mislim da je veliko od embriologa odvisno.
Na dan punkcije sem skoraj umrla od skrbi. Se že preoblečen v haljo in mi pride sestra rečt, da naj moža pokličem, da mora še enkrat oddat vzorček. Je tudi moj bil prov zelen od skrbi. Potem pa da je bilo vredu, ma ni bil izliv po postu. Pojma nimam, če je morda to kaj pripomoglo. Ker sva v obeh postopkih vedno imela samo po 2 zarodka.
@arnika, držim pesti že sedaj, da bo tudi pri vama bolj uspešno.
@mucika, zelo mi je žal. Ti pa čestitam za vztrajnost, da nisi prej testa delala. Jaz vedno rabim prejokat, potem pa se poberem in grem naprej. Jaz bi na tvojem mestu šla po novem letu. Aspirin si že poskusila? Sem veliko brala, da jim je z aspirinom uspelo. Jaz imam še to v načrtu, če bo treba.
No, jaz bom delala test v sredo, če bom zdržala do takrat…krvnega imam v četrtek. Da vsaj doma prejokam in da vem pri čem sem.
ASpirina se nisem poskusila. Katerega bi sploh mogla? Hm..
@Arnika23: Želim ti uspešen 2. postopek!
Zaenkrat vse OK, čakam nuhalno svetlino. In se borim, kako dobiti novega ginekologa, ker sem ravno zdaj ostala brez prejšnjega … Malo me tudi muči slabost. Ampak bom že potrpela 🙂
@MT1234: Držim pesti za uspešen postopek in naj čim prej mine teh dolgih 14 dni čakanja
Kako pa kaj @Leanna143? Kdaj lahko greš po zamrznjenčka?
Še vedno redno spremljam ta forum in vaše zgodbe ter držim pesti, da nam vsem uspe!
Evo, pa tudi jaz grejem svojo pikico ❤️🥰 Oplodilo se je 9 celic, eno vstavili, dve zamrznili, za ostale bodo pa pocakali kako se bodo se razvile (ceprav so vse ze blastociste, razen ene, ce sem prav razumela) in jih zamrznili.
@MT1234 in @(Ne)srečnica, drzim pesti m in upam da nam hitro mine teh 14 dni 😉
@Arnika, bo pa zdej uspelo, bos videla ❤️
evo po petkovem sprejemu grem tudi jaz prvič v borbo. Predpisali so mi terapijo 150 nečesa na B 🙂 tako da čakam na M 🙏
a je sploh katera tukaj da ji je v prvo uspelo? jaz si mislim da mi verjetno ne bo, čeprov nebi smela tako gledat… probam bit čimbolj optimistična 🤞 ampak je težko ko prebiraš tale forum 🤨