OBMP -IVF 2022
@Flouer hvala, to sem že slišala. Jaz po navadi grem lulat takoj ko pridem na kliniko, tako da se do prenosa potem že malo napolni. Enkrat nisem šla, pa sem mogla potem kmalu po prenosu nujno iti, ker je kar dolga pot do klinike – no pol me je pa skrbelo, da nisem zarodka ven odlulala 🤣
@jagoda, jaz bi na tvojem mestu vprašala na posvetu še za genetsko testiranje zarodkov. Tudi pri nas to izvajajo, le malo traja. Saj bodo najbrž sami predlagali.
@plus one, saj ni treba da greš nujno na kalamari, važno da je nekaj slanega. V Ameriki hodijo na krompirček v McDonalds. Kdaj pa imaš ti transfer?
@nesrecnica, držim pesti danes!
Mehur je pa fajn met čim bolj poln in ne samo malo…
Nam poročaj 🙂
Jaz pa danes 8. dan. Na trenutke že obupam. Znakov imam polno, a tudi nazadnje sen jih imela, pa je bilo negativno. Bodo še dolgi dnevi te negotovosti…
@Pika12345 na slan krompircek bom sla pa z veseljem 😄 Itak mi ze cel postopek pase samo slana hrana. Prenos imam v soboto. A bos delala kaj prej test? Drzim pesti ❤️
@plus one, načeloma bi lahko že 8. dan pokazalo, a ni zihr, če je negativno in lahko je še zapozneli vpliv stopke.
Bom probala čim dlje zdržat, če me ne prej kaj preseneti. Mož me je prav kregal, da ne smem pred krvnim. Ma to vem da ne bom zdržala. Je pa težko to, ko stalno razmišljaš. Še cel teden sem res na polno prehlajena in ne vem a se slabo počutim zaradi prehlada ali morebitne nosečnosti.
Bomo držali pesti v soboto 😃🤗
Očitno nisem brala dovolj nazaj, koliko celic pa si ti pridelala?
@nesrecnica, te imamo še vedno v mislih 🙂
Super @(Ne)srečnica, zelo lepa stevilka! Drzimo pesti, da se greje 9 mesecev.. 🤞
Si imela kratek ali dolg protokol? Ce kratek; ali so ti kaj spreminjali dozo?
Sama cakam start 2. postopka (prvi porazen; od 9 celic je bila samo ena blastocista, 0 🐧, rezultat pa jasen, ce spet cakam). Zdaj imam spet kratek protokol, ampak mi je dr. povecala dozo.. bomo videli..
Srecno vsem.. 🍀
@Arnika23 imela sem kratek protokol in večjo dozo, sicer sem imela enako število celic po punkciji, oplodilo se jih je manj, so pa zgleda malo bolj razvite (lani sem imela kakovost 3AA), pa mogoče malenkost slabše kvalitete (ampak glede na to da sem eno leto starejša je to verjetno normalno). Lani sem imela 3 zarodke na 5 dan, danes so 3 zagotovljeni, pa 2 še v rezervi.
Kako se bo razvilo bomo pa videli, krvnega imam na Martinovo 🤪
@nesrecnica, super rezultat! Držimo pesti, da bo tokrat uspešno 🙂 si šla na kalamari?
@plus one. Lahko je stopka še ja. Februarja so mi rekli na kliniki da naj bi mi stopka pokazala doma pozitiven test, čeprav sama vem, da temu ni bilo tako.
Na dan transferja je fajn da počivaš. Celo 2 dni se priporoča. Na cca 1 uro je fajn da vstaneš zaradi cirkulacije.
Kava je pa absolutno odsvetovana. Jaz sem jo nehala pit že pred začetkom postopka.
@arnika, midva sva tudi imela februarja dokaj slab postopek (9 celic in samo 2 zarodka) in so mi rekli, da zato, ker je pri partnerju težava. Me je bilo grozno strah za drugega, sva pa imela v drugo tako dober rezultat, da sem skoraj jokat začela od sreče pri embriloginji (10 od 10, same blastociste). Držim pesti tudi zate! Sem želela povedat samo, da vpliva oboje, ni samo od nas žensk. Pa midva imava vedno ICSI, ne vem kateri postopek imate ostale.
@Pika12345 a sta potem tudi kaj pri partnerju spremenila?
@Pika12345 uau 10/10 👏🔝!!
Ja midva veva da je slab spermiogram, sva na ICSI..
Flouer, 26.10.2022 ob 23:18
Delim nasvet, za katerega jaz nisem vedela.. in sicer pred prenosom ne it lulat… baje lazje naredijo prenos ce je malo poln mehur 🙂 to nam je v cakalnici povedala sestra preden smo sle ena po ena na transfer..
JAz sem dvakrat bilq na prenosu in obakrat morala prej lulat. Ne bi zdrzala. Imela katera pozitiven rezultat, ce ni sla lulat?
Nisem porocala, da sem bila v ponedeljek na krvnem, v torek me klicali, da je negativen. Meni se je sesul svet. Sem mojemu rekla, da letos najraje ne bi vec sla. Ne vem, kaj je narobe, da se zarodek ne vgnezdi. Zdaj me caaka se en pingo.. ah..
@plus one, z vitamini sem ga tokrat fotrala. Februarja ni jedel nič. Fertil up je jedel tokrat. Zdravo pa že tako jemo. Še vedno mislim da je veliko od embriologa odvisno.
Na dan punkcije sem skoraj umrla od skrbi. Se že preoblečen v haljo in mi pride sestra rečt, da naj moža pokličem, da mora še enkrat oddat vzorček. Je tudi moj bil prov zelen od skrbi. Potem pa da je bilo vredu, ma ni bil izliv po postu. Pojma nimam, če je morda to kaj pripomoglo. Ker sva v obeh postopkih vedno imela samo po 2 zarodka.
@arnika, držim pesti že sedaj, da bo tudi pri vama bolj uspešno.
@mucika, zelo mi je žal. Ti pa čestitam za vztrajnost, da nisi prej testa delala. Jaz vedno rabim prejokat, potem pa se poberem in grem naprej. Jaz bi na tvojem mestu šla po novem letu. Aspirin si že poskusila? Sem veliko brala, da jim je z aspirinom uspelo. Jaz imam še to v načrtu, če bo treba.
No, jaz bom delala test v sredo, če bom zdržala do takrat…krvnega imam v četrtek. Da vsaj doma prejokam in da vem pri čem sem.
@Pika12345 ne, nisem šla, niti ne jem kalamarov. Nekako sem se odločila da se pač prepustim in bo kar bo. Ker nazadnje sem naredila vse prav pa ni uspelo, tako da se mi zdi škoda živcev, ker očitno nima to nekega vpliva.
@Nesrečnica,@Fracek inostale punce..čeprav sem se preselila na sosednji forum, vas še vedno spremljam in držim pesti za vse, čisto vse… pri nama je bil problem zelo slab spermiogram. Prvi postopek lansko leto junija, 2 vstavili, 8 zamrznjenih. Prvič nosečnost,potem blighted ovum, naslednji prenos oktobra lani-nosečnost, ni bilo utripa. Tretji prenos marca-po preboleli koroni,negativen rezultat sedanji prenos maja-28.teden,pričakujemo fantka. V zadnjem prenosu, sem bila popolnoma neobremenjena. Pila kavo-tudi na dan prenosa, hodila in še hodim v službo, delam vse enako kot prej. Ne vem zakaj je tokrat uspelo, sla sem skozi vse od nepopisne sreče ob + do prejokanih dni ob slabih informacijah na prvem uz-2x. Polagam vam na srce, da ne obupat. Ocitno se je tokrat vse poklopilo in sva imela se tisto malo srece. Sedaj komaj cakam,da spoznamo malega princa. Punce ne obupat in vsem ogromno pluskov in sreče. 🥰
Po dolgem casu da se spet tud jaz malo javim…seveda spremljam vse zgodbe…res smo LEVINJE!!!
@arnika,srecno,naj tokrat uspe!!
Po missed v avgustu,spet bom sla v boj za pingvincka z januarjem..med tem casom sem se izborila za kariotipizaciju.naslednji mesec imam v medgenu.ve ki ste sle skozi to,kako to gre ko prides tam?
Vsem ki ste nove na tem forumu iz srca zelim da se cimprej preselite na sosednji!❤️
A nam ki ustrajamo da pridemo tam se prej….❤️