Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Ahh kakšna žalost 😔😔 v nedeljo sem zvečer začela krvaveti in danes mi je sestra od ginekologinje povedala, ker do ginekologinje sploh nisem prišla, da je to bila samo biokemična nosečnost 😔😔 Tako da tisti kanček upanja da se je zgodil čudež po 9 letih je splaval po vodi… Gremo spet v drugo borbo…

@Pika12345 v četrtek naj bi imela prenos, v soboto sem imela punkcijo.

@Jagoda1212579 žal mi je… To sem jaz tudi ugotovila, da se jim nič kaj ne mudi ugotoviti zakaj ne uspe… Sem imela 3 neuspešne prenose v 1 postopku pa sem potem vprašala kaj lahko naredim in so rekli da saj sem imela šele 1 postopek in da ti postopki nimajo 100% uspešnosti, da to je bolj loterija 🙁

@Tejchy452 žal mi je za ta razplet in upam, da bo naslednji poskus bolj uspešno

Hej. Jutri imama prenos pingota. A mi lahko katera pove kaksen je postopek in ali se moram tam kaj preobleci ali to zgleda k en navaden gin. pregled? Hvalaaaa! In srecno vsem borkam!

Joj punce, zal mi je za vse, ki vam ni uspelo 🙁 In naj leto 2023 vseeno prinese tezko pricakovani plusek, ce ne prej ❤️

Punce, ki pa vam je uspelo, kaj ste se delale po transferju? Bromelain, baby aspirin … mnoge pa verjetno nic od tega?

In na podlagi cesa se odlocijo a bo transfer 2, 3 ali 5 dan?

@fracek
, lepo da si vsaj do preiskav prisla in mogoce je res smiselno najprej te narest, pa potem pingo❤️

@Mandarina638 in @Anonimno3039 hvala obema za odgovor, meni so predpisali utrogestan in estrofem 3x na dan.

So mi pa dali neko drugo stopko, ne klasicno, kakor sem razumela, ker so se bali hiper, tako da so mi po punkciji rekli, da zgleda vse ok in so potem dali se eno inekcijo po punkciji – ne vem pa cesa. 🫤

@Anonimno 4485 v Lj prideta zjutraj oba tja in podpišeta papirje, pol začnejo z odmrzovanjem. Ti prideš potem sama ene 2-3 ure kasneje nazaj in se preoblečeš v njihovo srajco in počakaš na vrsto. Po vstavitvi se preoblečeš, dobiš odpustnico in navodila za naprej.

@Plus_one mislim da v Lj je prenos praviloma vedno 5 dan, medtem ko je v Dravljah in MB se to odločijo glede na število celic ki jih pridobijo in pa če vidijo da se celice slabše razvijajo pokličejo da prideš prej na prenos.

Za uspeh baje da ne moremo narediti nič, enim rata, enim pa ne – ne glede na to ali sledijo vražam ali ne. Nekaj najpogostejših: na dan prenosa obleči rdeče gate, pojdi na kalamare ali na pomfri, ene prisegajo na kozarec vina.

@Tejchy, zelo mi je žal…te kemične so res grozne.  Je tudi mene februarja čisto sesulo. Sam ne obupat.

@jagoda
, pri vama bi bile smiselne genetske preiskave pomoje.  Če imaš kemične, do vgnezditve pride. Problem je naprej, torej nekaj ni vredu z zarodki da se nehajo razvijat.

@nesrecnica
,  bomo držali pesti 🤗 koliko celic pa si pridelala, nisem našla objave?

@plus
one. Jaz sem zanosila pred nekaj več kot tremi leti in sem jedla Profertil pa bolj mediteransko,  drugega pa nič in je uspelo.  Sem imela transfer že drugi dan (Dravlje).

V Lj so mi rekli na transferju, da kdaj tudi oni dajo prej, če je malo zarodkov in se bojijo, da grejo čim prej k mami. Sem želela da bi mi dali dva in so bili proti, ker je preveliko tveganje za dvojčke. Glede na starost in kvaliteto se potem odločijo.

Vraž je še več, jaz sem tokrat sprobala vse. Ne škodi, če probate tudi ve. Imam vsaj občutek, da sem nekaj drugače naredila. Sem jih pa pobrala še iz tujih virov.

Torej kalamari nujno ja. Perilo sem mela roza, ne rdeče. Moraš imet na dan transferja ene nogavice, ki te “osrečujejo”. Kakšne lepe, pisane.

Od transferja dalje vsak dan en kolobar ananasa, tudi s sredico. Ješ 5 dni.  V ananasu je neka učinkovina, ki pomaga pri vgnezditvi. Do krvnega moraš skozi imet nogavice (tudi ponoči). Pomaga pri ohranjanju toplote v telesu (prekrvavljenost maternice). Na dan transferja sem res počivala in pa 2 dni se spodaj nisem umila…

Skratka, to so vse “vraže”. Kalamare oz. slano je pa fajn pojest, ker znižuje sol možnost hiperstimulacije.

Pika12345 v bistvu nisem nič objavljala, ker nisem hotela “zakleti” postopka oz nisem hotela biti pod nekim pritiskom okolice, ko vsi želijo oz pričakujejo, da bo uspelo… Sem nameravala naknadno pač objaviti, ne glede na izzid.

Imela sem 8 celic, enako kot v 1 postopku, tako da upam da bodo tudi vsaj 3 zarodki v četrtek – bomo videli.

Sva bla tud na genetiki in bla sm pri revmatologu..to mi je napotnico se v dravljah napisala ze po drugem postopku… vse ok razn mal sm mela povišan to za aps…blo je na meji, zato mam aspirin preventivno…pol so  verjetno res slabi zarodki ceprav so označeni pod najvišjo kakovost blatociste🤷‍♀️ a pregrade al pa kej takega se zihr vidi na uz?

@Jagoda1212579 kakor sem jaz brala so lahko zarodki najvišje kakovosti pa se pri nadaljnji delitvi vseeno nekaj sfiži in nastane gensko nepravilen zarodek…

@Jagoda1212579, ja pregrada se vidi na uz. Vidijo se tudi miomi in ciste, ne vidijo pa endometrioze.. to so pri meni videli sele na laparo. 😊

Hvala za nasvete ❤️ Kalamarov ne jem, tako da bom to preskocila, bom poskusila bromelain (to je ta snov v ananasu, predvsem sredici).

(Ne)srečnica držim pesti, javi jutri ❤️🍀

A transfer je pa povsem neboleč?

Odgovor na objavo uporabnika
Jagoda1212579, 26.10.2022 ob 09:10

Sva bla tud na genetiki in bla sm pri revmatologu..to mi je napotnico se v dravljah napisala ze po drugem postopku… vse ok razn mal sm mela povišan to za aps…blo je na meji, zato mam aspirin preventivno…pol so  verjetno res slabi zarodki ceprav so označeni pod najvišjo kakovost blatociste🤷‍♀️ a pregrade al pa kej takega se zihr vidi na uz?

Živjo, pri meni so pregrado odkrili šele pri histeroskopiji.

Plus_one transfer naj bi bil povsem neboleč (še najbolj je podoben jemanju brisa) – edino če imaš kakšen zavit maternični vrat ali čudno lego maternice je lahko boleče.

@(Ne)srecnica 🤞🤞brez pritiskov 😊 samo v miru 🍀

@Fracek hvala 😇

Delim nasvet, za katerega jaz nisem vedela.. in sicer pred prenosom  ne it lulat… baje lazje naredijo prenos ce je malo poln mehur 🙂 to nam je v cakalnici povedala sestra preden smo sle ena po ena na transfer..

New Report

Close