Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@MT1234 ojoj, kaj vse ne doživimo v tem boju za otroka… Vso srečo v četrtek 😇

Ojla. Pridruzim se jaz tudi. Petek imam sprejem v GK. Pol teoreticno zacnem z injekcijami. Sem malo v strahu. To bo moj prvi postopek. Kak nasvet?

#Monika804 čim manj stresa, zaupajta zdravnikom in zdravilom, pa zavedajta se da so ti postopki uspešni v približno 30% in da mogoče ne bo uspelo v prvo.

Hvala ti. Sicer mi imamo ze en sincek, bratec ali sestrico pa nam ne gre. Razloga niti niso dobili zakaj ne. Moz ima malo bolj pocasne plavalce, ampak je rekla prof. Bokal, da bi mogla vseeno ratat. Sem imela tudi 2x SS. A mi lahko kdo pove kaksen vprasalnik je to na sprejemu? Samo da ne takrat studiram prevec na odgovore.

Ps. Oprosti za mojo slovensko. Sem madzarka, moz je pa slovenec😀

@Monika804 jaz se žal ne spomnim več točno je že eno leto od tega kar sem reševala. Vem da en list je za izpolniti katero obliko lajšanja bolečine si se odločil, pa če si že kdaj imel narkozo in če si imel težave, en vprašalnik je bil glede bolezni v družini, pa če kaj kadiš, kaj piješ… Bolj splošne stvari no. Pri prvem postopku to dobiš pri pošti iz konzilija, tako da imaš čas da v miru prebereš in izpolniš

Pozdravljene,
se pridružujem, tudi sama sem se namreč znašla v tej borbi.
Trenutno čakam pošto iz konzilija. Ali ima katera informacijo ali so ga v tem mesecu že imeli?

Lenka275 po mojem da je v oktobru bil že najmanj eden, kdaj pa žal ne bi vedela – lani so bili mislim da vsak 1 in 3 četrtek v mesecu

Hvala ti za info. Nisem dobila po posti vprasalnika nic. Verjetno tam bom dobila.

@Lenka275 jaz prejsnji mesec sem dobila 23.09. So pa 02.09. rekli da zdej pa lozimo vlogo za ivf

Da se spet malo oglasim… Prvi občutki po še enem porazu so za silo predelani. Po krvnem testu sem se pogovorila z zdravnico, ki me je klicala. Sem jo vprašala, kje se je zalomilo z dvema zarodkoma, ki sta 5.dan še bila. Je rekla, da nista prišla do zamrzovanja 6.dan (torej noben ni propadel v postopku zamrzovanja ampak prej). Mi je lepo razložila, da človek žal nima dobre statistike razmnoževanja. Med 3. in 5.dnem propade okoli 50% zarodkov. Preprosto se prenehajo (pravilno) razvijati. Tako da mi je svetovala, da že kar z naslednjo menstruacijo grem po edinega zamrznjenčka, če sem seveda pripravljena. Verjetno bom res šla, ker tako nimam kaj čakati. Decembra lahko spet padem v čas, ko ne delajo, meseci pa tako noro hitro letijo. 🥴

Pozdravljene vse novo pridružene! 😊 Želim vam veliko moči in potrpljenja, ki ga v teh bojih potrebujemo v enormnih količinah. 🤗

@Fracek
, tako podobno razmišljava… Tudi emšo imava enak, tako da vem, kaj čutiš. 🤗 Mene “rešuje” hči iz prvega postopka, čeprav še niti slučajno nisem pripravljena sprejeti dejstva, da bo edinka. 😔 Kaj bo, če ne rata zadnji prenos 🐧, nimam pojma. Z možem sploh ne govoriva več o tem. 🥴😢

Punce, kako visoke odmerke Utrogestana in Estrofema ste imele? Meni so predpisali 3x na dan pa je v lekarni rekla da je to zelo visok odmerek.

Js sm si vstavljala Utrogestan 3x na dan, se pravi vsake 8 ur.

Danes sem dobila po posti napotnice za laboratorij: antikardiolipinska protitelesa, antiB2GP1 in lupus antikoagulans na oddelku za trasfuzijo. Prav tako navodila za histeroskopijo (in ne laparo, kot sem mislila, da bo; sem sla spet prebrat razliko, ker sem ze pozabila).

Ker sem ravno danes tudi dobila M, sem kar pisala za termin za histero, prosila za prednostni termin (glede na leta in nic dodatnih preiskav v 4 postopkih) in pravkar dobila odgovor, da me obvestijo v roku 14 dni, ce bom dobila termin, ampak da bom najverjetneje padla skozi ta mesec, ker za praznik histero ne delajo.

Kri bom poskusala oddat v cetrtek pred sluzbeno potjo, da vsaj nekaj spravim skozi. Po eni strani bi si tudi sama zelela kar it po pingvina, po drugi pa se mi zdi skoda, ce bi se slucajno res izkazalo, da je kje se kaksen dodatni razlog za slabe izide. Tako sem se odlocila, da pac potrpim se 2 meseca oz. kakor dolgo bo trajalo in potem januarja dalje.

@Mihi
, vso sreco z zadnjim pingotom, naj ti bo dano ❤

Srecno tudi vsem novim puncam, naj vam hitro mine in da se cim prej preselite na drug forum 😊 Upam, da se nam nasmehne enkrat ze ta sreca, da bomo lahko delile se druge izkusnje. 🍀

@plus_one jst sm mela Estrofem 3x na dan po 2 tableti…na zacetku 3x na dan 1 tableto in ker sluznca ni bla se dost debela,so mi povecal na 3x/2tbl…pa utrogestan 3x/1tbl

@Fracek ne obupat, res ne.

Sama sem sicer mlajša, 31, sva se pa z možem od mojega 27 leta borila z umetno. So mi samo šopali postopke, dokler nisem po 4. neuspelem postopku in prenosih izsilila laparaskopske histeroskopije, na kateri mi je ugotovila od endometrioze do pregrade, do obrnjene matrnice, pa nekih polipov, vse šcistila kar je lahko, in takoj v naslednjem postopku (leto po posegu, sem si vzela čas za okrevanje in zdravo življenje) se mi je primil pingvinček takoj, prej pa 4 leta konstantnih razočaranj. Sedaj sem v 38. tednu nosečnosti in je vse za nazaj pozabljeno, pa sem tud že večkrat hotela obupati.

Srečno, srečno vsem 🤞🤞🍀🍀🍀

Ojla punce,

se celo večnost nisem javila, morda se me nekatere še spomnite. Vidim da Mihi in Nesrecnica ste še tukaj.

@Mihi
,  držim pesti za pingota,  da bo zmagovalec. Boste potem imeli same pingote v družini.

@nesrecnica
, kako pa tebi kaže?

Za vse ostale tudi stiskam pesti, sem preletela vse objave.

Sama imam v tem letu 2 zelo grenki izkušnji. Februarja kemično, pozitiven test doma,  krvni pa že negativen. In junija ni uspelo s pingvinom.

Trenutno sem 6. dan po transferju zelo lepe blastociste. Se ne upam nič veselit,  da ne bom spet razočarana.

Me pa drži pokonci, da sva imela zelo nadpovprečen postopek.  Imela sem 10 celic, vse so se oplodile in imam še vsaj 7 pingotov najvišje kakovosti (ne vem če ste kdaj kontrolirale ocene, a tudi to je pomembno).

Upajmo na najboljše 😁

@Pika12345 jaz sem začela z drugim postopkom in upam, da bo kaj več uspeha kot v prvem, ko sem imela 3 neuspešne prenose (sicer za 1 vem da se je vgnezdilo, pa potem očitno propadlo, za enega pa sumim, da se je vgnezdilo ampak test pa ni nič pokazal). Javim kako se bo končalo…

Evo punce pa je tud moj krvni potrdu učeraj čisto nulo..kar sem ubistvu prčakovala sam je pa vseen hudo…še vedno nobene krvavitve😒 sem se pa ze 10 dan narocila na tel. Posvet ker je bil test negativen in sem ga mela ravno zdaj.. čist razočarana…imam sam še enega pingvinčka…sem rekla če bi se dal se kej pregledat..dt medrol al karkoli…glede na to da sm bla sam enkrat nahitro pregledana u dravljah bi mi lah usaj kšn uz nardil… pa pravi da po tem prenosu ce nebo uspešn🙄brez veze res

@nesrecnica, kako daleč pa si s postopkom?

Jaz se tudi tokrat ne upam nič kaj veselit in upat. Se raje pripravljam na razočaranje. Se mi zdi da manj, ko veš bolje je. Pred leti mi je najbrž ravno zato uspelo.

@jagoda
, žal mi je za test … držim pesti že sedaj za zamrznjenčka.  Na kateri kliniki pa si, da so te kar tako odpravili? To je tvoj prvi postopek?

Meni je samo žal, da nisem jemala tokrat še baby aspirinov. Drugo sem pa vse že poskusila, morda če poskusiš še s tem drugič …

V ljubljani…ne žal že 4 postopek in pa 6 prenos😐imela sem eno izvenmaternično in pa 3 biokemične…res nevem kje je problem da se neugnezdi do konca oz začne propadat…al so dejansko took slabi zarodki, ker imam nizek amh al z mano nekaj neštima da telo zavrne zarodek… res se mi zdi že mal bedno to probavanje na slepo. Držim pesti tudi jaz zate da ti tokrat uspe🍀

New Report

Close