OBMP -IVF 2022
Pozdravljene punce…nazadnje sem bila aktivna v lanskem forumu, ker me je skoos nekaj hecal in vedno k sm hotla objavit ni šlo čez…danes pa po čudežu kar prime. Drugače sem imela prej nickname jagoda1212, ki so mi ga očitno spremenil… Vas pa spremljam skoos😊tako da čestitke vsem ki vam je uspeloo sem ves čas navijala za vas🙃evo js se se kar matram še vedno nic uspeha, z dravelj sem se prestavla u lj kjer sem mela en postopek v katerem sem prvič prišla do 4 pingotov…prvi prenos pingvinčka se je končal z biokemično😏trenutno pa sem 10 dan po prenosu dveh in kot kaže bo treba spet v nove borbe😪mam sicer rahlo črtico na bc ki pa bi 10 dan najbrž mogla bit že vidna iz aviona…cb digitaln pa je negativen…sicer bi mogla včeraj dobit m. Na katero se nič nekaže ampak itak jo najbrž zavira utrogestan… mogla sem se mal izpovedat ker mi je res use padlo dol…to je že moj 6 prenos in res nevem več kaj bi se lahko naredila da bi ratalo😐 je katera tukaj ki ji je 10 dan kazalo negativno pa se je pol to spremenilo?
@Jagoda1212579 pravijo, da ni konec dokler ni zares konec. Dokler se ne vlije M ostaja upanje, da bo krvni pozitiven, ne dolgo nazaj sem ravno brala o eni, ki je imela urinski test -, krvni je bil pa +, tako da ne obupaj prehitro. Pingvinčki se radi kasneje vgnezdijo.
Vso srečo ti želim, sicer pa baje, da ne me ne oni ne moremo vplivati za izid postopka (tako so vsaj meni rekli, ko sem isto spraševala).
(Ne)srečnica… Delam v gostinstvu, naša kavarna žal ni preživela teže zadnjih dveh let in šef je dvignil roke. Zapiramo… Lahko rečem samo to, da je najih odnos zelo hitro prerasel odnos delodajalec-delavec in v njem sva z možem našla največjega “navijača” in zaupnika, saj je edini človek, s katerim sploh govoriva o najinih bojih. Vedno, res vedno, je postavil na prvo mesto svoje zaposlene. Vse se je dalo dogovoriti, rešiti… Vedno znova nam je kazal, kako nas ceni in spoštuje. Enak odnos imam tudi z njegovo partnerko, s katero sta se nama žal pridružila v teh bojih (čakata na konzilij). Ne oddelam šihta, da ne bi jokala, a pazim, da ne vidi moje bolečine. Mu je že dovolj hudo… Življenje res ni pravično! 😔😢
Imam pa spet eno brutalno menstruacijo. Kot po vsakem postopku… 🥴 Naj gre vse v tri krasne!
Sva midva z možem edina, ki naju ti boji ne zbližujejo? Se mi zdi, da sva z vsakim novim razočaranjem si vedno bolj oddaljena. Mislim, da bova potrebovala malo psihološke podpore… 🥺
@Mihi 22 žal mi je 😢 ma ta korona je vse skupaj uničila. Pa mislim da tudi zdravstvo pri nas ne naredi vsega kar bi lahko, zato ker nas je pač preveč…
Vem kako je, ko te življenje preizkuša, upam da bosta ostala trdna, močna ter ne bosta vrgla puške v koruzo. Če čutiš da rabiš strokovno pomoč jo mirno poišči, to ni nobena sramota in je čisto po nepotrebnem tabu tema.
Kdaj je najboljse delati test po ETZ-ju?
Danes sem 9. Dan.. en teden imela stalno spikanje v jajcnikih, zdaj ze 2 dni obcasno, trebuh napihnjen, trd, zaprtost me daje (drugace vsak dan normalno), rahel glavobol, vrocina me obliva, utrujena, nihanje razpolozenja (slabe volje, potem pa cez 10 minut super). Ne vem,kaj se dogaja. Je pa cisto vse drugace kot prvic, ko je bil minus.
@Mihi, zal mi je. Vcasih se res zgrne na kup toliko slabih stvari, da se samo vprasas, od kod zdaj vse to. Lahko samo socustvujem s teboj in ti recem, da zdzi in drzi, slej ko prej bodo tudi pozitivne spremembe. 🍀
@mucika, odgovor verjetno ze poznas 🙃 cim kasneje, tem boljse, po ETZ bi bilo fajn, da vsaj se 2 dni zdrzis. Ce imas viska testov in dobre zivce, pa naredi jutri in nato ponavljaj na 2 dni 🍀 Drzim pesti.
Danes sem prosta in ker zjutraj nisem mogla spat, sem se odlocila, da pisem maile na vse mozne konce. V ponedeljek sem namrec se tretjic poslala mail na kliniko za napotnice za histero in APS, ki je bil koncno posredovan naprej h G. Vceraj sem dobila mail, da sem narocena na posvet januarja 2023, to je to. Verjetno ne rabim razlagat, da se mi je hotelo odpeljat. In grem za racunalnik, pisem v laboratorije za samoplacniski Aps, nato pa se dolgi mail, naslovljen na osebnega G in zdravnika hkrati.
Poslala sem tudi na kliniko, da potrjujem termin, in ce izvajajo samoplacnisko v labu za aps, kje pridem najhitreje na vrsto za histero ter ce se je mozno narociti na posvet pri drugem zdravniku, ki ima prej prosto. Odgovorijo, naj kontaktiram laboratorij, za cakalne vrste ne vejo. Pri njih ni praksa, da bi lahko posvet opravil pri drugem zdravniku.
Pisem na glavni mail ukc, naslovljen na laboratorij, ce preiskavo za Aps opravljajo, kdaj se jo opravlja in kaksna je cena. Dobim odgovor, da so posredovali na gin. oddelek. Od tam mail, da so mi ze zjutraj napisali, naj kontaktiram lab. Kaj res????
Trdno odlocena, da grem res do konca tokrat, na vse razpolozljive konce. Tik preden sem koncala z mailom za osebna zdravnika, kjer sem poskusala cim bolj na kratko, ostro, ampak se vedno spostljivo predstaviti svojo situacijo, pa dobim klic iz klinike, da mi bodo poslali napotnice za oboje. Aleluja …
Ce deluje ta zapis zmedeno, se opravicujem … kljub razumevanju in potrpezljivosti, ki sem se ju se dodatno naucila tekom teh let v ivf, mi je povsem jasno, zakaj je sistem tak kot je … poslusati in prisluhniti, 2 razlicna pojma. Razumem, ker tudi sama ze leta delam z ljudmi. Kakorkoli … gremo naprej 💪❤
@Mihi, jaz sem pisala glede zamrznjenckov 😓
@Fracek ti samo vztrajaj, ne se pustiti. Dejansko so ti dali termin za posvet, da ti izdajo napotnico? So pa res…
Jaz bi na tvojem mestu na kliniko napisala, da mi je ta termin nesprejemljiv glede na mojo starost in, da zahtevam preiskavo APS ter histeroskopijo v čim krajšem času. Potem pa preveri čakalne dobe v drugih klinikah – mislim da v Po za histeroskopijo ni čakalne dobe, da prideš po menstruaciji kar v bolnico in ti opravijo (preveri).
To je pa hudo sumljivo, da tako izginejo zarodki, ki so bili planirani za zamrzovanje – kaj so potem v roku par ur propadli ali kaj se je zgodilo – zahtevajte odgovore.
Mislim, da nas ti zdravniki zadnje čase jemljemo res preveč neresno, se ne posvetijo posamezniku in delajo po principu najmanjšega napora 😢
@Nesrecnica, ja, tako je kazalo najprej, da sem samo dobila termin za posvet. So pa me klicali danes, da mi je napisala napotnici in dobim jutri po posti 💪sem vedla, da sem zmedeno napisala 😁
Glede zarodkov pa mislim, da jih zamrznejo 6. dan, do takrat pa se kateri propade. Do mojega zadnjega postopka so vsi, za katere so 5. dan rekli, da so se ustrezno razvili, bili tudi zamrznjeni. Za tiste, ko so rekli, da bodo se malo pocakali, pa so vedno propadli. Zato sem bila nad zadnjim rezultatom tudi jaz (negativno) presenecena. Naslednjic se zagotovo odlocim za vstavitev dveh, ce se bo naslednjic in bo enaka situacija.
@Mihi22 – žal mi je. Jaz mislim, da so izjemno slabi v komunkaciji na teh posvetih po punkciji. Moj partner je recimo mislil, da imava garantirana 2 zamrznjenčka, ker je tako povedala embriologinja. Potem pa sem jo vprašala – je možno, da zamrznjenčkov ne bo? In se je nato popravila, da seveda je to možno in da bodo dva še spremljali, vendar ni rečeno, da bosta primerna. No, in na koncu nista bila. Če bi bila komunikacija bolj jasna, bi bilo bistveno manj zmede na tem področju.
@Fracek – super, da ti je uspelo. Čeprav po prebiranju ne razumem točno, kaj je bil tisti odločilen faktor. Mene v MB neskončno jezi, da ne moreš do nikogar priti. Do zdravnika priti je nemogoče. Komunikacije je res popolnoma na dnu. Res katastrofa.
Kolikor vidim po komentarjih je v LJ lažje priti do informacij – če ne drugega vsaj dvigujejo telefon. V MB pa se vse dela preko maila in velikokrat vsebino maila ignorirajo in te samo naročijo čez nekaj mesecev. Ne vem, kako to, da se je MB prijel tako dober sloves. Samo zato, ker so pač sestre na punkciji prijazne? Pa zato, ker so zdravniki prijazni na posvetu? Ne vem, mene to, da ne moreš priti do nobenih informacij, izjemno moti.
Ne vem, kaj je s temi doktorji v Mariboru. Razen Mlakarjeve, ki vodi naju, so vsi na pol mutavi. Ampak na njo redko naletiš. V tem postopku sem imela ful srečo. Delala mi je uz za stop injekcijo in čist slučajno je opravila še punkcijo (je nekoga menjala). Ona res govori, medtem ko iz drugih moraš prav vlečti. Na koncu pa še se povedano ne ujema, ker je vsakič drugi. Res za popizdit!😤
Punce do kdaj ste jemale inozitol? Sem sicer 8 dan po svežem prenosu pa nikjer ne zasledim oz ne najdem informacije do kdaj se določeni vitamini jemljejo oz jih je priporočljivo jemat?
Pa še vprašanje glede SO, po prenosu mi sicer niso nič omenili, verjamem da niso priporočljivi, kaj pa SZ? Hormoni mi na polno divjajo 🤣
Jaz sem kar sama vprašala, zdravnik je rekel da niti ni panike, da ne moreš kakšne škode naredit, ampak je potem sestra rekla “Počakajte vsaj do krvnega, če bo pa kriza pa na roke zrihtajte.” 😉 😀