Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Odgovor na objavo uporabnika
Mihi 22, 14.10.2022 ob 19:57

Mucika990, ja, jutri bo en teden. Razen mehurja res nič druga. Ampak kot sem že napisala, nič ne dam na te znake, pri meni niso bili nikoli merilo. Počasi me edino grabi oni bedni občutek, ko te je vsakič strah iti na wc, ker prihajajo dnevi, ko bi lahko prišla menstruacija. 🥴

Saj to je najbolj beden feeling, ko cakas na rezultat.

Jaz sem imela v ponedeljek prenos in ze od ponedeljka samo o pici sanjarim. V sluzbi bi vsak dan jedla pico za malico, doma nic drugace. Taksna zelja, da sem si jo pred pol ure spekla. Hehe.

Drugace pa malo utrujena, celo popoldan, ko se peljem s sluzbe.. pa malo me špika spodaj, izrazit vonj na dolocene stvari.

Mucika990, 14.10.2022 ob 13:31

Punce, ali ste imele vse vgnezditveno krvavitev? Je mozno, da je nimas in je rezultat pozitiven?

Tud js je nisem imela. Bi rekla da je manj tistih, ki jo imajo kot pa tistih, ki je nimajo.

@marsena za roke brez panike, been there done that, od 4.meseca nosecnosti so mi drevenele, sem sla sama do fizioterapevta, je potrdil de quine sindrom al nekaj takega, skoraj isto kot karpalni, izvenemo je sele sedaj ko ma mali 7 mesecev; ker ga najprej se drugace dvogujes… pojdi do koga da ti te baby handling prijeme pokaze tako da ne bos prilivala olja na ogenj,…pride pa to od zastahanja tekocine med nosecnostjo in se zivcne ovojnice malo vnamejo, nima veze z carskim (jaz sem bila cist ista kot ti; v torek cr, petek domov; v soboto ze na sprehod :p)

@fracek
, marsena, jaz mislim da je treba zahtevat preiskave! naj daho kar pripada! to pa recimo pri merlu ni nikoli bil problem.

@marsena
bos sla se 1x skozi to ali sta zakljucila? jaz osebno mal razmisljam, pa nevem ce si upam izzivat usdo… 1x je po cisti sreci le ratalo, ni blo brez zapletov…

Punce, moram napisat sem gor, ker sem neskoncno zmedena glede moje situacije. Danes sem 13. dan po ETZ. Jemljem utrogestan in estrofem 3x po 2 tableti. 9. dan po transferju sem zacela cisto rahlo krvaveti, 10. dan sem naredila baby check, ki je bil negativen. Ker se krvavitev ni pojacala, sem 11. dan test ponovila. Pokazala se je res komaj komaj vidna druga crtica. Rahla krvavitev se nadaljuje tudi danes (12.dan po etz), test sem spet ponovila. Danes je druga crtica malenkost bolj vidna, ampak se vedno zelo zelo rahla. Ali je mozno, da je to pozitiven test ali je mogoce to zaradi vseh mesanic hormonov, ki jih jemljem? Stop injekcije nisem imela, ker je bil prenos zamrznjencka. V torek imam krvni test, vendar ne vem ce bom zdrzala😅. Prosim prosim za vase izkusnje s temi testi. 🙏🏼Jutri ga spet ponovim!

Napaka…sem 12.dan po etz:)

@evita347: Test je pozitiven test samo, če je v urinu beta-hCG – ta pa pride v urin: a) ob nosečnosti ali b) od stop-injekcije (ki pa je nisi imela). Drugi hormoni (npr. vaginalete progesterona) ne vsebujejo hCG in torej ne morejo povzročiti pozitivnega testa. Torej – dobro kaže! 🙂 Zdaj pa držim pesti za lepo vrednost beta-hCG še na krvnem  testu 🙂

Blažji krvavkasti izcedki so pa baje možni tudi ob pozitivnem testu.

@evita347 BC testi dostikrat pokazejo lazno pozitivno. Ne pravim da je pri tebi lazno pozitiven, ampak priporocam da naredis kaksen drug test, toliko casa po prenosu bi morala vecina ze pokazati. Srecno 🧡

Mucika990 evo, pa sem dočakala prvi znak… Na aplikatorju crinone gela rahlo rjavo barvo, ki lahko oznanja le eno – menstruacijo 🥺😢😭😭😭😭😭. Naj gre vse skupaj nekam…

Hvala spodbudne besede in info. Test sem danes ponovila in je druga crtica celo manj vidna kot vceraj tako da mislim da ne bo nic iz tega😢. Ocitno so tej testi res precej nezanesljivi.

@evita347: To pa ni najboljše. So pa možne tudi biokemične nosečnosti …

Mihi 22, 16.10.2022 ob 09:21

Mucika990 evo, pa sem dočakala prvi znak… Na aplikatorju crinone gela rahlo rjavo barvo, ki lahko oznanja le eno – menstruacijo 🥺😢😭😭😭😭😭. Naj gre vse skupaj nekam…

joj, skoda.. upam, da ne bo M.

Po prenosu zamrznjencka imas Crinone? V Lj si?

Jaz v MB dobila Utrogestan. Crinone dobila po punkciji.

@Mihi 22 ni nujno, da je to M, lahko je samo poškodba sluznice, lahko je pa od zdravil.

Mucika990 v Mariboru sem in ni zamrznjenček. Tokrat sem dobila Crinone, prejšnjič utrogestan. Dajo pa vedno vsem isto, ki so naenkrat tam. Sestra mi ni znala povedati, po kakem sistemu predpisujejo…

Sem pa že od četrtka imela slutnjo, da migrena napoveduje menstruacijo. Vsak mesec mi jo napove… 🤷‍♀️ Zaenkrat še ni sveže krvi, tako da bom še malo sanjala… 🥴

Živjo, kakšne ste imele menstruacije po postopku. Meni je par dni zamujala (prenosa nisem imela) potem je bila normalno 7 dni. Sedaj pa 4 dni po končani menstruaciji imam ponovno krvavitve. :S

Nevem kaj naj si mislim o tem. Naj jih na kliniko pokličem? Mogoče osebno ginekologinjo?

Punce, kako ste ve kaj prenasale inekcije? Jaz se zdaj 4 dni pikam pa ze zdaj cutim en jajcnik ful – ni neka tipicna bolecina, ampak kot da je vnet al natekel al ne vem kako nej opisem. Kot razbolel na nek nacin. Pa ful sem utrujena. To je verjetno normalno a ne? Pa se 3 dni pikanja je pred mano …

@optimistka13
, jaz bi poklicala ginekologinjo, ali pa kar na kliniko, za vsak slucaj.

@Mihi22 drzim pesti, da se vseeno obrne v pozotivno ❤️

Plus_one, jaz sem prva dva kratka protokola prenesla brez nekih težav. Malo utrujenosti in nejevolje, to je bilo pa tudi vse. V tretje sem imela dolgi protokol. Sem mislila, da me že Matilda voha. Bolečine sklepov, mišic, glavobol, oteženo dihanje in občasno razbijanje srca. So me na drugem ultrazvoku poslali na pregled krvi, da izključijo možnost tromboze. K sreči se je vse dobro končalo. Zato pa vsaki priporočam, da če res vidite, da se s telesom dogaja kaj “večjega”, dajte se raje pokazat. Do neke točke so stranski učinki normalni, od tam naprej pa lahko zelo nevarni. Žal ti postopki niti slučajno niso mala malica za telo in niso tako varni, kot nam jih predstavljajo. Farmacija pač…

Ja, saj tudi jaz nisem zagovornica farmacije, sam v tem primeru sem pac sprejela … ne vem do katere meje je normalna bolecina in napetost v jajcnikih, do katere pa ne… bom videla kako bom jutri. Zdej sem malo k sebi z energijo prisla, nejevolje na sreco ni 😉

Plus_one, ja tukaj nimamo kaj dosti izbire… Vzami ali pusti! 🤷‍♀️ Sama sem se z velikim odporom odločila za to, ker dejansko nimam izbire zaradi svojih let. Da sem 10 let mlajša, ne bi na to en čas še niti pomislila. Ampak tako je pač življenje. Ne gre vedno vse po planih. 

Moj izcedek se povečuje, glih sem se razjokala svojemu šefu na rami in komaj čakam, da spokam domov, da do konca izjočem “kajvemkajvse” … Razočaranje, jezo, žalost, strah, obup…  V tem tednu je bilo pa res že vsega dovolj. Najprej mi najboljši delodajalec, kar sem ga v 21ih letih dela imela, pove, da z novim letom odhaja in posledično ostanem brez službe, ki jo obožujem. Sredi tedna umre moževa babica in danes za piko na i še konec upanja, da spet zagledam ta frdamani plusek. 🥴😭😭😭

Hvala, življenje, za vse te teste. Jih imam počasi vrh glave! 🥺

@Mihi 22 ojoj, se je pa res vse nabralo pri tebi 😢 zakaj pa odhod delodajalca pomeni zate izgubo službe? Upam da ni preveč osebno vprašanje…

Jaz sicer še vedno upam, da ta izcedek zate ni slab znak, če pa je ti želim, da se čim prej pobereš in najdeš novo moč za borbo…

@mihi22 res je vse na kupu ampak to samo pomeni, da ce je slo zdej navzdol, pa prihja cas, ko bo slo vse navzgor ❤️ Upam, da si danes ze bolje ❤️

Men je stanje boljse, tako da me zanima kaj bo pokazal ultrazvok ✌️

New Report

Close