OBMP -IVF 2022
Pozdravljene🙂
Še ena nova med vami.. decembra sem naročena za prvi pregled v Lj, imela sem tudi že laparoskopsko operacijo in vzrok neplodnosti je znan..
@Plus_one , rekla si, da si na prvi pregled prišla z vsemi izvidi.. katere vse izvide si imela? Izvid spermiograma bova do decembra že imela, razmišljam pa, da bi šla samoplačniško opravit še pregled hormonov.. kam točno ste šle in katere hormone se pregleda?
Pozdravljene ‘sotrpinke’ 🙂
sem se odločila, da napišem tudi jaz ‘par stavkov’ o svoji IVF izkušnji v kateri sem žal še zmeraj…. eno leto je minilo od začetka, v prvem postopku neuspešen sveži prenos in tudi v drugo z zamrznjenčkom ni šlo… zdaj grem ponovno vse od začetka.
Ko sem takole prebirala vaše komentarje ugotavljam, da nas je vedno več nezadovoljnih z obravnavo v Leonišču Lj… sama sem zelo uvidevna in tolerantna oseba, ne zganjam drame po nepotrebnem, delam v zdravstvu in skušam razumeti ‘razmere’ vendar se mi zdi , da tam delajo bolj po liniji manjšega odpora… kot je ena napisala čakaš 3,4 meseca , da prideš na vrsto 5 min traja ‘pogovor’ in gremo dalje…s tem da itak ne dobiš nobenih konkretnih informacij samo napotnica in to je to. Če te kaj zanima moraš sama postavit vprašanje dobiš tudi bolj površen odg. in tako se vlečejo leta od posveta do posveta…. sama sem iskreno razočarana nad odnosom (gineko) in na splošno se mi zdi, da nas jemljejo kot številke.. ne rečem veliko žensk gre skozi njihova vrata a ker je to ravno tako občutljiv del bi pričakovala več empatije in če ne to vsaj ustreznega informiranja ne , da moramo same raziskovati kaj zakaj kako…vedno več pohval slišim na račun tujine in žal če bo tako šlo naprej mislim, da nam drugega ne preostane oz. vsaj tisti, ki si lahko to tudi finančno privoščijo saj je tam vse samoplačniško.
Tiste, ki ste bile uspešne v tem letu čestitke, druge , ki še čakamo svoj plusek pa vso srečo!
@lunica91 mene je zmotilo to, da moraš nujno osebno na posvet za nov postopek, potem pa te ne pregledajo, nič ne predlagajo kaj bi lahko naredil za drugačen izid (ko sem vprašala mi je celo rekla, da kaj se sekiram, da sem imela šele en postopek), nobenih preiskav, samo vprašajo par vprašanj – to bi se lahko tudi po telefonu zmenili…
Pa kakor berem in slišim na drugih klinikah pri nas ni nič drugače…
Jaz financ za tujino žal nimam…
Joj @fracek sem prebrala vse za nazaj, bralo se je kot napet roman, samo, da na koncu ni bilo tisti vse happy happy 😉 Res upam, da se bo v kratkem kaj spremenilo, ker vem kako je mene bremenilo, predvsem zaradi let. Glede Mb pa tako verjetno sama vidiš, saj so prijazni ampak vse moraš sam, ne bodo te dali na nobene preiskave če ne težiš, tudi v postopek te ne bodo dali, če nisi prav sitna oziroma odločna. Jaz sem jim vsakič pisala povsem brez vprašanj ali bi ali ne, samo napisala sem recimo, da dobim menstruacijo in kdaj lahko pridem – v smislu, da itak grem na postopek samo čakam na točen datum in mi res nikoli ni bilo treba čakat po 3 mesece ali kako je že ampak sem imela postopke redne – so pa bili recimo meseci vmes zaradi tega, ker nisem dobila menstruacije (že prej sem imela neredne menstruacije) ali ker sem sama počakala ali pa zaradi prihajajočih dopustov…no ne vem mogoče sem imela srečo in splet okoliščin. Sicer pa sem s svojo zdravnico govorila le enih dvakrat potem pa vedno nekdo drug, scratching sem predlagala sama recimo. Je pa res, da so pri nama sicer še vedno beležili kot nepojasnjeno neplodnost, čeprav sem imela jaz kar nekaj zdravstvenih težav. Mislim, da nisem nikoli omenila a sem imela pred tem obdobje epileptičnih napadov zato sva tudi pričela poskušati dokaj pozno. Prav tako sem imela težave z zmanjšanjim delovanjem ščitnice pa glaukom, pa visok pritisk, ki naj bi bil posledica sindroma bele halje, pa še leta…ampak je vseeno uspelo. No ampak brez nekih njihovih napotitev dalje, dodatnih pregledov…mi pa nikoli ni nihče rekel, da bi bile vse te tegobe ne vem kakšna ovira. Mogoče pa to niti ni bilo slabo, ker se potem s tem nisem obremenjevala na način, da itak ne bom mogla zanosit glede na mojo podlago….mogoče…Sicer pa z mano je vse ok, moj mali škrat pa je povsem zdrav, nič ni bilo narobe in upam, da tako tudi ostane. Pridno raste, hitro napreduje in ljudje včasih kar vrtajo vame, če je res vse ok z njim, glede na moje katastrofalno stanje (pa niti ne vedo vsega) in ker je baje v večini vsaj nekaj narobe…tako da karkoli je že, kakršnekoli težave, trma in prepričanje v uspeh je kombinacija, ki pripelje do cilja.
Glede sedaj težav po porodu, ko si me vprašala @fracek, pa tako jaz sem že 12 ur po carskem rezu hodla sama sem in tja, čez dva dni sem sedela po turško, da mi je cimra rekla, da sem ˝zmešana˝. Mogoče bi mogla malo bolj pojamrat, da bi se nekaj časa bolj vrtelo okrog mene, tako pa sem šibala in delala kot prej pa so me malo roke sedaj zafrknile. V koncu nosečnosti sem imela dreveneče prste in nakazano kot vnetje karpalnega kanala, to se je sedaj že tako močno okrepilo, da imam celi dan bolečine v rokah in sedaj ima pač temu primerne preiskave…ampak ja upajmo na najboljše 😉 Vse dobro vsem.
ianna, 13.10.2022 ob 08:23
Pozdravljene🙂
Še ena nova med vami.. decembra sem naročena za prvi pregled v Lj, imela sem tudi že laparoskopsko operacijo in vzrok neplodnosti je znan..
@Plus_one , rekla si, da si na prvi pregled prišla z vsemi izvidi.. katere vse izvide si imela? Izvid spermiograma bova do decembra že imela, razmišljam pa, da bi šla samoplačniško opravit še pregled hormonov.. kam točno ste šle in katere hormone se pregleda?
Naredila sem prolaktin in progesteron 1 teden pred menstruacijo, ter FSH, LH, AMH, in estrogen na 2 oz 3 dan cikla. Progesteron in estrogen sem sama zelela preverit, naceloma to ne delajo, je pa pri obeh pomembno kateri del cikla gledas, prav tako za FSH in Lh. Ko testiras prolaktin je pomembno, da te dajo za ene 10min prej lezat, da se umiris. Jaz sem vse delala v Biolabu v Lj in so sami ze takoj vedeli to, nisem rabila nic opozarjat. Pa imela sva spermiogram od partnerja, 2x narejen. In s temi izvidi sva sla takoj v postopek.
@lunica91 sama razmišljam zelo podobno. Jaz sem sicer v Mariboru, ampak je moja izkušnja slaba. Zelo malo informacij dobiš, dobesedno moraš vse vlečt iz njih. Ko sem enkrat vprašala, če lahko pogledam velikost foliklov, ki jo zapisujejo na list (da si sama za svojo evidenco zabeležim) mi je sestra rekla, da to ni dovoljeno. Potem pa me je očitajoče vprašala, če jim ne zaupam. In da je pol uspeha zaupanje njim.
Jaz ne vem sicer v katerem svetu živijo, ampak kot pacientka imam pravico do svojih zdravstvenih informacij. Kako naj sem drugače proaktivna glede svojega zdravljenja? In ne, na žalost zaupanje ni dovolj.
Midva sva se odločila, da poskusiva še enkrat srečo tukaj. Če bo neuspešno pa greva v tujino. Ne mislim tukaj čakati več let na nekaj, kar se lahko v tujini bistveno hitreje odvije. Razmišljava pa o Češki.
Srečno vsem!
@Ananaska2 men se taki ocitajoci komentarji zdijo nedopustni, izvidi pa morajo biti pacientu vedno na voljo, to je pa ekstra nedopustno, da ne delijo informacij. Ce bi zelela bi ti morali kopirati izvid, kaj sele da povedo informacije. Jaz bi sigurno reagirala na to, da se enkrat ze zavejo, da jih kot prvo placujemo mi, davkoplacevalci in kot drugo da niso bogovi. Ce bi bili bi bila statistika drugacna, to bi jim tudi se rekla 😂 Uh res me je pogrelo to zdej!
@Plus_one saj mene je tudi pogrelo ob tem komentarju, verjemi 😅 ampak sem bila tudi tako šokirana, da sem kar nekako obnemela tam. Sem res trdno odločena, da bom v naslednjem postopku bolj ostra, pa da me ne bodo tako na hitro odslovili, kot so me vedno sedaj. Pač bom tista ta tečna, ki vedno nekaj gnjavi in sprašuje 😅
Pozdravljene!
V soboto sem imela prenos svežega zarodka. V ponedeljek me je nekaj malega špikalo nekje okrog jajčnikov, drugih “težav ” nimam. Me je pa danes začel zafrkavati mehur. Lulat hodim lahko na 15min. V službi se mi je že mešalo, ker sem imela ves čas občutek, da mi bo kar steklo v hlače. 🤦♀️ Nikakor ne gre za kako vnetje, le neki pritisk na mehur se je pojavil. Ima katera podobno izkušnjo?