Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Plus_one sej tut če jih kličeš na telefon, se noben ne oglasi. Zdravstvo pač

Evo punce, danes sem dobila datum, 28.10 moram v staro porodnišnico.

Upam na vse dobro za vse nas

@LoveHope potem z novembrom pa pikanje 🤗 vso srečo 😇

@(Ne)srečnica hvalaaa, bom rabla srečo 🙂

Jaz pa jutri zacnem🤭 Koliko casa ste se ponavadi pikale do punkcije?

LoveHope srecno ❤️

@Plus_one to je pa čisto odvisno od tega kako hitro ti rastejo folikli. Jaz sem lani imela punkcijo 15 dan cikla (torej sem se pikala 12 dni). V vsakem primeru te naročijo 7 dan cikla na UZ in tam izveš ali dobiš že stopko ali ti še podaljšajo terapijo.

Zdravo. Moj poskus st. 2 z mailom doseci zdravnico, ki naju vodi, je spet padel v vodo. Je v bolniski in moram spet poslat mail v ponedeljek. Wtf? Kaksen sistem je to? Res ne razumem. A takrat, ko pa bi lahko prejela mail, pa se uradno ni bil neuspesen prenos, in spet ni bil pravi cas, da dobi prosnjo za 2 napotnici. Imam obcutek, da me bo razneslo. 🥶

Kar me pa se dodatno dviguje, pa je to, da mi pred prenosom recejo, da imam 2 zarodka za zamrznit, enega bodo se cakali. Na koncu po telefonu zvem, da je samo eden zamrznjen. Na naju je bila odlocitev, ali vstavimo dva, pa sva se odlocila drugace ravno zaradi tega, ker sva bila prepricana da sta dva 100% na rezervi. In zagotovo bi se odlocila, da raje “propade” vstavljen kot pa tam nekje … jooooj, kako sem jezna, ne znam povedat.

Ostalim pa vso sreco 🍀

@Mrgolenca, cestitam in lepo nosecnost ti zelim. Beto si imela noro visoko, kaj sta 2? Vse lepo ❤

@Fracek te popolnoma razumem, mene bi tud razneslo. A ti si v MB? Kaj pa ce bi zamenjala kliniko?

Kaj pa tujina, a nase ZZ ne krije postopkov znoraj EU?

@(Ne)srecnica hvala, bomo torej videli kako bo.

Super vso srečo 🍀, me pa zanima kdaj si bila vpisana v čakalno listo, da vidim kako dolgo se še bo vleklo to čakanje 😔

@Tejchy452, mene sprasujes? Jaz sem imela avgusta prvi pregled, s tem da sem prisla z vsemu izvidi, dobila septembra odobritev konzilija, se prijavila septembra in zdej oktobra zacnem 😉

@Fracek po mojem ti napotnico lahko izda katerikoli drugi zdravnik, samo zaropotati boš morala. Joj, tole zdravstvo je res katastrofa, se mi zdi da je vedno slabše…

Odgovor na objavo uporabnika
Plus_one, 11.10.2022 ob 20:54

@Tejchy452, mene sprasujes? Jaz sem imela avgusta prvi pregled, s tem da sem prisla z vsemu izvidi, dobila septembra odobritev konzilija, se prijavila septembra in zdej oktobra zacnem 😉

Ja 😁

Super več kot očitno nisi v Mariboru, sem vesela da vsaj nekje gre hitreje ☺️

Čeprav je prav neverjetno kakšna je razlika z Mariborom. Jaz sem tudi dobila septembra odobritev konzilija ampak se še bom kar na čakala 🙄

V ponedeljek imela prenos zamrznjencka, zdaj pa cakanje. Zaenkrat utrujena, vmes me spodaj spika in hrbet me boli… tudi krizni del

Če prav vidim so v MB daleč najdaljše čakalne dobe in so tudi v LJ krajše? Vidim tudi, da navadno v MB pravijo, da lahko greš po zamrznjenčke šele 3 mesece po stimulaciji, v LJ pa že z naslednjo menstruacijo – je to res?

Jaz grem v drugi postopek še v MB, potem pa resno razmišljam, da bi se morda prestavila v LJ. Sicer je bolj pogosto obratno, ampak mene je MB res zelo razočaral v prvem postopku. Tudi na FB skupinah nekatere punce pišejo, da je od korone naprej v MB veliko poslabšanje in več ni tako super, kot so včasih govorili.

@@Ananaska2 res je tako. Sicer odnos v Lj se je tudi poslabšal, vsaj kar se tiče pripravljenosti da bi kako raziskavo naredila zakaj ni bil uspešen postopek. Pa kakor berem nič kaj dosti drugače ne delajo.

Fracek, če sta dva za zamrzniti, še žal ne pomeni, da bosta oba ta postopek tudi preživela. Tudi odmrznitve ne preživijo vsi. Žal… Jaz sem imela prenos enega v soboto, dva sta bila primerna za zamrzovanje, tretji je bil še pod vprašajem. Nestrpno čakam pošto, kako se je izteklo…

Ananaska2, ni res, da moraš čakati na zamrznjenčke 3 mesece. Imam doma hči, ki je 🐧, prenos takoj naslednji mesec po neuspelem prenosu po punkciji.

Pa tudi sicer ne opažam razlike med delom pred in po koroni. S prvimi obiski sem začela 2018, hči je s postopka 2019, za drugega se borim od novembra 2021. Letos sem imela prenos 🐧 januarja (iz prvega postopka), maja nov postopek (brez enega samega zarodka😢), in zdaj odštevam dneve do krvnega… 🙏🙏🙏 Hitreje se mi zdi, da pa res ne gre. Tudi odzivnost in dostopnost zdravnikov se mi zdi ok ,saj sem samo enkrat čakala na odgovor zaradi dopusta zdravnice, pa še to me je potem poklicala druga. Ne vem… Vsakič znova se mi je zdelo vse časovno grozljivo počasi, ko pa potem pogledaš nazaj pa vidiš, da ni tako. Moje izkušnje pač…

@fracek daj pojdi nekam samoplacnisko na en posvet! resno! jaz sicer drugega kot mccz ne poznam, ampak tam dela kar nekaj strokovnjakoc in pregles ni tako drag; in mislim da te itak potem naprej napotijo (neplacnisko)! joj kako te razumem, jaz sem mrzila ta cakanja pa moram rect da je pri merlu vseeno slo kar hitro…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10719, 12.10.2022 ob 19:24

Fracek, če sta dva za zamrzniti, še žal ne pomeni, da bosta oba ta postopek tudi preživela. Tudi odmrznitve ne preživijo vsi. Žal… Jaz sem imela prenos enega v soboto, dva sta bila primerna za zamrzovanje, tretji je bil še pod vprašajem. Nestrpno čakam pošto, kako se je izteklo…

Ananaska2, ni res, da moraš čakati na zamrznjenčke 3 mesece. Imam doma hči, ki je 🐧, prenos takoj naslednji mesec po neuspelem prenosu po punkciji.

Pa tudi sicer ne opažam razlike med delom pred in po koroni. S prvimi obiski sem začela 2018, hči je s postopka 2019, za drugega se borim od novembra 2021. Letos sem imela prenos 🐧 januarja (iz prvega postopka), maja nov postopek (brez enega samega zarodka😢), in zdaj odštevam dneve do krvnega… 🙏🙏🙏 Hitreje se mi zdi, da pa res ne gre. Tudi odzivnost in dostopnost zdravnikov se mi zdi ok ,saj sem samo enkrat čakala na odgovor zaradi dopusta zdravnice, pa še to me je potem poklicala druga. Ne vem… Vsakič znova se mi je zdelo vse časovno grozljivo počasi, ko pa potem pogledaš nazaj pa vidiš, da ni tako. Moje izkušnje pač…

imas kaksne nosecniske znake? 2 dni razlike v prenosu imava in me zanima, ali ze kaj obcutis

Mucika990 … Jaz iz izkušenj ne dam več NIČ na te znake😉😂 vsakič ko sem jih imela, se ni dobro končalo. Ko sem bila pa dejansko noseča, so se znaki pojavili šele po sedmem tednu. Do takrat pa nič od nič . Pol pa bodi pameten!😕 Tako da ti resno polagam na srce, da ne siciraj vsakega najmanjšega znakeca, ker nam nagajajo (predvsem) možgančki🙃🙈😁

Če pa že… Tretji dan po prenosu me je nekaj ščipalo spodaj, danes čutim začetek migrenskega glavobola, ki lahko napoveduje menstruacijo ali pa kaj druga (imam vsak ciklus in tudi prvo tromesečje nosečnosti je bilo grozno zaradi tega). Sem pa tudi ful prehlajena in je lahko zaradi zabasanih sinusov. Kdo bi vedel?!😕

Mi je pa tokrat uspelo se ful skulirati in dejansko ne mislim veliko na to. Samo zaposlit se treba. Jaz sem se z glancanjem stanovanja🙃 in hčero, jutri pa grem nazaj v službo.

Tudi sama sem prehlajena. Nos imam zabasani in grlo pece..pa full sem kihala. Vceraj bila se okej, danes me je pa prehlad dobil. Hm.. bodi pameten,kaj bi naj pomenilo☺️

New Report

Close