OBMP -IVF 2022
Mimicamikina… Jaz sem prva dva kratka protokola prenesla brez večjih. Bila sem samo rahlo utrjena in ne najboljšega razpoloženja. V tretjem postopku smo preklopili na dolgi protokol in sem mislila, da bom crknila. Prve injekcije so še nekako šle, ko smo 11. dan dodali še Menopur, pa se je začela veselica. Vsakodnevni glavobol, otekanje nog, nihanje razpoloženja, oteženo dihanje, občasno razbijanje srca, bolečine v sklepih in/ali mišicah… Na koncu so me poslali na odvzem krvi, ker so posumili na trombozo. K sreči je ni bilo in sem se po punkciji hitro pobrala. Me pa je razpi*** dejstvo, da so rekli, da so edino težavo, ki bi lahko nastala od njihovih zdravil, torej trombozo, izključili. Ja pa ja! Jaz pa ne znam brati…😔😠 Sem pa komaj v tem postopku šla brat priložena navodila, ker imam že v osnovi grooozen odpor do farmacevtskih izdelkov in raje nisem niti vedela. Tako da branje odsvetujem, ker nič ne pomaga😉
Jaz sem od sobote dalje delala LH teste. V ponedeljek zjutraj bolj slabi dve crtici, zvecer malenlost bolj mocni, vendar ne prevec. V torek zjutraj dve slabi crtici, zvecer se slabsi. Meni vse delovalo bolj negativno kot pozitivno. Poslala mail v MB in dobila ponedeljek za prenos zamrznjencka. Bomo videli. Upam, da bo zdaj.
Mi je pa zadnjic na UZ cudno, da me je zdravnica vprasala,koliko zarodkov bomo prenesli. Prvic me noben ni nic vprasal. Sem rekla zdaj, da samo enega.
Imam pa eno vprasanje, ce bo vedela katera odgovor. Ali mi lahko po prenosu moja G opravi PAP bris?
Pozdravljene punce tiste ki ste delale test doma pred krvnim testom kateri dan… Danes je moj 8mi dan od prenosa in pac iz ferbca sm sla delat test s prvim urinom in je – je se kaj upanja ali se lahko spet poslovim od ideje o nasem dojencku 😢😢😢 je pa tole moj 2gi krog v prvem smo imeli 3x prenos in 3x neuspesno 🙄✊✊
@N_93: Pri meni je bil + 7. dan po prenosu, ampak to je relativno zgodaj.
Je pa odvisno od tega, koliko star zarodek ti prenesejo in kako hitro po prenosu se ugnezdi – ze to lahko variira. Pa seveda je pimembno, kako obcutljiv test uporabis (gl. nazaj – npr. Baby check mini je obcutljivejsi od First sign). Predlagam ponoviti test z visokobcutljivim testom cez par dni.
Aja, pa se paziti je potrebno pri svezih prenosih, ker se lahko se zelo dolgo (10 dni??) pozna vpliv stop-injekcije in je prezgidaj opravljen test lahko lazno +.
Srecno!
Anonimno 10719, 06.10.2022 ob 22:08
Mimicamikina… Jaz sem prva dva kratka protokola prenesla brez večjih. Bila sem samo rahlo utrjena in ne najboljšega razpoloženja. V tretjem postopku smo preklopili na dolgi protokol in sem mislila, da bom crknila. Prve injekcije so še nekako šle, ko smo 11. dan dodali še Menopur, pa se je začela veselica. Vsakodnevni glavobol, otekanje nog, nihanje razpoloženja, oteženo dihanje, občasno razbijanje srca, bolečine v sklepih in/ali mišicah… Na koncu so me poslali na odvzem krvi, ker so posumili na trombozo. K sreči je ni bilo in sem se po punkciji hitro pobrala. Me pa je razpi*** dejstvo, da so rekli, da so edino težavo, ki bi lahko nastala od njihovih zdravil, torej trombozo, izključili. Ja pa ja! Jaz pa ne znam brati…😔😠 Sem pa komaj v tem postopku šla brat priložena navodila, ker imam že v osnovi grooozen odpor do farmacevtskih izdelkov in raje nisem niti vedela. Tako da branje odsvetujem, ker nič ne pomaga😉
Ja, mene je gin. malo ustrašila, češ, da če sem že pri Femari imela stranske, da so pri umetni še veliko močnejši koktejli hormonov… bomo videli.
Jaz sem tudi prej opravila vse preiskave, tako da ko sem prišla na pregled je kar poslala napotnico in izvide na konzilij. Sedaj čakam pošto ..
Ko takole bereš pa vidiš koliko nas je v tem..
lep vikend vsem!!
Ivy254, 07.10.2022 ob 08:14
@N_93: Pri meni je bil + 7. dan po prenosu, ampak to je relativno zgodaj.
Je pa odvisno od tega, koliko star zarodek ti prenesejo in kako hitro po prenosu se ugnezdi – ze to lahko variira. Pa seveda je pimembno, kako obcutljiv test uporabis (gl. nazaj – npr. Baby check mini je obcutljivejsi od First sign). Predlagam ponoviti test z visokobcutljivim testom cez par dni.
Aja, pa se paziti je potrebno pri svezih prenosih, ker se lahko se zelo dolgo (10 dni??) pozna vpliv stop-injekcije in je prezgidaj opravljen test lahko lazno +.
Srecno!
Najlepsa hvala za odgovor… Prenos je bil 5dnevnega zamrznencka,ker sem imela punkcijo v Juniju postopka pa nismo nadaljevali zaradi hude oblike Hipersimulacije 😮 ✊ no mogoce sm prezgodaj naredila test ampak glede na simptome (zelo bolece prsi in jajcnike ter v predelu medenice) sem nekako upala da se bo pokazal + mogoce pa obstaja se kaksen % upanja,da pridemo do zeljenega + 🍀🍀✊
Leanna143, 29.09.2022 ob 19:29
Oh @sun, pa sem res stiskala pesti, da uspe. 😢 sicer mogoce se obstaja kaksen % upanja, ko se berejo zgodbe, da so testi na 12. dan se negativni, pa je potem na krvnem pozitivno?
Res upam na kaksno pozitivno zgodbo. @Ivy, kako tebi kaze? Upam, da uspe 🍀
@Mucika, srecno!
@Karamela, jaz sem jemala Femaro prejsnji ciklus pred prenosom zamrznjencka. Zakaj pa so ti predpisali terapijo? Jaz sem jemala, ker imam neredne cikluse in verjetno svojih O nimam. V postopku prenosa zamrznjencka je cilj doseci O (lahko v naravnem ciklu ali pa s pomocjo Femare), po O pa sledi 5. dan prenos zamrznjencka.
@plus_one, kako pa lahko vemo, ali je progesteron ok? Jaz itak mislim, da bi morali na klinikah vse en dan pred prenosom poslati na krvne teste in pogledat progesteron in estrogen in na podlagi dejanskih vrednosti prilagodit terapijo. Oni vsem predpisejo standarno terapijo progesterona. Kaj pa, ce je le-tega premalo ali pa prevec? Namrec brala sem studijo, kjer so dokazali, da so lahko vrednosti progesterona tudi previsoke. Torej povzetek studije: visje kot so bile vrednosti progesterona od optimalnih, nizja je bila stopnja vgnezditve oz. visja je bila stopnja splavov.
A lahko napises kaj vec od tega Vitexa?
Ker nimam svoje menstruacije, je rekla da bo prenos 🐧s femaro. Koliko UZ-jev si pa imela od sprejema do prenosa? Hvala 🙂
Plus_one, 07.10.2022 ob 17:16
@N_93 kaksne tezave pa si imela ob hiperstimulaciji?
Nic posebnega razen grozno napihnjenost in vse od zacetka špikanja za pridobitev celic me je grozno bolel spodnji del trebuha 😮 imela sm pridobljenih 25celic ❣️ od tega uspesno oplojenih 14 pa pol 6uspesno zamrznjenih…in ze ob punkciji jajcec mi je zdravnica rekla da sem polna vode v trebusni votlini… In so mi punktirali vodo in se za domov sem dobila 3tablete EDEMIT za odvajanje vode iz telesa in 14dni bolniske 🙄
Pozdravljene soboroke. Sem v postopkih v Ljubljani, neuspešen postopek z enim samim zarodkom v začetku septembra je za mano. Sem se takoj naročila na pregled za nov postopek in dobila datum konec februarja. Je to normalno? Da mine vmes pol leta? Ni čudno da smo potem 123 stare 43 … noro sem žaslotna ampak saj sploh ne vem kam naj se obrnem. Zdravnica ima pač baje takrat šele prost termin. Srečno vsem 🐞🐞
@Upanje111 obstaja majhna možnost, da se je zarodek kasneje vgnezdil in na dan krvnega beta še ni bila dovolj visoka 🤔 konec koncev boljše, da narediš en test “brez veze” kot pa, da se sekiraš kaj bo.
@Pikolina543 jaz sem čakala 3,5 mesece na posvet. Mogoče tudi odvisno katerega zdravnika imaš – preveri če ima kakšen drugi prej prost termin – itak ti samo izdajo novo napotnico tako da je vseeno h komu greš. Če bi pa rada ostala pri tej, ki jo imaš preveri, če ima možnost samoplačniškega pregleda – baje, da si tako prej (oz takoj) na vrsti 🤔
(Ne)srečnica, 09.10.2022 ob 13:23
@Upanje111 obstaja majhna možnost, da se je zarodek kasneje vgnezdil in na dan krvnega beta še ni bila dovolj visoka 🤔 konec koncev boljše, da narediš en test “brez veze” kot pa, da se sekiraš kaj bo.
@Pikolina543 jaz sem čakala 3,5 mesece na posvet. Mogoče tudi odvisno katerega zdravnika imaš – preveri če ima kakšen drugi prej prost termin – itak ti samo izdajo novo napotnico tako da je vseeno h komu greš. Če bi pa rada ostala pri tej, ki jo imaš preveri, če ima možnost samoplačniškega pregleda – baje, da si tako prej (oz takoj) na vrsti 🤔
Res a samoplačniško pa imajo? Nisem vedela, niti nisem vedela, da lahko grem k drugi. Hvala ❤ čas hitro beži in če maš vsakič samo po en zarodek pa ne uspe.. pa če bo pol leta vmes med pregledi…bom šla prej v penzijo 😅
@Pikolina543 kakor jaz vem tiste, ki imajo v Leonišču osebnega ginekologa vedno plačajo pregled. Zagotovo vem, da Drobnič ima samoplačniško možnost, verjetno pa jo imajo vsi G tam. Meni se po pravici povedano neumno zdi, da tako dolgo čakaš za osebni posvet, pa te pol v 5 minutah odpravijo z novo napotnico…
(Ne)srečnica, 09.10.2022 ob 18:43
@Pikolina543 kakor jaz vem tiste, ki imajo v Leonišču osebnega ginekologa vedno plačajo pregled. Zagotovo vem, da Drobnič ima samoplačniško možnost, verjetno pa jo imajo vsi G tam. Meni se po pravici povedano neumno zdi, da tako dolgo čakaš za osebni posvet, pa te pol v 5 minutah odpravijo z novo napotnico…
Jaz sicer nimam osebne tam, imam pa dr. Ban, ker sem bila ze operirana in me tam vodijo pac tudi zaradi neplodnosti. Tocno to ja,tako dolgo cakas na 5 min. Leto pa tece… ne morem verjet ze tako je slo celo leto 2022 od februarja do avgusta je trajalo da sem prisla do postopka. Noroo.
N_93 uh zoprno no. Upam, da ne bom imela s tem tezav, malo me skrbi ker je meni tudi zastaja voda v telesu ko sem enkrat samkrat poskusila z kontracepcijskimi tabletami, pa je potem ginekologinja rekla, da moram takoj nehat. Od takrat nisem nikoli vec nic hormonskega jemala, zato me zanima kako bo zdaj.
Naj bi pa ta teden zacela s spikanjem, cakam na M, in ravno danes cutim, kot da bi me grlo malo bolelo, upam da zdej ne zbolim no.