Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@mimicamikina v Lj potem ko dobiš pošto s konzilija (to se zdaj malo dlje čaka) se lahko načeloma potem 1 dan M prijaviš v postopek, imaš 22 dan sprejem in 2 dan naslednje M pričneš s pikanjem. V MB pa vse skupaj dlje traja…

@optimistka jaz tudi po punkciji nisem imela prenosa (in posledicno nisem jemala utrogestana), M pa sem dobila ze cca 1 teden po punkciji. Je bila pa malenkost sibkejsa kot obicajno. Upam, da je to res bila M in ne bom imela cisto zmesanih ciklov

Hojla punce,

no če se pa kaj naučiš med zdravljenjem neplodnosti je pa čakanje…zdravim se v Mariboru, prejšnji mesec sem dobila pošto od konzilija, rekli so mi da se čaka do 5 mesecev. Jaz upam, da mi bo katera odgovorila da gre hitreje..Upam na čimveč pozitivnih postopkov in da vse, ki smo v tem preguramo 🙂

@Kajči13 o grozaaa🫣 nemorm vrjet da se tam pa tok casa caka, kaj je fora sploh..groza.. sej bo, mogoce pa vseen prides prej na vrsto! ✨

Jaz sem bila v Lj kar hitro na pregledu, konec avgusta dobila odobritev konzilija, se prijavila s koncem menstruacije sredi septembra (prepozno dvignila posto ker me ni bilo in sem potem spregledala listek, ne sprasujte kako mi je to uspelo), ko sem bila ze proti koncu menstruacije in so mi dali datum takoj v zacetku oktobra in zdaj se lahko ze zacnem s to menstruacijo spikat.

Vse punce, ki tokrat ni uspelo, glavo gor, vse lepo se prihaja ❤️ Margolanca tebi pa iskrene cestitke  in vse lepo do konca ❤️

Zal ne gre nic hitreje 😔😔 posto dobila sredi junija, do sedaj me ni še nihce poklical. Takrat so mi rekli da se caka 3 do 4 mesece.

Kajči13… Vedno rečejo maksimalni čas. Je pa pol vedno prej. Edino če so tiste, ki gredo iz enega postopka v drugega privilegirane in se samo na prvega čaka tako dolgo. Jaz sem imela januarja neuspeli prenos pingvina, v naslednji postopek sem šla maja, v še naslednjega pa avgusta. Tako da ni tako grozno, ko enkrat štartaš (itak mora biti med prenosi pavza). Je pa pol spet odvisno v katerem delu ciklusa dočakaš klic. Lahko je tisti mesec vse zamujeno in avtomatsko skasiraš dodatni mesec😕 Je pa to čakanje 100x hujše od postopkov samih. Če te ne zdelajo terapije, te čakanje zagotovo. Žal…

Po mojih izkušnjah boš še letos v postopku.😉 Novembra bi že znali klicati. In če greš recimo v dolgi protokol, je to potem teh 5 mesecev. Držim pesti!🙏🍀🤗

puce kakšna je razlika med temi protokoli? Berem dolgi in kratki protokol, pa sama nimam pojma ….

@lovehope priporocam ogled spodnje povezave, kjer opisejo celoten postopek.. 😊

Ah ni mi kopiralo linka.. 🤦‍♀️ vpisi v google; ivf postopek youtube in bos nasla video, ki so ga pripravili na GK (postopek OBMP).. 😊

Zdravo. Porsila bi za dodatno info kako je potekal pri vas postopek pred vključitvijo v ivf postopek, saj nikjer nisem nič zasledila glede tega poteka. Povsod piše samo potek kaj vse je potrebno pol naredit ko si že v postopku…

Zelo je očitno, da bova šla v postopek (ženska neplodnost), zato se je že začela stvar odvijat, sem že bila na prvem pregledu, kjer mi je gin. potrdila da bo postrvna ivf, ta teden sem oddala kri, partner je že šel na spermiogram, zdaj pa spet čakam na pregled in baje da morava pol še kri dar in pol gre vsa dokumentacija na konzilij? Ali sva že s tem pregledom ki sledi v postopku ali je treba spet čakat in se na še dodatnega prijavit?

Srečno vsem..

@Arnika23 hvala

@Md12 midva sva mogla isto dat kri, pa spermiogram, jst sm mela še endokrinologa (zaradi katerega se je še dodano zavleklo za pol leta, ker rabjo čudo mescov za izvid). Potem pa so dokumentacijo poslali na konzilij, odgovor-odobritev sem dobila po dveh mescih, zdej pa čakam na M, da se prijavim na reprodukcijo. Mislim, da je to standard postopek, kakor punce pravijo …

Jaz sem imela vceraj telefonski razgovor, ker v tem postopku nisem imela svezega transferja, ampak so vse zamrznili. Spet sem ekstra razocarana, ker zdravnica sploh ni vedela o cem govoriva. Ona je imela pri sebi papirje od prejsnjega postopka, tako da sem morala jaz njej razlagat kaj je bilo v tem zadnjem postopku (da imam samo zamrznjencke). Vse kar sem izvedela je, da dobim napotnico za transfer.

Obup, sploh nisem nic sprasevala, ker itak ni vedela za kaj sploh gre oz. sploh ni imela mojih zadnjih izvidov pri sebi.

Jaz se resno sprasujem o kvaliteti izvajanja celotnega postopka. Izvedet pa tako ali tako ne mores od nobenega nic.

@mentos475 katastrofa tole, res… Jaz sem tudi pričakovala, da če že hočejo, da prideš po vsej sili osebno na posvet pred novim postopkom, da bodo potem vsaj kaj povedali kaj je lahko šlo narobe, kaj bodo spremenili… Da bodo vsaj UZ naredili. Ne, nič, izdajo napotnico in to je to…

@lovehope bistvena razlika je v tem kako dolgo se pikaš. Kratki postopek traja tam cca 14 dni, dolgi pa cca 1 mesec. Pri kratkem začneš s pikanjem 2 dan ciklusa in imaš v istem ciklusu punkcijo in praviloma tudi prenos, v dolgem pa pričneš s pikanjem 22 dan cikla, dobiš vmes M in potem začneš dodajati še ene injekcije.

@mentos475

Jaz sem imela vceraj telefonski posvet in sem dobila samo napotnico za zamrznjencka.Vprasala me je kolk jih se imam,kolk sem stara in ce sem bila v stimuliranem postopku ali ne.Rekla da bomo prenesli dva in to je to. V prvo ko me je klicala,ko tudi nisem imela svezega prenosa,je pa zdravnica mene vprasala zakaj me klice..🤔

Pri meni je minilo ze 4 mesece od vpisa na cakalno listo v Mb, pa me noben še nic ni poklical. Sem pisala mail kako kaze in mi je odgovorila ce sem bila v ambulanti 16.9., ko sem imela datum. Odgovorim da seveda nisem, ker nisem dobila cisto nobenega obvestila. Potem pa je bil odgovor: preverim in sporocim. In zdaj cakam, ker seveda na telefon ne dobis nobenega.

Ne razumem kako me noben ni kontaktiral 16.9., ko bi mogla biti tam, pa me ni bilo 🤷‍♀️

V zVem app. pa tudi ni bilo nic, ma to ni bilo niti do sedaj, za te osnovne ambulantne posvete.

Pozdravček, verjetno je tudi od starosti odvisno kam te dajo na čakalni listi?

Jaz sem jemala nekaj mesecev Femaro in sem imela kar hude stranske učinke (izpuščaji, nemirno počutje,..) zato me je kar strah teh hormonov.. napotila pa me je na kratki postopek.

Kako ostale prenašate te injekcije?

Hvala vsem <3

Tiste ki imate prenos zamrznjencka po hiperstimulaciji, koliko casa cakate na prenos? Takoj z naslednjim mesecem po menstruaciji ali dlje?

Midva sva spremiogram delala pri Resu, ker gre hitreje, hormone pa sem samoplacnisko naredila, tako da sva ze na prvi posvet v Lj prisla z vsemi izvidi in sva dejansko v mesecu oz dveh ze v postopku. Namenoma sem to naredila, da se cimmanj caka.

@Plus_one meni je rekla, da moram pocakat 3 menstruacije, preden grem lahko po prvega zamrznjencka. Tako da sva ocitno za letos zakljucila

Jaz po neg. krvem testu, ki sem ga imela 3.10., še vedno nimam M, niti izcedkov. Spodaj me že pošteno tišči in sem nenormalno utrujena. Komaj se privlečem iz službe. Upam, da M čimprej pride, ker mi zamuja že 9 dni. Sem pa danes videla na zVem, da so mi v ponedeljek, 3.10. po krvem napisali recept še z 4 škatle Utrogestana 🤔 ne vem zakaj, verjetno so se zmotili.

A mislite, da bi poklicala na oddelek pa vprašala zakaj so mi napisali recept, ali jih grem kar dvignit pa jih bom pač imela na zalogi za naslednji postopek.

New Report

Close