Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@LoveHope ne spomnim se cist a dobis papirje tisti dan k bos tja prisla, bos vidla. ce takrat ne, pa pol potem pred punkcijo k morta s partnerjem podpisat papirje. 🙂 vse bo ok! ❤️ hodis v Lj?

Tako kot je ze @evita347 rekla, po sedaciji mors vsaj do 11h tam bit, pocakat mors, da vidjo ce je vse ok, ce ‘normalno funkcioniras’😜 uglavnem res ni nic takega, sam brez skrbi pa bo tko k mora bit. ✌🏻🍀

@sun super, hvala ti <3  ja hodim v Lj, v bistvu hodim v Postojno k Merlu, ampak tam še nimajo licence zgleda in so mi rekli, naj se naročim v Lj. Mi je kr malo bedno, ker sem upala, da bo on z mano v tem …

A sedacija je v žilo al kako? 🙂

@sun … ja hodim v Lj, v bistvu hodim v Postojno k Merlu, ampak tam očitno še nimajo licence za umetne in so me napotili v Lj. Mi je kr bedno, ker sem res upala, da bo on z mano v tem …

a sedacija je v žilo al kako?

@LoveHope jaz sem dobila te papirje zraven pošte s konzilija za prvi postopek, zdaj za drugi sem pa na sprejemu podpisala. Tako, da to gotovo boš lahko izbirala – je pa to analgosedacija in dejansko dobiš kanalček v žilo in potem dobiš sredstvo za proti bolečini in sredstvo za pomiritev v žilo. Ene celo zaspijo vmes, jaz prvič nisem – sem se vsega zavedala, ampak ni nič bolelo (še najbolj ko so mi kanal vstavljali, ker je žila počila).

@(Ne)srečnica brez dvoma vzamem tole, lokalna med noge vem kako je, pa še ne prime … a pri tebi v prvo ni šlo? zdaj greš drugič? kako je pa s špikanjem? koliko časa to traja in ali so kakšni stranski učinki po teh injekcijah – razdražljivost, zaspanost itd.

@Mucika990: Pri testu LH velja, da je pozitiven šele, ko se vidi res močno obarvana testna črtica (vsaj tako močna kot kontrolna črtica). Je pa lahko nekaj dni pred ovulacijo že nakazana nežna črta, ampak to še ni to.

@LoveHope kaj si prvic nasploh v postopku ali si ze bila?.. a v Postojni si bila. si drugace tudi iz teh koncev doma?

Pozdravček,

jaz pa prvič čakam pošto s konzilija.. sem mislila da gre to malo hitreje? 🙁

To pomeni da bom na vrsti šele čez 3-4 mesece?? 🙁 ohh

Lp vsem <3

@LoveHope 1.dan M gres po inekcije.. spikat se potem zacnes 2.dan cikla menstruacije. in se spikas do prvega UZ – 7 dni. Na 9.dan cikla M imas potem uz in tam ti povejo koliko imas velike folikle, ce niso se dovolj veliki za punkcijo, ti podaljsajo inekcije se za 2 dni. pa pol spet uz. dokler folikel ne zraste na primerno velikost. Ko je dovolj velik dobis stop inekcijo in potem se dogovoris kateri dan je punkcija. stranski ucinki: js sm ponavad sam mal napihnena, druzga nism opazla.. nevem pa kako je pr ostalih.. js sm bla bolj razdrazljiva po progesteronu k si ga zacnes vstavljat..

@mimicamikina zivjo!

Jaz sem prejsno leto semptembra 2021 dobila posto iz konzilija, potem pa sem se oktobra ze lahko prijavila prvic na postopek in dobila datum v novembru za zacetek postopka. Jaz nisem tako dolgo cakala kot berem tu. Tudi posto za odobritev nisem dolgo cakala. Ocitno ni bilo se tako veliko gnece. 🤷‍♀️

Srecno! 🍀

@sun ne nisem iz teh koncev. Ja prvič nasploh grem v postopek, malo sem odlašala pa je minilo par let, zdej sm se pa odločla ker mislm, da zadnja leta lovim (35) … V Postojni, odkar so jim vzeli licenco ne delajo umetnih, rekli so mi naj bi začeli letos septembra, ampak sem dobila odgovor, naj se naročim v Lj, se pravi še nimajo urejeno. Nisem zasledila kolikokrat si bila ti v postopku?

Vsem želim da nam rata +

Odgovor na objavo uporabnika
sun☀️, 04.10.2022. ob 13:44

@mimicamikina zivjo!

Jaz sem prejsno leto semptembra 2021 dobila posto iz konzilija, potem pa sem se oktobra ze lahko prijavila prvic na postopek in dobila datum v novembru za zacetek postopka. Jaz nisem tako dolgo cakala kot berem tu. Tudi posto za odobritev nisem dolgo cakala. Ocitno ni bilo se tako veliko gnece. 🤷‍♀️

Srecno! 🍀

Hvala za razlago <3 Ja, tudi meni se je zdelo da nasl. mesec ajde 2..Je mogoče odvisno tudi od starosti? Jaz sem 37 že ..

@sun

Hvala za razlago <3

Ja, tudi meni se je zdelo da nasl. mesec ajde 2..

Je mogoče odvisno tudi od starosti? Jaz sem 37 že ..

@LoveHope aa okej stekam ja. upam da vama bo ratal in zelim ti srecno,ter cim manj razmisljanja in cim vec pozitive! 🍀

Sama sem v temu enemu letu imela 2.punkciji in 4.neuspesne transferje (2 sveza in 2 zamrznjencka), imam pa se enega🐧. Ravnokar se cistim od neuspesnega etz.

@sun joj, to je kar stresno ane? Ampak glavo gor, pogumno naprej. Tudi jaz tebi želim srečno in uspešen postopek, ki te čaka

@LoveHope seveda je stresno. zame je bilo se kar v prvih dveh postopkih.. potem pa vsakic mejn. ta zadnja runda sem bila pa dobesedno cist flegma. verjemi 100x boljs in lazje zivis. Jaz sem se sprijaznila z vsemi stvarmi-je bilo tezko priti do te tocke ampak k prides je res fajn in boljse. kot sem ze rekla cim manj razmislanja in kar bo, bo.

Prepusti se in najboljse cim manj pricakovati. 🙂 hvala za lepe zelje in tudi tebi vse lepo in srecno! Ce te pa se kaj zanima al pa karkoli rabis pa laahko vedno tu napises. Punce vedno znajo pomagat🙂✌🏻✨

@lovehope ja jim kar traja uredit te zadeve okrog prostorov in dovoljenj..zadnjic ko sam bila v aprilu nisam imela pojma niti kam it.me je kar dr.mugosa spremiv v novu ambulantu.in se tam me ni primiv merlo ampak bokalova.

Živjo, mene pa zanima, kdaj po punkciji naj bi prišla menstruacija. Prenosa nisem imela in sem predvidevala, da naj bi 14 dni po punkciji prišla, pa je še kar ni. Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem?

@LoveHope ja, žal še v prvem postopku nobeden od 3 zarodkov ni vgnezdil oz obdržal 🙁 zdaj čakam M, da grem po injekcije in začnem pikanje. V prvem postopku jaz nisem imela nobenih težav, upam da bo zdaj enako, čeprav bo večji odmerek.

Sedacija je res dobra izbira, zakaj bi pa trpel, če ti ni treba. V tujini npr to opravljajo večinoma v splošni narkozi.

Jaz sem sicer najprej razmišljala, da bi šla v Postojni v postopke, pa mi je potem osebni G priporočal Lj – sumim da zato, ker je vedel da ne bodo potekali postopki v Postojni 🤔

@optimistka13 če ne jemlješ progesterona bi morala že dobiti M, jaz jo dobim po navadi 2-3 dni po prenehanju s progesteronom 🤔

New Report

Close