OBMP -IVF 2022
@LoveHope ne spomnim se cist a dobis papirje tisti dan k bos tja prisla, bos vidla. ce takrat ne, pa pol potem pred punkcijo k morta s partnerjem podpisat papirje. 🙂 vse bo ok! ❤️ hodis v Lj?
Tako kot je ze @evita347 rekla, po sedaciji mors vsaj do 11h tam bit, pocakat mors, da vidjo ce je vse ok, ce ‘normalno funkcioniras’😜 uglavnem res ni nic takega, sam brez skrbi pa bo tko k mora bit. ✌🏻🍀
@sun super, hvala ti <3 ja hodim v Lj, v bistvu hodim v Postojno k Merlu, ampak tam še nimajo licence zgleda in so mi rekli, naj se naročim v Lj. Mi je kr malo bedno, ker sem upala, da bo on z mano v tem …
A sedacija je v žilo al kako? 🙂
@sun … ja hodim v Lj, v bistvu hodim v Postojno k Merlu, ampak tam očitno še nimajo licence za umetne in so me napotili v Lj. Mi je kr bedno, ker sem res upala, da bo on z mano v tem …
a sedacija je v žilo al kako?
@LoveHope jaz sem dobila te papirje zraven pošte s konzilija za prvi postopek, zdaj za drugi sem pa na sprejemu podpisala. Tako, da to gotovo boš lahko izbirala – je pa to analgosedacija in dejansko dobiš kanalček v žilo in potem dobiš sredstvo za proti bolečini in sredstvo za pomiritev v žilo. Ene celo zaspijo vmes, jaz prvič nisem – sem se vsega zavedala, ampak ni nič bolelo (še najbolj ko so mi kanal vstavljali, ker je žila počila).
@LoveHope 1.dan M gres po inekcije.. spikat se potem zacnes 2.dan cikla menstruacije. in se spikas do prvega UZ – 7 dni. Na 9.dan cikla M imas potem uz in tam ti povejo koliko imas velike folikle, ce niso se dovolj veliki za punkcijo, ti podaljsajo inekcije se za 2 dni. pa pol spet uz. dokler folikel ne zraste na primerno velikost. Ko je dovolj velik dobis stop inekcijo in potem se dogovoris kateri dan je punkcija. stranski ucinki: js sm ponavad sam mal napihnena, druzga nism opazla.. nevem pa kako je pr ostalih.. js sm bla bolj razdrazljiva po progesteronu k si ga zacnes vstavljat..
@mimicamikina zivjo!
Jaz sem prejsno leto semptembra 2021 dobila posto iz konzilija, potem pa sem se oktobra ze lahko prijavila prvic na postopek in dobila datum v novembru za zacetek postopka. Jaz nisem tako dolgo cakala kot berem tu. Tudi posto za odobritev nisem dolgo cakala. Ocitno ni bilo se tako veliko gnece. 🤷♀️
Srecno! 🍀
@sun ne nisem iz teh koncev. Ja prvič nasploh grem v postopek, malo sem odlašala pa je minilo par let, zdej sm se pa odločla ker mislm, da zadnja leta lovim (35) … V Postojni, odkar so jim vzeli licenco ne delajo umetnih, rekli so mi naj bi začeli letos septembra, ampak sem dobila odgovor, naj se naročim v Lj, se pravi še nimajo urejeno. Nisem zasledila kolikokrat si bila ti v postopku?
Vsem želim da nam rata +
sun☀️, 04.10.2022. ob 13:44
@mimicamikina zivjo!
Jaz sem prejsno leto semptembra 2021 dobila posto iz konzilija, potem pa sem se oktobra ze lahko prijavila prvic na postopek in dobila datum v novembru za zacetek postopka. Jaz nisem tako dolgo cakala kot berem tu. Tudi posto za odobritev nisem dolgo cakala. Ocitno ni bilo se tako veliko gnece. 🤷♀️
Srecno! 🍀
Hvala za razlago <3 Ja, tudi meni se je zdelo da nasl. mesec ajde 2..Je mogoče odvisno tudi od starosti? Jaz sem 37 že ..
Hvala za razlago <3
Ja, tudi meni se je zdelo da nasl. mesec ajde 2..
Je mogoče odvisno tudi od starosti? Jaz sem 37 že ..
@sun joj, to je kar stresno ane? Ampak glavo gor, pogumno naprej. Tudi jaz tebi želim srečno in uspešen postopek, ki te čaka
@LoveHope seveda je stresno. zame je bilo se kar v prvih dveh postopkih.. potem pa vsakic mejn. ta zadnja runda sem bila pa dobesedno cist flegma. verjemi 100x boljs in lazje zivis. Jaz sem se sprijaznila z vsemi stvarmi-je bilo tezko priti do te tocke ampak k prides je res fajn in boljse. kot sem ze rekla cim manj razmislanja in kar bo, bo.
Prepusti se in najboljse cim manj pricakovati. 🙂 hvala za lepe zelje in tudi tebi vse lepo in srecno! Ce te pa se kaj zanima al pa karkoli rabis pa laahko vedno tu napises. Punce vedno znajo pomagat🙂✌🏻✨
@LoveHope ja, žal še v prvem postopku nobeden od 3 zarodkov ni vgnezdil oz obdržal 🙁 zdaj čakam M, da grem po injekcije in začnem pikanje. V prvem postopku jaz nisem imela nobenih težav, upam da bo zdaj enako, čeprav bo večji odmerek.
Sedacija je res dobra izbira, zakaj bi pa trpel, če ti ni treba. V tujini npr to opravljajo večinoma v splošni narkozi.
Jaz sem sicer najprej razmišljala, da bi šla v Postojni v postopke, pa mi je potem osebni G priporočal Lj – sumim da zato, ker je vedel da ne bodo potekali postopki v Postojni 🤔
@optimistka13 če ne jemlješ progesterona bi morala že dobiti M, jaz jo dobim po navadi 2-3 dni po prenehanju s progesteronom 🤔