OBMP -IVF 2022
Najlepša hvala vsem za lepe želje in čestitke 😀
Aja, pa še to sem v prejšnji objavi pozabila napisati,… mogoče pride kateri prav, oz. ni nujno da je bilo to odločilno ampak ker vem da vsaka info/nasvet pride prav,… Tokrat sem prvič od 2. do 26. dneva v ciklusu pila čaj krvomočnice (2-3 skodelici na dan). To se pravi od drugega dne M do enega tedna po prensou. Čaj sem kupila v Sanolaborju in sem našla ta nasvet v nekaterih starih objavah. Pravijo, da naj bi pomagalo pri vgnezditvi.
@Upanje111 tud js sem se na koncu vseeno odlocila it na krvni test in mi sam potrdiu se en neuspesen postopek 🥺 .. zdej sam cakam da se ocistm vsega tega potem pa dalje po nove zmage💪🏼.. se prej pa morm resit se dodatn problem.. na zadnjem prenosu mi je zdravnica vidla da imam ze poleg diagnoze se pregrado. tako da morm zdej to najprej resit pol pa naprej.
Cestitke vsem ostalim k vam je uspel🍀
Čestitke margolanca in ivy! Lepo, da imamo tudi nekaj lepih zaključkov v tem času. Vse dobro do 👶v naročju 😊
Jaz sem šla tudi na krvnega – čeprav sem imela že 4 dni menstruacijo in tudi že nehala s pogesteronom. Itak je bil negativen – sedaj pa čakanje do januarja ali februarja za novi postopek.
Sem edina, ki ji gre to čakanje ekstremno na živce? Ravno včeraj, ko sva dobila datum za posvet po neuspelem poskusu, ki je komaj januarja 2023 sem razmišljala, da če bi vsi tako redko “delali” otroke, kot jih mi, nas verjetno več ne bi bilo… Ker je navsezadnje to igra verjetnosti in je pač potrebno čim večkrat poskusit. V primerih, ko ni zamrznjenčkov (kot pri meni) je vse to čakanje res zelo zelo bedno 😒
@Ananaska2 – Še predobro te razumem … čakanje ubija in je v tem procesu največji sovražnik 🙁 Na koncu se ti zdijo punkcije, transferji itd. mala malca v primerjavi z bremenom čakanja,…
Tudi meni se je letos poleti mešalo (sem padla ravno v tisto skupino, ki je morala počakati do 22. avgusta, da so se nehali njihovi poletni dopusti) … Pametnega nasveta žal nimam in sem take, ki so mi svetovali delo na sebi, delaj to kar te veseli in sprošča, kar odslovila joj,… 🙂 Vem, grozno, ampak žal še nisem stopila v sfero sprejemanja situacije in tudi iskreno dvomim da kdaj bi,…. Vse mi je šlo na živce, od filmov z otroki, do nosečnic na ulici, do baby showerjev,….
Drži se. Če vsaj malo pomaga – popolnoma razumem frustracijo čakanja.
Evo, po dolgem prebiranju po dolgem in počez, se še jaz oglasim.
Vse to je za mene prvič in vsekakor me to čakanje ubija. Pred dvema tednoma sva dobila pošto od konzilija. Cela vesela ker sem pa mislila uu mogoče pa bo hitreje ko sem mislila, ampak seveda ne. V bistvu so mi napisali, da sedaj komaj dobijo navodila za vključitev v oktobru in novembru tiste, ki so bile na vpisane v čakalno listo julija 😳😳 tako, da sem glede tega čakanja res zelo razočarana.
Se trudim pozitivno gledat na vse, ampak ta naša podzavest 🙈 sem v tem času sama sebi največji sovražnik.
Čestitke vsem, ki vam je uspelo 🍀🍀
@Ananaska2 pa najbolj neumno je to, da čakaš 3 mesece na termin za posvet in pol te v 5h minutah odpravijo z pogovorom in novo napotnico… Ne da bi pol vsaj en UZ naredili ali pa kakšno preiskavo, ko vprašaš kaj lahko spremeniš, da bi bil izid drugačen pa tudi ne znajo nič pametnega povedati (da se ne sekiraj, ker si imel šele 1 postopek, da ene jih imajo 5 preden uspe). Tako da jaz sem se zaradi tega odnosa (med drugim) odločila da če bo ta postopek neuspešen s tem zaključim. Če bi imela denar bi šla v tujino, tu pri nas se mi zdi, da je povsod ista pesem …
evita347, jaz sem v Mariboru… V prvem postopku sem imela 7 celic in tri zarodke. V drugem pravtako 7 celic in do prenosa sploh ni prišlo, ker se ene niso oplodile ali pa so potem probadle, ene pa sploh niso bile zrele za oploditev. Tako da so te številke kar nekaj in dejansko nič ne pomenijo. Kolegica je imela 1 celico, ki se je oplodila, vgnezdila in je rodila. 🤷♀️
Zakaj zadnjič? Ker sem letos dopolnila 40… Imam hči iz prvega postopka (rojena 2020) in še kup razlogov, za katere moram ostati fizično in psihično zdrava. Sem velika anti fenica farmacije in nihče me ne more prepričati, da so ti postopki nedolžni. Da se o tem, kaj delajo z našo psiho, ne pogovarjamo. Vsaka zase najboljše ve, kdaj je dovolj in jaz čutim, da je čas za končanje te agonije. Kako se bom soočila z dejstvom, da imam edinko, če pri tem ostanemo, še ne vem. Vem pa, da ene nimajo niti te sreče, zato gledam na vse skupaj z veliko hvaležnostjo. Življenje res ni pošteno… 😔
Čestitke vsem, ki ste dočakale pluske! 🥰
Čestitam vsem puncam, katerim je uspelo, bravo.👏 🙂 Sem iskreno vesela, ko preberem, kaj lepega, posebej to, da bo še več bodočih mamik in malih nagajivih princesk/ princev je res pozitivna motivacija, ki vliva vero, upanje, pogum tudi nam ostalim, ki komaj čakamo na ta lepi čudež. 🙂
Meni so se danes pojavili rjavi izcedki, čez dan M po 11.dnevu transferja 🐧, pred temu več dnevov občutek kot, da jo bom lih kar fasala, krči, prebava zadnje dni pospešena, nora, krulenje, pa tudi tik pred M naenkrat občutek mraza, kot sicer pri rednih mojih M ciklih, samo da tokrat vse skupaj malo bolj boleče, zaradi svečk al “hormonov” ki nekaj zavirajo, narava pa po svoji stari poti.
Kljub temu je razočaranje minimalno, ker vse od trenutka, ko so mi vstavili samo 1, namesto 2, eden ni “preživel” mi je takoj tam na tistem stolu padlo en mal upanje okrog vsega, še za tega, ko so mi ga vstavljali, prenesli, nekako sem se realno pripravila, če ni en preživel, kako bo potem vse skupaj “prenesel” še ta drugi, no kljub temu sem se trudila, da o tem ne razmišljam v to smer, ampak bolj pozitivno, no pa so zvečer sledile sanje, kak dan ali dva kmalu po transferju, ko sem šla na wc se obrisala in v sanjah videla vse skupaj na papirju, po teh sanjah sem dojela, da zdaj mogoče enostavno ni “najin” trenutek, ko pa bo, se bo enostavno enkrat že zgodilo.
Velik sreče vsem❤️ 🍀
Punce, katere imele plusek, cestitke.
Eno vprasanje imam. Mogoce bv, ampak vseeno me zanima naslednje. Danes zjutraj sem delala LH test in je druga crtica bila komaj vidna. Sem potem naredila zvecer in spet komaj vidna. Ali je mozno, da so crtice bile vidne, ker se pripravlja ovulacija? Danes me je malo spikalo v jajcnikih, vendar ne prevec. Cisto sem zmedena.
@nesrečnica saj ni rečeno da jo bom res dobila ta teden, nekih znakov nimam 🙂 upam pa, da se vse skupaj začne, ker imam res dost tega čakanja in upanja “saj bo naravno, saj bo”, pa ni nč od nč … upam, da mi uspe, če nam je namenjeno, bo. Drugače sem pa tut jst čakala na tole odobritev dva meseca … kar dolgo rabijo :/
@evita347 se pravi, da lokalna v bistvu nič ne nuca. kam ti jo pa sploh dajo? sedacijo ne poznam, to sem zasledila tukaj, a je to samoplačniško?
@LoveHope sedacija ni samoplačniška. Na tist papir k si ga dobila oznacis kaj bos izbrala. Jaz sem vedno do zdaj imela sedacijo pa je blo vedno vse ok, nobenih tezav. Tudi cutila nisem nic. Itak pa vsaka drgac obcuti vsako stvar. Ce mas nizek prag bolecine pop ne priporocam lokalne. Je pa res da ponavad ce mas malo foliklov vedno recejo da se. lahko izvede punkcija kr v lokalni. Sam js vedno recem za sedacijo, v vsakem primeru🙈
@sun jaz zraven papirjev odobritve nisem dobila nobenih obrazcev, mi bojo verjetno tam dali ali kako? super, potem vzamem sedacijo, sem že malo bolj mirna 🙂
Za lokalno ti dajo dve injekciji na vsako stran noznice. Mene so ze injekcije zelo zabolele, ene pravijo da ne. Pa tudi potem sem kar cutila, ko so me punktirali. Je pa res to zelo odvisno, nekatere pravijo, da ni nic, nekatere zelo boli. Jaz sem ocitno bolj med temi z nizkim pragom bolecine:). Sedacija ni samoplacniska, vsaj v lj ne. Vedno ti ponudijo 3 opcije – lokalna, sedacija ali pa popolna narkoza. Po sedaciji moras edino malo dalj pocakat tam in ne mores takoj domov.