Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Leanna143 se strinjam, tudi jst mislim, da bi morali progesteron redno spremljati, saj prenizke ravni lahko povzrocajo tezave z vgnezdenjem in donositvijo. Verjetno ne gledajo ker dodajajo progesteron, ampak vseeno je to pomembno, sploh, ce so tezave z nedonostivijo. Vitex pomaga do boljse sluznice in dovolj visokoh ravni progesterona, uravnava hormonsko stanje.

@Ivy254 cesitike in lepo nosecnost zelim ❤️

@Margolanca, mocno drzim pesti 🍀

Dobro jutro.

@Ivy
, najprej cestitke tebi, smo koncno docakale vsaj eno lepo novico ❤ Lepo nosecnost ti zelim.

@sun
, kako si? Si naredila se kaksen test? Pa tako obetavno je kazalo …  upam, da se je kaj spremenilo, v nasprotnem primeru pa veliko srece v naprej 🍀moje izkusnje testiranja z urinskimi testi pred krvnim so sicer vse taksne, da mi je od 10. dne vedno test pravilno pokazal, vidim, da nekaterim se prej pokaze pozitivni rezultat. So pa tudi obratne zgodbe, tako da je prakticno vse mogoce.

@mentos
, bravo, 7 pingotov noro super retultat, tako da nima smisla bit razocarana. Naj ti hitro mine do prenosa. 🤗

Moj teden je bil totalno adijo, zraven tega. Do cetrtka sem nato kljub vsemu dajala crinone in sem bila cisto zanic, utrujena kot da bi me nekdo povozil. V cetrtek sem naredila se digitalni test, itak negativen, zato sem napisala, da ne bom prisla na krvnega. Klicali so me v petek in se nisem mogla nic zmenit, ker je klicala specializantka. Pa vedla sem, da bo tako in sem bila spet besna. Pa se javila je, tak mimogrede, da imam samo enega pingvina od predvidenih dveh oz. treh, tako da se ta postopek na koncu vseeno ni izsel ravno dobro. Tudi ce bi si zelela, ni bilo predloga, da grem kar v tem ciklu. Mislim, da v Mb na splosno nimajo te prakse. Morda so bolj velikodusni, ce imas vec zamrznjenckov. Tako da bom zdaj poslala se enkrat mail, tezila za preiskave in do naslednjega prenosa navijala za vas ❤ pa seks 🤪 upam, da se vem, kak to gre 🙃 prvic se mi je zgodilo, da sem bila med postopkom cisto aseksualna, nobene zelje, me je to se dodatno potrlo. Upam, da se hormoni vzpostavijo nazaj 😊

@Mihi
, si dobila zeleno luc za stopko? Navijam za lepo stevilo celic.

Vso sreco tudi vsem ostalim, ki cakate in naj bodo naslednje strani polne dobrih novic 🍀

heeej, @Fracek mislm da je tud moj postopek padel v vodo.. danes imam svetlo rjave izcedke.. test pa itak neg. nevem kaj naj si mislim.. ce se mi do pon. ne ulije, bom vseeno sla na krvnega? itak vem da bom zastonj sla ampak res nevem kaj naj. vem da dokler se mi ne ulije ni konec, tako da bom z progesteronom se nadaljevala. Bom vidla kako bo tekom dneva in jutri..

Tud js bom mogla se na kaksno preiskavo, je pa tolk zalostno da mors dejansko sam tezit, da se kam premakne vse skup..

Žal mi je tudi zate🥺 ampak kljub vsemu verjamem v nas, da bo tudi za nas se soncek posvetu. Drzi se in drzim pesti da dobro vse odpravis! ✊🏻🍀💛

Drage vse ♥️  zdaj po neuspešnem postopku imam danes tako bolečo ovulacijo, da je za znoret. Primerljivo s punkcijo. Kako je pri vas s tem? Kakšne izkušnje imate?

@mila160 jaz sem danes mesec in pol po splavu dobila m.ovulacije nikoli sploh nisem obcutila.od 13 let 9mesecev ko sam dobila prvic do danasnjega dneva.nikoli nic..se pravi dva tedna nazaj sam ovulirala.cist nic..nekako bi vseeno rajsi nekaj obcutit..vsaj bi vedla kje sam,si lahko zracunala dneve…tako nimam pojma….

@Fracek pa ne no 😢 mislim, da boš tudi ti morala na energetsko čiščenje tako kot jaz, da tele čudne energije in smolo stran pometejo, ker tole je pa zdaj že preveč…

Moj ciklus je spet neki čuden, O test mi je že 16 dan kazal 2 črtici (res da ne enako močni), potem 18 dan je bil negativen, pa je bil 21 dan spet pozitiven (močnejši črtici) in imela sem tudi neke znake, da se nekaj dogaja, pa sem imela zdaj 30 dan spet pozitiven test (enako močni črtici) in beli tok, test nosečnosti je bil – 🤔 tako da več ne vem kam gre to vse skupaj… Se mi spet zdi, da hočem z glavo skozi zid….

Danes 15.dan po ETZ je test pokazal – 😪 tokrat sem imela občutek, da je ratalo, ker sem se res počutila drugače, kot pri prejšnjih dveh prenosih. M še vedno ni od nikoder, tudi izcedkov ne. Utrogestan mi orng zavira. Mah na te moje simptome se res ne morem zanašat 🤔

Z naslednjo M grem nove boje, imam še 2 zamrznjenčka, ki sta skupaj v 1 slamici. Torej bom imela prvič prenos 2. Upam, da bo tokrat uspešno 🍀💜

Držim pesti za vse nas…enkrat nam bo uspelo, samo obupat ne smemo 🤗💗🍀

@Upanje111 žal mi je 😢 vem kako se počutiš jaz sem bila nazadnje tudi prepričana, da bo uspelo pa ni… Na žalost ne moremo nič narediti, ostane nam le to, da poskusimo še enkrat…

@Mila160 poznano, mene je tako bolelo dostikrat, da sem komaj lulala, točno sem vedela vsak mesec na kateri strani je, tako da ja, vem kako ti je🙃

Fracek… V petek na uz so rekli, da bomo podaljšali za en dan, v soboto pa je bil uz super (je rekla, da je lepa sluznica in tudi folikli so dobri). Tako da me zjutraj čaka punkcija… Prvič grem dobesedno naveličana vsega in brez pričakovanj. Tudi prejšnjič je vse dobro izgledalo, pa z 7 celicami nisem prišla do prenosa. 🥴

So me pa v petek zaradi vseh stranskih učinkov poslali v laboratorij (urgenco sem zavrnila). Nisem vedela, kaj točno iščejo na krvi in me je potem klic popoldne čist šokiral. Izklučili so TROMBOZO, ki je mojo mami v tretji nosečnosti z bratom skoraj pokopala. 🤦‍♀️🥺 Tako da, drage moje sotrpinke,  to so precej bolj nevarne igre kot nam jih predstavljajo. Zato ne ignorirajte počutja, ki odstopa od normale in raje kličite oz. se idite pikazat, če čutite očitne spremembe na telesu. Mene so konkretno skregali zaradi neodgovornega obnašanja. 🙈

Javim zjutraj, kaj sem pridelala v svojem tretjem in hkrati zadnjem postopku… 🙏

@Mihi 22 vso srečo na punkciji in še dobro, da so izključili trombozo. To sem jaz imela lani enkrat sum, ampak mislim da ne med postopkom, je pa res da se ne spomnim več točno kako pa kaj, vem da me je bolelo v stegensu zadaj pa ni bilo nič z mišico, pomislili so na trombozo ali išias, dejansko sem si pa samo pretegnila mišico, pa nisem šla za tem.

Punkcija rešena… Pridelanih 6 celic, kar je ena manj kot prvič in drugič. 🤷‍♀️ Zdaj pa čakanje do sobote… 🥴

Evo, jaz še danes uradno dobila potrditev, da ni uspelo. Krvni test neg.

@Margolanca in @sun sta vidve že prejele razultate, kako kaže?

Živjo punce, tu sem nova, sem pred pričetkom postopka umetne oploditve (zaradi PCO). Dobila sem pošto, v kateri piše, da se javim na reprodukcijo prvi dan menstruacije. A to pomeni, da se s postopkom začne pri tej ali naslednji menstruaciji. Namreč pričakujem jo ta teden. Na srečo me doma tolaži 5-letnik, ki je bil spočet spontano.

Vsem želim uspešne postopke <3

Zivjo, se se jaz malo javim. Danes sem imela transfer zamrznjenega zarodka in zacenja se mucno cakanje. Vstavili so mi ga kljub debelini endometrija 6+mm, baje da je tudi to dovolj. Upam, da res. Me je pa na transferju pricakala neprijetna novica, da eden zarodek ni prezivel odmrznitve, tako da nama ostaja samo se 1 poleg tega vstavljenega😞. Ali se to pogosto zgodi?

@Mihi22 ocitno sva bili istocasno tam, ce si v lj na kliniki. In 6 celic je super! Jaz jih se nisem toliko pridelala. Sigurno se jih bo precej oplodilo🤞🏼. Zakaj pa je to vajin zadnji postopek, ce je sele tretji?

@Upanje111 vsec mi je tvoj optimizem, ceprav vem, da je bedno, ko ne uspe. Kako pa to, da so dali 2 v isto slamico? Mene nikoli ne vprasajo kako hocem, da jih zamrznejo…

Drzim prsti za vse in javim kako se iztece☺️

@LoveHope pri meni je bilo tako, da sem se javila s prvim dnem in sem sele po naslednji mestruaciji sla v postopek, ker najprej prides na sprejem in ti tam povejo kaksen protokol bos imela itd. Z naslednjo menstruacijo pa zacnes z injekcijami.

@evita347 hvala ti, čeprav sem se bala vsega skupaj, sem kar neučakana glede tega … in totalno razočarana nad sistemom glede čakanja … zadnje hormonske teste pri endokrinologu sem imela februarja, pa sem šele zdej “na začetku postopka”. Bojim pa se punkcije … kaj se najbolj prakticira, lokalna??

@evita347 trenutno sem v 1.postopku. Po pridobljenih 9 celicah se jih je 5 oplodilo. Po svežem prenosu sem dobila domov obvestilo, da so zamrznili 4 zarodke v 3 slamicah. Zakaj so se tako odločili ne vem.Mi je pa embriolog povedal, da so vse zelo lepe blastociste 4AA. No, do sedaj so bili trije prenosi neuspešni (zarodek se nikakor ne vgnezdi), tako da me čaka še zadnji prenos 2 zarodkov iz tega postopka.

@evita347 pa še to…mene ni nihče vprašal, ali želim, da zamrznejo 2 skupaj 🤔

Me pa zanima, če so kateri že zamrznili 2 skupaj oz. če mogoče katera ve, na podlagi česa se odločijo?

Zdravo punce,

Update – danes sem bila na krvnem testu, ki je bil pozitiven 😀 Beta je 7438. Ultrazvok čez cca 3 tedne.
Nevem kako mi je uspelo da sem se vzdržala delanja urinskih testov doma (najbrž imam kar odpor do njih, ker je bila do zdaj vedno samo 1 črtica).

Sem super vesela –  itak, ampak hkrati tudi prestrašena. Sem realist, tako da vem, da se lahko situacija hitro obrne. Trenutno grem step by step, tako kot sem tudi šla čez celoten ta postopek. Kljukica za kljukico.

Kot nekatere že veste je to zame prvi ivf postopek, prvi prenos s svežim zarodkom in kar ne morem verjeti, da sem med srečnicami katerim je uspelo v prvo 🙂 Ampak kot rečeno, do poroda je še daleč,…

Glede simptomov pa,.. hmmm. Boleče prsi in krči praktično že od prenosa dalje, težave s prebavo (od zelo neprijetnega zaprtja do rahle diareje – se opravičujem če je preveč info, ampak tako je bilo :), pa malce več mozoljev po obrazu (ampak jaz imam itak že od nekdaj težave s tem, sploh takrat ko naj bi bila M, tako da to ni bil alarm zame, prej znak da ni uspelo). Drugega pa nič takega. Izcedkov ni bilo do zdaj nobenih, razen kar je bilo viška od utrogestana (nič drastičnega oz. kar ne bi dnevni vložek prenesel).

Od dodatkov pa že lep čas jemljem vit D (2000 iu/dan), vit C (1000 mg/dan), magnezij (400 mg/dan), cink, omega 3, železo, folna, zadnje 4 mesece pa sem dodala še q10/ubiquinol. Sem poskusila tudi maco pa inozitol (nimam pcos), ampak se po teh dveh dodatkih nisem dobro počutila. Mož pa je kakšne 4 mesece redno jemal Fertil up.

Aja, pa po transferju sva šla kalamare in pomfri 🙂

Kljub mojim dobrim novicam, je ta objava zame grenko-sladka,..Iskreno mi je hudo za vse tiste ki se pogumno bojujete naprej ali stopate v ta boj. Srce se mi para, ko berem kaj vse ene doživljate in greste skozi 🙁 🙁 Navijam za vas …

New Report

Close