Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Prijavite se na pregled za antifosfolipidni sindrom (APS). Napotnico vam lahko napiše tudi osebni zdravnik ali vaš ginekolog.

@Upanje111 jaz uporabljam Amelgen in mi prvic po njem zamuja M, po utrogestanu mi je vedno. Pocakala bom, za izgubit tako nimam kaj.

Hvala✌🏻 in srecno! 🍀

@P1K1C4 nisem, sem sicer mislila vprašati zdaj na posvetu, pa ne je med čakanjem vse minilo. Sicer vam aspirin lahko predpiše tudi osebni zdravnik, tako da mogoče bom to poskusila. Nisem imela nobene preiskave, sem imela pa lani 2x laparaskopijo, ampak ne zaradi OBMP in so naredili biopsijo materničnega vratu, pa vsega okoli in je bilo vse ok.

Pozdravljene  sam im vprasanje ali je to ok sem v dolgem protokolu in imam ze Menopur in ga dajem 3dni in nic bolecin nic napihnosti..hvala in cimvec pluskov 🙏

Oh @sun, pa sem res stiskala pesti, da uspe. 😢 sicer mogoce se obstaja kaksen % upanja, ko se berejo zgodbe, da so testi na 12. dan se negativni, pa je potem na krvnem pozitivno?

Res upam na kaksno pozitivno zgodbo. @Ivy, kako tebi kaze? Upam, da uspe 🍀

@Mucika
, srecno!

@Karamela
, jaz sem jemala Femaro prejsnji ciklus pred prenosom zamrznjencka. Zakaj pa so ti predpisali terapijo? Jaz sem jemala, ker imam neredne cikluse in verjetno svojih O nimam. V postopku prenosa zamrznjencka je cilj doseci O (lahko v naravnem ciklu ali pa s pomocjo Femare), po O pa sledi 5. dan prenos zamrznjencka.

@plus_one, kako pa lahko vemo, ali je progesteron ok? Jaz itak mislim, da bi morali na klinikah vse en dan pred prenosom poslati na krvne teste in pogledat progesteron in estrogen in na podlagi dejanskih vrednosti prilagodit terapijo. Oni vsem predpisejo standarno terapijo progesterona. Kaj pa, ce je le-tega premalo ali pa prevec? Namrec brala sem studijo, kjer so dokazali, da so lahko vrednosti progesterona tudi previsoke. Torej povzetek studije: visje kot so bile vrednosti progesterona od optimalnih, nizja je bila stopnja vgnezditve oz. visja je bila stopnja splavov.

A lahko napises kaj vec od tega Vitexa?

Je bila vceraj [v sredo] katera na UZ v MB? Ce ja, katera ginekologinja je opravljala pregled?

Tatjana176, jaz sem v 3.postopku, prvič dolgem. Do Menopura je še šlo, pol pa sem mislila, da bom crknila. Glavobol, sklepi, mišice, jemanje sape, zatekanje… Res za znoreti! Zjutraj imam uz, upam, da dobim zeleno luč za stopko. Ker jaz se tega več ne grem! 😔 Prva dva postopka nisem imela nobenih težav, razen razpoloženje mi je precej nihalo. Tako da res ni nujno, da bo tudi tebe kaj mučilo. Držim pesti, da preguraš te dni lepše kot sem jih jaz! 🙏🍀😉

Mihi  22 hvala za dobre zelje…tudi jaz tebi zelim cimmanj nevscecnost. Jaz imam uz v ponedeljek je pa to moj 2 postopek ampak 1 dolgi. V prejsnjem kratkem sem imela noro kot ti, zdaj pa sam mal napihnenosti in obcasno spikanje. Naj ti cimbolje mine ta cas in pozitivno naprej.🙏🍀

Zivjo,moje m se zmeraj ni..😓je dobar mesec in pol od abrazije v 8.tednu..😢

Koliko se mora pocakat od abrazije do prenosa zamznjencka?omenili su mi tud genetiko(kariotipizacija).a je lahko opravim medtem dok cakam m?se mi zdi da ni vezana nekako na cikle.

Od preiskav sem nardila histero,leto pol laparo in vse tiste zacetne.kaj se preostane?aps in genetika?rada bi naredila cim vec preiskav dokler cakam prenos,samo ce se narocim v postojno nekako moram znat tud kaj iskat….

Je isto, če kupim navaden Aspirin in ga dam na 4 dele (no, mogla bi verjetno na 5, samo dvomim da bi to šlo)? Je isti učinek kot pri Aspirinu 100?

Baje je po prenosu zarodka najbolje urinski test narediti šele od 14.-ga dneva dalje od prenosa.

Jaz bom za testiranje počakala še 3-4 dni, potem itak sledi krvni, če seveda ne dobim M. 🙈🙉🙊

Pozdravljene!

Je imela katera mogoče scratching maternice pred prenosom? A je potrebno potem počakati en ciklus ali dva preden se naredi prenos?

@Leanna143: Dobro kaže 🙂 So mi sporočili, da lahko pridem še na UZ čez 2 tedna 🙂

Na krvnem testu je bila lepa vrednost, pa tudi urinski test je bil od 7. dne po transferju +.

Zdaj pa upam, da bo na UZ vse OK …

Držim pesti tudi za ostale, da vam čim prej uspe!

@Ivy254 čestitam in vrjamem, da bo tudi na UZ vse ok.

Mene je danes dočakalo malo neprijetno presenečenje, in sicer sem domov dobila pošto glede zamrznjenčkov. To sta 2 ločena lista, na enem je povzetek postopka, na drugem pa obvestilo, koliko so jih zamrznili. In na tistem prvem listu piše, da je število zarodkov 10 in da jih bodo zamrznili. Ta izvid sem imela naložen tudi v zvem-u in sem bila prepričana, da jih imava 10. No zdaj ko je prišla še pošta, pa na tistem posebnem listu piše, da so jih 7 zamrznili (v 7 slamic). Kam so zdaj izginli tisti 3-je ?

Bom vprašala na telefonskem posvetu, ampak me vseeno zanima, če je že katera bila v taki situaciji in kaj je razlog za različno številko ?

@mentos677: Pri meni je bilo tudi tako, da niso zamrznili vseh. Moje ugibanje je, da se verjetno niso ustrezno razvijali. 7 zamrznjenčkov je še vedno odličen rezultat!

@mentos677 verjetno je bilo vseh zarodkov 10, vendar je bilo 7 primernih za zamrzovanje (na stopnji blastociste). Ostali so bili mogoče premalo razviti ali pa so propadli pred zamrzovanjem. Jaz sem npr imela 8 celic, 7 se jih je oplodilo, vendar so na 5 dan bile le 3 blastociste – 1 so prenesli, 2 pa zamrznili.

@Ivy254 cestitke!! 😁✨️ joj super in koncno en plusek!! Drzim pesti, da je to to.. 🍀

@Ivy254 – Čestitke tudi z moje strani 😀 Končno malo pozitive med zadnjimi objavami joj,… (sj nimamo kaj, takle mamo).

Mene pa zanima, če je slučajno potrebno biti tešč za krvni test za ugotavljanje nosečnosti? Predvidevam, da ne, ampak raje vprašam,…Test imam v ponedeljek, 03.10., clearblue ipd. urinskih testov nisem delala. Raje do konca živim v upanju.
M in izcedkov (zaenkrat še ni) in upam da tako tudi ostane 😀

@Ivy, super, cestitke! 😍 Koncno pozitivne novicke 🥳

@Margolanca, drzim pesti 🍀 Pa ne rabis biti tesca 😊

@margolanca vso sreco ti zelim.naj ti po 12 uri javijo lepo novicko!!!!!kakorkoli se konca pol,vseeno tu sekundu ko ti pove letis…in itak ne slisis nic vec.sreca pa pride v pisni obliki vse kaj sestra pove po telefonu….

New Report

Close