Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Pozdravljene. Zanima me, katera ginekologinja v Leonišču poskuša z uporabo Medrola/Aspirina 100 v primeru, ko pri večih prenosih blastociste ne pride do ugnezditve? Do zdaj sem brala o tem samo pri dr. Jančar, je še katera? Hvala za odgovore.

Odgovor na objavo uporabnika
enkratmogoce2305, 28.09.2022 ob 08:34

No pa še nekaj je – govorijo samo o uspehu ZANOSITVE – koliko jih pa potem dejansko donosi – tega podatka pa ne omenjajo…

No jaz sem po mojih dveh splavih (naravno zanosila) in biokemični nosečnosti po IVF – julija spet naravno zanosila – in v ponedeljek ponovno splavila v 8. tednu… Včeraj so mi dodatno dali še tablete, da se do konca sčistim, plod pa so hvalabogu poslali na genetiko.

Imava še dva zamrznjenčka, ampak me je že zdaj groza, ker ne vem – očitno moje telo zavrača otroke 🙁 (pa nimam APS, so preverili)….

Ali je katera imela kakšnega dobrega psihologa, ki pomaga zregulirati ta enormni strah? Ker tako je res res težko živet, če ves čas pričakuješ samo najslabše… Imam še nekaj dodatnih travm iz preteklosti, recimo da mi življenje po 35 ni bilo ravno naklonjeno….

@enkratmogoce2305

Najboljši psiholog je vsaj za mene bil čas. Kljub razočaranju po splavu in želji, da grem naprej, sem si enostavno raje izbrala čas za sebe. M se mi je pojavila 2 mes., po s.s., potem sem si privoščila še dodatne nekaj mes.,pavze in mi je čisto zares zapasala, naprej pa sem nadeljevala, ko sem bila resnično pripravljena in sproščena kot nikoli prej.

Moram pa omeniti sicer še nekaj…   Po mojem s.s., se mi je skoraj vsaka sodelavka,znanka, tudi sorodnica odprla in začele pripovedovati svoje izkušnje glede večkratnih zaporednih s.s., v spontanih nosečnosti tudi, ko je ena od njih bila stara komaj 20.let(imela 3s.s., zapored, po teh splavih pa 3 lepe nosečnosti) kot tudi tiste, ki so mi omenile tudi zaporedne s.s., po 35.letu pri IVF-ju in na koncu ene eto spontana zanositev, druge zanosile po IVF-ju.  Za nekatere sploh nisem vedela, da so se matrale zanositi kot me zdaj, vedno sem razmišljala, kako veliko srečo imajo, da se sploh ne zavedajo, da se jima ni blo potrebno sploh matrati za otroke, no pa si ne moreš sploh predstavljati in imeti neke realne slike, koliko jih je v resnici imelo probleme s tem.

Jaz osebno ne poznam niti ene, ki bi se trudila, matrala, da bi zanosila po večkratnih s.s., pa da jim na koncu ni ratalo, vse so mamite, tako kot boš tudi ti, jaz in vse ostale.

Srečno🍀 tebi in ostalim puncam.🌹🥰

@enkratmogoce235 kaj pa je razlog za umetno? Nepojasnjena neplodnost, spremiogram, oz kaksni so izvidi?

Mikica2, meni je Medrol in Aspirin napisala dr. Tanja Burnik Papler v Leonišču. Je pa res, da sem morala predlagati sama, ravno tako sem ji morala še enkrat obnoviti vse moje neuspešne postopke (3x pri Rešu nato 4. v UKC), saj imajo vse skupaj bolj površno zavedeno, kolikokrat je katera že bila v postopkih, in kolikokrat je prišlo do splavov….

@Plus_one Po drugem spontanem splavu sem izsilila napotnico za OBMP, ker nimam več dosti časa. Hormoni OK, spermiogram OK, kariotip OK, next generation sequencing (ker sta bila v obeh primerih nakazana dvojčka, je dr. Geršak posumila, da bi lahko imela kaj z ovojnicami foliklov – da bi bile te tako šibke, da bi prepustile dvem semenčicam skozi in bi se te med sabo motile) OK, APS nimam…. Konzilij me je spustil skozi verjetno zaradi starosti… Pač vsi mi govorijo, da so moja jajca že stara – to mi je jasno, ampak jeb***enti da za 100% od 100% pa tud ne more bit starost vzrok…

In tu je tudi odgovor za @ST3LLA – naslednji mesec bom imela 43 let…  Tako da časa za terapevta res ne morem uporabljat.

Pred 6 leti se mi je partner ubil (in jaz sem bila zraven) – takrat sem stvari predelala brez strokovne pomoči, ampak ko se ti potem nalagajo katastrofa na katastrofo, do neke mere še stisneš, potem si moraš pa počas priznat, da vsega pa ne zmoreš sam :/

Pozdravljene punce.

Po treh neuspešnih postopkih sem že čisto obupana, zato bi vas prosila za pomoč. Kakšne preiskave bi še morala narediti, da vidimo, v čem je problem. Pri nama s partnerejm gre za nepojaneno neplodnost. Se mi zdi, da če sam nič ne predlagaš, te kar naprej pošiljajo na postopke brez kakršnih koli dodatnih preiskav, nič ne spremenijo…

Je že šla ktera na schracking maternice?

Za vse nasvete se vam že v naprej zahvaljujem in vam želim čim več + 🤞

@Biba953 zdravo!☺️

Koliko transferjev si imela?Katere preiskave so naredili in kje se vodiš?

Imela sem tri transferje v Mb. Drugače pa so mi naredili osnovne preiskave (krivne + UZ) leta 2021, preden sem šla na prvi postopek.

@Biba, se kar lahko podpisem pod tvoj post glede preiskav in posiljanja v postopke. Kar sva opravila pred prvim postopkom, pri tem je ostalo in tako so sli stirje postopki in 7 prenosov. Kateri G vaju vodi?

@Biba in @Fracek, dajta kar pogumno sami predlagat še kaj, histeroskopija bi skoraj mogla bit, pa menjava terapije se zgleda tudi obrestuje, pri meni se zgleda je in res ni nic komplicirala.

Biba jaz sem imela dva skrečing maternice in sicer v 3. postopku, vstavli so mi 2 zarodka in je bilo neuspesno, pol sem imela pa se 3 prenose z🐧, vsi neuspesni. V 4. postopku pa histeroskopija z biopsijo, vse bp, ponovno skrečing, menjava terapije in sicer namesto Gonala Bemfola in namesto Crinona Dobroston, tokrat je bilo pa uspešno☺️

@Biba962 @Fracek ..isto pri meni..pred enim letom tocno zacela s postopkom,imela 6 zamrznjenckov,v treh prenosih porabila 4. Jaz imam Bokalovo v Lj,dvakrat sem jo vidla. Ce nc ne predlagas pa tezis,te samo posiljajo iz postopka v postopek.

Kaj je pa APS?

Se strinjam, da bi se lahko naredilo več preiskav. Še posebej zato, ker je omejeno število postopkov, ki jih krije zavarovanje. To pomeni, da se veliko postopkov ‘pokoristi’ za gensko neustrezne zarodke itd.

Živijo. A je še pri kateri problem, da se ne ugnezdi pa so zarodki najvišje kvalitete, primarni problem pa moška neplodnost? Ker bom mogoče kmalu pred 2. postopkom me zanima katero G v LJ izbrati, da se malo bolj zavzame.

Pozdravljene punce.

Konec junija letos sem imela prvi prenos svezega zarodka v Lj. Sicer uspesen prenos, ampak je bil kasneje potreben splav s tabletko, ker je srcek nehal biti. 🙁

Z novembrsko menstruacijo grem po zamrznjencka, ginekologinja mi je predpisala femaro. Bi bila vesela ce bi katera napisala svojo izkušnjo z prenosom 🐧 s femaro? Kako je potekalo?

Hvala, veliko sreče vsem.

Pozdravljene,

jaz sem danes imela UZ. Na desni strani en folikel velik 12 mm, na levi več majhnih. Endometrij 9 mm, če sem si prav zapomnila.

V soboto zacnem z LH testi, potem pa cakam na pozitiven rezultat in prenos zamrznjencka. Upam, da bo zdaj uspesno.

Punce zivjo!

Sporocam, da sem danes na 13. dan po prenosu naredila test in je bil – .. M se vedno ni od nikjer, zamuja mi ze 4 dni.. prvic da sem v taki situaciji.. Spodaj me ves cas dajejo krci kot pri M, izcedkov ni. Do zdaj me je tudi po trebuhu ves cas tiscalo in scipalo in bolelo.. Do zdaj sem vedno dobila izcedke par dni pred M in M tocno na tisti dan kot bi morala.. ce se kaj ne spremeni bom v ponedeljek vseeno sla se na krvni test..

je katera bila ze v podobni situaciji?

@P1K1C4 pri nama sicer ni problem on, ampak jaz. Sem imela pa 3 neuspešne prenose blastociste 3AA v prvem postopku in so mi zdaj na posvetu za 2. postopek svetovali samo višjo dozo zdravil, da bi poskušali dobiti več celic in s tem več zarodkov. Ko sem spraševala kaj lahko naredim, da bi se ugnezdilo in obdržalo so pa rekli, da nimam kaj, da to je loterija in, da tako ni razloga za paniko, ker sem imela šele 1 postopek in, da ti postopki pač nimajo 100% uspešnosti, ampak samo okrog 30%.

Kakor sem jaz brala na kakšne preiskave ipd napotijo najpogosteje šele po 3 neuspelih postopkih…

Jaz sem se tako odločila, da grem samo še v enega. Sicer so rekli, da zakaj, da mi bo lahko enkrat žal, samo jaz res ne vidim smisla, da ponavljamo 10x eno in isto in pričakujemo drugačen rezultat… Da bi se pa oni kaj poglobili zakaj ne uspe pa ne…

Jaz sem sicer pri dr. Jančar in se mi zdi, da se malo bolj posveti, čeprav zdaj na tem posvetu sem bila kar malo razočarana…

Punce, ki imate težavo, da se zarodek ne vgnezdi, a je progesteron ok? Jst bi poskusila se z vitexom.

@sun jaz sem imela podobno situacijo, kot ti. Pri prejšnjem prenosu nisem imela M in nobenih izcedkov vse do krvnega, ker mi jo je Utrogestan zaviral. No, po par dneh po krvnem je prišla.

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 29.09.2022 ob 10:46

@P1K1C4 pri nama sicer ni problem on, ampak jaz. Sem imela pa 3 neuspešne prenose blastociste 3AA v prvem postopku in so mi zdaj na posvetu za 2. postopek svetovali samo višjo dozo zdravil, da bi poskušali dobiti več celic in s tem več zarodkov. Ko sem spraševala kaj lahko naredim, da bi se ugnezdilo in obdržalo so pa rekli, da nimam kaj, da to je loterija in, da tako ni razloga za paniko, ker sem imela šele 1 postopek in, da ti postopki pač nimajo 100% uspešnosti, ampak samo okrog 30%.

Kakor sem jaz brala na kakšne preiskave ipd napotijo najpogosteje šele po 3 neuspelih postopkih…

Jaz sem se tako odločila, da grem samo še v enega. Sicer so rekli, da zakaj, da mi bo lahko enkrat žal, samo jaz res ne vidim smisla, da ponavljamo 10x eno in isto in pričakujemo drugačen rezultat… Da bi se pa oni kaj poglobili zakaj ne uspe pa ne…

Jaz sem sicer pri dr. Jančar in se mi zdi, da se malo bolj posveti, čeprav zdaj na tem posvetu sem bila kar malo razočarana…

Ste mogoče že jemala Medrol/Aspirin? Vas niso poslali na nobene dodatno preiskavo, npr, vsaj histeroskopijo? Sama imam za sabo 4 neuspešne prenose pa so bili vsi zarodki kvalitete BL5AA, 4AB itd. Malo imam na sumu, da mi telo zavrača zarodek, ker ga prepozna kot tujek, vendar svoje G nisem uspela prepričati, da mi predpiše Medrol/Aspirin 🙁 Obenem imam pa tudi dokaj visok pulz, tako da sumim na slabo prekrvavitev, kar bi lahko rešila z Aspirinom. No, če ima katera kako škatlico viška bi se res priporočala, lahko mi tudi pišete na mail [email protected]. Na Amazonu sem ga hotela kupiti pa ni šlo skozi 🙁

New Report

Close