Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Aha potem bi pa res lahko zacela ze oktobra s spikanjem. No bomo videli, ce pride rezultat za SPB dovolj hitro.

Drzim pesti za vse nas, da nam cimprej uspe ❤️🍀

@fracek kako si? kaj se dogaja?

Ja Fracek, javi kaj je novega 🍀

@Canisa znanka je prebolela covid in s tisto M ni smela v postopek, ki je bila po prebolevanju ampak z naslednjo. Pri moskih je pa mislim da treba pocakati 3 mesece. Je pa to za Lj, v Mb pa nevem kaksna je praksa, najbrz pa kej podobnega.

@fracek
, neverjetno kaj js to berem… cakam na updejt in stiskam pesti 😘

@Arnika23: Hvala 🙂 Drži se in pogumno naprej!

@Arnika23 ja, se strinjam, se mi zdi, da čeprav vsi vemo, da mogoče ne bo uspelo v prvo pa pričakuješ, da en prenos (sploh če imaš zamrznjenčke) bo pa sigurno uspel. Premalo se govori o tem, da je uspešnost samo 30%, se mi zdi da zaradi ameriških filmov smo vse prepričane, da ko imaš umetno pa ziher uspe…

Jutro. Update ne prinasa zvisanja statistike, danes sem naredila test in je samo se bleda sled crtice, tako da je zgleda spet slo za biokemicno, prvic sem namrec testirala 9. dan po ET blastociste in 16. dan po stopki. V cetrtek bom pa videla, ali bom sla na krvnega, ali pa zjutraj se tisti preostali test naredila, da se ne vozim spet v Mb in se potem poskusala zmenit za histero in APS. Punce hvala, zlate ste bile, brez vas bi bilo vse to veliko veliko tezje 🤗

@sun
, to je to, tudi sama menim, da ti je uspelo in naj te lepe vrednosti pricakajo na krvnem ❤ naj ti hitro mine se teh nekaj dni.

@Leanna
in @ananaska, zal mi je … in tako ni posebnih drugih besed za tolazbo, ampak enkrat bo tudi za nas zmagovalna kombinacija, moramo verjet, da bo. Drzita se ❤

@ananaska, ko te bodo iz Mb poklicali, te bodo vprasali, ce zelis, da te dajo na cakalno listo za naslednji postopek. Ce ne bodo sami nic rekli, ker klice vedno neki random zdravnik, prosi za predhodni posvet z G, ki vaju vodi, in na kratko povej, kaksna je bila situacija, ceprav podatke tako imajo. Glede konzilija pa ne vem, ker jaz nikoli nisem imela oz. dobila kaksnih papirjev, da mi je konzilij karkoli odobril, imela sem direktno vkljucitev v postopek, brez kontracepcije in samo kaksen posvet z G, pa se tega v zadnjem postopku ni bilo.

Srecno vsem. Navijam za vse, za katere se pa zdaj zacenja. 🍀🍀🍀💪💪💪

@fracek drzi se! a da bi pa baredili sedaj takoj prenos v naravnem ciklu ce bi bila sluznica dovolj debela? eni to delajo ker smo se ful nasopsne s hormoni v tem primeru?

@Leanna143 kar se tiče progesterona, jaz sem pri vseh teh podporah vedno dobila menstruacijo na tisti dan kot bi jo morala, nikoli je progesteron ni zaviral. Prebrala sem, da nam progesteron kot podpora v postopkih pomaga le 1%, če ga telo ne proizvaja dovolj v prvem tromesečju nam tudi to ne bo dosti pomagalo🤔

@Fracek škoda za tak razplet 😢 bi ti pa skoraj res svetovala en prenos zamrznjenčka takoj (v naslednjem ciklu), ker zgleda ni problem, ker se ne vgnezdi, ampak ker se ne obdrži 🤔

No, jaz sem bila na sprejemu danes, zdaj moram pa na M počakati, da grem lahko po injekcije, so rekli da mi jih ne smejo prej dati 😢

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 27.09.2022 ob 06:06

Jutro. Update ne prinasa zvisanja statistike, danes sem naredila test in je samo se bleda sled crtice, tako da je zgleda spet slo za biokemicno, prvic sem namrec testirala 9. dan po ET blastociste in 16. dan po stopki. V cetrtek bom pa videla, ali bom sla na krvnega, ali pa zjutraj se tisti preostali test naredila, da se ne vozim spet v Mb in se potem poskusala zmenit za histero in APS. Punce hvala, zlate ste bile, brez vas bi bilo vse to veliko veliko tezje 🤗

@sun
, to je to, tudi sama menim, da ti je uspelo in naj te lepe vrednosti pricakajo na krvnem ❤ naj ti hitro mine se teh nekaj dni.

@Leanna
in @ananaska, zal mi je … in tako ni posebnih drugih besed za tolazbo, ampak enkrat bo tudi za nas zmagovalna kombinacija, moramo verjet, da bo. Drzita se ❤

@ananaska, ko te bodo iz Mb poklicali, te bodo vprasali, ce zelis, da te dajo na cakalno listo za naslednji postopek. Ce ne bodo sami nic rekli, ker klice vedno neki random zdravnik, prosi za predhodni posvet z G, ki vaju vodi, in na kratko povej, kaksna je bila situacija, ceprav podatke tako imajo. Glede konzilija pa ne vem, ker jaz nikoli nisem imela oz. dobila kaksnih papirjev, da mi je konzilij karkoli odobril, imela sem direktno vkljucitev v postopek, brez kontracepcije in samo kaksen posvet z G, pa se tega v zadnjem postopku ni bilo.

Srecno vsem. Navijam za vse, za katere se pa zdaj zacenja. 🍀🍀🍀💪💪💪

Ohhh draga moja, jst ti tud tako svetujem, da pojdi na prenos v naravnem ciklu. Ceprav bi jst prvo naredila test za APS, da ne zgubljas pingotov za brezveze. Ker ce bi bil aps, bos vse izgubila, to ves. Res mi je zal, sploh ko je crtica in ta kmalu zgine 😓 Resno, prvo poskusi izvedet da nimas kaksne bolezni, ki onemogoca vgnezditev in/ali to da se zarodek ne obdrzi. Koliko pingotov se imas, se 2? In nic si ne ocitaj za alkohol in festo, pri nas so narkomanke, ciganke in tabletomanke rojevale brez tezav.

Objem draga moja, porocaj kaj se bo dogajalo v bodoce ❤️❤️❤️

Zdravo punce. Mogoče katera ve, kdaj so na voljo izvidi od histeroskopije? Se moram potem naročiti za napotnico za prenos zamrznjenčka pa da vem, kdaj se sploh naročiti (pokličejo v roku 2-3 tednov).

Ananaska2, 26.09.2022 ob 16:01

Hvala vsem ❤️ Mi je zelo težko, ker sem pričakovala dobre rezultate glede na moje hormone in spermiogram. Tako, da me je precej v negativno smer presenetilo to, da dejansko do 5. dne ni bil noben zarodek razvit do blastocite, potem pa so propadli. Je imela katera slabe rezultate pri prvem postopku in potem boljše v prihodnje? Bojim se, da to pomeni, da bodo vedno takšni rezultati 😔

V prvem postopku nisem pridelala niti ene celice, totalen sok. V tretjem postopku sem zanosila. Srečno 🍀

(Ne)srečnica, 27.09.2022 ob 05:53

@Arnika23 ja, se strinjam, se mi zdi, da čeprav vsi vemo, da mogoče ne bo uspelo v prvo pa pričakuješ, da en prenos (sploh če imaš zamrznjenčke) bo pa sigurno uspel. Premalo se govori o tem, da je uspešnost samo 30%, se mi zdi da zaradi ameriških filmov smo vse prepričane, da ko imaš umetno pa ziher uspe…

Uh, kje, niti 30% ne uspe, sploh pri starejših. Meni je DR Res rekel ob prvem obisku, da imam 1% možnosti, pa sva oba brez problemov od prej, edino starost je bila ovira. Kje si videla statistiko, da je 30% postopkov uspešnih? Moj občutek mi pravi, da je nizji

Jaz sem pa v ZVEM dobila ze izvid glede najinega postopka in sem ful vesela. Od 23 celic sva dobila 10 zarodkov. Upam, da prav razumem ta izvid, ker pise: stevilo zarodkov 10, zamrzovanje: da.

V prejsnjem postopku sva namrec od 11 celic dobila samo enega.

Tako da sem res zadovoljna za enkrat, ker bova upam da imela vec poskusov. Sploh ker mi je bil ta postopek zaradi visje doze zdravil res res naporen (fizicno, sem bila kot balon, celo tako da sem tezko dihala).

Ali morda katera ve kako je s temlje – v prejsnjem postopku je bila pri zarodku napisana tudi njegova ocena. Ali tega pri zamrznjenckih ni oz. ali to povejo potem ob prenosu ? Zanima me tudi, ali v Lj zamrzujejo vsakega posebej ? Ker v Dravljah so po 2 skupaj…

@mentos475: O, to je pa super izkupiček! 🙂 Meni za zamrznjenčke niso nič povedali kakovosti – ne v odpustnici in ne na prenosu (tudi nisem upala vprašat). Zamrznili so pa vse po 1, edino 2 so dali skupaj. Srečno! 🙂

@mentos475 zamrznejo samo blastociste, tako da to so sigurno dobre kvalitete, lahko pa vprašaš koliko so kakovostni – mislim da so imeli napisano tam na listu ko sem imela posvet pred svežim prenosom.

@Hana41 tako mi je rekla na kliniki in tudi brala sem (na spletu, pa ne vem točno kje), da je do 35 leta starosti cca 35% uspeha, potem pa pada, po 40% je mislim da samo še 10%…

Nam se seveda zdi, da je še manj, sploh tistim ki nam ne uspe v več poskusih, ampak po drugi strani je pa vsake toliko kar veliko postopkov uspe v prvo.

No pa še nekaj je – govorijo samo o uspehu ZANOSITVE – koliko jih pa potem dejansko donosi – tega podatka pa ne omenjajo…

No jaz sem po mojih dveh splavih (naravno zanosila) in biokemični nosečnosti po IVF – julija spet naravno zanosila – in v ponedeljek ponovno splavila v 8. tednu… Včeraj so mi dodatno dali še tablete, da se do konca sčistim, plod pa so hvalabogu poslali na genetiko.

Imava še dva zamrznjenčka, ampak me je že zdaj groza, ker ne vem – očitno moje telo zavrača otroke 🙁 (pa nimam APS, so preverili)….

Ali je katera imela kakšnega dobrega psihologa, ki pomaga zregulirati ta enormni strah? Ker tako je res res težko živet, če ves čas pričakuješ samo najslabše… Imam še nekaj dodatnih travm iz preteklosti, recimo da mi življenje po 35 ni bilo ravno naklonjeno….

@enkratmogoce2305 zelo mi je zal, pri nas se premalo pozornosti posveca temu zakaj pride do teh stvari. Si mogoce RH neg.? Vem da tudi takrat zna telo zavracati zarodek, ker ga jemlje kot tujek.

Ne, A+ skupina sem.

New Report

Close