Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Fracek žal mi je 😢 za histeroskopijo pa mogoče prosi svojega G za napotnico pa preveri malo čakalne dobe – kakor vem se na klinikah za neplodnost dolgo čaka.

Baje pa da kaj dosti na uspešnost postopkov ne moremo vplivati, od prenosa naprej je vse loterija in samo cca 30% uspešno 😢

@Fracek: žal mi je, da se ni izšlo.

@blackpearl
: hmm, držim pesti, da se vendarle kaj spremeni do krvnega testa, nekaj časa je še.

@Leanna143: Sem dočakala transfer, zdaj nestrpno pričakujem krvni test … 🙂 Držim pesti tudi zate.

Kar se tiče Estrofema (ob Utrogestanu) pa ne vem. Pred punkcijo so mi predpisali Rp za oboje, ampak potem nisem, ker nismo naredili transferja. Zdaj za zamrznjenčka (v spontanem ciklu) sem pa vprašala, pa so mi rekli, naj jemljem samo Utrogestan, Estrofema pa NE.

@fracek zal mi je da se ti ni poslo tak kot bi se moralo. 🥺 drzim pesti za naprej, tud zate bo ☀️ posvetu! 🍀❤️

Ja, bom videla ce bo kaj na tem.. jutri naj bi dobila M… bomo videli. Krcev tudi jaz nimam vec tako mocnih, tud prsa me zelo manj bolijo.. bomo videli..upam na najbols🤞🏻

Srecno vsem ostalim, ki se cakate na plus🍀🍀🍀

@sun: Drzim pesti, srečno!

@Ivy528 hvalaa in enako! 🤗🍀

@fracek, tudi meni je žal, da ni uspelo😪 Glavo pokonci in novim zmagam naproti❤💪!

Jaz se vodim v MB in sem bila za ambulantno histeroskopijo naročena, v dobrem mesecu, ko sem imela pregled pred novim postopkom mi ke dala napotnico in so me naročile takoj po naslednji menstruaciji. Ne vem pa kako je, ce je diagnosticna…jaz sem še najdlje čakala na izvide za trombofilijo, ostalo je blo pa kar hitro😊

Za vse punce, ki čakate in še boste pa močno stiskam pesti🍀🐞

Punce, jaz danes ze drugi dan krvavim, meni zgleda kot M, ampak CB pa imam pozitiven 🥶 Kaj sem slucajno se jaz fasala teste, ki kazejo lazno? Nimam upanja, da je to realno, res ne.

@fracek hmmm🤔Kaj pa če poskusiš na kliniki koga dobit in vprašat?Nadaljuj s progesteronom in pojdi jutri na krvnega, da vidiš pri čem si…jaz vsekakor upam, da bo vse ok in da se vseeno obdrži🤗💪.

Fracek, krvavela sem 14 dni, sedaj sem v 16. tednu. Ne nehat s progesteronom. Srečno!!

@Fracek, tudi jaz ti svetujem, da nadaljujes s progesteronom, pa pocakaj do krvnega testa. Res mocno upam, da se obdrzi 💪🍀

@blackpearl
, razumem ja, prenos si potem imela v stimuliranem ciklusu, po prenosu si samo nadaljevala z Estrofemom.

@Ivy
, super! Drzim pesti 🍀 kateri dan pa si po prenosu?

No jaz pa sem danes naredila test in je negativen. 😢 Me je pa vceraj cez dan nekaj res blago scipalo, popoldan sem opazila roza izcedek, ki ga zvecer ni bilo vec, danes tudi nic. Nevem, ali bi bila lahko to vgnezditvena in imam se lahko upanje, da sem test naredila prezgodaj? Lahko pa je bil izcedek zgolj posledica vstavljanja progesterona…

Moram se izpovedat, pa cetudi zdaj dozivim javni linc, itak se tudi sama obsojam na polno, zraven tega pa me je se partner nakuril in groza me je, ker ima prav. Niti jokat ne morem, cist sem v krcu.

Vceraj sem rekla f* o* universe, ko sem pisala dolgi mail na kliniko, razlozila situacijo, prosila za posredovanje maila gin in dobila odgovor, naj jemljem terapijo naprej in naredim v cetrtek zjutraj, ko imam predvidenega krvnega, urinski test in ce bo negativen, javim. Potem da me bo poklical zdravnik in ce mi ne bo on takrat odobril napotnic za nadaljnje preiskave, naj takrat pisem mail se enkrat in ga bodo posredovali. Bila sem razocarana, ker res ne razumem, zakaj je tako tezko posredovat en mail naprej. In potem nisem vstavila crinone, zvecer sem sla na dekliscino in spila par pijac. Sicer ne pijem alkohola, razen na morju kako pivo, ampak ne, jaz grem vceraj pit 😓 Ni bila zdaj to neka enormna kolicina, pa vseeno, moja trma se mi je danes karmicno povrnila na najhujsi mozni nacin, ko sem naredila test. Sicer se vedno ne verjamem, da je tu karkoli mogoce, sem pa vstavila gel in bom zdaj pac cakala, kaj bo. Jooooj, kak sem jezna sama na sebe, ne morem vam povedat. Sicer tudi napihnjena vec nisem in prsi imam nazaj normalne in mehke.

Na kliniko se ne bom obracala, ker na pregled me ne bodo klicali, navodila bodo pa tako ostala enaka. V torek zjutraj bom test ponovila, v cetrtek pa ze tako lahko grem dat kri oz. se imam potem viska CB z indikatorji tednov, ce bi ze bilo smiselno delat. Tako, tudi “veteranka” dela napake … bom mogla sprejet, se sprijaznit in si morda enkrat nehat ocitat. 😭

@francek,mi je zal da spet gres cez negative..ne bom te obsojala,nobeden nima prava to naredit.verjetno pijaca,dve ni spremenila koncni ishod.

Verjamem da,ce bi se moglo,dat vse tiste ki spremljajo z strani najine poti,in komentirajo ko gre narobe,oni bi se kaj hujse nardili…nimajo pojma kako je bit v nasi kozi,niti partnerji ne razumejo vse obcutke..ne morejo.

Nobeden razen nas nima pojma koliko nam po slaboj izkusnji rabi otpret ventile in dat to nekako ven iz sebe.

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 25.09.2022 ob 10:21

Moram se izpovedat, pa cetudi zdaj dozivim javni linc, itak se tudi sama obsojam na polno, zraven tega pa me je se partner nakuril in groza me je, ker ima prav. Niti jokat ne morem, cist sem v krcu.

Vceraj sem rekla f* o* universe, ko sem pisala dolgi mail na kliniko, razlozila situacijo, prosila za posredovanje maila gin in dobila odgovor, naj jemljem terapijo naprej in naredim v cetrtek zjutraj, ko imam predvidenega krvnega, urinski test in ce bo negativen, javim. Potem da me bo poklical zdravnik in ce mi ne bo on takrat odobril napotnic za nadaljnje preiskave, naj takrat pisem mail se enkrat in ga bodo posredovali. Bila sem razocarana, ker res ne razumem, zakaj je tako tezko posredovat en mail naprej. In potem nisem vstavila crinone, zvecer sem sla na dekliscino in spila par pijac. Sicer ne pijem alkohola, razen na morju kako pivo, ampak ne, jaz grem vceraj pit 😓 Ni bila zdaj to neka enormna kolicina, pa vseeno, moja trma se mi je danes karmicno povrnila na najhujsi mozni nacin, ko sem naredila test. Sicer se vedno ne verjamem, da je tu karkoli mogoce, sem pa vstavila gel in bom zdaj pac cakala, kaj bo. Jooooj, kak sem jezna sama na sebe, ne morem vam povedat. Sicer tudi napihnjena vec nisem in prsi imam nazaj normalne in mehke.

Na kliniko se ne bom obracala, ker na pregled me ne bodo klicali, navodila bodo pa tako ostala enaka. V torek zjutraj bom test ponovila, v cetrtek pa ze tako lahko grem dat kri oz. se imam potem viska CB z indikatorji tednov, ce bi ze bilo smiselno delat. Tako, tudi “veteranka” dela napake … bom mogla sprejet, se sprijaznit in si morda enkrat nehat ocitat. 😭

francek se so moznosti.zaradi pijace,dve ne bos spremenila ishoda.

Drzi se navodil.krvavitve su full krat koncale porodom,a na obcutke,bolecine napenjanja in vse drugo ni za se prevec oslanjat.ene imajo vse kaj se da,druge pac cisto nic.ne obupaj.in predvsem ne si ocitat,komaj to lahko vpliva se bolj.

Drzi de,drzim pesti za vaju!!!🙏❤️❤️❤️

@fracek kar mirno! drzim pesti da je kaka vgnezditvena, naredi test z tedni z jutranjim urinom. glede pijace pa… ne sekiraj se, jaz sem se po 3. neuspelem pistopku en dan preden bi morala dobit prvo naravno menstro fejst napila, pa pred tem sem na dopustu cel teden si duska dajala za vse zdravo zivljenje za nazaj… pokasirala se rotavirus… pa je bilo vse ok! vcasih je treba se mal sprostit… baje so itak nekoc zenskam ki niso mogle zanosit manjse kolicine alkohola priporcali zato da so bile bolj “sproscene”! navijam zate!!!

@Fracek, ne obsojaj se. Zdaj ne mores nicesar spremeniti in na nic vplivati, razen na svojo miselnost in energijo. Ne bit jezna nase, ne sprasuj se, kaj vse gre in bo slo narobe, bodi pozitivna in verjemi v uspeh in v to, da se lahko vse dobro konca. 💪 Nekaj pijac sigurno nima vpliva, pa tudi en izpuscen odmerek progesterona verjetno ne.

Jaz upam, da bo vse ok, tudi ti zaupaj v to 🍀❤️

@fracek ne se sekirat zarad tega in ne obupat. mogoce pa test vseen ni lazen. sej si vidla pr drugih puncah da je kljub krvavitvi se vse mozno. Tak da sam pozitiva pa ponovi test im pejt vseen na krvnega v cetrtek. Vse bo se dobro, sam obupat ne! 🍀❤️🍀

@Fracek kateri CB si pa delala? Tistega ki ima 2 črtici ali tistega ki nariše+? Jaz bi ti priporočila, da ponoviš ali s kakšnim drugim testom (npr First sign) ali z digitalnim CB. Zaradi enega izpuščenega odmerka progesterona in zaradi malo alkohola pa se ne sekiraj, stres bo bolj škodil kot pa to… Držim pesti, da tvoj CB ni lažno pozitiven in, da ni šlo za kemično nosečnost.

@Leanna143 kateri dan po prenosu si? Sicer pa če si imela samo en popoldan roza izcedek je bila lahko vgnezditev in bo test pokazal čez par dni. Držim pesti 😇

Hvala punce 🥰

@(ne)srecnica te z dvema crticama ima, sem narocila pred nekaj casa 3 v kompletu, 2 sta ta navadna in eden s tedni. A so to ti, ki so tebi kazali lazno crtico? Drugih testov zaenkrat ne bom kupovala, bo tako na koncu krvni povedal svoje, ce bo sploh treba it.

@Fracek o kaksnem obsojanju govoris… Tu ga ne bos dobila oz. nasla 😉 vrjamem, da si se zasekirala, ampak spremenit za nazaj se (zal) ne da nic. Tako da ti zelim, da pozitivno energijo, ki jo sicer dajes drugim na tem forumu, zdaj najdes tudi zase!  In drzim pesti, da test pravilno kaze 💪 mogoce je pa koristilo, ker si vse skupaj malo odmislila in se “sprostila” (ceprav sovrazim to besedo, ko je govora o nasih problemih 😂)

@Fracek ne, jaz sem imela tistega ki pokaže + ali minus. Za te s črticami še nisem slišala, da bi narobe kazali – zdaj od stopke je pa tudi že več kot 10 dni, ne? Če je jasna črtica in se je pokazala v roku 15 minut je skoraj gotovo prava 🤔 pa si imela prav močno krvavitev ali bolj izcedek? Ven, da si napisala, da je cela kepa padla ven, ma mogoče je to bil samo ostanek gela…

New Report

Close